Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(liullie yu @ 2009 01 28, 12:47)
Sveikos mergaites,
noriu pasidometi kokiais klijais klijuojata motyvus ish serveteliu??
nes lipalas geltonuoja su laiku sad.gif jeigu tamsus ar rudas pavirshius tai tegul sau geltonuoja, o shtai pvz jeigu baltas ir servetele balta, taigi tragedija..!!

Labas smile.gif

aš klijuoju dekupažui skirtais klijais, man lengviau nei lipalu
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 01 28, 13:53)
Labas  smile.gif

aš klijuoju dekupažui skirtais klijais, man lengviau nei lipalu

Ir jie negelsta su laiku??
Atsakyti
Dėl lako sluoksnių norėtųs kai ką pasakyti iš savo patirties.
Nesutinku su lakavimu storai. Taip galima prisišaukti siurprizų ateity. Kaip tik lakuoti reikia kuo ploniau ir daugiau sluoksnių. Taip lakas geriau išdžiūsta. Beje, čia dar reiktų susitarti, apie kokį laką kalbame. Mano supratimu ir karčia patirtimi, akrilinis lakas dešimtimis kartų skaičiuojamiems lakavimo paviršiams netinka. Vaitspiritinis jokių netikėtumų nepridarė... ax.gif
Ir dar. Skaičiuojant teoriškai, kiek užtruktų darbelio lakavimas, na, kad ir 30 - čia sluoksnių, menka korekcija skaičiavimuose mirksiukas.gif ...Lakas, dengtas plonai, iki stadijos, kad būtų galima lakuoti antrąsyk, išdžiūsta per 1 - 4 val., o iki šveitimui tinkamos stadijos - maždaug per parą...Vadinasi, jei švitriname kas 2 ar 3 sluoksnius, tai tuos 2 - 3 sluoksnius galime uzlakuoti su kelių valandėlių pertraukom...ir tik tada, po paros pašveitę, vėl lakuojame kelissyk su kelių val. pertraukom...Na, ir, manau, tų 30 - ties sluoksnių prireks labai išskirtiniais atvejais.
Jei kažkas kursuose pasakė iki 30 sluoksnių, tai, manau, nereikia suprasti pažodžiui. Kiekvienam konkrečiam dekoravimo planui, pasirinktoms medžiagoms ir priemonėms tai vis skirtinga: norim, kad visiškai nesimatytų popieriaus motyvo briaunelių, lakuojam tol, kol visiškai nesimato, nesvarbu 5 ar 80 (taip taip, tiek kartų lakuoja italės) sluoksnių tai būtų. Juk kiekviena siekiame rezultato, kurį pačios sau užsiduodame, o ne aklai laikomės instrukcijų, ar ne?
Tiesa, dar tokia smulkmena. Šveičiant tarpsluoksnius su tikslu paslėpti briauną, būtina šveisti, švitrinį apgaubus ant kaladėlės (specialios šveitimo ar kad ir paprastos medinės kaladėlės). Šveičiant paprastai ranka, rezultato tikrai ilgiau sieksime.
Atsakyti
Bitė, Tavo patarimai kaip visada labai pagelbsti aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Bite, labai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir del priminimo apie sveitima su svitriniu popierium uzdetu ant kaladeles - jo, mums irgi taip rode smile.gif

del tu 30 kartu ir dazymo tik karta per diena - nu rimtai, mes tokius labai grieztus nurodymus buvom gavusios unsure.gif
bet as irgi manyciau, kad dedi tiek sluoksniu ir sveiti tiek kartu, kol pasieki norima rezultata ax.gif
o dabar kai gavau paaiskinimu ir pasidalinimu patirtimi 4u.gif , manau, vel grisiu prie siek tiek uzmesto dekupazo... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiurbutis: 28 sausio 2009 - 13:31
Tikrai smagu, jei nors kam nors... blush2.gif

Kaladėlė...juk su ja tik labiausiai iškilusias paviršiaus "viršūnėles" ir nušveičiame, taip laimėdamos nemažai šveitimo-lakavimo sluoksnių savo naudai, o jei rankele...tai ji juk prisitaiko prie paviršiaus įmantrumų ir nušveičia ir kalnus, ir pakalnes... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liullie yu @ 2009 01 28, 13:05)
Ir jie negelsta su laiku??

Man nė karto nebuvo pageltę smile.gif O gal čia tavo lakas kaltas? g.gif
Atsakyti
atsiprasau, uzknisiu jus klausimais doh.gif

Nusipirkau sitoki rinkinuka (medium cracks)

user posted image

istepiau kaip priklauso, atrodo ir krypti suziurejau ir vietomis visai nesuskilo, o pagal serveteles konturus suskilo labai smulkiai... g.gif ka dariau ne taip?

Aplamai, kaip "valdyti" suskilima, ar kaip suskils - loterija?
Atsakyti
Maša, kiek žinau, šią priemonę gerai įvaldžiusi yra Lachesė smile.gif aš ja sendinau tik porą kartų. Per kursus, patarė tepti pirštais, sukamaisiais judesiais. Kuo storesnis sluoksnis, tuo didesni lūžiai, svarbu nepadauginti, kad priemonė nevarvėtų nuo paviršiaus. O kuo tu tepei?
Atsakyti
Gal kas nors galėtų patarti blush2.gif ? Klijavau didelį servetėlės motyvą, ir keliose vietose liko neišlygintų raukšlelių... Jos nėra itin didelės, bet bendrą vaizdą vis tiek gadina verysad.gif . Gal įmanoma ką nors padaryti??? Gal pašveisti švitriniu??? Paviršius dar nelakuotas.... Padėkit 4u.gif
Atsakyti
dedi sviestini arba paklode, kaip minejau kazkada...ir prilygini lygintuvu....
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 01 28, 14:26)
Maša, kiek žinau, šią priemonę gerai įvaldžiusi yra Lachesė  smile.gif aš ja sendinau tik porą kartų. Per kursus, patarė tepti pirštais, sukamaisiais judesiais. Kuo storesnis sluoksnis, tuo didesni lūžiai, svarbu nepadauginti, kad priemonė nevarvėtų nuo paviršiaus. O kuo tu tepei?

tepiau teptuku pirma sluoksni storiau (bet ne perdaug) antra ploniau. Tepiau nedideli pavirsiu (apie 5 cm skersmens)...

dar i tai pabandziau itrint tamsaus aukso akrilinius dazus, tai gavosi tiesiog purvina doh.gif tepiau vos vos padazius pirsta ir staigiai tryniau skudureliu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maša: 28 sausio 2009 - 14:44