Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(Ingusia31 @ 2009 01 28, 09:14)
As tai sakyciau kad sulapinti PRIVALOMA nes tai kitaip kliju gaves popierius tokia armonika uzgros kad tu niekaip neislyginsi tu bangeliu (nu cia kaip popieriaus lapa klijais kad klijuoji jis visas susigarbanoja), tam ir reikalingas slapinimas kad paskui papierius daugiau nebesigarbanotu, tik aisku ji reikia po to nusausinti ranksluostiniu poperious o ne slapia varvanti klijuoti.O dekupazinis poperius klijuojamas tik po paveiskliuku ant jo nereik klijuot nebent ten butu klijai -lakas ir daugiau negalvotum niekuom uzlakuot tai tas virsutinis kliju sluoksnis kartu butu apsauginis kaip lako sluoksnis. Klijuoji po paveiskliuku, paskui rankomis ji glostai tol kol tikrai gerai visus prisiklijuoja ir ne jokiu teptuku o svelniai rankomis kaip popieriu koki tais kad uzklijuot kad noretum.

dėl PRIVALOMA tai sutinku drinks_cheers.gif
o del uzklijavimo, tai cia man rods vel kaip kam geriau, nes as tai ir po ir ant klijuoju apsidraudimui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 01 28, 07:14)
O dekupazinis poperius klijuojamas tik po paveiskliuku ant jo nereik klijuot nebent ten butu klijai -lakas ir daugiau negalvotum niekuom uzlakuot tai tas virsutinis kliju sluoksnis kartu butu apsauginis kaip lako sluoksnis. Klijuoji po paveiskliuku, paskui rankomis ji glostai tol kol tikrai gerai visus prisiklijuoja ir ne jokiu teptuku o svelniai rankomis kaip popieriu koki tais kad uzklijuot kad noretum.

o dar paskaiciau Kornelijos nuomone, ir susimeciau... doh.gif lotuliukas.gif

ooooo doh.gif doh.gif doh.gif dabar galvoju, tai gerai ar blogai mane mane primoke??? unsure.gif klijuodavau ir po popierium, ir ant jo... g.gif ant popieriaus daug daug sykiu, vis pasvitrinant, kad nebutu nelygumo tarp siek tiek iskilusio popieriaus ir pagrindo... unsure.gif tai taip nereiktu daryti, ar kaip???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiurbutis: 28 sausio 2009 - 10:56
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 01 28, 08:14)
O dekupazinis poperius klijuojamas tik po paveiskliuku ant jo nereik klijuot nebent ten butu klijai -lakas ir daugiau negalvotum niekuom uzlakuot tai tas virsutinis kliju sluoksnis kartu butu apsauginis kaip lako sluoksnis. Klijuoji po paveiskliuku, paskui rankomis ji glostai tol kol tikrai gerai visus prisiklijuoja ir ne jokiu teptuku o svelniai rankomis kaip popieriu koki tais kad uzklijuot kad noretum.

Gal Ingusia31 norėjo pasakyti, kad dekupažiniai klijai klijuojami tik po paveiksliuku

QUOTE(Žiurbutis @ 2009 01 28, 10:55)
o dar paskaiciau Kornelijos nuomone, ir susimeciau... doh.gif  lotuliukas.gif

ooooo doh.gif  doh.gif  doh.gif  dabar galvoju, tai gerai ar blogai mane mane primoke???  unsure.gif klijuodavau ir po popierium, ir ant jo...  g.gif ant popieriaus daug daug sykiu, vis pasvitrinant, kad nebutu nelygumo tarp siek tiek iskilusio popieriaus ir pagrindo... unsure.gif tai taip nereiktu daryti, ar kaip???

Viską gerai darai, sušlapinus popierių tu padarai jį plonesnį, paslankesnį, geriau klijuojasi, nesiraukšlėja (aš įdedu popierių į lėkštę, kai jis permirksta, išimu ir nusausinu servetėle, tepu klijus ant išvirkštinės deko popieriaus pusės, tada dedu deko popierių gerąją puse ant dėžutes ir vėl tepu klijus ant viršaus. Man taip patarė, aš taip ir dirbu. Viskas thumbup.gif) Ar aiškiai parašiau? smile.gif

Atsakyti
lotuliukas.gif jo jo klijai po paveiksliuku biggrin.gif o del to kad su klijais vis klijuoji ir svitrini ir vel klijuoji, tai aisku kad nera blogai (juk rasiau kad tinka jei tavo klijai yra klijai-lakas viename) jei esi islosus aukso puoda ir kliju sunaudotu kaina tau nesvarbi biggrin.gif , nes kitu atveju naudoji akrilini statybini laka ir ji daug kartu lakuoji, slifuoji ir vel is naujo smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 28 sausio 2009 - 11:21
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 01 28, 10:13)
Ar aiškiai parašiau?  smile.gif

super thumbup.gif aciu tau labai 4u.gif
aciu ir visoms atsakinejancioms i klausimus 4u.gif

tik dar vienas klausimelis - kol kas paskutinis... blush2.gif
klausykit, dar man aiskino (na, buvau Liukse ala tokiuose privaciuose kurseliuose), kad priklijavus motyva is deko popieriaus, kad butu lygus pavirsius, reikia ant virsaus tepti klijus iki 30 kartu (kasdien po karta), kad kelis kartus vis pasvitrinant blink.gif ar tikrai tiek daug kartu reikia? nes man jau po kokio 10-o karto visas entuziazmas ir meile tam darbeliui isgaruoja... blush2.gif doh.gif

aciu Ingusia 4u.gif
nu va, Ingusia, ir as galvoju, kad cia kazkaip lyg ir perdaug, jei naudojamos spec. dekupazo priemones (stamperia firmos) ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiurbutis: 28 sausio 2009 - 11:25
QUOTE(Žiurbutis @ 2009 01 28, 11:22)
super  thumbup.gif  aciu tau labai  4u.gif
aciu ir visoms atsakinejancioms i klausimus 4u.gif

tik dar vienas klausimelis - kol kas paskutinis... blush2.gif
klausykit, dar man aiskino (na, buvau Liukse ala tokiuose privaciuose kurseliuose), kad priklijavus motyva is deko popieriaus, kad butu lygus pavirsius, reikia ant virsaus tepti klijus iki 30 kartu (kasdien po karta), kad kelis kartus vis pasvitrinant  blink.gif  ar tikrai tiek daug kartu reikia? nes man jau po kokio 10-o karto visas entuziazmas ir meile tam darbeliui isgaruoja... blush2.gif  doh.gif

aciu Ingusia  4u.gif 
nu va, Ingusia, ir as galvoju, kad cia kazkaip lyg ir perdaug, jei naudojamos spec. dekupazo priemones (stamperia firmos)  ax.gif

Oho bigsmile.gif iki 30 kartų ir kasdien, tai taip išeina, kad darbelį darytum menesį? bigsmile.gif
Oi tokiu, atveju galima visą entuziazmą prarasti. Pas mane stovi vienas darbelis, kurį reikia šveisti, vis neprisiruošiu doh.gif Aš girdėjau, kad reikia lakuoti 5 lako sluoksnius (nebūtinai kas diena), tada pašveisti su švitriniu popieriumi ir vėl lakuoti. Jei rezultatas tenkina, viskas - darbelis baigtas. O po tavo žinutės, galvoju ar mano žinios neklaidingos g.gif Ingusia31, kiek tu sluoksnių lakuoji iki švitrinimo?
Papildyta:
QUOTE(Žiurbutis @ 2009 01 28, 11:22)
jei naudojamos spec. dekupazo priemones (stamperia firmos)  ax.gif

Žiurbutį, išeisi į bankrotą, jei užsikabinsi ir darbelius kepsi vieną po kito biggrin.gif O gal ir Stamperia Velo popierių naudoji?
Atsakyti
pašveisti su švitriniu reikia tam, kad nelygumus pašalinti, tai čia jau savo nuožiūra. jeigu matai,kad nelygu, tai ir pašveiti, o nuo kurio sluoksnio, tai nlb gal svarbu, na po pirmo gal nlb, o po antro man rodos laisvai galima.
dar iš tikrųjų, tai sluoksnis sluoksniui nelygus. aš tepu laaabai storus sluoksnius, tai man užtenka iš viso kokiu 4 ar 5 kartu. nematau prasmes daugiau lakuot.
Atsakyti
QUOTE(kornelija.k @ 2009 01 28, 11:47)
pašveisti su švitriniu reikia tam, kad nelygumus pašalinti, tai čia jau savo nuožiūra. jeigu matai,kad nelygu, tai ir pašveiti, o nuo kurio sluoksnio, tai nlb gal svarbu, na po pirmo gal nlb, o po antro man rodos laisvai galima.
dar iš tikrųjų, tai sluoksnis sluoksniui nelygus. aš tepu laaabai storus sluoksnius, tai man užtenka iš viso kokiu 4 ar 5 kartu. nematau prasmes daugiau lakuot.

Dabar viskas aišku, ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 01 28, 10:40)
Oho  bigsmile.gif iki 30 kartų ir kasdien, tai taip išeina, kad darbelį darytum menesį?  bigsmile.gif Oi tokiu, atveju galima visą entuziazmą prarasti.
Žiurbutį, išeisi į bankrotą, jei užsikabinsi ir darbelius kepsi vieną po kito  biggrin.gif O gal ir Stamperia Velo popierių naudoji?

QUOTE(kornelija.k @ 2009 01 28, 10:47)
pašveisti su švitriniu reikia tam, kad nelygumus pašalinti, tai čia jau savo nuožiūra. aš tepu laaabai storus sluoksnius, tai man užtenka iš viso kokiu 4 ar 5 kartu. nematau prasmes daugiau lakuot.

oi, kaip aciu jums thumbup.gif 4u.gif biggrin.gif
nu taip, Kameja_Meja, menesi... karsta.gif lotuliukas.gif tai va, rezultatas: ir entuziazma dalinai praradau, ir bankrotas butu ne uz kalnu (ne, stamperia velo popieriaus nenaudojau, tik klijus ir step 1 ir 2 skaldymui - cia pirkau pas kursu vedeja, kad pasibandyciau ir suprasciau, patinka dekupazas man ar ne)...
nes, nu, nes as keleta tokiu mazutelyciu darbeliu, ant kuriu tiesiog mokiausi technikos, paprasciausiai nutrenkiau i spinta kaip nebaigtus... nors jie nutepti tai po koki 10 kartu... rolleyes.gif tai po tokiu "isbandymu" buvau nutarus, kad dekupazas visgi ne man... schmoll.gif
ir niekaip nesuprasdavau, kaip cia merginos taip greit dirba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiurbutis: 28 sausio 2009 - 12:01
as nulakluoju tris- keturis kartus tada paslifuoju karteli ir paskutini karta dar nulakuoju viso 4-5 kartai bet maziem daiktam sagem ar siaip iteptiem kaip fotkem tai tik 2 kartus del apsaugos palakuoju be slifavimo jokio
Atsakyti
QUOTE(Žiurbutis @ 2009 01 28, 12:00)
oi, kaip aciu jums  thumbup.gif  4u.gif  biggrin.gif
nu taip, Kameja_Meja, menesi... karsta.gif lotuliukas.gif tai va, rezultatas: ir entuziazma dalinai praradau, ir bankrotas butu ne uz kalnu (ne, stamperia velo popieriaus nenaudojau, tik klijus ir step 1 ir 2 skaldymui - cia pirkau pas kursu vedeja, kad pasibandyciau ir suprasciau, patinka dekupazas man ar ne)...
nes, nu, nes as keleta tokiu mazutelyciu darbeliu, ant kuriu tiesiog mokiausi technikos, paprasciausiai nutrenkiau i spinta kaip nebaigtus... nors jie nutepti tai po koki 10 kartu... rolleyes.gif  tai po tokiu "isbandymu" buvau nutarus, kad dekupazas visgi ne man... schmoll.gif
ir niekaip nesuprasdavau, kaip cia merginos taip greit dirba  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nu įdomiai čia tave mokė g.gif svarbiausia, kad noras nedingo (o galėjo) biggrin.gif Pamatysi, kai įvaldysi įvairias dekupažo priemones ir technikas, įlysi į spintą, pasiimsi "nutrenktas" dėžutes ir padarysi tikrų tikriausius šedevrus smile.gif

Ingusia31, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamėja_Mėja: 28 sausio 2009 - 12:38
Sveikos mergaites,
noriu pasidometi kokiais klijais klijuojata motyvus ish serveteliu??
nes lipalas geltonuoja su laiku sad.gif jeigu tamsus ar rudas pavirshius tai tegul sau geltonuoja, o shtai pvz jeigu baltas ir servetele balta, taigi tragedija..!!
Atsakyti