Sveikutės, darbštuolytės !
Dekupaže esu ne pradinukė, o absoliuti darželinukė . Pasižiūrėjus į Jūsų sukurtus šedevrus seilė nutįsta, ir, aišku, pačiai norisi išbandyti ... Pirmieji mano darbeliai tokie ... tokie... žodžiu, tokie, kurių dar nesinori niekam rodyti, tačiau užmojai platūs . Norėčiau pasiteirauti (gal kuri turės laiko brūkštelt naujokei atsakymą):
1. Sendinti dvikomponenčiu reikia prieš lakavimą ar po jo? (jaučiu kvailas klausimas, ale vis tiek nežinau atsakymo...)?
2. Kaip išvengti servetėlės raukšlėjimosi klijuojant didelį motyvą, t.y. klijuojant didelę iškarpą? Ar čia padeda įgudusi ranka, ar spec. teptukų reikia?
QUOTE(zilee @ 2009 01 21, 14:53)
beje, skaiciau kad vietoj aliejiniu galima naudoti akiu seselius irtinimui ar bandete kuri ?
Neseniai dariau savo pati pirmaji darbeli tai kaip jaunatviskam maksimalizmui bandziau viska iskart padaryti - seseliuoti, su dvikomponenciu sendint ir pan. apsiziurejau, kad porporinos neturiu (ant buteliuko buvo uzrasyta su ja itrinti), tai radau namie akiu seselius ir itryniau negaliu ivertinti, ar tikrai graziai isejo itrynimai, bet ryt arba siandien vakare nuotrauka idesiu - galesit ivertinti
QUOTE(Ilcia @ 2009 01 21, 15:16)
Sveikutės, darbštuolytės !
Dekupaže esu ne pradinukė, o absoliuti darželinukė . Pasižiūrėjus į Jūsų sukurtus šedevrus seilė nutįsta, ir, aišku, pačiai norisi išbandyti ... Pirmieji mano darbeliai tokie ... tokie... žodžiu, tokie, kurių dar nesinori niekam rodyti, tačiau užmojai platūs . Norėčiau pasiteirauti (gal kuri turės laiko brūkštelt naujokei atsakymą):
1. Sendinti dvikomponenčiu reikia prieš lakavimą ar po jo? (jaučiu kvailas klausimas, ale vis tiek nežinau atsakymo...)?
2. Kaip išvengti servetėlės raukšlėjimosi klijuojant didelį motyvą, t.y. klijuojant didelę iškarpą? Ar čia padeda įgudusi ranka, ar spec. teptukų reikia?
Sveika prisijungusi
Nieko, mes visos nuo to pradejom Kuo toliau, tuo geriau Ir butinai rodykis, gal patarimu naudingu gausi
Atsakymai is mano praktikos:
1. Dazai, klijuoji servetele, tepi sendinimo lako pirma dali, tepi sendinimo lako antra dali, lakuoji laku, kuris uzbaigia darbeli. Tarp etapu svarbu, kad viskas gerai isdziutu
2. Cia net nezinau kaip atsakyti. Viskas yra svarbu - igudusi ranka, teptukas, klijavimo technika (sausai, slapiai, galima karpyti/plesyti motyva-klijuoti-graziai sujungti). As pirma karta klijavau po truputeli slapindama servetele ir tempdama, kad rauksles pasilygintu (bet kaip supratau, sis metodas idealiausias ant stiklo), o medine dezute kisau po vandens srove
QUOTE(IRR @ 2009 01 21, 14:50)
Atsakymai is mano praktikos:
1. Dazai, klijuoji servetele, tepi sendinimo lako pirma dali, tepi sendinimo lako antra dali, lakuoji laku, kuris uzbaigia darbeli. Tarp etapu svarbu, kad viskas gerai isdziutu
Si punkta papildyciau pastebejimu: daznai dvikomponentis skeldejimas nemaloniai reaguoja su akriliniais baigiamaisiais lakais, tad reikia sitai issiaiskinti, kalbant apie konkrecias priemones, o jei jos butent tokios, kurios tarpusavy "nedraugauja", tarp itrinto dvikomponencio skeldejimo ir baigiamojo akrilinio lako tikslinga kelis sluoksnius purkstelti sintetiniu purskiamuoju laku.
Del serveteles lygaus klijavimo...cia labai daug faktoriu ir galimu budu. Norint sutrumpinti atradimu kelia, gera butu susirasti, kas pakonsultuotu realiai.
QUOTE(bite @ 2009 01 21, 16:02)
daznai dvikomponentis skeldejimas nemaloniai reaguoja su akriliniais baigiamaisiais lakais, tad reikia sitai issiaiskinti, kalbant apie konkrecias priemones,
ar Sottile yra blogiukų sąraše?
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 01 21, 15:09)
ar Sottile yra blogiukų sąraše?
Yra, jis "pykstasi" su akriliniu laku, reikia iš pradžių nupurkšti sintetiniu laku.
Papildyta:
O paskui, kai išdžius, gali dengti ir akriliniu
IRR, bite,
LABAI AČIŪ už skubų atsakymą, ačiū, kad nepaliekate už borto ... Mažytę servetėlių kolekciją jau turiu, keletą dėžučių irgi... Vadinasi, reikia tik motyvacijos O čia, kaip pajutau, ją labai greitai uždega .
Priemonių dažyti turiu tokių, pirktos "Artmanijoje": Klijai - lakas dekupažui universalus, Sendinamasis dvikomponentis Antika Nr. 1, Antika Nr. 2, Akrilinis lakas blizgus. Ar tai priemonės, draugaujančios tarp savęs? Apskritai, ar jos tinkamos pradedančiajai?
LABAI AČIŪ už skubų atsakymą, ačiū, kad nepaliekate už borto ... Mažytę servetėlių kolekciją jau turiu, keletą dėžučių irgi... Vadinasi, reikia tik motyvacijos O čia, kaip pajutau, ją labai greitai uždega .
Priemonių dažyti turiu tokių, pirktos "Artmanijoje": Klijai - lakas dekupažui universalus, Sendinamasis dvikomponentis Antika Nr. 1, Antika Nr. 2, Akrilinis lakas blizgus. Ar tai priemonės, draugaujančios tarp savęs? Apskritai, ar jos tinkamos pradedančiajai?
Apie sios linijos priemones nieko nezinau...
QUOTE(ingusiaa @ 2009 01 21, 15:05)
anuka papasakok smulkiau kaip viska darei
suslapinau dezutes pavirsiu, pridejau visa servetele, uzdejau ant virsaus balta paklodes gabaliuka , ir su lygintuvu viska kelis kart perbraukiau nuemiau paklode, kuri nusieme labai graziai ir be serveteles. na paskui graziai istepiau servetele klijais .vsio
O je pasirodo, kad nusipirkusi sotile dar reiks ir sintetinio lako nusipirkti o kas darosi kai ant stotiles uzlakuoji akriliniu laku? kokios pasekmes ?
Labai tinka, marš darbuotis ir pasidemonstruoti čia
Tiesa, o kuo įtrynimus darysi į tą 2-nentį?
Na, as dar tik pradedu mokytis dekupazinti, bet jau zinau kas mane nervina ir nezinau, kaip to isvengti/paslepti... Ant balto/sviesaus pagrindo labai matosi visokios nukritusios dulkeles... Nulakuoji, palieki isdziuti - ateini, ziuri, jau kruvele ju, vel nulakuoji - vel ... Speju, kad tai neisvengiama, bet kaip mane tai erzina Ir dar man atrodo, kad jos labai matosi Gal reiktu nulakavus darbeli kuo pridengti...
Ar jums taip nebuna? Ir ka darote, kad to isvengtumete?
p.s. cia nekalbu apie darbo vietos tvarkinguma - ji tvarkinga
Ar jums taip nebuna? Ir ka darote, kad to isvengtumete?
p.s. cia nekalbu apie darbo vietos tvarkinguma - ji tvarkinga