Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

Sveikutės, darbštuolytės 4u.gif !
Dekupaže esu ne pradinukė, o absoliuti darželinukė blush2.gif . Pasižiūrėjus į Jūsų sukurtus šedevrus seilė nutįsta, ir, aišku, pačiai norisi išbandyti ... Pirmieji mano darbeliai tokie ... tokie... žodžiu, tokie, kurių dar nesinori niekam rodyti, tačiau užmojai platūs bigsmile.gif . Norėčiau pasiteirauti (gal kuri turės laiko brūkštelt naujokei atsakymą):
1. Sendinti dvikomponenčiu reikia prieš lakavimą ar po jo? (jaučiu kvailas klausimas, ale vis tiek nežinau atsakymo...)?
2. Kaip išvengti servetėlės raukšlėjimosi klijuojant didelį motyvą, t.y. klijuojant didelę iškarpą? Ar čia padeda įgudusi ranka, ar spec. teptukų reikia?
Atsakyti
QUOTE(zilee @ 2009 01 21, 14:53)
beje, skaiciau kad vietoj aliejiniu galima naudoti akiu seselius irtinimui  g.gif  ar bandete kuri ?

Neseniai dariau savo pati pirmaji darbeli smile.gif tai kaip jaunatviskam maksimalizmui bandziau viska iskart padaryti - seseliuoti, su dvikomponenciu sendint ir pan. biggrin.gif apsiziurejau, kad porporinos neturiu (ant buteliuko buvo uzrasyta su ja itrinti), tai radau namie akiu seselius ir itryniau smile.gif negaliu ivertinti, ar tikrai graziai isejo itrynimai, bet ryt arba siandien vakare nuotrauka idesiu - galesit ivertinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2009 01 21, 15:16)
Sveikutės, darbštuolytės  4u.gif !
Dekupaže esu ne pradinukė, o absoliuti darželinukė  blush2.gif . Pasižiūrėjus į Jūsų sukurtus šedevrus seilė nutįsta, ir, aišku, pačiai norisi išbandyti ... Pirmieji mano darbeliai tokie ... tokie... žodžiu, tokie, kurių dar nesinori niekam rodyti, tačiau užmojai platūs  bigsmile.gif . Norėčiau pasiteirauti (gal kuri turės laiko brūkštelt naujokei atsakymą):
1. Sendinti dvikomponenčiu reikia prieš lakavimą ar po jo? (jaučiu kvailas klausimas, ale vis tiek nežinau atsakymo...)?
2. Kaip išvengti servetėlės raukšlėjimosi klijuojant didelį motyvą, t.y. klijuojant didelę iškarpą? Ar čia padeda įgudusi ranka, ar spec. teptukų reikia?

Sveika prisijungusi bigsmile.gif

Nieko, mes visos nuo to pradejom mirksiukas.gif Kuo toliau, tuo geriau biggrin.gif Ir butinai rodykis, gal patarimu naudingu gausi 4u.gif

Atsakymai is mano praktikos:
1. Dazai, klijuoji servetele, tepi sendinimo lako pirma dali, tepi sendinimo lako antra dali, lakuoji laku, kuris uzbaigia darbeli. Tarp etapu svarbu, kad viskas gerai isdziutu 4u.gif
2. Cia net nezinau kaip atsakyti. Viskas yra svarbu - igudusi ranka, teptukas, klijavimo technika (sausai, slapiai, galima karpyti/plesyti motyva-klijuoti-graziai sujungti). As pirma karta klijavau po truputeli slapindama servetele ir tempdama, kad rauksles pasilygintu (bet kaip supratau, sis metodas idealiausias ant stiklo), o medine dezute kisau po vandens srove 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IRR @ 2009 01 21, 14:50)
Atsakymai is mano praktikos:
1. Dazai, klijuoji servetele, tepi sendinimo lako pirma dali, tepi sendinimo lako antra dali, lakuoji laku, kuris uzbaigia darbeli. Tarp etapu svarbu, kad viskas gerai isdziutu 4u.gif

Si punkta papildyciau pastebejimu: daznai dvikomponentis skeldejimas nemaloniai reaguoja su akriliniais baigiamaisiais lakais, tad reikia sitai issiaiskinti, kalbant apie konkrecias priemones, o jei jos butent tokios, kurios tarpusavy "nedraugauja", tarp itrinto dvikomponencio skeldejimo ir baigiamojo akrilinio lako tikslinga kelis sluoksnius purkstelti sintetiniu purskiamuoju laku.

Del serveteles lygaus klijavimo...cia labai daug faktoriu ir galimu budu. Norint sutrumpinti atradimu kelia, gera butu susirasti, kas pakonsultuotu realiai.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 01 21, 16:02)
daznai dvikomponentis skeldejimas nemaloniai reaguoja su akriliniais baigiamaisiais lakais, tad reikia sitai issiaiskinti, kalbant apie konkrecias priemones,

ar Sottile yra blogiukų sąraše?
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 01 21, 15:09)
ar Sottile yra blogiukų sąraše?

Yra, jis "pykstasi" su akriliniu laku, reikia iš pradžių nupurkšti sintetiniu laku.
Papildyta:
O paskui, kai išdžius, gali dengti ir akriliniu smile.gif
Atsakyti
IRR, bite,
LABAI AČIŪ už skubų atsakymą, ačiū, kad nepaliekate už borto ax.gif ... Mažytę servetėlių kolekciją jau turiu, keletą dėžučių irgi... Vadinasi, reikia tik motyvacijos 4u.gif O čia, kaip pajutau, ją labai greitai uždega thumbup.gif.
Priemonių dažyti turiu tokių, pirktos "Artmanijoje": Klijai - lakas dekupažui universalus, Sendinamasis dvikomponentis Antika Nr. 1, Antika Nr. 2, Akrilinis lakas blizgus. Ar tai priemonės, draugaujančios tarp savęs? Apskritai, ar jos tinkamos pradedančiajai?
Atsakyti
Apie sios linijos priemones nieko nezinau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiaa @ 2009 01 21, 15:05)
anuka papasakok smulkiau kaip viska darei  ax.gif

suslapinau dezutes pavirsiu, pridejau visa servetele, uzdejau ant virsaus balta paklodes gabaliuka , ir su lygintuvu viska kelis kart perbraukiau smile.gif nuemiau paklode, kuri nusieme labai graziai ir be serveteles. na paskui graziai istepiau servetele klijais .vsio ax.gif

O je pasirodo, kad nusipirkusi sotile dar reiks ir sintetinio lako nusipirkti doh.gif o kas darosi kai ant stotiles uzlakuoji akriliniu laku? kokios pasekmes ? g.gif
Atsakyti
bite aciu uz patarima, pabandysiu dar siandien thumbup.gif
Atsakyti
Priemonių dažyti turiu tokių, pirktos "Artmanijoje": Klijai - lakas dekupažui universalus, Sendinamasis dvikomponentis Antika Nr. 1, Antika Nr. 2, Akrilinis lakas blizgus. Ar tai priemonės, draugaujančios tarp savęs? Apskritai, ar jos tinkamos pradedančiajai?

Labai tinka, marš darbuotis ir pasidemonstruoti čia thumbup.gif
Tiesa, o kuo įtrynimus darysi į tą 2-nentį?
Atsakyti
Na, as dar tik pradedu mokytis dekupazinti, bet jau zinau kas mane nervina ir nezinau, kaip to isvengti/paslepti... doh.gif Ant balto/sviesaus pagrindo labai matosi visokios nukritusios dulkeles... Nulakuoji, palieki isdziuti - ateini, ziuri, jau kruvele ju, vel nulakuoji - vel ... doh.gif Speju, kad tai neisvengiama, bet kaip mane tai erzina mad.gif Ir dar man atrodo, kad jos labai matosi ax.gif Gal reiktu nulakavus darbeli kuo pridengti... g.gif

Ar jums taip nebuna? Ir ka darote, kad to isvengtumete?
p.s. cia nekalbu apie darbo vietos tvarkinguma - ji tvarkinga mirksiukas.gif
Atsakyti