Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

Vakar vyras grįždamas iš darbo užsuko pas mano mamytę, ji įdavė cepelinų. tai šiandien ryte jis papusryčiavo ir į darbą įsidėjo juos, dar vieną paliko mums biggrin.gif o šiandien valgysim likusią košę makaronų nuo vakar
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 21:19)
Pabandykit vieną gan šaunų raceptuką su odelėm, mes jį gaminam, kada tikrai prireikia pataupyt. Tik mes odeles perkam atskirai, jomis prekiauja iki ( jos saldytos) arba spec vištienos parduotuvėse. Tam reikia odelių ir bulvių. Bulves reikia sutarkuoti per burokinę tarką, paprieskonuoti. Paimti odelę, jas išanksto pamarinuoju, čia jau kuom širdis geidžia, ir dedu gan nemažai bulvių ir suvynioju, gaunasi toks kaip cepelinas  biggrin.gif . Skardą iškloju kepimo popieriumi ir sudedu gaminius, orkaitę įkaitinu iki 160-170 laips. ir kepu apie 45 min, kad apskrustų.

Ačiū, skaniai skamba mirksiukas.gif tikrai reiks pabandyt, tuo labiau, kad bulvės nekainuoja tongue.gif O odelių galima turguje nusipirkti. Penktadienį apėjau kalniečių turgelius, tai vištienos rinkinukai sriubai kainuoja 3-3,8 Lt/kg. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 21:51)
gaunasi kaip vėdarai, tik ta odelė, gaunasi labai traški, o bulvės viduj išsitroškina.

naim rolleyes.gif jau noriu tongue.gif tik šiandien 6 odelės teturiu, tai bus su faršu, o kitą dieną bandysiu ir su bulvėmis pasidaryt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 17, 21:19)
Pabandykit vieną gan šaunų raceptuką su odelėm, mes jį gaminam, kada tikrai prireikia pataupyt. Tik mes odeles perkam atskirai, jomis prekiauja iki ( jos saldytos) arba spec vištienos parduotuvėse. Tam reikia odelių ir bulvių. Bulves reikia sutarkuoti per burokinę tarką, paprieskonuoti. Paimti odelę, jas išanksto pamarinuoju, čia jau kuom širdis geidžia, ir dedu gan nemažai bulvių ir suvynioju, gaunasi toks kaip cepelinas  biggrin.gif . Skardą iškloju kepimo popieriumi ir sudedu gaminius, orkaitę įkaitinu iki 160-170 laips. ir kepu apie 45 min, kad apskrustų.

O ar tos odeles neprasiskiria, ar neišbėga bulvės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 01 18, 11:00)
O ar tos odeles neprasiskiria, ar neišbėga bulvės g.gif

reikia labai gerai užsukt tą skūrelę ir dėti į blėką užlenkta puse. Aš dėl to ir perku jau paruoštas vartojimui skūreles, nes jos būna didelės ir nebūna problemų susukt, o ir kaina jų nedidelė.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 18, 11:07)
reikia labai gerai užsukt tą skūrelę ir dėti į blėką užlenkta puse. Aš dėl to ir perku jau paruoštas vartojimui skūreles, nes jos būna didelės ir nebūna problemų susukt, o ir kaina jų nedidelė.

Tai gal dantų krapštukais galima susmeigti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 18, 11:07)

kur perki ir kokia kaina?
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 01 18, 11:08)
Tai gal dantų krapštukais galima susmeigti  g.gif

gal ir galima, nebandžiau, aš tik gerai susukdavau tą skūrą, neprikraudavau ten tiek tų bulvių, kad nesusisuktų, kiek dariau tai tik vieną kartą ir tik vienas iširo.
QUOTE(deimapov @ 2009 01 18, 11:20)
kur perki ir kokia kaina?

aš pirkau iki parduotuvėje, šaldytuve, kur užšaldyti produktai 1 kg berots 5 lt, bet geriausia pirkti tose firminėse vištienos parduotuvėse, tai ten kiek mačiau jos neužšaldytos.
Atsakyti
Pas mus tai turguj esu mačius tų skūrų, kur vištiena pardavinėjama, tik kainos tai nežinau, nes kai nepirkdavau niekada, tai ir neįsidėmėjau
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 18, 11:36)
aš pirkau iki parduotuvėje, šaldytuve, kur užšaldyti produktai 1 kg berots 5 lt, bet geriausia pirkti tose firminėse vištienos parduotuvėse, tai ten kiek mačiau jos neužšaldytos.

dėkui
Atsakyti
Dėl odelių, tai jos būna dvejopos, vienos nuo krūtinėlių, jos ir reikalingos visiems gaminiams. O kitos nuo nugarėlių. su jomis dirbti sunkiau, būna ten kartu su kakliukų skyle ir pan. Kažkada pirkau šaldytas parduotuvėje, tai būtent tos skylėtosios ir buvo, labai nepatogu. Tai dažniausiai perku turguje, nueinu į kokį vištienos skyrių ir paklausiu, ar turi odelių, nes jos kai darinėja krūtinėles, tai ir lieka tų odelių. Paprastai į vitriną net nededa.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 01 17, 14:38)
o aš nieko negaminsiu. nes tingiu, tuo pačiu ir sutaupysiu.

thumbup.gif cia geriausias budas taupyti biggrin.gif
mes kazkaip si savaitgaliai pigiai prasisukom. penktadieni vaikis valge darzely, as isvaziavau i laidotuves (draugikes mociutes), tai ten kokiu sumustinuku, sausainiuku prie kavos, o pietavau gedulinguose pietuose, tai dar ko liko pridejo pilnus maisus namo parsinesti (pas ta draugike ir vakaroau). vyras nelabai zinau tiesa sakant ka valge visa diena g.gif doh.gif bet ai nesiskunde ir gerai biggrin.gif mazasis vakarieniavo pas uosviene (ten ir nakvojo). sestadieni vyrukas isleke nuo ryto pas sunu, tai jie ten ir maitinosi, kugeli berods kepesi. as pas ta pacia draugike vaziavau, reikaliuku turejom, tai pas ja uzkirtom likuciu penktadieniniu, vakarienei - uosvienes kugeliuko gavau gabaleli. ir zodziu pigiai prasisukom biggrin.gif
o siandien kotletai su padaziuku bus. vyras pusryciams issikepe bulviu su abejotino sviezumo slapenke (gi reikia suvalgyt, negi mesi), vaikiukui isviriau koses. smile.gif
Papildyta:
oi o kotletuku tai mano mama pridejo biggrin.gif vakar kepe. tai man beliks issivirt bulviu ir padaryt padaziuko smile.gif valgysim su morku salotom su cesnaku (ne manpo ruostos, parduotuvines, kainavo vidutinis indelis apie 3 Lt)
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 01 18, 12:00)
Pas mus tai turguj esu mačius tų skūrų, kur vištiena pardavinėjama, tik kainos tai nežinau, nes kai nepirkdavau niekada, tai ir neįsidėmėjau

Aš tai mačiau, kad turguje būna ir man atrodo , kad pigiau g.gif šiandien Kovo 11-osios turgelyje praėjau, bet per vėlai jau buvau, tai neradau, galvojau, bent kainas pasižiūrėsiu ax.gif
Atsakyti