Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

pietums virti kiausiniai, vakarienei pica
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2009 02 09, 12:22)
Man reikia kažką sumastyti iš morkų, nes vyras pripirko ir jos žiūriu pradeda vysti  ax.gif

Salotas su dziovintom slyvom ir majonezu, cesnako dar galima ideti , man tai labai skanu mirksiukas.gif

Jei i tema tai savaitgali valgem troskintus kopustus su mesyte, apkepti mesyte, morkyte ideti, ir daud daug kopustu, vandeniu uzpilti ir troskinti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inesssija: 09 vasario 2009 - 13:57
Man irgi salotos su slyvom ar razinomis labai skanu, bet tada aš viena jas tik ir tevalgyčiau. Nes mano vyrui tai visai nesiderina smile.gif
Pietums padariau toki makli: turėjau cukinija, tai ja supjausčiau mažais gabalikais, dešrele, bulvytes, sauja ryžiu ir viska patroškinau.
Mažoji net ausis karpydama valgė biggrin.gif
O vyrui eisiu lietiniu prikepsiu su dešryte viduje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kacius: 09 vasario 2009 - 14:09
mergytės, prirašėt įdaų toms skūrelėms, bet iš kur imate pačias skūreles, kaip jas paruošiate, kaip visas gaminimas šio patiekalo nuo A iki Z - nė viena taip ir neparašėt blush2.gif būkit geros, nu padėkit man, neišmanėlei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 02 08, 22:12)
aš margarino išvis neperku

As sviesta mazajai visada perku 82%, o sau su vyru ir kepimui perku paprasta 62% , db iki uzsipirkau as jo, po 1.09lt blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kacius @ 2009 02 09, 15:04)
O vyrui eisiu lietiniu prikepsiu su dešryte viduje

as mazajai kai nubus lietinuku pakepsiu, o vyrui vakarienei, turiu vistienos isemus gabaliuka, tai ipjaustysiu morkyte, bulve, svoguniuko ir patroskinsiu orkaitej smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 09, 15:21)
As sviesta mazajai visada perku 82%, o sau su vyru ir kepimui perku paprasta 62% , db iki uzsipirkau as jo, po 1.09lt blush2.gif

aš užsipirkau sviesto 82% iš grietinėlės po 2,09
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 02 09, 16:25)
aš užsipirkau sviesto 82% iš grietinėlės po 2,09

IKI cia taip? g.gif nemaciau pas save tokio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ziemosugnele @ 2009 02 09, 15:28)
IKI cia taip? g.gif  nemaciau pas save tokio  doh.gif

cento
Atsakyti
Siandien kepiau rugine duona pagal Aistuzeles recepta. Rezultatu esu patenkinta thumbup.gif . Kepsiu ir toliau sia duonele.

Ar taip pat viska darant su kvietiniais miltais, kazi ar iseitu batonas. Noreciau ir batono su naturaliu raugu. Kas esate megine, prasau pakonsultuokit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 02 09, 15:42)
Siandien kepiau rugine duona pagal Aistuzeles recepta. Rezultatu esu patenkinta thumbup.gif . Kepsiu ir toliau sia duonele.

Ar taip pat viska darant su kvietiniais miltais, kazi ar iseitu batonas. Noreciau ir batono su naturaliu raugu. Kas esate megine, prasau pakonsultuokit blush2.gif

pati aistuzele dingusi kazkur, gal gal imesti dar karta ta recepta, nu uzsivedziau as su tuo batonu jos, noriu pabandyti ir duona, nenoriu knistis po jos rasytas zinutes
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 02 09, 16:42)

O tesla maisai duonkepej ar pati?
as db ruosiuosi kepti Pyne pagal Sonatina
cia

o kur galima rasti ta Aistuzeles recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 02 09, 16:50)
pati aistuzele dingusi kazkur, gal gal imesti dar karta ta recepta, nu uzsivedziau as su tuo batonu jos, noriu pabandyti ir duona, nenoriu knistis po jos rasytas zinutes

Imetu recepta:
Duona pagal Oliverį

Pirma diena: dubenyje sumaišyti 500 gr ruginių miltų, įpilti tiek vandens, kad gautųsi minkšta tešla. Išnešti valandai į vėsią vietą pvz. balkoną, paskui pastatyti šiltoje vietoje ir uždengti plėvele.
Antra diena: pradės kilti burbulai, nieko nedarykite.
Trečia diena: tešla šiek tiek burbuliuos ir papilkės. Įmaišykite saują miltų ir šlakelį vandens, kad tešla būtų tokio pat tirštumo kaip pirmą dieną. Uždenkite plėvele.
Ketvirta diena: nieko nedarykite.
Penkta diena: turėtų pasidaryti parūgusi, atsiduoti salyklu pelenų spalvos tešla, kupina natūralių mielių. Į šią tešlą įmaišykite 1 kg ruginių miltų ir įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Minkykite 5 min. Prieš berdami druską, atidėkite 500 gr tešlos kitam kartui, uždenkite ją ir pastatykite į šalį. Kitą dieną vėl pradėsite iš pradžių. Duonos masę, kurią kepsite pasūdykite, suformuokite kepalą ir dėkite į dubenį ar miltais apibarstytu virtuviniu rankšluosčiu išklotą skardą. Palikite 14 val.
Šešta diena: kepkite duoną įkaitintoje 190 temp. orkaitėje, miltais pabarstytoje skardoje, įpjaukite gilius rėžius ir kepkite valandą arba kol apskrus ir pabeldus girdėtųsi duslus garsas. Ataušinkite ir skanaus.

Duoma minkiau pati biggrin.gif . Bet tikrai nebuvo sunku. Labai gera kauke buvo ranku odai
Atsakyti