QUOTE(kaleda @ 2009 02 05, 19:52)
Ir dar noriu paklausti - kokią mėsą mamytės dažniausiai perka, kad pigiau būtų? Ir ką papigiai nusipirkti šaltienai? Būsiu dėkinga.
As dazniausiai perku mente be kaulo ir odos (ir kepsniams ir guliasui ir plovui ir virimui) ir farsa. dazniausias cia pirkinys is mesos gabalu. paskutiniu metu daug prisiperkam kaulu rinkiniu sriuboms. ir mesytes nusigrando ir sriubos nuverda, o kauliukus kartais vyrutis megsta nulupineti su druskyte ar krienais ir duona. is sprandines zinau daug kas daro kepsniukus, bet man kazkaip visgi kepsniams tinkamiausia ispjova ar nugarine. bet tas buna tik per sventes

is sprandines skaniausi saslykai.

dar sonines perkam, kepam orkaiteje. o kumpis man kiek per sausas, na gal nemoku paruosti

jis tinkamiausias kepti kaip visas gabalas orkaitej manau

tai tiek is kiaulienos. apie jautiena, versiena geriau nesneketi, nusiperku kartais nediduka gabaliuka visiskai maza ir padarau jautienos - kiaulienos guliasa. bet ir tai tik del mazojo, del ivairoves. nes brangu labai
Papildyta:oi pamirsau - sianiden pusryciams kava ir bandele (tas pats kaimynas pora parnese, jis kepykloj dirba

), mazasis valge darzely, pietums makaronai virti paskui sumaisyti su kiausiniais ir suriu. surio sikart mazai buvo, galiukas metes saldytuve. o ir makaronai vamzdeliai tokie buvo tai kazkaip nebe taip gavos kaip pirma syki tas mano apkepukas

padaziukui vel desreles (likusios 4 savos) pakepinau svieste, dejau sauja miltu, vandens siek tiek, druskos pipiru ir grietines. ir pom padazo sauksta. liko rytoj pusryciams pasisildyti. vakarienei atejo kaimynas (ar ne per daznas svecias

) su alumi tai vyrai pasipjauste lasinuku su duona ir svogunu.