Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(aistuzele @ 2009 02 05, 16:33)

Kaip idomiai ax.gif
Atsakyti
Sveikutes, jungsiuos ir as prie jusu. Jau menesis kaip bandau taupymo akcija ivesti, ir galiu pasakyt labai gerai sekasi. O dar kai pasiskaiciau sioje temoje, tai nera tie Lietuviai tokie islepe. Valgo viska ir vargo nemato.
Musu pusryciai jau tampa nuobodus: sumustiniai paprasti, sumustiniai karsti, kiausiniene, sausi pusryciai. Gal kas ka idomiau valgo?
Siandien pietums labai gerai buvo rugstyniu sriuba ir ryziai su daug morku ir svogunais, patroskini ir sveika ir skanu. Vakarienei priviriau daug morku ir bulviu, tai darysiu balta misraine (viskas is kaimo), belieka tik zirneliai ir majonezas.

Atsakyti
Pas mus sumušitniai tai tik karšti, šiaip kitokių nevalgo nieks schmoll.gif
Mes pusryčiams tai kokios manų košės ar grikių su pienu rolleyes.gif Omletai irgi gerai lenda
Atsakyti
Pas mus sumuštiniai irgi retokai, nebent dar su kokiu sūriu. o pusryčiams man tai labai skanu virti minkšti kiaušiniai , grūdėtos varškės indelis tai iš vis jėga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2009 02 05, 18:27)
Sveikutes, jungsiuos ir as prie jusu. Jau menesis kaip bandau taupymo akcija ivesti, ir galiu pasakyt labai gerai sekasi. O dar kai pasiskaiciau sioje temoje, tai nera tie Lietuviai tokie islepe. Valgo viska ir vargo nemato.
Musu pusryciai jau tampa nuobodus: sumustiniai paprasti, sumustiniai karsti, kiausiniene, sausi pusryciai. Gal kas ka idomiau valgo?
Siandien pietums labai gerai buvo rugstyniu sriuba ir ryziai su daug morku ir svogunais, patroskini ir sveika ir skanu. Vakarienei priviriau daug morku ir bulviu, tai darysiu balta misraine (viskas is kaimo), belieka tik zirneliai ir majonezas.

Dar valgome ir koses, ir blynus, ir makaronus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 02 05, 17:33)
7 gr sausų mielių
1,5 puodelio šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
1/4 puodelio aliejaus
3,5 puodelio miltų
česnakas, sūris

Iš šio recepto man gaunasi dvi duonelės, dedu į mažas skardeles, galima dėti į vieną, ji tada tokia aukšta gaunasi ir ją kepti reiktų ilgiau.

sudomino mane sis receptas. o ta duonele vietoj iprastos valgot, ar tiesiog su kazkokiu uztepu, kaip uzkandi? papasakok ,aiztuzele 4u.gif
Papildyta:
ir dar idomu jei deti paprastas mieles, kiek tada deti ju reiketu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 02 05, 18:18)
Dar valgome ir koses, ir blynus, ir makaronus biggrin.gif

pieniškos sriubos
Atsakyti
Vėlyviems pietums/vakarienei dariau šitą:

o aš žirnių košę verdu taip: Pusę pakelio skaldytų žirnių, virtų ir lygiai tokį pat tūrį bulvių košės sugrūdu į vieną, dar įdedu rūkytų lašinukų su svogūnais pakepintų. Sugrūdus gaunasi košė(žirnius ir bulves verdu atskirai). Dar darau padažą- tie patys svogūnai ir lašinukai su grietine. Užgeriam kefyru, pasukom, raugintu pienu. Labai skanu.
Dabar lauksim rezultatų (dėl žirnių). biggrin.gif

Pusryčiams dar paprastą varškę dažnai valgom.
Ir dar noriu paklausti - kokią mėsą mamytės dažniausiai perka, kad pigiau būtų? Ir ką papigiai nusipirkti šaltienai? Būsiu dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 02 05, 19:29)
pieniškos sriubos

pusryciams? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2009 02 05, 19:52)
Dabar lauksim rezultatų (dėl žirnių). biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū, aistuzele, ir už šitą receptą, rytoj bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2009 02 05, 19:52)
Ir dar noriu paklausti - kokią mėsą mamytės dažniausiai perka, kad pigiau būtų? Ir ką papigiai nusipirkti šaltienai? Būsiu dėkinga.

As dazniausiai perku mente be kaulo ir odos (ir kepsniams ir guliasui ir plovui ir virimui) ir farsa. dazniausias cia pirkinys is mesos gabalu. paskutiniu metu daug prisiperkam kaulu rinkiniu sriuboms. ir mesytes nusigrando ir sriubos nuverda, o kauliukus kartais vyrutis megsta nulupineti su druskyte ar krienais ir duona. is sprandines zinau daug kas daro kepsniukus, bet man kazkaip visgi kepsniams tinkamiausia ispjova ar nugarine. bet tas buna tik per sventes smile.gif is sprandines skaniausi saslykai. thumbup.gif dar sonines perkam, kepam orkaiteje. o kumpis man kiek per sausas, na gal nemoku paruosti ax.gif jis tinkamiausias kepti kaip visas gabalas orkaitej manau smile.gif tai tiek is kiaulienos. apie jautiena, versiena geriau nesneketi, nusiperku kartais nediduka gabaliuka visiskai maza ir padarau jautienos - kiaulienos guliasa. bet ir tai tik del mazojo, del ivairoves. nes brangu labai doh.gif
Papildyta:
oi pamirsau - sianiden pusryciams kava ir bandele (tas pats kaimynas pora parnese, jis kepykloj dirba biggrin.gif ), mazasis valge darzely, pietums makaronai virti paskui sumaisyti su kiausiniais ir suriu. surio sikart mazai buvo, galiukas metes saldytuve. o ir makaronai vamzdeliai tokie buvo tai kazkaip nebe taip gavos kaip pirma syki tas mano apkepukas smile.gif padaziukui vel desreles (likusios 4 savos) pakepinau svieste, dejau sauja miltu, vandens siek tiek, druskos pipiru ir grietines. ir pom padazo sauksta. liko rytoj pusryciams pasisildyti. vakarienei atejo kaimynas (ar ne per daznas svecias g.gif ) su alumi tai vyrai pasipjauste lasinuku su duona ir svogunu. smile.gif
Atsakyti