Anoje temoje klausėt koks faršas pigus Maximom, tai atsakysiu: šaldytas faršas, pakuotėje apie 500g, kilogramo kaina virs 7lt (7 SU CENTAIS)
QUOTE(deimapov @ 2009 01 16, 11:01)
Anoje temoje klausėt koks faršas pigus Maximom, tai atsakysiu: šaldytas faršas, pakuotėje apie 500g, kilogramo kaina virs 7lt (7 SU CENTAIS)
Aciu



Galvoju daryti kotletukus, nes nieko nesumastau ka be didelio vargo pagaminti
Cento parduotuveje 6 su centais, bet nezinau kaip kokybe

Cento parduotuveje 6 su centais, bet nezinau kaip kokybe
QUOTE(taniuta @ 2009 01 16, 10:13)
Žadėjau pirkti, bet pažiūrėjau, kad ten antras pagal sudėtį vanduo, paskui sojos ten kažkas

aš tai nepirkau to faršo šaldyto, nes kai išgirdau kad cento parduotuveje faršas 6 su centais nulėkėme, neradome, mat manėme, kad nešaldyto tokia kaina, o šaldytų nemėgstu pirkti, vandens daug būna, bet kai įprastai kaina faršo 11lt, tai apsimoka tada tą 6 su centais pirkti kai pagalvoji. o faršo patiekalas nerealus, bent mums nepamainomas tai šis:
atsivežiau kaimiško faršo. Išsikepiau labai skanių kotletų. Receptas iš savo galvos, bet išėjo nepaprastai skanu: apie 0,5 kg faršo, įmušiau 3kiaušinius, kokius 2 šaukštus krakmolo, pridejau prieskonių (česnako, druskos, pipirų, vegetos, šaldytų krapų), šaukštą majonezo. Viska gerai išmakalavau, įpyliau virinto vandens, kad tešla būtų tokia, kad galėtum kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Na, panašiai kaip blynus. Žodžiu, tešla t.b. tirštos giretines mases. Tikras apsivalgymas
atsivežiau kaimiško faršo. Išsikepiau labai skanių kotletų. Receptas iš savo galvos, bet išėjo nepaprastai skanu: apie 0,5 kg faršo, įmušiau 3kiaušinius, kokius 2 šaukštus krakmolo, pridejau prieskonių (česnako, druskos, pipirų, vegetos, šaldytų krapų), šaukštą majonezo. Viska gerai išmakalavau, įpyliau virinto vandens, kad tešla būtų tokia, kad galėtum kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Na, panašiai kaip blynus. Žodžiu, tešla t.b. tirštos giretines mases. Tikras apsivalgymas
QUOTE(deimapov @ 2009 01 16, 11:01)
Anoje temoje klausėt koks faršas pigus Maximom, tai atsakysiu: šaldytas faršas, pakuotėje apie 500g, kilogramo kaina virs 7lt (7 SU CENTAIS)
Nešaldytas

Na ką, mamos, pasinaudojau vakar jūsų patarimais ir išsiunčiau vyrą į bazes


O vakar gaminau šilkinę košę

QUOTE(dontstop @ 2009 01 16, 10:46)
Nešaldytas
Vyras parnešė vakar, paprastas, bet įpakavimas kaip šaldyto.
Na ką, mamos, pasinaudojau vakar jūsų patarimais ir išsiunčiau vyrą į bazes
Pripirko jis mėsų visokių už 50 lt visam mėnėsiui
Šiandienai ir rytojui jau ištroškinau kalakutų blauzdas su ryžiais.
O vakar gaminau šilkinę košę

Na ką, mamos, pasinaudojau vakar jūsų patarimais ir išsiunčiau vyrą į bazes


O vakar gaminau šilkinę košę


O dėl faršo aš jo nemačiau savo akimis, tai maniau, kad jis šaldytas

parsivežiau iš kaimo burokėlių, išviriau sriubos, kelias dienas salotas valgau, bet vistiek tų burokėlių virtų dar trys puslitriukai, tai dabar verdu marinato labai mažai ir susivakuosiu tuos tris stiklainiukus, nes suges man jie jei ilgiau laikysiu


Vakar prikepiau kalna kalakuto kepsniu ir bulviu orkaiteje, tai siandien tik salotu prigamisniu ir dar labai noriu "a lia Nerytes siupinine" isvirti nes saldytuve susikaupe visokiu rukytu mesgaliuku likuciu



pasidalinsiu savo praeitu dienu meniu

uzvakar vakare turejau puse kg farso , taigi daugiau nei puse jo pakepinau su daug morku , svoguno , prieskoniu baigiantis kept ipyliau slakeli kefyro , grietines ir truputeli miltu kad tirstesnis toks ale padazas butu , isviriau puse pakelio makaru , sumaisiau su farso ale padazu sudejau i inda dar uzdejau riekelia, kuria supjauciau i kelias dalis likusio fermentinio surio ir idejau i mikrobange ant grilio rezimo , valgem su raugintais kopustais. O is maziau likusios farso dalies isviraiu ale frikadeliu sriuba: farsa sumaisiau su prieskoniais , dejai truputi dziuveseliu ir majonezo , formavau mini rutuliukus dejau i vandeni, dejau pora sauju ryziu , svoguno , morkos , bulviu ir dar prieskoniu idejau.
o vakar vakare turejau dar raugintu kopustu vyras patroskino keptuveje su keciupu ir bulijonu berods, buvau nupirkus desreliu ale parukytu puse kg 5lt mokejau tai sudejo su tais kopustais ir as dar isviriau bulviu.
bet visos bulviu atsargos baigesi

daznai kepu duona su cesnaku , vyras parnesa is galiojimo isejusios duonos , na vartojimui , tai ji neskani , tai pakepu po to su cesnaku istrinu. Seip vyras kai dirba pavalgo darbe, namuose dazniausiai gaminam 1k , tai buna vakarieniai ir kitos dienos pietum, pusryciu nevalgom, na savaitgaliais tik.Dar as pamasciau kad labai pigiai iseina cepelinai , juk galima maziau farso deti arba farsa maisyti su morkom ar grybais, o be to man cepelinai labai skanu, jai lieka virtu bulviu visad padarau zemaiciu ar silkiniu kukuliu , uzsaldau.
Šiandien vakarienei virsiu lazankas, kur iš miltų ir vandens ir su spirgučiais skaniai pavakarieniausim

Aš išviriau bulvių su lupena ir troškinti rauginti kopūstai su rūkyta dešryte
dar yra likę burokėlių sriubos lėkštė, keptų koldūnų lėkštė ir šviežių kopūstų troškinio lėkštė


pietums kepsta menke (vyro pagauta
), vakarienei kepsta sonine su kiausiniais ir raugintais agurkeliais
(jei planai nepasikeis
)


