Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

Šiandien padariau troškinuką iš pupelių, pakepintos mėsytės, pakepintų morkų, svogūnų, česnakų ir trupučio kopūsto.
Atsakyti
siandien negaminau nieko smile.gif ir isvis kazkaip nieko negaminu, radau saldytuve kaulu rinkinuka (5 litai su centais kainavo) tai isviriau sriubos perliniu kruopu, valgem dvi dienas, mazasis valge darzely. sestadieni baiginejom sriuba, o vakare isejom i baliu, tai sotus laimingi. sekmadieni is mesytes nuo kauliuku likusios padariau plova (kelias morkas pakepinau su svogunais, sudejau apkepinau ta mesyte, sumaisiau su ryziais virtais, dar margarino, grietines, pomidoru padazo - labai sotu gavos). siandien nors ir prabagotejom simtu litu smile.gif bet nieko negaminau. vyras darbe, mazasis serga, tai nieko per daug nevalgo o ir ka suvalgo bekosedamas isvemia sad.gif tai pasidariau misrainytes kad butu ka ant duonos teptis (issiviriau 3 kiausinius, sutraiskiau sakute, cesnako siek tiek, druskos, pipiru ir surio susmulkinau ir majonezo) ir viskas. vyras po darbo gryzes nuveze apsipirkt, tai sau nusipirko vistos slaunele kepta, o as nieko, nesinori kazkaip is tu nervu kad mazasis serga sad.gif rytojui nusipirkau kelias blauzdeles ir ketvirtuka, sakiau nukaulinsiu, kaulus (ne visai plikus) nuvirsiu bus sriubos kokios lengvos mazajam, o is mesytes kazka gal guliasiuka.. dar buvo mintis kilusi ir odeles atskirti ir iskepti idarytas bulvemis, bet na jau visai gausis issityciojimas is vistos biggrin.gif is keliu koyciu trys patiekalai biggrin.gif
Atsakyti
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau

jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?

ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve

kiek laiko mazdaug kepti juos reikia

ir ka deti geriau? aieju ar sviesta


Atsakyti
QUOTE(diora @ 2009 02 09, 23:23)
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau

jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?

ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve

kiek laiko mazdaug kepti juos reikia

ir ka deti geriau? aieju ar sviesta

Aš kepu koldūnus ir labai skanu rolleyes.gif paskui ir šaltus sugraužiame kaip kokias semkas lotuliukas.gif
Aš jau į įkaitintą aliejų dedu tiesiai iš kameros koldūnus, laiko nežiūriu, kepu ant mažos ugnies, kol gražiai apkepa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diora @ 2009 02 10, 01:23)
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau

jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?

ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve

kiek laiko mazdaug kepti juos reikia

ir ka deti geriau? aieju ar sviesta

As dedu iskart is saldiklio i keptuve,kepu ant aliejaus, kepu tol kol iskepa
Atsakyti
as biski juos apverdu, ciut, nedaug. Ir tik tada i keptuve ir paskrudinu
Atsakyti
Įdedu receptą, kur vakar žadėjau 4u.gif
Bandelės su saulėgrąžomis

500 gr miltų
25 gr šlapių mielų ( 11 gr sausų)
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
1 išplaktas kiaušinis
dvi saujos saulėgrąžų
Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, ten supilti mieles, jei jos šlapios, ištrintas su cukrumi, druska, 1/4 l vandens šilto ir žiupsneliu miltų. Jei naudosite sausas, tai 11 gr mielių ištirpinti 1/4 l šilto vandens su cukrumi,druska ir palaikykite 10 min, kol suputos ir tik tada į miltus. Paminkyti, pabarstyti miltais ir uždengti rankšluosčiu ir palaikyti kol padvigubės.
Į pakilusią įpilti aliejaus ir gerai išminkyti. Tada dėti saulėgrąžas ir vėl išminkyti. Formuoti 12 bandelių, dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir dar pakildinti 20 min. Bandeles aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 225 temp. 20 min, iškepusias apdengti ranksluoščiu,kol atvės.

vietoj saulėgrąžų galite dėti aguonas, sezamo sėklas ar tai ko norit, aš dariau jas ir su kopūstų įdaru.
Atsakyti
Savaitgalį turguje nusipirkau lenkiškų kalakutienos kotletų po 7,902 Lt/kg, bandysiu šiandien kept, pažiūrėsim kas gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2009 02 09, 13:18)
pas mus siandien kugelis cool.gif  nuskutau kibira bulviu tai dar pridarysiu ir prisaldysiu silkiniu kukuliu rolleyes.gif


Kas tie silkiniai kukuliai?
Idomiai skamba mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mickute7 @ 2009 02 10, 14:08)
Savaitgalį turguje nusipirkau lenkiškų kalakutienos kotletų po 7,902 Lt/kg, bandysiu šiandien kept, pažiūrėsim kas gausis  ax.gif


Zinau tuos lenkiskus kotletukus. Man visai skanu, tik va troskinti jie man skanesni, nes jei ilgiau pakepini jie kazkokie kietoki pasidaro.
Atsakyti
QUOTE(diora @ 2009 02 09, 23:23)
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau

jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?

ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve

kiek laiko mazdaug kepti juos reikia

ir ka deti geriau? aieju ar sviesta

aš kepu įkaitintame aliejuje o koldūnus dedu tiesiai iš kameros šaldytus.

Šiandien pusryčiavo tik mažoji: sriubytė
Mano pietus: sriubytė, mergaitės: keptos bulvės su dešrelėmis
Vakarienė mano: keptos bulvės su daržovėmis, mergaitės: sūrelis ir ko norės keptų bulvių, koldūnų, žuvies pirštelių, dar neaišku smile.gif
Atsakyti
Vakar gaminau tokia kose makalose smile.gif , is zirniu ir bulviu koses. Labai skaniai gavosi. Kazkuri minejo si recepta, galvoju pameginsiu, tai tikrai thumbup.gif
O pusryciams kitoniskus sumustinius darem, tiksliau maniskis dare. Darai kaip karstus sumustinius tik i vidu dejo truputi pekino, truputi kopusto, tada majonezo biskutuka ir surio fermentinio. Cia su batonu dare, nezinau kaip su duona gautusi. Bet labai skanu, siulau pameginti.
Siandien bandysiu vakarienei kepti zuvi alaus tesloje.
Maciau kalbejot apie naturalesnius produktus, grietine anksciau pirkau ne visai grietine, bet dabar kai nelabai as jos pati naudoju, tai perkam ta tikresne. Del sviesto, tai ir perku tikra sviesta, jo mazai susinaudoja, nes kol atsildai, tai doh.gif
Atsakyti
Šiandien tušinsiuosi raugintus kopūstus su bulvėmis smile.gif
Atsakyti