





jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
diora, 09 Vas 2009 - 23:23, para�ė:
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau
jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
Aš kepu koldūnus ir labai skanu


Aš jau į įkaitintą aliejų dedu tiesiai iš kameros koldūnus, laiko nežiūriu, kepu ant mažos ugnies, kol gražiai apkepa

diora, 10 Vas 2009 - 01:23, para�ė:
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau
jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
As dedu iskart is saldiklio i keptuve,kepu ant aliejaus, kepu tol kol iskepa

Bandelės su saulėgrąžomis
500 gr miltų
25 gr šlapių mielų ( 11 gr sausų)
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
1 išplaktas kiaušinis
dvi saujos saulėgrąžų
Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, ten supilti mieles, jei jos šlapios, ištrintas su cukrumi, druska, 1/4 l vandens šilto ir žiupsneliu miltų. Jei naudosite sausas, tai 11 gr mielių ištirpinti 1/4 l šilto vandens su cukrumi,druska ir palaikykite 10 min, kol suputos ir tik tada į miltus. Paminkyti, pabarstyti miltais ir uždengti rankšluosčiu ir palaikyti kol padvigubės.
Į pakilusią įpilti aliejaus ir gerai išminkyti. Tada dėti saulėgrąžas ir vėl išminkyti. Formuoti 12 bandelių, dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir dar pakildinti 20 min. Bandeles aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 225 temp. 20 min, iškepusias apdengti ranksluoščiu,kol atvės.
vietoj saulėgrąžų galite dėti aguonas, sezamo sėklas ar tai ko norit, aš dariau jas ir su kopūstų įdaru.

indria, 09 Vas 2009 - 13:18, para�ė:
pas mus siandien kugelis
nuskutau kibira bulviu tai dar pridarysiu ir prisaldysiu silkiniu kukuliu


Kas tie silkiniai kukuliai?
Idomiai skamba

Papildyta:
mickute7, 10 Vas 2009 - 14:08, para�ė:
Savaitgalį turguje nusipirkau lenkiškų kalakutienos kotletų po 7,902 Lt/kg, bandysiu šiandien kept, pažiūrėsim kas gausis

Zinau tuos lenkiskus kotletukus. Man visai skanu, tik va troskinti jie man skanesni, nes jei ilgiau pakepini jie kazkokie kietoki pasidaro.
diora, 09 Vas 2009 - 23:23, para�ė:
kazkur skaiciau, kad kepate koldunus, o neverdat, tai man klausimu kruva iskilo, nes ne karto nebandziau
jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
jei koldunai saldiklyje pas mane,ar juos atsildyt reikia pries dedant i keptuve su ikaitintu aliejumi?
ar dedate susaldytus koldunus i ikaitinta keptuve
kiek laiko mazdaug kepti juos reikia
ir ka deti geriau? aieju ar sviesta
aš kepu įkaitintame aliejuje o koldūnus dedu tiesiai iš kameros šaldytus.
Šiandien pusryčiavo tik mažoji: sriubytė
Mano pietus: sriubytė, mergaitės: keptos bulvės su dešrelėmis
Vakarienė mano: keptos bulvės su daržovėmis, mergaitės: sūrelis ir ko norės keptų bulvių, koldūnų, žuvies pirštelių, dar neaišku



O pusryciams kitoniskus sumustinius darem, tiksliau maniskis dare. Darai kaip karstus sumustinius tik i vidu dejo truputi pekino, truputi kopusto, tada majonezo biskutuka ir surio fermentinio. Cia su batonu dare, nezinau kaip su duona gautusi. Bet labai skanu, siulau pameginti.
Siandien bandysiu vakarienei kepti zuvi alaus tesloje.
Maciau kalbejot apie naturalesnius produktus, grietine anksciau pirkau ne visai grietine, bet dabar kai nelabai as jos pati naudoju, tai perkam ta tikresne. Del sviesto, tai ir perku tikra sviesta, jo mazai susinaudoja, nes kol atsildai, tai

