QUOTE(S.N.A.S @ 2009 02 08, 16:04)
o kur tas receptukas nepaslaptis?

nes per tiek daug temų susisuka galva, o ir su atmintim vėl nelabai kas.... čia matyt

įtaka.
tos merginos posto neatseku, bet turėjau išsisaugojusi šį receptuką tai manau ji nesupyks, kad parašysiu dar kartą
7 gr sausų mielių
1,5 puodelio šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
1/4 puodelio aliejaus
3,5 puodelio miltų
česnakas, sūris
Miles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos. Supilti aliejų ir 2 puodelius miltus, druską ir išminkyti. Palaipsniui berti likusius miltus ir minkyti, kol tešla taps eleastinga. Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį ( šeima mano mėgsta česnaką tai dedu jo visą galvutę, o sūrio apie 200 gr, dedu kokį turiu, bet skaniausia su kietu sūriu), abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ją kočioti tol, kol ant stalo neliks česnako ir sūrio, jie turi pasiskirstyti po visą tešlą. Taip išminkytą tešlą aptepti aliejum, aš susivilgau aliejum rankas ir apglostau tešlą. Taip apteptą tešlą dėti į dubenį, apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Kepti 180 temp 30-35 min.
Iš šio recepto man gaunasi dvi duonelės, dedu į mažas skardeles, galima dėti į vieną, ji tada tokia aukšta gaunasi ir ją kepti reiktų ilgiau.
QUOTE(kaleda @ 2009 02 08, 17:18)
aš kai ką naudoju, bet jau tai, ką seniai naudojame, grietinė tarkime, rašo, kad ten su tais augaliniais mišiniais bet labai skani ji man