Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 02 08, 17:04)
o kur tas receptukas nepaslaptis?  4u.gif nes per tiek daug temų susisuka galva, o ir su atmintim vėl nelabai kas.... čia matyt nestuke.gif įtaka.

Pasižiūrėk Aistužėles postus, kelis lapus atgal.
Turiu klausimą - kokius pieno produktus perkat, galvoju apie visus tuos tepius riebalų mišinius, sūrio produktus ir pan. Ar juos naudojat? Aš nenaudoju, nes manau, kad ir sveikiau, ir skaniau.
Pusryčiams vakarykštės savos gamybos spurgos, pietums žuvis tešloje su morkų salotom (likučiai iš vakar), vakarienė - bus kepta šoninė su bulvėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaleda: 08 vasario 2009 - 17:20
pietums krabai ir zuvis tesloje
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 02 08, 16:04)
o kur tas receptukas nepaslaptis?  4u.gif nes per tiek daug temų susisuka galva, o ir su atmintim vėl nelabai kas.... čia matyt nestuke.gif įtaka.

tos merginos posto neatseku, bet turėjau išsisaugojusi šį receptuką tai manau ji nesupyks, kad parašysiu dar kartą

7 gr sausų mielių
1,5 puodelio šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
1/4 puodelio aliejaus
3,5 puodelio miltų
česnakas, sūris

Miles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos. Supilti aliejų ir 2 puodelius miltus, druską ir išminkyti. Palaipsniui berti likusius miltus ir minkyti, kol tešla taps eleastinga. Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį ( šeima mano mėgsta česnaką tai dedu jo visą galvutę, o sūrio apie 200 gr, dedu kokį turiu, bet skaniausia su kietu sūriu), abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ją kočioti tol, kol ant stalo neliks česnako ir sūrio, jie turi pasiskirstyti po visą tešlą. Taip išminkytą tešlą aptepti aliejum, aš susivilgau aliejum rankas ir apglostau tešlą. Taip apteptą tešlą dėti į dubenį, apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Kepti 180 temp 30-35 min.

Iš šio recepto man gaunasi dvi duonelės, dedu į mažas skardeles, galima dėti į vieną, ji tada tokia aukšta gaunasi ir ją kepti reiktų ilgiau.


QUOTE(kaleda @ 2009 02 08, 17:18)

aš kai ką naudoju, bet jau tai, ką seniai naudojame, grietinė tarkime, rašo, kad ten su tais augaliniais mišiniais bet labai skani ji man smile.gif
Atsakyti
siandien gaminau bemieles sluoksniuotos teslos pyragelisu su mesyte thumbup.gif
o mano dickis uzsimane bulvyciu fry tai iskepiau ax.gif tetukas dabaige vakaryksty kugeli blush2.gif ir isisviriau bulviu koses noriu pamegint svilpiku pasigamint tik recepto nezinau gal katra turit ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Kepiau aistuzeles batoną su česnaku ir sūriu. Mh... trūksta žodžių kaip skanu smile.gif Nežinau, koks skonis bus, kai atšals, bet jei ką, pasišildysiu mikrobangėje.

Aistuzele, o tu gal turi dar kokių duonos/batonų receptų? Nes bandžiau tavo įdėtus 2 ir labai patiko abudu. Nors tas su česnakais labiau smile.gif
Atsakyti
siandien patroskinau raqugintu kopustu su desrelem rolleyes.gif valgem su bulviu kose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 02 08, 19:49)
Kepiau aistuzeles batoną su česnaku ir sūriu. Mh... trūksta žodžių kaip skanu smile.gif Nežinau, koks skonis bus, kai atšals, bet jei ką, pasišildysiu mikrobangėje.

Aistuzele, o tu gal turi dar kokių duonos/batonų receptų? Nes bandžiau tavo įdėtus 2 ir labai patiko abudu. Nors tas su česnakais labiau smile.gif

taip taip ,nerealus tas batonas, aš šaltą irgi skaniai valgiau, bet karštas kas be ko skanesnis smile.gif tie česnakai taip jaučiasi, o man tas labai patinka smile.gif mm.. Aitužėle jei gali tikrai parašyk dar kartą duonos, paprasto batono receptą ir jei turi dar kitų smile.gif dėkui
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2009 02 08, 17:18)
Turiu klausimą - kokius pieno produktus perkat, galvoju apie visus tuos tepius riebalų mišinius, sūrio produktus ir pan. Ar juos naudojat? Aš nenaudoju, nes manau, kad ir sveikiau, ir skaniau.


Mes kad ir taupantys, bet naudoju tik grietinę 30 arba 25 proc., jei perkam sūrį, tai tik sūrį, ne mišinį, tepaus riebalų mišinio, to atseit sviesto, pirkus nesu niekada - paprasčiausiai man tokie "netikri" produktai neskanūs, ypatingai tokia "grietinė". MB turi margarino mažą indelį, jei kada ant sumuštinių tept užsinori, nes sviestas ilgai šyla.
Sakiau, bus paskutinė taupumo stadija, kai pradėsiu pirkti tokius dalykus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 02 08, 20:43)
Mes kad ir taupantys, bet naudoju tik grietinę 30 arba 25 proc., jei perkam sūrį, tai tik sūrį, ne mišinį, tepaus riebalų mišinio, to atseit sviesto, pirkus nesu niekada - paprasčiausiai man tokie "netikri" produktai neskanūs, ypatingai tokia "grietinė". MB turi margarino mažą indelį, jei kada ant sumuštinių tept užsinori, nes sviestas ilgai šyla.
Sakiau, bus paskutinė taupumo stadija, kai pradėsiu pirkti tokius dalykus rolleyes.gif

o aš tarkim grietinę tik perku, nes viena labai gera yra tai ji irgi 30proc. sviestai tie su misiniais tai ne... nebent irgi reikia atrasti kuris patiktų
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 02 08, 20:43)
Sakiau, bus paskutinė taupumo stadija, kai pradėsiu pirkti tokius dalykus rolleyes.gif

o mums visai nieko rolleyes.gif grietines skirtumo didelio nematau, fermentinio surio zinoma skirtumas jauciasi kepant, bet man visai nieko... ax.gif sviesto mes dag naudojam, tai jei pradetumem pirkt sviesta kasdien po 3-4lt, tai tikrai nebesutilptumem i 10lt limita dienai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2009 02 08, 21:43)
Mes kad ir taupantys, bet naudoju tik grietinę 30 arba 25 proc., jei perkam sūrį, tai tik sūrį, ne mišinį, tepaus riebalų mišinio, to atseit sviesto, pirkus nesu niekada - paprasčiausiai man tokie "netikri" produktai neskanūs, ypatingai tokia "grietinė". MB turi margarino mažą indelį, jei kada ant sumuštinių tept užsinori, nes sviestas ilgai šyla.
Sakiau, bus paskutinė taupumo stadija, kai pradėsiu pirkti tokius dalykus rolleyes.gif

Taupau stipriai, bet jokiu ,,netikru'' produktu nevartojam. Pirkdami visada atidziai studijupojam ju sudeti. Jeigu produkte yra nereikalingu priedu, tai prekes neperkam. Pinigus taupyti yra labai gerai, bet pirmiausia reikia galvoti apie sveikata.
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 02 08, 20:55)
Pinigus taupyti yra labai gerai, bet pirmiausia reikia galvoti apie sveikata.

bet kad ir be tu augalinių priedų visokiu E, dažiklių ir t.t. irgi pilna. jie nėra natūralūs visiškai, visokie stabilizatoriai ir t.t.
Atsakyti