Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2009 02 09, 17:30)
Kalbant apie zenitinius kadrus biggrin.gif

labai maloniai žiūrisi pats langas. patinka kadro minkštumas. langas užrasojęs, lauke šalta, berniokėlis skambina simpatijai, kad į svečius ateitų smile.gif
man trukdo tik tas lėkštutės kraštas apačioj kairėj.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 10, 08:56)
Ta proga biški abstrakcijų gėlių tema.. Kritika labai wellcome 4u.gif

labai švelnūs kvietkeliai smile.gif labiausiai paskutinis patiko.

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 10:43)
dar pora techniniu klausimu, kuriu iki siol neissprendziu: ar kas nors realiai ir sekmingai naudojat perkadravima? na, sufokusuojate, uzrakinate fokusa ir perkadruojat kadra? (cia kai fotiko fokusavimo taskai ne ten, kur noretum, kad fokusas nuotraukoj butum). Nes man sitas fintas nuosekliai ir stabiliai, tvarkingai islaikant fokusa retai kada suveikia. Jeigu neperkadruojat, ka tokiais atvejais darot? Komponuojat kadra taip, kad reikiamas fokusavimo taskas vis delto sutaptu su turimu fotike?

perladruoju labai labai retai. mano fotike yra 7 fokusavimo taškai, tai prieš fotkinant nustatau reikalingą tašką ir paskui vartau fotiką arba pati su juo vartausi, jei nėr laiko perjungt į kitą tašką. centrinio beveik niekada nenaudoju, nebent grupę fotkinant. su juostiniu elgiuosi lygiai taip pat.
50-tukas normaliai fotkina minimaliu atstumu. viskas su juo gerai.

QUOTE(Žūžū @ 2009 02 10, 10:45)
Norejau paprasyt pagalbos.. Kaip sutvarkyt antra plana? pirmoj foto idejau originala, antroj kaip bandziau klonuot.. bet nelb man grazu su tuo klonavimu.. labai jau taskais prikleckinta doh.gif gal kas pravestu pamokele KAIP ta sutvarkyti jei imanoma (be perfotografavimo tongue.gif ) blush2.gif

spalvos šitų variantų man geresnės, negu po to įdėtų. ten jau per ružava.
o klonuojant labai reik kantrybės, dažnai viską atšaukiu ir vėl bandau ir bandau iš naujo.

QUOTE(sayonara @ 2009 02 10, 13:20)
rašiau ir rašysiu, kad man, pvz., lašiukai, kiaušiniai arba burokėliai nuotraukose nesuprantami. arba daugelis peizažų.. smile.gif

nu ką dabar padarysi smile.gif

QUOTE(Opa @ 2009 02 10, 13:58)
2. Kaip fokusuoti grupe zmoniu... Cia tai jau beviltiskas dalykas...

uždarau diafragmą iki kokių 5,6, daugiau paprastai neleidžia apšvietimo sąlygos smile.gif
fokusuoju daugmaž vidurin, jei yra pvz 3 eilės, tai stengiuosi į vidurinės eilės žmogų. aišku, idealiai nebūna, nu bet taip daug maž smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 16:39)
dar siaip mane teoriskai domina blyku isgavimas - tiek apvaliu, tiek saules spinduliu pavidalu. kur gaunasi pries saule fotkinant i rfotika atitinkamai pakreipus - man kzk dazniausiai fotografuojant kadra juos matau, bet galutinej foto ar matau, tai kzk grynas atsitiktinumas . diafragma kazin didint ar mazint tokiu atveju? man atrode logiska priverti, bet gal tada to laiko neuztenka tam blykui susiformuoti g.gif gauni maza saule danguje. nu zdz, jeigu kas supras apie ka as cia ir turit minciu...

1.blikai geriausiai gaunasi, jei jų nereik smile.gif
2.arba fotkinant prieš šviesos šaltinį.
3.arba naudojant kokį apsauginį filtrą ant objektyvo ir fotkinant prieš šviesos šaltinį smile.gif
Atsakyti
baigesi dejimo i ND albuma laikas tai dedu cia ko nedrisau det ten... blush2.gif
....Kita bitė...
user posted image
laukiu komentaru 4u.gif man ji patinka, tik nzn gal del to kad vertinu saliskai blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Žūžū, iš esmės man patinka darbas (Tu tai labai patinki wink.gif). Bet: lauk segtukus iš plaukų, tas blizgumas fone truputį erzina, raukšlės gal ir nieko (ypač kai pati tiesiai nepasikabinu), gal truputį galvai vietos? Na, pasikabinėjau, jei jau taip prašai smile.gif Pavydžiu kartais rekvizitų fotografuojantiems...

beje, primink, Tu jau kažką rodei su ta "bite"? Bičių šeimyna turbūt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 02 10, 22:11)
beje, primink, Tu jau kažką rodei su ta "bite"? Bičių šeimyna turbūt smile.gif

sunaus foto koliaza smile.gif gera atminti turi 4u.gif
aciukas
Atsakyti
as prabalsavau lotuliukas.gif blush2.gif Kazkokie neuzbaigti man namu darbai be ivertinimo. Labai tikiuos,kad kas nors sugalvosit kokia kita tema ir dalyvavimas bus toks pat aktyvus wub.gif

Zuzu, idomus auto, aki traukia grazus modelis, bet labai blasko fonas is kart zvilgsnis man i tas rauksles krypsta, atrodo,kad fokusas i ji, o ne i mergina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 10, 23:00)
labai blasko fonas is kart zvilgsnis man i tas rauksles krypsta, atrodo,kad fokusas i ji, o ne i mergina 4u.gif

g.gif blogai kad neturiu normalaus fono... sad.gif cia nuo idegio purskimo uzdangalas tai jis net neissilygina, limpa prie lygintuvo tai kiek isejo tiek... nu vienzo, eksperimentu kelias ilgas reiks bandyt kazka kito... cool.gif

o tai uz ND videlto balsuojat? g.gif jei taip, tai kiek balu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 10 vasario 2009 - 22:06
Iki kada balsuojam?
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2009 02 10, 23:26)
Iki kada balsuojam?

tai turbut iki ryt 20.00 g.gif
poros mamku nepazystu, bet viena kazkur meet'u albumuose lyg matyta.. g.gif o visas kitas pazinau bigsmile.gif wub.gif grazuoles mamkos.. negaliu net pasisprest ar galiu paskirstyt balus g.gif jauciu, kad nebalsuosiu..
Atsakyti
ka tik sirena Tornado isijunge, puoliau is kart TV jungt, eina svilpt,dar net neprasidejo pavasaris, o Tornadai jau gasdina schmoll.gif

Zuzu ,balsuok, vis tiek kazkas patinka labiau,kazkas maziau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 10, 20:29)
baigesi dejimo i ND albuma laikas tai dedu cia ko nedrisau det ten...  blush2.gif
....Kita bitė...

visai neblogai thumbup.gif Pritariu dėl fono ir man dar tas mėlynas akių šešėlis čia visai neįsipaišo, gal net j/b norėtųsi g.gif

QUOTE(Sea_ @ 2009 02 10, 22:37)
ka tik sirena Tornado isijunge, puoliau is kart TV jungt, eina svilpt,dar net neprasidejo pavasaris, o Tornadai jau  gasdina schmoll.gif

blink.gif eina sau doh.gif
Kaip tik pereito mėn Foto žurnale buvo apie tornadų fotografavimą bigsmile.gif

Aš tai šiandien negaliu atsitraukt nuo Ričardo Avedono portretų thumbup.gif Aišku anksčiau jau žinojau apie šį autorių, bet detaliau kažkaip dabar pradėjau žiūrėt, tai nerealus jis man wub.gif http://www.richardavedon.com/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 10 vasario 2009 - 22:48
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 12:43)
dar pora techniniu klausimu, kuriu iki siol neissprendziu: ar kas nors realiai ir sekmingai naudojat perkadravima?

ir jums gaunasi naturaliai, nekarpant pvz tokio artumo kadrai su 50-tuku?
As visuomet naudodavau su kitiniu. na lyg ir pavykdavo, tieisog labai minimaliai ir nekvepuodama pasukdavau fotika smile.gif

o va su 50tuku kiek fotkianu (ne savo) tai laisvai gaudavosi portretai is taip arti unsure.gif
Atsakyti
Turi sitas kadras kokios potencijos? g.gif ar nurasyti prie nevykusiu bandymu su sviesa?

user posted image
Atsakyti