QUOTE(wyshnia @ 2009 02 09, 17:30)
Kalbant apie zenitinius kadrus
labai maloniai žiūrisi pats langas. patinka kadro minkštumas. langas užrasojęs, lauke šalta, berniokėlis skambina simpatijai, kad į svečius ateitų
man trukdo tik tas lėkštutės kraštas apačioj kairėj.
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 10, 08:56)
Ta proga biški abstrakcijų gėlių tema.. Kritika labai wellcome
labai švelnūs kvietkeliai labiausiai paskutinis patiko.
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 10:43)
dar pora techniniu klausimu, kuriu iki siol neissprendziu: ar kas nors realiai ir sekmingai naudojat perkadravima? na, sufokusuojate, uzrakinate fokusa ir perkadruojat kadra? (cia kai fotiko fokusavimo taskai ne ten, kur noretum, kad fokusas nuotraukoj butum). Nes man sitas fintas nuosekliai ir stabiliai, tvarkingai islaikant fokusa retai kada suveikia. Jeigu neperkadruojat, ka tokiais atvejais darot? Komponuojat kadra taip, kad reikiamas fokusavimo taskas vis delto sutaptu su turimu fotike?
perladruoju labai labai retai. mano fotike yra 7 fokusavimo taškai, tai prieš fotkinant nustatau reikalingą tašką ir paskui vartau fotiką arba pati su juo vartausi, jei nėr laiko perjungt į kitą tašką. centrinio beveik niekada nenaudoju, nebent grupę fotkinant. su juostiniu elgiuosi lygiai taip pat.
50-tukas normaliai fotkina minimaliu atstumu. viskas su juo gerai.
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 10, 10:45)
Norejau paprasyt pagalbos.. Kaip sutvarkyt antra plana? pirmoj foto idejau originala, antroj kaip bandziau klonuot.. bet nelb man grazu su tuo klonavimu.. labai jau taskais prikleckinta gal kas pravestu pamokele KAIP ta sutvarkyti jei imanoma (be perfotografavimo )
spalvos šitų variantų man geresnės, negu po to įdėtų. ten jau per ružava.
o klonuojant labai reik kantrybės, dažnai viską atšaukiu ir vėl bandau ir bandau iš naujo.
QUOTE(sayonara @ 2009 02 10, 13:20)
rašiau ir rašysiu, kad man, pvz., lašiukai, kiaušiniai arba burokėliai nuotraukose nesuprantami. arba daugelis peizažų..
nu ką dabar padarysi
QUOTE(Opa @ 2009 02 10, 13:58)
uždarau diafragmą iki kokių 5,6, daugiau paprastai neleidžia apšvietimo sąlygos
fokusuoju daugmaž vidurin, jei yra pvz 3 eilės, tai stengiuosi į vidurinės eilės žmogų. aišku, idealiai nebūna, nu bet taip daug maž
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 16:39)
dar siaip mane teoriskai domina blyku isgavimas - tiek apvaliu, tiek saules spinduliu pavidalu. kur gaunasi pries saule fotkinant i rfotika atitinkamai pakreipus - man kzk dazniausiai fotografuojant kadra juos matau, bet galutinej foto ar matau, tai kzk grynas atsitiktinumas . diafragma kazin didint ar mazint tokiu atveju? man atrode logiska priverti, bet gal tada to laiko neuztenka tam blykui susiformuoti gauni maza saule danguje. nu zdz, jeigu kas supras apie ka as cia ir turit minciu...
1.blikai geriausiai gaunasi, jei jų nereik
2.arba fotkinant prieš šviesos šaltinį.
3.arba naudojant kokį apsauginį filtrą ant objektyvo ir fotkinant prieš šviesos šaltinį