Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

nerašiau grūdas jėga, rašiau visuma puiki smile.gif supraskit, IR grūdas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 02 10, 12:11)
dabar buitinis kadras apie kurį tik ir galiu pasakyt, klasikinė juosta, su klasikiniu buitiniu vaizdeliu biggrin.gif matau nesuprantu, kam tu jį įdėjai.  blush2.gif

biggrin.gif Matyt tam, kad pasidziaugti, kad is visos juostos kazkas gavsi. Man patiko sviesa, patiko komponavimas, turbut del to ir ikeliau. Pasodint nenuorama dvimeti taip prie lango ir priverst pozuot praktiskai neimanoma, o ir ar reikia. Tikiuosi tik, kad i ta vieta pavyks pavilioti kokia grazia jauna moteri, o tada jau bandysim ir zvilgsnius ir visa kita wink.gif

Atsakyti
As perkadruoju - jei pirmas kadras buna ne koks, tai jau antras tikrai geras (na, ne menine prasme, bet bent jau sufokusuota tinkamai smile.gif )
Atsakyti
Gaziulka, doh.gif nu geda prisipazinti, bet fokusuoju tol kol fokusas atsiranda reikiamoje vietoje. Arba kaip dauguma parase, sufokusoju su centriniu tasku ir perkeliu fotika vos vos, taip retai darau. Bet iseina, nepriklausomai nuo pasirinkimo, arba gerai arba blogai doh.gif biggrin.gif

Opa, grupini portreta nedariau specialiai, bet pamenu sake, kad reikia diafragma sumazinti (t.y. skaiciu padidinti) g.gif
Atsakyti
Na taip, tas tai suprantama, kad diafragma turi buti pridaryta, bet fokusuoti kur? Artimesni, tolimesni, centrini, virsutini, zemutini g.gif

Klausykit, ir as tuoj uzsidepresuosiu, nes niekas jau senokai i mano postus demesio nekreipia... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 10 vasario 2009 - 15:27
QUOTE(Opa @ 2009 02 10, 14:58)
1. Fokusuojant su 50-uku (pas mane f 1,8) is toliau (kad ir kaip befokusuociau) dazniausiai iseina muilas. Gal yra koks optimalus atstumas 50-ukui? Nors kiek pamenu cia rodytu kadru is toliau fotkintu, kiti tokiu problemu neturi????
2. Kaip fokusuoti grupe zmoniu... Cia tai jau beviltiskas dalykas...

nedepresuok, pilnatis:D
1. nepastebėjau problemų dėl muilo iš toliau. minimalus 50tuko atstumas pas mane (Nikon f/1,8) tikrai didelis. didesnis už kit'o, bet kiek - nepasakysiu. makro ar kažką iš arčiau - be šansų.
2. nežinau kaip. pas mane kit'as grybaudavo, visada fokusas nuo grupės žmonių pasislinkdavo už jų nugarų, nors fokusuodavau ir centrą, ir kraštus..... čia jo silpniausia vieta per renginius buvo biggrin.gif nuo tada fokusuoju rankiniu būdu grupes. muset jei stovi eilėmis, tai centre sufokusavus- neturėtum prašauti. esmė, ar paims diafragma gylį norimą.
Atsakyti
Opa, pas mane irgi muilas gaunasi kai is toliau su 50 fotografuoju doh.gif Lygiai tokie patys klausimai kaip ir tau iskilo 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2009 02 10, 14:55)
Na taip, tas tai suprantama, kad diafragma turi buti pridaryta, bet fokusuoti kur?  Artimesni, tolimesni, centrini, virsutini, zemutini  g.gif
Klausykit, ir as tuoj uzsidepresuosiu, nes niekas jau senokai i mano postus demesio nekreipia...  verysad.gif

jei neklystu į artimiausią reikia fokusuot. Namuose kažkurioj knygoj neperseniausiai skaičiau, galėsiu pažiūrėt dar unsure.gif Su 50-uku man nefokusuoja kai per arti būna jau, o šiaip lyg ir nepastebėjau kokių problemų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2009 02 10, 13:58)
Gaziulka, pastaruoju metu tik taip ir fokusuoju t.y. fotike esu pasirinkusi centrini taska ir visuomet perkadruoju (vadovaujuosi vienu gero zmogaus patarimu, jog centrinis taskas yra pats tiksliausias). Na, ne visada idealiai gaunasi, ir galiu asakyti, kad tai igudimo reikalas, nes kai pradejau butent taip fokusuoti, kuri laika buvo blogai, o dabar bent jau fokusas dazniausiai buna ten kur man norisi. Su keliom isimtim...
1. Fokusuojant su 50-uku (pas mane f 1,8) is toliau (kad ir kaip befokusuociau) dazniausiai iseina muilas. Gal yra koks optimalus atstumas 50-ukui? Nors kiek pamenu cia rodytu kadru is toliau fotkintu, kiti tokiu problemu neturi????

Opa, kreipiu, dar ir kaip kreipiu. Yra gi tokiu zmoniu, pasirodo, kuriems realiai praktikoje tai pavyksta. Optimalus 50-tukui ir mane domina, bet man atrodo, visi objektyvai daugiau ar maziau savo geriausias ribas turi.

teoriskai, grupe fotografuociau su priverta diafragma fokusuojant i centra.

QUOTE(Anasko @ 2009 02 10, 14:36)
Gaziulka,    doh.gif  nu geda prisipazinti, bet fokusuoju tol kol fokusas atsiranda reikiamoje vietoje. Arba kaip dauguma parase, sufokusoju su centriniu tasku ir perkeliu fotika vos vos,  taip retai darau. Bet iseina, nepriklausomai nuo  pasirinkimo, arba gerai arba blogai  doh.gif  biggrin.gif 

nu jo, su juosta tas ypac realu doh.gif

dar siaip mane teoriskai domina blyku isgavimas - tiek apvaliu, tiek saules spinduliu pavidalu. kur gaunasi pries saule fotkinant i rfotika atitinkamai pakreipus - man kzk dazniausiai fotografuojant kadra juos matau, bet galutinej foto ar matau, tai kzk grynas atsitiktinumas . diafragma kazin didint ar mazint tokiu atveju? man atrode logiska priverti, bet gal tada to laiko neuztenka tam blykui susiformuoti g.gif gauni maza saule danguje. nu zdz, jeigu kas supras apie ka as cia ir turit minciu...
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 16:39)
nu jo, su juosta tas ypac realu doh.gif
o pas juostinius nera taip, kad paspaudi iki puses, sufokusuoja ir tada iki galo g.gif iskart sauna g.gif Nes praktikoje as ne tiek daug ir kadru padarau, kol fokusas neatsiras ten kur reikia nespaudziu ax.gif Kartais aisku nervina toks dalikas, bet kai pripratai, tai jau negaliu atprasti

Ant objektyvu raso koks minimalus atstumas iki objekto gali buti ax.gif o koks optimalus atstumas- nezinau
Atsakyti
Gaziulka, cia apie butent fokusavima ir kalba. visiems problema daugiau ar maziau. kaip supratau, mazesne problema, kai keiti fokusavimo taska, nei kad perkadruoji
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 10 vasario 2009 - 18:57
Sveikos 4u.gif atsiprašau, kad įsibraunu, bet tas klausimas ir man labai aktualus ax.gif
QUOTE(Sea_ @ 2009 02 10, 16:59)
Opa, pas mane irgi muilas gaunasi kai is toliau su 50  fotografuoju doh.gif  Lygiai tokie patys klausimai kaip ir tau iskilo 4u.gif

man irgi muilas gaunasi...esu vieną kartą trinktelėjusi objektyvą, tai pamaniau, kad gal tai pakenkė...bet matyt ne.

QUOTE(Smiltis @ 2009 02 10, 17:37)
Su 50-uku man nefokusuoja kai per arti būna jau

Šitą irgi pastebėjau.
Atsakyti