Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Turiu toki klausima - gal kas turite teorines info apie portretus (moteriskus, vyriskus, vaikiskus)? Bandziau guglint - tai tik keli labai paprasti lietuviski straipsniukai ir dar angliski (is serijos 10 patarimu kaip fotografuot portreta). Nuotrauku irgi prisiziurejau - mazdaug minciu yra, bet gal turite ka kiek rimciau?
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2009 02 10, 10:54)
Turiu toki klausima - gal kas turite teorines info apie portretus (moteriskus, vyriskus, vaikiskus)? Bandziau guglint - tai tik keli labai paprasti lietuviski straipsniukai ir dar angliski (is serijos 10 patarimu kaip fotografuot portreta). Nuotrauku irgi prisiziurejau - mazdaug minciu yra, bet gal turite ka kiek rimciau?

Pabandyk googlint tarp knygu - parsisiust negali, kai kurias tik dalinai perziuret, bet yra ka paskaityt wink.gif

Aciu uz nuomones mano nuotraukai... Vienintelis pusetinas kadras is juostos, bet tai mokytis dar ir mokytis. Sansara, o ko dar reikia is vaikio sausaini valgancio ir su mob zaidzianciu?

Del blykstes mokslu, atrodo skaitau, bandau, ale kazkaip nerandu sistemos tinkamos schmoll.gif unsure.gif

Zuzu, apie papuosalus Gazulka labai teisingai parase 4u.gif

Pupeliuk, is tavo geletu baltosios labiau, taip svelniai mamiskai 4u.gif Gal, mastau dabar, paskutinej ta tamsuma kirpciau, bet tik gal smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 10:43)
ir jums gaunasi naturaliai, nekarpant pvz tokio artumo kadrai su 50-tuku? http://fotokudra.lt/...p...=topd&page=
nes irgi nelabai suprantu, min fokusavimo atstumas 50 cm, tai man realiai tiek priartinti neiseina, plaukia.

aš auto dariau panašiu atstumu. t.y. per rankos ištiesimą. vos sutilpau į kadrą biggrin.gif ... ai, šiek tiek gal daugiau išeina nei 50 cm.. g.gif http://fotokudra.lt/...0&nav=aut&page=

Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 11:43)
dar pora techniniu klausimu, kuriu iki siol neissprendziu: ar kas nors realiai ir sekmingai naudojat perkadravima? na, sufokusuojate, uzrakinate fokusa ir perkadruojat kadra? (cia kai fotiko fokusavimo taskai ne ten, kur noretum, kad fokusas nuotraukoj butum). Nes man sitas fintas nuosekliai ir stabiliai, tvarkingai islaikant fokusa retai kada suveikia. Jeigu neperkadruojat, ka tokiais atvejais darot? Komponuojat kadra taip, kad reikiamas fokusavimo taskas vis delto sutaptu su turimu fotike?

ir jums gaunasi naturaliai, nekarpant pvz tokio artumo kadrai su 50-tuku? http://fotokudra.lt/...p...=topd&page=
nes irgi nelabai suprantu, min fokusavimo atstumas 50 cm, tai man realiai tiek priartinti neiseina, plaukia.

Gaziulka, aš net nžn kaip čia pasakyt, ar sėkmingai naudoju perkadravimą ar ne, bet su fokusu problemų turiu nuolat, ypač su 50-tuku, na kaip jau išsiaiškinau, jis pas mane muilina labiau nei turėtų, tai net nežinau ar čia perkadravimas kaltas dėl nefokuso, ar tiesiog objektyve bėda. Perkadruoju dažnai, bet irgi paprastai renkuosi artimiausią fokusavimo tašką, nors visgi geriausiai sufokusuoja centrinis taškas, su kitais taškais fokusas dažnai nušoka.
Dėl tos nuotraukos, manau, kad ji yra daryta su kokiu 85mm ar dar didesniu židinio nuotoliu, o gal ir kropinta. Nors... kas ten žino.. Va Bitė pavyzdį įdėjo, kad įmanoma biggrin.gif

Sayonara, pacitavau tavo komentarą tikrai supratusi, kad Wyshnios kadras tau patinka wink.gif ir man jis labai labai patinka rolleyes.gif žodžiu "klasikinis" aš bent tikrai neturėjau galvoje "įprastas". Rakursas klasikinis, bet kadras labai mielas.. Gali būti milijonai kadrų su klasikiniu rakursu, kurie deja bus nesėkmingi. O šitas man labai gražus rolleyes.gif

Žūžū, man pėdutes užstoja suaugusių rankos ir tuo pačiu nukreipia dėmesį.. norisi pėdutes matyti labiau, o suaugusių rankas gal "out of focus".. na mano siūlymas - perfotografuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 vasario 2009 - 12:51
QUOTE(BN @ 2009 02 10, 11:54)
Turiu toki klausima - gal kas turite teorines info apie portretus (moteriskus, vyriskus, vaikiskus)?

Manau pats geriausias dalykas yra žiūrėti ir analizuoti, atsirinkti ir vėl žiūrėti. Nes bent jau man tos teorijos - per vieną akį įeina, per kitą ausį išeina... Tokie gana susisteminti patarimai pamąstymai, sudėti į vieną gal straipsnyje What the Mona Lisa Can Teach You About Taking Great Portraits ir tame pačiame www daug straipsnių apie portretą čia.

Toliau: čia knygos iš google books, ribotos peržiūros, bet, manau, norint informacijos galima rasti:
Mark Cleghorn, Portrait Photography– Secrets of Posing and Lighting‎

Don Blair, Peter Skinner , Portrait Photography– The Art of Seeing Light‎

Jeff Smith, Posing for Portrait Photography– A Head-to-Toe Guide‎

Na ir taip toliau: vaikai, natūralios šviesos portretai, grupiniai etc. čia
Atsakyti
Saules Puga aciu uz nuoroda apie Mona Liza 4u.gif
Atsakyti
wyshnia, tą ir turiu galvoje wink.gif kad matau tik vaiką su mobilką, valgantį sausainį smile.gif gal ir kvailai noriu, bet kažkokio klasikinio žvilgsnio pro langą į tolį, svajojimo... dabar buitinis kadras apie kurį tik ir galiu pasakyt, klasikinė juosta, su klasikiniu buitiniu vaizdeliu biggrin.gif matau nesuprantu, kam tu jį įdėjai. blush2.gif

BN, paieškok apie portretus knygų čia. manau tikrai ką nors rasi wink.gif kiek suprantu, tau rusų ne problema biggrin.gif o šiaip dabar atradau youtube biggrin.gif užduodi portretinė foto (aišku angliškai) ir mokomųjų filmukų tikrai ne vieną ir ne du rasi.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 10, 12:49)
Sayonara, pacitavau tavo komentarą tikrai supratusi, kad Wyshnios kadras tau patinka wink.gif ir man jis labai labai patinka rolleyes.gif žodžiu "klasikinis" aš bent tikrai neturėjau galvoje "įprastas". Rakursas klasikinis, bet kadras labai mielas.. Gali būti milijonai kadrų su klasikiniu rakursu, kurie deja bus nesėkmingi. O šitas man labai gražus rolleyes.gif

na tada panašiai pavartojom žodį klasikinis.. 4u.gif

aš irgi kartais nesuprantu, kam žmonės kuriuos nors kadrus rodo..smile.gif o buitiniai kadrai, tarp kitko, nėra blogai. būtent juostos grūdas ir pustoniai duoda šarmo šiam wyshnios kadrui, kokio skaitmeninis apdirbimas neduos.. šiame kadre, mano galva, visuma yra labai vykusi. aš jau rašiau, kad man viena detalė trukdo, bet tik tiek trukdo, kad pernelyg moderni kadrui su tokiu langu, tokiu vaiko rakursu ir t.t., bet visa kita - puiku. rašiau ir rašysiu, kad man, pvz., lašiukai, kiaušiniai arba burokėliai nuotraukose nesuprantami. arba daugelis peizažų.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 vasario 2009 - 13:25
QUOTE(Sansara @ 2009 02 10, 13:11)
gal ir kvailai noriu, bet kažkokio klasikinio žvilgsnio pro langą į tolį, svajojimo... dabar buitinis kadras apie kurį tik ir galiu pasakyt, klasikinė juosta, su klasikiniu buitiniu vaizdeliu biggrin.gif

Mano akimis žiūrint - tai moderni klasika, klasikos šiandiena ar kaip čia pasakyti. Tiesiog buitis kitaip. Tokia, į kokią niekuo nesusijusiam žmogui įdomu žiūrėti. Na, bent jau man smile.gif Klasikos jausmas perkeltas į dabartį, gal taip? g.gif
Atsakyti
Dekui, jus auksas!!!
pas mane be problemu su kalbom; ir jei kam reiks - su lenku galiu padet ax.gif
Varau studijuoti smile.gif
Atsakyti
pilnatis lotuliukas.gif jau buvau beįsižeidžianti, kad tik man vienai nieko neesminis, o jūs taip ji ginat. o vien grūdas nesukelia siužeto persikeitimo. buvau bepasijuntanti nesuprasta ir nepritampanti ar kažko nebesuprantanti. ale turiu dvi pateisinamas priežastis tokių emocijų, todėl tik pasijuoksiu iš savęs ir savo nesąmonių ir einu toliau ataskaitų kepti (jau kaip noriu į dekretąąąąąąąąąąąą, nes žinau, kad namie fotikas laukia, pati gi nieko nerodau... lengva kitus kritikuot biggrin.gif).
Atsakyti
Gaziulka, pastaruoju metu tik taip ir fokusuoju t.y. fotike esu pasirinkusi centrini taska ir visuomet perkadruoju (vadovaujuosi vienu gero zmogaus patarimu, jog centrinis taskas yra pats tiksliausias). Na, ne visada idealiai gaunasi, ir galiu asakyti, kad tai igudimo reikalas, nes kai pradejau butent taip fokusuoti, kuri laika buvo blogai, o dabar bent jau fokusas dazniausiai buna ten kur man norisi. Su keliom isimtim...
1. Fokusuojant su 50-uku (pas mane f 1,8) is toliau (kad ir kaip befokusuociau) dazniausiai iseina muilas. Gal yra koks optimalus atstumas 50-ukui? Nors kiek pamenu cia rodytu kadru is toliau fotkintu, kiti tokiu problemu neturi????
2. Kaip fokusuoti grupe zmoniu... Cia tai jau beviltiskas dalykas...

Help, patarkit 4u.gif

Wyshnia, lenkiu savo zila galva. Kazkada buvau issitraukus tevuko Zenita ir ne velnio as ten nesupratau, negana to, betraukiant juosta nutraukiau doh.gif Patinka tavo kadras, mobilka ne vietoj, bet daugiau viskas puikiai ir graziai susikomponave.

SAules Puga, Sansara, dekui uz geras nuorodas.
Atsakyti