Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Pupeliuk, is manes nieko naujo - paskutine rolleyes.gif pirmose nera kur demesio sufokusuot.

Sansara, kiek fokusavimo tasku turi 90?

dar pora techniniu klausimu, kuriu iki siol neissprendziu: ar kas nors realiai ir sekmingai naudojat perkadravima? na, sufokusuojate, uzrakinate fokusa ir perkadruojat kadra? (cia kai fotiko fokusavimo taskai ne ten, kur noretum, kad fokusas nuotraukoj butum). Nes man sitas fintas nuosekliai ir stabiliai, tvarkingai islaikant fokusa retai kada suveikia. Jeigu neperkadruojat, ka tokiais atvejais darot? Komponuojat kadra taip, kad reikiamas fokusavimo taskas vis delto sutaptu su turimu fotike?

ir jums gaunasi naturaliai, nekarpant pvz tokio artumo kadrai su 50-tuku? http://fotokudra.lt/...p...=topd&page=
nes irgi nelabai suprantu, min fokusavimo atstumas 50 cm, tai man realiai tiek priartinti neiseina, plaukia.
Atsakyti
Balionas Anasko 4u.gif
Dar vienas naujokui 4u.gif
Dariau dariau ND keleta dienu, bet kuo toliau ziuriu tuo labiau abejoju.. turbut tai reiskia kad neverta det blush2.gif
Norejau paprasyt pagalbos.. Kaip sutvarkyt antra plana? pirmoj foto idejau originala, antroj kaip bandziau klonuot.. bet nelb man grazu su tuo klonavimu.. labai jau taskais prikleckinta doh.gif gal kas pravestu pamokele KAIP ta sutvarkyti jei imanoma (be perfotografavimo tongue.gif ) blush2.gif
user posted image
user posted image
Wyshniukas wub.gif bet as jo nesaliskai vertint turbut net nesugebeciau ax.gif

Ufff.. kokie melyni padukai gavosi per photobucket'a blink.gif kompe jie daug ruzavesni doh.gif g.gif pas ka monitoriai rodo teisingas spalvas g.gif kaip Jums spalvos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 10 vasario 2009 - 10:48
labai jau dideli teptuka emej, greit norejai tongue.gif galima tiesiog kirpti kadra palei horizontalia linija virsuje. galima palikti kaip yra - man tiesa sakant, ziedas pirmam plane trukdo tiek pat, kiek tos linijos antram, tai galima nei to, nei to nenaikint,. j/b dar yra variantas, tada tiesiog maziau i akis ta antraplane spalva kris.
Atsakyti
Gaziulka, D90 turi 11 (oj kaip sunku po mano D50 5 taškų su tiek tvarkytis). šiaip aš renkuosi vieno pasirinktino taško fokusavimą (ne taip, kad visada centrinis ir perkadruoti kas kartą (sillwio jei neklystu taip daro), o bandau, kad tas taškas būtų kuo arčiau norimos fokusuot vietos ir perkadruoju tik vos vos (šiaip perkadravimo netoleruoju pati kažkaip, nepasitikiu juo biggrin.gif). labiau jau stengiuosi geriau kompozicija sugriaut kadro su geru fokusu, nei perkadruoti užrakinus tašką ir būt netikrai dėl fokuso smile.gif kompoziciją "pritempti" 90 proc galima kadruojant kadrą su kompu, o fokuso jau nepritempsi
Atsakyti
Sansara, lygiai taip pat darau, bet su 5 taskais kartais ne taip paprasta kompozicija pritempti. Todel ir ieskau tokiu, kurie sekmingai taiko perkadravima - galvoju, gal as ko nemoku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 10:43)
Pupeliuk, is manes nieko naujo - paskutine rolleyes.gif pirmose nera kur demesio sufokusuot.

Sansara, kiek fokusavimo tasku turi 90?

1.dar pora techniniu klausimu, kuriu iki siol neissprendziu: ar kas nors realiai ir sekmingai naudojat perkadravima? na, sufokusuojate, uzrakinate fokusa ir perkadruojat kadra? (cia kai fotiko fokusavimo taskai ne ten, kur noretum, kad fokusas nuotraukoj butum). Nes man sitas fintas nuosekliai ir stabiliai, tvarkingai islaikant fokusa retai kada suveikia. Jeigu neperkadruojat, ka tokiais atvejais darot? Komponuojat kadra taip, kad reikiamas fokusavimo taskas vis delto sutaptu su turimu fotike?

2.ir jums gaunasi naturaliai, nekarpant pvz tokio artumo kadrai su 50-tuku? http://fotokudra.lt/...p...=topd&page=
nes irgi nelabai suprantu, min fokusavimo atstumas 50 cm, tai man realiai tiek priartinti neiseina, plaukia.

Laba - isiterpsiu... blush2.gif

1. As irgi vargstu su tuo paciu unsure.gif siaip stengiuos naudot ta perkadravima , bet tikrai ne visada pavyksta (ypac, kai fokusuojamas objektas tolokai), tuomet fokusuoju arciausiam nuo norimo taske ir karpau... unsure.gif nieko daugiau nelieka daryt, kai fotikas tu tasku mazai turi... unsure.gif

2. o del 50-uko - tai va arciausiai darytas mano kadras (i kokybe neziurekit blush2.gif ) ... http://farm4.static....088690009_b.jpg

cia visai neseniai skaiciau, kad jo maziausias atstumas 45 cm... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 10, 11:14)
2. o del 50-uko - tai va arciausiai darytas mano kadras (i kokybe neziurekit  blush2.gif ) ... http://farm4.static....088690009_b.jpg

cia visai neseniai skaiciau, kad jo maziausias atstumas 45 cm...  ax.gif

as butent i kokybe ir ziuriu. mane domina fokuso astrumas min fokusavimo atstume
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 11:53)
galima tiesiog kirpti kadra palei horizontalia linija virsuje.

mhm.. galvojau ir apie sita bet labai jau tos pedutes uzspaustos gaunasi..
user posted image
del zieduko tai net nepagalvojau, kad gali nesiziuret g.gif kazkaip vestuvinis ziedas-santuoka-seima-vaikai... turbut, tiesiog poziuris.. g.gif
o del JB tai kazkaip salta ta foto gaunasi.. o norisi siltuciu mazuciu paduku.. blush2.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 10, 11:27)
mhm.. galvojau ir apie sita bet labai jau tos pedutes uzspaustos gaunasi..
user posted image
del zieduko tai net nepagalvojau, kad gali nesiziuret g.gif kazkaip vestuvinis ziedas-santuoka-seima-vaikai... turbut, tiesiog poziuris.. g.gif
o del JB tai kazkaip salta ta foto gaunasi.. o norisi siltuciu mazuciu paduku.. blush2.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif

del papuosalu, tai jeigu tiesiog seimynine foto, tai gal ir poziuris, bet jeigu kzk daugiau - tai daznaiusiai su papuosalais l.atsargiai fotografai elgiasi, nes jie perdaug demesio sau pasiima. pati kzk ejau fotosesintis, tai specialiai paprase be jokiu papuosalu but mirksiukas.gif

paprasciausias patarimas tai - perfotografuok. nera juk jau toks unikalus ir nepakartojamas kadras mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 10 vasario 2009 - 11:31
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 11:21)
as butent i kokybe ir ziuriu. mane domina fokuso astrumas min fokusavimo atstume

turejau omeniuos spalvas smile.gif nerandu dabar tinkamesnio pavyzdzio... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 11:08)
Sansara, lygiai taip pat darau, bet su 5 taskais kartais ne taip paprasta kompozicija pritempti. Todel ir ieskau tokiu, kurie sekmingai taiko perkadravima - galvoju, gal as ko nemoku g.gif

aš tai iš pradžių bandydavau perkadruot, bet bėda didžiulė su fokusu buvo schmoll.gif Dabar fokusuoju pagal taškus , bet pas mane jų irgi nemažai.

Žūžū bent jau pas mane kompe kojytes šaltos rožinės spalvos g.gif Nu bet apie spalvas čia gali kalbėt tik labai sąlyginai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 10, 12:30)
jeigu tiesiog seimynine foto

taip taip i seimynini albuma (drauges). turesiu galvoj kita kart papuosalus 4u.gif kazkaip niekad net neatkreipiau demesio i tai... blush2.gif ax.gif
Atsakyti