sansara, sviekinu su nauju pirkiniu
QUOTE(westa @ 2009 02 09, 14:01)
Mokomės... kartu su žmona Šiuo metu dabar darytų nuotraukų nesu sukėlęs į jokį FTP serverį, taigi, parodyt galėsiu kiek vėliau. Nebent galiu kiek papasakoti apie fotografavimo stilių ir įmest keletą seniau, dar "analoginės fotografijos laikais", darytų nuotraukų. Jos, žinoma, niekuo neypatingos, be to, nuskanuotos labai žema rezoliucija; na, bet jei norisi pamatyt - sakykit, įmesiu. Tematika atitinka dalį dabartinės
QUOTE(dmu @ 2009 02 09, 13:15)
Mokomės... kartu su žmona Šiuo metu dabar darytų nuotraukų nesu sukėlęs į jokį FTP serverį, taigi, parodyt galėsiu kiek vėliau. Nebent galiu kiek papasakoti apie fotografavimo stilių ir įmest keletą seniau, dar "analoginės fotografijos laikais", darytų nuotraukų. Jos, žinoma, niekuo neypatingos, be to, nuskanuotos labai žema rezoliucija; na, bet jei norisi pamatyt - sakykit, įmesiu. Tematika atitinka dalį dabartinės
žinoma norisi .. būtinai įmesk
visada būdavo susijautrinama kai tik kalba apie autoportretus neseku, kurie čia jautriausi
na bet aš kai tik epizodinė dalyvė tai jau jūsų reikalas kaip darysit kai nėra aiškių taisyklių tai kaskart gali improvizuoti toje vietoje...o dingimai...na o kas, kad ištrinama? kam nuo to skauda? arba - kas iš to jei ir neištrins...? kažko nesuprantu
Sansara, dėkui, nerubiem po polsku tai nieko ir neradau
na bet aš kai tik epizodinė dalyvė tai jau jūsų reikalas kaip darysit kai nėra aiškių taisyklių tai kaskart gali improvizuoti toje vietoje...o dingimai...na o kas, kad ištrinama? kam nuo to skauda? arba - kas iš to jei ir neištrins...? kažko nesuprantu
Gerai, vyniojam prisiminimus iš analoginės fotografijos...
Taigi, pirmiausia prisiminiau bandymus išskirti iš visumos, tokios, kaip va ši
,
kažką išbaigto, išskirtinio. Čia prisidėjo ryškumo gylio išskyrimas:
.
Paskui buvo prisiminti bandymai patikrinti tiesas, ar žaluma ir ypač ramus vanduo tikrai praryja baisiai daug šviesos; taip pat daugiaplaniškumas:
- šioje nuotraukoje priekinis planas yra tilto, nuo kurio fotografuota, šešėlis. (Tiesą sakant, kompozicija man visai nepatiko.)
Taip pat bandyta kažką sukomponuoti iš gana perkrautos makalynės -
.
Daug kas sakė, kad "gražu", bet... meluot mokam visi
Paskui buvo baisiai madinga fotografuoti jūrą:
Gal reiktų kiek pakadruoti, mat, kreivai išėjo (štatyvo tada dar, deja, neturėjau). Be to, kompozicijoje nebuvo pageidaujami žmonės ir "razdevalkė"...
Taip pat iš tos pačios operos - Saulės takas:
(paprasčiausias vaizdo perdavimas, nieko gražaus.)
Na, gyvūnus fotografuoti - daugiau smagumas, negu menas, ypač kai jie baisiai fotografuotis nemėgsta:
Tai va, iš analoginės maždaug tiek. Dabar perėjau prie skaitmeninės, nors, kadangi fotografavimas analoginiais aparatais buvo jau tiesiog įaugęs į kraują, tai ir skaitmeniniu fotografuoju dažniausiai Manual režime, baisiai nemėgstu "pleškinti" (t.y. daryti daug kadrų paeiliui - neva "ai, paskui atsirinksiu") ir didelio jautrumo.
Taigi, pirmiausia prisiminiau bandymus išskirti iš visumos, tokios, kaip va ši
,
kažką išbaigto, išskirtinio. Čia prisidėjo ryškumo gylio išskyrimas:
.
Paskui buvo prisiminti bandymai patikrinti tiesas, ar žaluma ir ypač ramus vanduo tikrai praryja baisiai daug šviesos; taip pat daugiaplaniškumas:
- šioje nuotraukoje priekinis planas yra tilto, nuo kurio fotografuota, šešėlis. (Tiesą sakant, kompozicija man visai nepatiko.)
Taip pat bandyta kažką sukomponuoti iš gana perkrautos makalynės -
.
Daug kas sakė, kad "gražu", bet... meluot mokam visi
Paskui buvo baisiai madinga fotografuoti jūrą:
Gal reiktų kiek pakadruoti, mat, kreivai išėjo (štatyvo tada dar, deja, neturėjau). Be to, kompozicijoje nebuvo pageidaujami žmonės ir "razdevalkė"...
Taip pat iš tos pačios operos - Saulės takas:
(paprasčiausias vaizdo perdavimas, nieko gražaus.)
Na, gyvūnus fotografuoti - daugiau smagumas, negu menas, ypač kai jie baisiai fotografuotis nemėgsta:
Tai va, iš analoginės maždaug tiek. Dabar perėjau prie skaitmeninės, nors, kadangi fotografavimas analoginiais aparatais buvo jau tiesiog įaugęs į kraują, tai ir skaitmeniniu fotografuoju dažniausiai Manual režime, baisiai nemėgstu "pleškinti" (t.y. daryti daug kadrų paeiliui - neva "ai, paskui atsirinksiu") ir didelio jautrumo.
QUOTE(peppi @ 2009 02 09, 13:44)
kam nuo to skauda? arba - kas iš to jei ir neištrins...? kažko nesuprantu
na matyt ne visi mato vienodai .. man pvz skauda, kad kažkam skauda . gal išties aš per jautri .. balsuot jau nusprendėm.
dmu na nė vienas kadras nepaliko įspūdžio .. eiliniai kadrai. nepyk. . tiesiog šioje temoje esu mačius daug geresnių . mokytis
Tai labai seni kadrai. Aš ir nesakau, kad jie geri. Šiuo metu galbūt pavyksta vienas kitas geresnis, bet - esu linkęs vadovautis vienoje fotografijos knygoje pasakyta tiesa: jei jums per tris mėnesius pavyko padaryti VIENĄ gerą nuotrauką - reiškia, jums jau pasisekė.
QUOTE(dmu @ 2009 02 09, 14:20)
Tai labai seni kadrai. Aš ir nesakau, kad jie geri. Šiuo metu galbūt pavyksta vienas kitas geresnis, bet - esu linkęs vadovautis vienoje fotografijos knygoje pasakyta tiesa: jei jums per tris mėnesius pavyko padaryti VIENĄ gerą nuotrauką - reiškia, jums jau pasisekė.
sveikas, tai rodyk tuos, kuriuos manai esant geresnius
nes parodytieji tikrai niekuo neypatingi
Bus, bus. Tik ne iš karto.
Dabar mane iskeiksit?
dmu, o man saulės takas labiausiai patiko. pamačiau foto sakau wow, po to prierašas (paprasčiausias vaizdo perdavimas, nieko gražaus) nuvylė nes aš tikrai matau puikią jūrą, su nenuobodžiu saulėlydžiu, puikias spalvas ir tokį "fantasy" paveiksliukų stilių, kuris gali patikt, gali ne. man šioje foto patinka labai. gal vos vos kairės norisi daugiau, kad saulė turėtų erdvės. ir sumoj kadravimas kiek kliūna. bet šiaip - geriausias tavo kadras būtent ši foto. prasčiausi 1, 2 ir paskutinis
bet eksperimentai sveikintini. net pavydu tapo žiūrint į sąmoningus bandymus ir eksperimentus
bet eksperimentai sveikintini. net pavydu tapo žiūrint į sąmoningus bandymus ir eksperimentus
QUOTE(dmu @ 2009 02 09, 13:46)
Gerai, vyniojam prisiminimus iš analoginės fotografijos...
sveikas prisijunges
sutinku su merginu issakyta nuomone apie nuotraukas, priespaskutines foto spalvos patinka