Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Labukas 4u.gif

QUOTE(zuvialia @ 2009 01 14, 12:10)
"pasilenk,ateina sniecke!" biggrin.gif

man patinka thumbup.gif Patinka kad kartu dera ir kontrastas ir nuo krentančio sniego atsiradęs švelnumas smile.gif

QUOTE(Anasko @ 2009 01 14, 15:59)
nu ir savo, kaip jus, sakot miaaaana biggrin.gif cia noreciau, jei galima, kad griezciau pakritikuotumet ax.gif

nu katės gražiai kokybiškai, pirma patinka kad gal katė parodyta ne visai įprastai, o antra man šiaip dailiai.

Mu bet miaaanas, mane varo į depresiją doh.gif Kaip jūs taip ir sugalvojat ir taip išeina doh.gif Žodžiu esu nevilty , eisiu kur pabliaut į kampą verysad.gif Man tai labai labai patinka wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 01 14, 18:41)
Šian ir aš draugę pafotkinau šiek tiek.. gavau leidimą publikuoti smile.gif Be didelių menų. Komentarams:

spalvos wub.gif

Ai nežinau, gal ir trūksta tos erdvės, bet man vėl gi patinka, kad visi portretai tokie lyg ir paprasti, bet gerai atskleista tai kas merginos bruožuose yra ryšku ir įdomu smile.gif Nežinau aš kai pamačiau, tai man tas pirmas įspūdis ir išliko, kad ir atidžiau panagrinėjus. Ir šviesą mano akiai išnaudojai puikiai smile.gif Tik aišku norėtųsi didesnes pamatyt smile.gif

QUOTE(c-girl @ 2009 01 14, 20:14)
Traukiau ji is ruko kazkiek. Man mamiskai patinka, bet mamiska intuicija gali ir apgauti. Jei shhh...... taip ir sakykit biggrin.gif  4u.gif

man pirmam variante ant veiduko per daug žalios spalvos, bet su tom spalvom slidus dalykas, gal realiai taip ir nėra g.gif O originalas gerai smile.gif

QUOTE(Sea_ @ 2009 01 14, 20:58)
o cia temos pabaigai 4u.gif

linksma smile.gif

QUOTE(BN @ 2009 01 14, 22:15)
Neispudinga; zinau; taciau sis kadras man patinka.

patinka tavo istorijos, nuotrauka, nu kaip pati sakai neįspūdinga unsure.gif Kažkaip galvoju, norint perteikti kokius neįprastus akcentus, būdingus vietai, šaliai, gal geriau kokios mini serijos būtų ir daugiau pasakotų g.gif Ir man atrodo mažai kada suklysi fotografuojant kelionėse žmones, kokias įdomesnes situacijas ir pan. Bent jau man toks kelioninis vaizdavimas dažniausiai labiausiai įsimena g.gif
Atsakyti
Kritikai ir komentarams - patys žinot, kas čia smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 15 sausio 2009 - 08:41
QUOTE(sayonara @ 2009 01 15, 08:37)

kad nėr ką kritikuoti tongue.gif Man patinka, ypač antra thumbup.gif Nors visos fainos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 01 15, 08:58)
kad nėr ką kritikuoti  tongue.gif Man patinka, ypač antra  thumbup.gif Nors visos fainos  smile.gif

ačiū. man pačiai trečia mieliausia. tik kadruotė nepatinka. ar nesiprašo ji idealios simetrijos?

antra ir trečia - pirmą kartą gyvenime su reflektorium fotkinau lotuliukas.gif sunkus tat darbas, reikia asistento smile.gif
Atsakyti
Sayonara, man antra - super! Dar trecioj labai puikiai pagautas zvilgsnis 4u.gif Gal kiek per kontrastinga (man blush2.gif ), taciau patinka visos trys 4u.gif
Atsakyti
Sayonara, vat ir pagalvojau kaip 2oje sviesa is apacios eina. O kaip tas reflektorius atrodo? Tu ji nesioji su savim kai reikia? Man irgi 3 pati geriausia ir dar 1
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2009 01 15, 09:30)
Sayonara, vat ir pagalvojau kaip 2oje sviesa is apacios eina. O kaip tas reflektorius atrodo? Tu ji nesioji su savim kai reikia? Man irgi 3 pati geriausia ir dar 1

toks apskritimas, aptrauktas viena pusė balta medžiaga, kita - sidabrinė arba auksine dar būna. kompaktiškai susilanksto, patogu nešioti, lengvutis, tik reikia asistento, kad jį palaikytų, kur reikia. arba kėdę nešiotis. arba į savo kojas remti. žodžiu, vienam sudėtingiau jį naudoti. aš jo neturiu, pas wyshnią Londone išbandėm parke. Mačiau jų pirkti už kokius 80 litų fototechnikoje, manau, ir visur kitur būna. aš tai tikrai įsigysiu tokį, tik reikia įvaldyti, kad neperspausčiau smile.gif portretistams jis, manau, būtinas. ypač fotografuojant prieš šviesos šaltinį - pasiimi šviesą iš už objekto nugaros ir apšvieti veidą. tokia pasakiška šviesa gaunasi.

jei įsižiūrėsi, ir antroje, ir trečioje saulė šviečia bitei į nugarą, o veidas nušviestas reflektoriaus pagalba. bet čia tik kuklutis bandymas buvo. reikia pamatyti, kaip profai juos naudoja, wawawywa įspūdis:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 15 sausio 2009 - 09:39
QUOTE(sayonara @ 2009 01 15, 09:26)
ačiū. man pačiai trečia mieliausia. tik kadruotė nepatinka. ar nesiprašo ji idealios simetrijos?

antra ir trečia - pirmą kartą gyvenime su reflektorium fotkinau lotuliukas.gif sunkus tat darbas, reikia asistento smile.gif

gal ir nepakenktų dešinėj tą gabaliuką dadėt (jei turi omeny kad veidas simetriškai būtų g.gif ), bet didelės esmės tas nesudaro smile.gif

Kaip įdomu su reflektorium smile.gif Vis pagalvoju kad reikėtų įsigyt , nes jau seniai kai dar ėjau į foto pamokas, mokantis fotografas sakė kad labai naudingas daiktas, nors tipo galima ir su baltu lapu tą patį padaryt, bet aš bandžiau, tai kažkaip man ten nieko nesigavo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 15 sausio 2009 - 10:13
QUOTE(Smiltis @ 2009 01 15, 10:12)
gal ir nepakenktų dešinėj tą gabaliuką dadėt (jei turi omeny kad veidas simetriškai būtų  g.gif ), bet didelės esmės tas nesudaro  smile.gif

Kaip įdomu su reflektorium  smile.gif Vis pagalvoju kad reikėtų įsigyt , nes jau seniai kai dar ėjau į foto pamokas, mokantis fotografas sakė kad labai naudingas daiktas, nors tipo galima ir su baltu lapu tą patį padaryt, bet aš bandžiau, tai kažkaip man ten nieko nesigavo  g.gif

tai va kad dadėt dešinėj negaliu, galiu tik kairėj nuimt. bet.. pabandžiau ir dingo žvilgsnis, tad lieka kaip yra doh.gif

aš kada įsigysiu reflektorių: nebrangus, nesunkus, o kartais taip išgelbėti gali..smile.gif
Atsakyti
Norėjau pasidalinti keliais atrastais linkais, gal kas įkvėpimo pasisems..smile.gif

http://www.williamropp.com/
http://www.christiancoigny.com/ (manau, daug kas matęs)
http://www.wodja.com/ (man patiko Landscape, Hungary, Switzerland, Urban ir tikrasi ne visi portretai; reklama fufufu wink.gif )
http://www.virgil-brill.com/

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 01 15, 09:37)
toks apskritimas, aptrauktas viena pusė balta medžiaga, kita - sidabrinė arba auksine dar būna. kompaktiškai susilanksto, patogu nešioti, lengvutis, tik reikia asistento, kad jį palaikytų, kur reikia. arba kėdę nešiotis. arba į savo kojas remti. žodžiu, vienam sudėtingiau jį naudoti. aš jo neturiu, pas wyshnią Londone išbandėm parke. Mačiau jų pirkti už kokius 80 litų fototechnikoje, manau, ir visur kitur būna. aš tai tikrai įsigysiu tokį, tik reikia įvaldyti, kad neperspausčiau smile.gif portretistams jis, manau, būtinas. ypač fotografuojant prieš šviesos šaltinį - pasiimi šviesą iš už objekto nugaros ir apšvieti veidą. tokia pasakiška šviesa gaunasi.

jei įsižiūrėsi, ir antroje, ir trečioje saulė šviečia bitei į nugarą, o veidas nušviestas reflektoriaus pagalba. bet čia tik kuklutis bandymas buvo. reikia pamatyti, kaip profai juos naudoja, wawawywa įspūdis:)
Nu daiktas tikrai naudingas, bet tada modelis turi buti kantrus, jei be asistento ar kokio laikiklio g.gif Jauciu sudetinga ir su fokusu pataikyti, ir dar reflektoriui padieti surasti
Aciu uz nuorodas, einu apziuresiu biggrin.gif
P.S. o turesi siandien darbo Kudroje bigsmile.gif

Dar norejau paklausti del blykstes, kaip pvz lauke su ja fotografuoti (su isorine, ar kaip ji ten vadinasi g.gif ) kreipti i veida? nes lyg i sona ar i virsu kaip suprantu nera prasmes sukti. Bet tada kitas klausimas, o kuom ji skyriasi nuo vidines, tik galingumu g.gif Ir kaip isvengti lauke veido perkalimo, seselius visokiausius g.gif tik pagal nustatymus g.gif Nebus plokscias veidas? Gal kas zino atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 15 sausio 2009 - 14:24
QUOTE(sayonara @ 2009 01 15, 10:37)
Va tik pazvelgus i nuotraukas, pamaciau, kad bus prikises nagus antrojoj nuotraukoj koks tai papildomas sviesos saltinis. ir tas man kelia dirbtinuma, dar reik pasipraktikuot su reflektorium smile.gif treciojoj to nejauciu. siaip prie ko daugiau prikibt neturiu, net neissirenku kuris portretas labiausiai patinka, visi savaip zavus smile.gif kartu ir panasus (matyt del modelio biggrin.gif ) bet ir skirtingi smile.gif paskutinej nuotraukoj tikrai nesinori centravimo.

O del reflektoriaus, as tai asmeniskai uzklijavau paprasta sidabrini orakalo gabala ant gabalo kartono. Mylidoj, popieriaus pasaulyje, salia vingio, arba Heliopolyhe zalgirio g. Vilniuje, galima isigyti. Kainuos apie 10lt smile.gif
Atsakyti