Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia user posted image

Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS

ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema 18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema 49 tema 50 tema 51 tema 52tema 53 tema 54 tema55 tema56 tema 57 tema 58 tema 59 tema 60 tema 61 tema 62 tema 63 tema 64 tema 65 tema 66 tema

Ieškome neatrastų talentų biggrin.gif user posted image
Visi pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą mirksiukas.gif
Apie nuotraukas – prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra kita fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma mirksiukas.gif
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi, deja, išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.

Atsakyti
Grethen, sea, dekui 4u.gif Po Grethen idetu pavyzdziu, ipatingai paskutines berniuko foto, man paciai mano originalas geresnis pasirode, nei taisyta foto. Va ir ikalbejot... blush2.gif kitom akim paziurejau rolleyes.gif Paskutine grethen ideta foto su berniuku man nereali wub.gif

Sea, eglute nurenginejat??? biggrin.gif

Kitas siandien matytas nuotraukas pakomentuosiu veliau...dabar tarp pietu gaminimo, skalbimo ir vaiko lakstau biggrin.gif
Atsakyti
Pupeliuk, iš karto darau kadrą ant kadro - fotikas leidžia.. Bandysu tas dvigubas spausdinti, norisi pažiūrėti, kaip ant popieriaus ir didesniame formate žiūrisi..smile.gif

Grethen, aha, nesuprasta. lotuliukas.gif Nesuprastųjų rotacija - kiekvieną dieną biggrin.gif Kad visi bent kartą per mėnesį būtų nesuprasti..smile.gif

california, man ir originalas, ir neoriginalas mielai atrodo. mėgstu tokią šviesą wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 sausio 2009 - 21:18
C-girl - Ir originalas nuostabus 4u.gif tikrai nebūtina to rūkelio nuimt..

Ai dar, Sayonara, biški man tose su dviguba expo norisi kontrasto, vos vos daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 14 sausio 2009 - 21:24
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 14, 20:49)
As ziuriu kad pastaruoju metu mano supračius labai skirias nuo visu cia esanciu. et, sunku kai nera bendraminciu, bet neatsikratysit manes, vis tiek komentuosiu ir rodysiu biggrin.gif

Nesijaudink, mieloji, aš irgi nesuprasta. tongue.gif (išdžiuvusių nuo nevilties lūpom apsilaižyti tas liežuvis čia). O šiaip tai dėl tos šviesos - suprantu Tave. Man ji irgi žavi. Begalybę foto dariau šeštadienį su tokia šviesa. Man patinka, bent jau mano vizijas atitiko.

QUOTE(c-girl @ 2009 01 14, 21:13)
Kitas siandien matytas nuotraukas pakomentuosiu veliau...dabar tarp pietu gaminimo, skalbimo ir vaiko lakstau biggrin.gif

biggrin.gif šiaip prajuokino. Aš naktipiečius vaikui pagaminau ir ruošiamės sapnų sapnuot.
Atsakyti
oi,dekui uz mamisko kadro pakomentavima..gaila,kad isimt neiseina..kudros "kituose darbuose" ydejus nebemoku istrynt..tiksliau istryniau bet darbas nedingsta.O del to,kad stoviu vietoj zinau,tik nezinau,kaip pajudet pirmyn..

Anasko,labai idomus bandymai.zaviuosi tavo zygiavimu y prieki smile.gif

ca_girl,jei nebutum parodzius originalo grazus ir pakeistasis paveiksliukas,bet tas su rukeliu irgi smagus smile.gif

Sansara blush2.gif mirksiukas.gif tai visgi nelemta pamatyti tu tavuju nud'iniu?...kazkaip galvoju,kad jos pas tave ne tiek nudines,kiek turetu but labai originalios..vis negaliu pamirst tavuju bandymu su skraiste.

Sea,prajuokino tavoji grazuola smile.gif

Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 01 14, 23:13)
Paskutine grethen ideta foto su berniuku man nereali wub.gif
Yes, bendraminciu yra lotuliukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 01 14, 23:17)
Bandysu tas dvigubas spausdinti, norisi pažiūrėti, kaip ant popieriaus ir didesniame formate žiūrisi..smile.gif
Spausdink ir ta dar preis tai kudroj ideta serija, tos man patinka wink.gif
siaip ant popers turetu visai kitaip atrodyti tokie darbai

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 14, 23:24)
(išdžiuvusių nuo nevilties lūpom apsilaižyti tas liežuvis čia)

Begalybę foto dariau šeštadienį su tokia šviesa. Man patinka, bent jau mano vizijas atitiko. 
O gal mes genijai lotuliukas.gif
Tai rodyk, rodyk! as Tave suprasiu! biggrin.gif

Papildyta:
Ei, nu bet darom ka nors del to ruzavo fono sad.gif
Atsakyti
Kol as cia paisciau, jus ir tema baiget.
Bandau is naujo:

Grethen, o man tavo ideti pavyzdziai patinka, ypac 1 ir 3 4u.gif Ramios bites, tu ne vienisa lotuliukas.gif
C-girl - man originalas geriau 4u.gif Gal jei kabinetis noreciau, kad mazylis kiek galva palenktu i prieki, kad sviesa butu is uz galvos, (bet tokiu tavo nuotrauku objektyviai vertinti negaliu- jos man siekiamybe, kaip Everestas blush2.gif ).
Kad jau pilnatis,(ar buvo pilnatis) parasinesiu mirksiukas.gif
Pupeliuko mergina - ketvirta nuotrauka patiko, netrukdo kad veidas sesely (kitoms tai erdves truksta). O ir siaip - turint tokia fotogeniska ir nesispardancia drauge - ja reikia kankinti smile.gif Patinka nuotrauku technine puse - spalvos, fokusas - tiesiog puiku.
Sayonara - idomus tavo eksperimentai, bet ir tiek. Is esmes patinka juostiniai eksperimentai, (sulauksiu pensijos - pirksiu juostini ir darysiu nuotraukas ; tuo tarpu skaitysiu ka juostininkai raso blush2.gif ); taciau man tai labiau eksperimentai, nei kokybiskas isbaigtas darbas. Bite nerealiai fotogeniska, jokie seseliai jos nesugadins 4u.gif. Ptinka juostos grudetumas, bet maciau geresniu Bites portretu; taciau - nesustok, eksperimentuok ir dek 4u.gif
Zuvialios sniecke patiko - gerai varai, varyk toliau (gaila tik kad nuotrauka ekrane netelpa)
Anasko, mIanas idomus, bet uzskaityciau kaip eskiza - turi ideju, technika valdai, taciau as egoistiskai noriu "raganavimo" arba "atiduok sirdi" (labai tikiuos, kad supratai, ka as cia pripaisciau)
Westa, spalvotas gyvunas patiko; zieve gal but idopmi dideliam formate, bet dabar - net nezinau.
Degute, as tai kirpciau ir palikciau tik ta "namuka" sienui.
Andriuska, daug labiau patiko tavo nuotraukos juostininku temoj, nors ir sitos idomios. As tai pastoviai fotografuoju kelionese ( beveik vien kelionese), tai pastebiu, kad tai kas man atrodo labai idomu ir kadrai "kalba", realiai daugumai atrodo nekabinantys. Ir as nekalbu apie technika ar kokybe ( pas tave ji isties ispudinga ir, mano nuomone, nepriekaistinga) - tiesiog tos nuotraukos neturi to "emocinio kruvio", kuri gali pajausti kiti; arba reikalauja paaiskinimo. (visai ant rasineliu patrauke mane). Pavyzdys, kuri jau rodziau :

user posted image

Neispudinga; zinau; taciau sis kadras man patinka. Cia fotografavau prieplauka Buyukadoj, pati didziausioj salia Stambulo esanciu salu - beje pats miestas matosi horizonte. Miestas milijoninis, su isvystyta transporto istema ir tt; taciau saloj nera masinu (isskyrus policija ir gaisrine) - visi vazineja arkliais kinkytais vezimaiciais (na arba dviraciais). Gan idomu matyti, kaip motereles apsipirke vietiniam turgely ar parduotuvej, namo vaziuoja vezimaiciu. Ir prekiu, atvezamu keltais atvaziuoja arkliais kinkyti vezimai (ka ir matome nuotraukoj). Man sitas kadras kalba labai daug; daugumai zmoniu - visai nieko; ir nieko nepadarysi smile.gif

ir bendrai - uzsirasiau i fotografijos kursus - gal mane dar galima ismokyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 14 sausio 2009 - 22:17
Nu dabar as busiu nesuprasta lotuliukas.gif Ca-girl (pakeitei nika hihihi.gif ) man labiau taisytas variantas, originale man mazoka to rukelio kuris buna gaudant tokia sviesa blush2.gif

Sea, nu tikrai labai nuotaikingas kadras bigsmile.gif

Aciu dar karta visiems komentavusiems mano foto 4u.gif

Pamirsau del fono parasyti, man atrodo jis nekeiciamas g.gif arba tik moderatoriai ji keicia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 14 sausio 2009 - 22:57
QUOTE(Anasko @ 2009 01 14, 22:47)
Pamirsau del fono parasyti, man atrodo jis nekeiciamas g.gif arba tik moderatoriai ji keicia g.gif

Foną galima pasikeist - pačioj lango apačioj yra langelis pasirinkimui - Apvalkalas Supermama/Dobilas/margarinas. Dobilas visai nieko žalias smile.gif Margarinas žiaurus biggrin.gif

Pasikeičiau, bet po to niekaip į Favorites neįleido biggrin.gif neveikia ten kažkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 14 sausio 2009 - 23:14
QUOTE(Degutė @ 2009 01 15, 01:08)
Foną galima pasikeist - pačioj lango apačioj yra langelis pasirinkimui  - Apvalkalas Supermama/Dobilas/margarinas. Dobilas visai nieko žalias smile.gif Margarinas žiaurus biggrin.gif
Njo... vis tik sitas geriausias mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2009 01 14, 15:59)
Istraukiau is fotiko sioki toki brieda biggrin.gif Pradejau pildyti kates seimos albuma. Jusu kritikai 4u.gif

Nu ne briedas biggrin.gif Katino nuotraukos i kates seimos albuma 4u.gif
Miaaaanas....uh sunku man su tokiais. Butu visai nieko(patinka apdirbimas), tik kai negaliu iziureti kas ten, tai negerai...atsitupus mergaite(ar ten tu pati...nesuprantu)- neiziuriu jos pozos, todel nesuprantu kodel ji ten ir ka daro. Atsistojus moteris- ranka iskelta ir lyg i kumsti sugniauzta...na irgi nesuprantu kodel(??) Vien zo...absoliuti mistika man- kas, kur ir kodel lotuliukas.gif Gal pavadinimas padetu...bent jau apie ka si foto. Nes as matau kazkoki chaosiuka ir nieko nesuprantu, ir ima nervas kad nesuprantu biggrin.gif
Bet asmeniskai pavydziu tokiu bandymu 4u.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 01 14, 18:41)

Pupeliuko portretai...Grazus modelis wub.gif Truputi erdves prasosi. Paskutineje yra erdve, bet kaip krenta sviesa ir gal del to kad mergina kilstelejusi antakius, kazkaip nedekingai uzdeda jai amziaus...manau pagrinde apsvietimas kaltas, kokiu kampu krenta sviesa...Pirmoje ir antroje nuotraukosi ji man bent 10 metu jaunesne atrodo ax.gif

BN, pazintine, turistine nuotrauka. Bet vaizdas tikrai idomus, nesu dar maciusi taip biggrin.gif Daug pasaulio apkeliavusi esi, smagu rolleyes.gif

Zuvialiok, na pagaliau ir tu nuotrauka idejai thumbup.gif Mazas paauges!!! Grazus kadras seimos albumui mirksiukas.gif

Aciu, velgi, visoms uz komentarus 4u.gif

Anasko, jap...susitrumpinau, palengvinau gyvenima jums biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 14, 21:24)
O šiaip tai dėl tos šviesos - suprantu Tave. Man ji irgi žavi. Begalybę foto dariau šeštadienį su tokia šviesa. Man patinka, bent jau mano vizijas atitiko. 

Prasome pasidalinti rezultatais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 15 sausio 2009 - 07:43