Labai dailu
QUOTE(gadget3 @ 2009 12 02, 22:54)
VĄŠELIU prineri {siūlas eina apačioje, kilputes trauki į viršų ir perkeli ant virbalo} eilutę labai labai arti krašto, tai kaip ir prasitęsia mezginys pagrindinis.
Ačiū, gadget3 - atrodo aišku, belieka pačiai išbandyti.
Besiknisdama nuo laiko pageltusioje literatūroje dar ir tokį variantą aptikau: "Jeigu mezginio kraštas nelygiai nuleistas, prie jo išsiuvinėjama pynelė ir, virbalu surinkus akis, mezgamas kraštelis."
Papildyta:
QUOTE(gadget3 @ 2009 12 02, 22:54)
O dėl antrosios klausimo dalies - centimetrais paskaičiuoji, juk paparastai turi mėginuką pamegztą, ir žinai, kiek, tarkim, stulpeliu rašto akių užima vieną cėmė.
Bet tada jau nesigauna taip kiekvieną akį gražiai prisiūti? Tuo labiau, lenktą liniją sunku tiksliai ir išmatuoti. Kažkur skaičiau, kad jei akių skaičius nevienodas, tai net patartina pasižymėti kitu siūlu tas akis, kurias žadi sumegzti kartu kaip vieną.
Zemaiciuke oho koks nuostabus pirmas rubelis gavosi
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 12 03, 23:22)
Ačiū, gadget3 - atrodo aišku, belieka pačiai išbandyti.
Besiknisdama nuo laiko pageltusioje literatūroje dar ir tokį variantą aptikau: "Jeigu mezginio kraštas nelygiai nuleistas, prie jo išsiuvinėjama pynelė ir, virbalu surinkus akis, mezgamas kraštelis."
Papildyta:
Bet tada jau nesigauna taip kiekvieną akį gražiai prisiūti? Tuo labiau, lenktą liniją sunku tiksliai ir išmatuoti. Kažkur skaičiau, kad jei akių skaičius nevienodas, tai net patartina pasižymėti kitu siūlu tas akis, kurias žadi sumegzti kartu kaip vieną.
Papildyta:
Apie išsiuvinėjimą kol kas nieko nežinau {ir jaučiu, kad kol kas pakanka tų kelių būdų , kuriuos moku}.
O dėl tos apykaklės prisiuvimo, REALIAI akių skaičius GALBŪŪŪŪT gali būti svarbus {ir atitaikymas}, kai mezgi iš linkvirvinio storumo siūlų. Normalus mezginys laaabai dailiai atrodo tiesiog dailiai dailiai prisiuvus, nesu akių skaičiavus, kad ten priakiuočiau 1:1 nei karto Tai, sakau, mažum ir nereikia
ZEMAICIUKE-daili liemene
aciu uz pagyras
[quote=Amade,2009 11 30, 09:05]
Laba gyriausi jau keliose temose, bet ir sioje dar pasigirsiu mano pirmas blynas sakute
Pirmą kartą girdžiu , kad tokį grožį galima padaryti su šakute
[quote=gadget3,2009 12 02, 21:54]
Vąšeliu pririnkau ir šiai liemenei apykaklę.
{margas laikotarpis man}
man po pirmo vaiko gimimo buvo raudonas laikotarpis, po antro žalias
[quote=Zemaiciuke,2009 12 03, 20:04]
rodau ir as savo pirma blyna. mano pirmos pynes ir pirmas kiaurarastis, kitaip tariant pirmas rubas megztas sau .
kaip pirmas blynas ir dar tokiu raštu pirmą liemenę aš tik gerom akim , be jokių raštų, nuvariau
Laba gyriausi jau keliose temose, bet ir sioje dar pasigirsiu mano pirmas blynas sakute
Pirmą kartą girdžiu , kad tokį grožį galima padaryti su šakute
[quote=gadget3,2009 12 02, 21:54]
Vąšeliu pririnkau ir šiai liemenei apykaklę.
{margas laikotarpis man}
man po pirmo vaiko gimimo buvo raudonas laikotarpis, po antro žalias
[quote=Zemaiciuke,2009 12 03, 20:04]
rodau ir as savo pirma blyna. mano pirmos pynes ir pirmas kiaurarastis, kitaip tariant pirmas rubas megztas sau .
kaip pirmas blynas ir dar tokiu raštu pirmą liemenę aš tik gerom akim , be jokių raštų, nuvariau
Štai mano eglutės prisiminimų liemenė, guli pagarinta
200 g. latviškos vilnos ir šiek tiek elektrinio moheriuko.
QUOTE(gadget3 @ 2009 12 05, 18:59)
Štai mano eglutės prisiminimų liemenė, guli pagarinta
Gražus margumas a iš kur latviška vilna?
Buvo MAXIMOJ tokios gijelės {kurias dar nuvyt reikia}, papirkau pabandymui 2 gab.
PO TO JŲ NELIKO.
Tai va liemenę net savaitę gaminau, nesgi įkvėpoimą siūlų galimas trūkumas trikdė. Sumezgiau viską viską iki paskutinio cm. Todėl ir apdaila visa nerta dviem eilutėm
PO TO JŲ NELIKO.
Tai va liemenę net savaitę gaminau, nesgi įkvėpoimą siūlų galimas trūkumas trikdė. Sumezgiau viską viską iki paskutinio cm. Todėl ir apdaila visa nerta dviem eilutėm
Labuka darbstuoles.
Visu labai grazus darbeliai
Perskaiciau visa tema, noriu savo sunui numegzti liemene is margu siulu, bet niekaip nesugalvoju kokia. Gal turite kokiu ideju? Labai aciukas isanksto
Visu labai grazus darbeliai
Perskaiciau visa tema, noriu savo sunui numegzti liemene is margu siulu, bet niekaip nesugalvoju kokia. Gal turite kokiu ideju? Labai aciukas isanksto