O , aciu
IR dar, vel turiu klausimeli, tai kuriuos tuos muilus reikia dziovinti ( nuo keliu savaiciu iki menesio ) ? kuriu ne?
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 10 02, 15:04)
O , aciu
IR dar, vel turiu klausimeli, tai kuriuos tuos muilus reikia dziovinti ( nuo keliu savaiciu iki menesio ) ? kuriu ne?
Tie muiliukai, kuriuos perverdi iš muilo bazės ar pvz. APTA - jų ilgai džiovinti nereikia.
Tie muiliukai, kuriuos gamini nuo A iki Ž ( kur riebalai + natrio šarmas + kt. priedai) - šiuos būtina ilgai džiovinti
oj tai aciu uz info va dariau, tarkavau, maisiau, viriau, oj dirbau ir nzn ar cia pavyko man ar ne pasakoju tarkavau vaikiska muila, kaip ir reikejo dejau i du indus ( na vienas su vandeniu, kitas su muilu ) viriau, ziuriu man ta mase lb tirsteja, piliau vandens, ir is akies pyliau, tikrai ne sauksteli, o daugiau, jau maniau nuskystinau, bet kaip ir ne, ti kkaip uzputojo, jetau, sakau nu pridirbus busiu, nes kiek skaiciau uzvirinti negalima.
tai va, viriau, viriau, maisiau, maisiau po to dejau saukteli medaus, melisos dziovintos ir kavos, cia jau ne i verdancia mase, viska ismaisiau ir susipylsciau dejau i saldytuva, sustingo ok, issieme ok, supjausciau, ir jis toks slidus gan man, ir aisku nera jis visai visai kietas kaip muilas buna, tai dabar ka man daryt? ir ko tiketis is jo? sustings jis man? ar toks ir bus?
ir dar, skaiciau jog suvinioti reikia i maiseli, tai kaip jis sukietes tada? juk maiselyje jam neleis kieteti, bus dregmes ... tai va, kiek as vel su savo klausimais
p.s imesiu fotke kaip isejo dabar nebemoku ikelti foto reiks laukti vyro pagalbos
tai va, viriau, viriau, maisiau, maisiau po to dejau saukteli medaus, melisos dziovintos ir kavos, cia jau ne i verdancia mase, viska ismaisiau ir susipylsciau dejau i saldytuva, sustingo ok, issieme ok, supjausciau, ir jis toks slidus gan man, ir aisku nera jis visai visai kietas kaip muilas buna, tai dabar ka man daryt? ir ko tiketis is jo? sustings jis man? ar toks ir bus?
ir dar, skaiciau jog suvinioti reikia i maiseli, tai kaip jis sukietes tada? juk maiselyje jam neleis kieteti, bus dregmes ... tai va, kiek as vel su savo klausimais
p.s imesiu fotke kaip isejo dabar nebemoku ikelti foto reiks laukti vyro pagalbos
cia mano muiliukai
QUOTE(Meger @ 2009 10 04, 10:51)
Laba...
Gal galetumete pakonsultuoti pradziamokslei . Noriu pradzioje gaminti is muilo bazes muiliuku...Is vienos bazes gaunamas vienas muiliukas? Ir kaip ji gaminti , vandens lyg nereikia...O tie pirktiniai dazai, ar jie tinkami muiliukui? Ir eterinio aliejaus kiek pilti?
Gal galetumete pakonsultuoti pradziamokslei . Noriu pradzioje gaminti is muilo bazes muiliuku...Is vienos bazes gaunamas vienas muiliukas? Ir kaip ji gaminti , vandens lyg nereikia...O tie pirktiniai dazai, ar jie tinkami muiliukui? Ir eterinio aliejaus kiek pilti?
vandens tikrai nereikia...o ar iš vienos bazės padarysi 1 ar 10 muiliukų, tai nuo tavęs priklauso,t.y. kiek turi bazės ir kokio dydžio darysi muiliukus...aš eterinio pilu iš akies, kad kvapą jausčiau
Kokie pirktiniai dažai? jei kalbi apie tuos, kuriuos parduoda senas-naujas, tai tinka.
QUOTE(irmulia @ 2009 10 02, 18:12)
Tie muiliukai, kuriuos perverdi iš muilo bazės ar pvz. APTA - jų ilgai džiovinti nereikia.
Tie muiliukai, kuriuos gamini nuo A iki Ž ( kur riebalai + natrio šarmas + kt. priedai) - šiuos būtina ilgai džiovinti
tuos,kuriuos darai nuo a iki z tikrai nebutina ilgai dziovint,jie sustingsta tikrai greit.Mes savo muilus sekmingai muiluojam po dvieju paru dziovinimo (nors teorijoj pataria dziovint apie 6 sav)
Tai kad sukieteja dar ne viskas. Brandinant visa laika vyksta chemine reakcija ir tik po to muilas tinkamas naudoti. Keiciasi muilo ph, jus negerai darot, kad nesilaikot termino, toks muilas gali buti pavojingas.
QUOTE(Vasara gimusi @ 2009 10 04, 10:08)
tuos,kuriuos darai nuo a iki z tikrai nebutina ilgai dziovint,jie sustingsta tikrai greit.Mes savo muilus sekmingai muiluojam po dvieju paru dziovinimo (nors teorijoj pataria dziovint apie 6 sav)
aisku, niekas neuzdraus naudoti, jei norit ir toks muilas jau odos nenudegins, jei teisingai pagamintas.
bet tikrai nepatartina, nes chemine reakcija nepilnai pasibaigus.
o ir savybes geresnes brandesnio muilo pabandykit.
QUOTE(Vasara gimusi @ 2009 10 04, 10:08)
...o gal jus karstai iki galo gaminat? tada tikrai ilgas dziovinimas nebutinas
Ir as pasirodau savaitgali pagamintus :
Alyvuogiu muilas su ramunelem ir medetkom (muilai geltonesni nei nuotraukoj)
Ir atostogas ir jura primenantis muilas su neg juros purvu, dumbliais, juros vandeniu ir eteriniais aliejais