Sveikos, mergaitės
QUOTE(taram-param @ 2009 02 27, 15:26)
o kaip tada su visom tom svočiom ir piršlienėm, juk paprastai jos kaip ir atsakingos už vestuvių scenarijų, jų vedimą kartu su piršliu. jeigu samdoma vedybu planuotoja, tai kaip suprantu ji visa scenariju sugalvoja, tai kas lieka svočiai, ar jos visai tada nebereikia,o gal jos abi derinasi tarpusavy kaipnors?
Na... planuoti tai ne tas pats, kas vesti renginį. Tai du atskiri dalykai.
Beje, kaip ir samdoma renginio vedėja ir piršliai
Galimas ir toks variantas- renginio vedėja ir piršliai (iš svečių tarpo). Visai linksma. Kartais piršliai žiūri į savo pareigas labai atsakingai ir viską labai šauniai pasiruošia. Bet manau, kad jaučiasi tvirčiau, kai atsakingu momentu gali pasitarti su žmogum, kuris žino kas ir kaip
Beje, muzikantai ir renginio vedėjas tai irgi ne tas pats
Teko matyti "muzikantes", kurios kompensuodamos savo (švelniai tariant) galimybes dainuoti bandė imtis atrakcijų, kai buvo renginio vedėja. Asmeniškai aš manau, kad vedėjai ir muzikantai vieni kitiems netrukdo, o kaip tik- papildo. šaunūs muzikantai netgi gali kompensuoti ir vedėjo nebuvimą. Tai svarbu taupantiems.
Bet iš esmės- geriausia kai kiekvienas dirba savo darbą.
QUOTE(Daile @ 2009 08 12, 20:53)
Būtent, kad yra organizatorių, kurie deklaruodami, jog dirba pigiai pagrindines pajamas pasiima iš tarpininkavimo.
Žmonėms, kurie kreipiasi ir klausia mano patarimo- siūlau tai, kas mano galva yra geriausia. Juk yra žmonių su kuriais tenka dirbti ne viename renginyje ir žinau kas ir kaip. Smagu, jog mano rekomendacijos pasiteisina
Neimu kąsnio už tarpininkavimą. Vis dar tikiu sąžiningumu ir pasitikėjimu.
QUOTE(vertejaxxx @ 2009 10 03, 15:54)
Na, mes jau savo vedybu planuotojas siaip ne taip issirinkom. Musu vestuves kitu metu rugpjucio pradzioj, o planuoti planuotojos pradeda jau dabar. Ju paciu teigimu, metai ar truputi maziau nei metai yra labai optimalus laikas, kad butu galima viska nuodugniai suderinti, issirinkti idomiausius ir prieinamiausius varjantus. Pradejome ieskoti planuotoju dar vasaros pradzioje.
Linkiu smagių ir gražių vestuvių!
[B]
Labai teisingai sako. Norint apgalvoti ir suderinti smulkmenas, reikia pradėt tai daryti anksčiau.
Asmeniškai aš dirbdama visuomet stengiuosi bent kartą susitikt su žmonėmis, kad susitartume dėl smulkmenų (ypač dėl renginio vedimo).
Bendrauti internetu galima tik dėl scenarijaus.
Beje, vis dar atrodo keistas požiūris į organizatorių paslaugas kai gauni panašaus turinio laišką- ką galėtumėte patarti, gal galėtumėte parašyti kokių įdomių idėjų...
Kartais net nežinau kaip atsakyti, jog nelabai turiu laiko, o ir noro mažoka į visas puses dalinti idėjas, patirtį, patarimus... laikas- pinigai, kuklumas kartais ne vietoje ir ne laiku
Apie vestuvių biudžetą. Kiekvienas žmogus skiria pinigėlių kam nors tiek, kiek išgali ir mano esant reikalinga. Gerbiu klientus ir jų pinigėlius, tad bet kuriuo atveju manau, jog komentuoti klientų pasirinkimo ar jų biudžeto- nevalia. Juk yra elementarus mandagumas, etika galų gale...
Beje, nereikia kartais išsigąsti jei sąmata atrodo šiek tiek didesnė nei jūs planavote. Gali būti taip, kad kalbant apskritai, nedetalizuojant, skaičiuoji kainas maksimaliai. Realiai jos gali pasikeisti
į mažesnę pusę.
Jei kam įdomu- kainos nusistovi sausio pabaigoje, vasario pradžioje. Tuo laiku jau visi, užsiimantys šventėmis, renginiais jau būna nusistatę metų kainas
Sėkmės visoms!