Neminėsiu kuri, nes manau, kad tai nėra etiška, tačiau viena vedybų planuotoja, pasiūlė savo paslaugas už 2500lt., jeigu patys viską susiorganizuosime ir jai perdaug nereikės kištis..
Kita, kur matavausi suknelę - pamačiusi mano reakciją į kainą, suskubo paguosti, jog, jei neturime pinigų (kas taip kalba su klientais??), tai suknelę už pusę kainos atpirks..
Abi tvirtino tą patį: esame užimtos, daug kalbėjo (nebūtinai gražiai) apie kitus klientus, ir patikino, kad nenustebtume, jeigu šventėje pačios nedalyvaus, pasiūlė ta proga užsisakyti dar ir koordinatorės paslaugas. NEsuprantu: pati organizuoju visų pažystamų žmonių šventes, įmonės vakarėlius, teko renginį ir "apipirkti", - nuo a iki z, ir pravesti, ir atsidėkojo, ir saviems - nemokamai dariau, tačiau ką aš suprantu apie renginio organizavimą:
a.) Tu privalai būti šventėje, kad viskuo būtų pasirūpinta;
b.) Tu turi siūlyti idėjas, turėti albumus kompjuteryje su pavyzdžiais, o ne laukti kol tau naujų idėjų (už dyką) pasiūlys užsakovai;
c.) Tu turi ne vertinti kaip katinas lašinių, užsakovo, o klausti kokį bendrą biudžetą numatė vestuvėms ir pagal tai stengtis į viską įtilpti - kartais kukliau, gaunasi dar ir nuostabiau, iš patirties sakau;
d.) Tu turi žinoti preliuminarias kainas: foto, video, floristų, suknelių, kostiumų, restoranų, sodybų, atlikėjų ir kt. - nuo pigiausių, iki brangiausių variantų - domėkis;
e.) Svarbiausia - būk sąžininga ir tesėk duotus pažadus, tada viskas bus gerai, visi bus patenkinti ir laimngi.
Todėl ir savo šventę, nusprendžiau organizuotis pati.. Geriau pavargsiu šiek tiek, bet padarysiu viską, kaip esu įpratusi - tobulai.
Merginos, jeigu turite gabumų - geriau jau viską daryti pačioms, nei patikėti diletantais, o, jeigu reikia pagalbos, svarbu rinktis tinkamai ir neišleisti visų pinigų vienai, kad ir kokiai tobulai, dienai. Ne
s.. po jos dar turi sekti - laimingas gyvenimas kartu