Na, man truputi keista, kad tik pamacius apytiksle samata ir kazkam nepatikus nebandoma net diskutuoti. Taip, mums Inga is Seimos Svenciu taip pat sudare samata pagal musu turima suma, bet i ja daug kas neiejo. Bet juk tai naturalu! Jeigu jus uz 10000 norite ir apsirengti, ir limuzinu pavazineti, ir gyvos muzikos, ir fotografo auksciausios klases, fejerverku ir pan., tai sory uz grubuma, bet pasidomekit kainom. Mums pradine samata taip pat netiko ir mes dar maziausiai 2 ar 3 kartus susedom ir smulkmena po smulkmenos derinom, kalbejom, taremes... Juk toks ir yra tas planavimo procesas! Juk turite kalbetis!!! Turite sakyti, kas jums patinka ir nepatinka. Mes del kainu derejomes, pvz. Gal atrodo juokinga, bet mums tai buvo aktualu. As manau truputi kvaila tiketis, kad kazkokiu stebuklingu budu planuotoja atspes jusu norus ir samata jums patiks centas i centa. Taip, sutinku, kad Inga turi gana tvirta nuomone, kuria kartais bando ipirsti klientui. Bet kadangi as turiu tokia pacia tvirta nuomone, manes niekas nieko neprivers daryti jei asa nenoriu. Tiesiog cia yra bendravimo reikalas. Niekas telepatinem galiom nenuspes ko jus norite, jeigu nebendrausite ir nediskutuosite.
QUOTE(vertejaxxx @ 2010 02 14, 20:08)
Na, man truputi keista, kad tik pamacius apytiksle samata ir kazkam nepatikus nebandoma net diskutuoti. Taip, mums Inga is Seimos Svenciu taip pat sudare samata pagal musu turima suma, bet i ja daug kas neiejo. Bet juk tai naturalu! Jeigu jus uz 10000 norite ir apsirengti, ir limuzinu pavazineti, ir gyvos muzikos, ir fotografo auksciausios klases, fejerverku ir pan., tai sory uz grubuma, bet pasidomekit kainom. Mums pradine samata taip pat netiko ir mes dar maziausiai 2 ar 3 kartus susedom ir smulkmena po smulkmenos derinom, kalbejom, taremes... Juk toks ir yra tas planavimo procesas! Juk turite kalbetis!!! Turite sakyti, kas jums patinka ir nepatinka. Mes del kainu derejomes, pvz. Gal atrodo juokinga, bet mums tai buvo aktualu. As manau truputi kvaila tiketis, kad kazkokiu stebuklingu budu planuotoja atspes jusu norus ir samata jums patiks centas i centa. Taip, sutinku, kad Inga turi gana tvirta nuomone, kuria kartais bando ipirsti klientui. Bet kadangi as turiu tokia pacia tvirta nuomone, manes niekas nieko neprivers daryti jei asa nenoriu. Tiesiog cia yra bendravimo reikalas. Niekas telepatinem galiom nenuspes ko jus norite, jeigu nebendrausite ir nediskutuosite.
Kainas aš žinau, nes sėdžiu jau trečią savaitę neišlįsdama iš interneto. Suknelių peržiūrėjau 10 000, fotografų jau porą dešimčių ir t.t. Nekalbu apie smulkmenas kaip tortai ir puokštės.
Eidama pas Ingą konkrečiai žinojau ko noriu. Drabužius radau užsienyje, ir mūsų su vyru drabužiai atseis 1000lt. Tiek pat žiedai, kuriais irgi labai ilgai domėjausi tiek užsienyje tiek čia. Daugelio smulkmenų kaip fejerverkai minėti nebus mūsų vestuvėse, aš visiškai prieš dj ir muzikantus ir viskas ko man reiki atai grojarasčio, bet mane bandė įtikinėti, kad mano vestuvės žlugs be Dj ir juolab be vedėjo! nors labai daug planuotojų parašo scenarijus ir pagal juos tiesiog piršliai praveda vakarą.
Ir galiausiai jei aptarta, kad į 10 000 turi įeiti viskas, o ji man skaičiuoja 9500 be žiedų ir drabužių, tai skirtumas labai didelis. Ir daug ko sąmatoje dar nebuvo.
Aš nesutinku, kad puokštė turi būti užsakoma pas floristus, nes daug geresni dirba turguje už mažesnes kainas. Bet vestuvių organizatoriai nei per turgus neis ir neis į maximą atrinkinėt man gražius žalius obuolius kuriuos naudosiu stalo kortelėm.ir t.t.
Bet as tada nelabai suprantu kam jums reikia planuotoju? Viska pati konkreciai zinote, pati daug ka jau susiradote. Ir saunu! Tai kam ta planuotoja? Tik del scenarijaus pirsliams? Jei tik del to, tai nemanau, kad cia grynai planuotoju darbas. O per Maximas ir turgus jos tikrai neis, ir as jas visai suprantu. Tiesiog zmones turi susiformave savo komanda daugiau ar maziau ir tikrai joms neapsimoka lakstyti ir ieskoti ivairiu smulkmenu po visa miesta.
O kad jos itikineja, kad jusu svente zlugs be to ar ano, tai tiesiog jos issako savo nuomone is savo patirties. Is dalies su jomis sutinku ir manau, kad dauguma planuotoju jums pasakytu ta pati. Jus galite sutikti arba nesutikti, cia jusu reikalas juk. Niekas jusu neprivers daryti vienos ar kito. Jokios prievartos nera ir renkantis planuotojus. Nepatiko Seimos Sventes, ieskokit kitu. Gal patiks ir tiks jusu skoniui.
O del samamtos, tai musu is karto paklause kiek galim skirti vestuvem ir ar i ta suma ieina rubai ir ziedai, ar ne. Ir viska sudeliojo daugmaz. Gal jusu atveju tiesiog nesusipratimas gavosi. Bet del tokiu dalyku diskutuojama ir kalbamasi. Kaip jau ir sakiau, niekas telepatiniu galiu neturi ir jusu slaptu noru neatspes
O kad jos itikineja, kad jusu svente zlugs be to ar ano, tai tiesiog jos issako savo nuomone is savo patirties. Is dalies su jomis sutinku ir manau, kad dauguma planuotoju jums pasakytu ta pati. Jus galite sutikti arba nesutikti, cia jusu reikalas juk. Niekas jusu neprivers daryti vienos ar kito. Jokios prievartos nera ir renkantis planuotojus. Nepatiko Seimos Sventes, ieskokit kitu. Gal patiks ir tiks jusu skoniui.
O del samamtos, tai musu is karto paklause kiek galim skirti vestuvem ir ar i ta suma ieina rubai ir ziedai, ar ne. Ir viska sudeliojo daugmaz. Gal jusu atveju tiesiog nesusipratimas gavosi. Bet del tokiu dalyku diskutuojama ir kalbamasi. Kaip jau ir sakiau, niekas telepatiniu galiu neturi ir jusu slaptu noru neatspes
Paskambinkit Odetai is Jusu svente, ar kaip ten vadinasi, ir tikrai suzinosite, ka "galite" (o tiksliau kad nieko negalite) padaryti su tokiu biudzetu, kaip kad buvo paaiskinta mums
QUOTE(vertejaxxx @ 2010 02 15, 18:04)
Bet as tada nelabai suprantu kam jums reikia planuotoju? Viska pati konkreciai zinote, pati daug ka jau susiradote. Ir saunu! Tai kam ta planuotoja? Tik del scenarijaus pirsliams?
man reikia žmogaus kuriam galiu patikėti visų mano idėjų realizavimą, kadangi neužilgo išvyksiu į užsienį ir liksiu ten iki pat vestuvių. nes dabar juk neužsakinėsiu kavinių, nederinsiu meniu ir nepuošiu salių. man reikia žmogaus, kuriam pervesčiau pinigus, pasakyčiau kas ir kaip turi būt, o ji suvaikščiotų, susitartų, sumokėtų ir pažiūrėtų kad viskas būtų pruošta. man planuotojos nereikia kad ji man sugalvotų kaip atrodys mano šventė. man organizatoriaus reik.
Tai tokiu atveju nusisamdyk kokia studencioke, viska konkreciai surasyk ka ir kur turi padaryti ir pan ir viskas...
QUOTE(zyle2 @ 2010 02 15, 18:48)
Tai tokiu atveju nusisamdyk kokia studencioke, viska konkreciai surasyk ka ir kur turi padaryti ir pan ir viskas...
kazi ar noretus viska patiket studenciokei tam reikia bent minimalios patirties.
bet kita vertus nereikia smerkti, kad netenkino prasilenkiantys poziuriai mane automatiskai sunervina kai sakau as noriu taip, o man irodineja kad taip nedaroma man neidomu kaip daro kiti, noriu pa svojemu.
Na, tada reikia ne planuotja, o organizatoriu samdyti. Kazkas cia rase lygtai, kad yra tokiu. Nemanau, kad kuri planuotoja uzsiims tiktai koordinavimu. Na, o restoranu ir kitu paslaugu uzsakinejimai vysta pries gerus puse metu, todel iki paskutines minutes tikrai neverta laukti. Musu vestuves po pusmecio, bet jau turim uzsakyta restorana, laiva, baznycia, metrikacijos laika ir pan.
QUOTE(vertejaxxx @ 2010 02 15, 22:16)
Na, tada reikia ne planuotja, o organizatoriu samdyti. Kazkas cia rase lygtai, kad yra tokiu. Nemanau, kad kuri planuotoja uzsiims tiktai koordinavimu. Na, o restoranu ir kitu paslaugu uzsakinejimai vysta pries gerus puse metu, todel iki paskutines minutes tikrai neverta laukti. Musu vestuves po pusmecio, bet jau turim uzsakyta restorana, laiva, baznycia, metrikacijos laika ir pan.
na musu vestuves penktadieni, tai gavom sodyba laisvai 4 menesiai iki, baznycioj tik vienas pora yra ta pacia diena bet tai yra rajone. uztat fotografe nusisamdem likus pusmeciui. CMB isvis pries metus jauciu reikia nesti popierius kad gautum norima laika kuo anksciau viska rezervuoji tuo geriau, o kartais ir pigiau
Jeigu didesniam mieste, tai viska reikia uzsisakineti bent puse metu pries vestuves. Mes dokumentus i CMB nesem ories 10 menesiu ir jau buvo kai kurie laikai uzimti. Taip kad nera ko ziopsot, nes teks rinktis is to, kas liks.
QUOTE(vertejaxxx @ 2010 02 16, 11:45)
Jeigu didesniam mieste, tai viska reikia uzsisakineti bent puse metu pries vestuves. Mes dokumentus i CMB nesem ories 10 menesiu ir jau buvo kai kurie laikai uzimti. Taip kad nera ko ziopsot, nes teks rinktis is to, kas liks.
Oj, mergaites, negasdinkit Mes Vilniuje i CMB dokus nunesem pries savaite balandzio pabaigai, zinodami konkrecia data, kada norim, t.y. pries nepilnus tris men., ir buvo pilna neuzimtu laiku Bet vat kaip bus su visuom kitu tai Na, jei negausim sodybos ar pan., tai teks namo kieme statyti palapine ir ten svecius vaisinti
QUOTE(arielė @ 2010 02 18, 18:45)
Oj, mergaites, negasdinkit Mes Vilniuje i CMB dokus nunesem pries savaite balandzio pabaigai, zinodami konkrecia data, kada norim, t.y. pries nepilnus tris men., ir buvo pilna neuzimtu laiku Bet vat kaip bus su visuom kitu tai Na, jei negausim sodybos ar pan., tai teks namo kieme statyti palapine ir ten svecius vaisinti
Na, balandis dar nera vedybu piko metas. Manau, merginos kalbejo apie liepos, rugpjucio menesiu 6ienius, kada dauguma nori tuoktis.
O Vilniaus santuoku rumu tvarkarasti as pernai buvau radusi internete. Tai ten jau matosi uzsakyti laikai ceremonijoms. Paieskokit kam aktualu.