Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnuo

QUOTE(Lina_25_KLP @ 2009 02 09, 18:44)
vat vat ir as galvoju, kad pripratinti nevalgyti nakti kokia savaite uztruktu, manau reiketu palaukti savaitgalio nes MB miegas butinas, kaip ir man. doh.gif  nors siaip mano maze pamiega daug. snd kai parejom is lauko tai nuo 11 iki puse 3 parpe  ax.gif ir taip daznai buna.
zinokit man gyd sako, db nieko neduok dukrai valgyti, o 6 men jau galesi duoti bulves su mesyte biggrin.gif . tai as ir pasimeciau, nejau 6 men vaikus jau galima taip maitinti, cia kaip suaugusio porcija. tai as darysiu savaip, duosiu dukrai darzoves ir vaisius visus kol kas.

Žiūriu panašiiai vaikai mūsų gimę ir abi dar MP maitinam smile.gif Man gydytoja sakė, kai liks savaitė iki 6 mėn, pradėti duoti bulvytę+morką. Hemoglobinas geras, tai mėsą tik nuo 8 mėn, griežtai čia bigsmile.gif O kad naktį valgo tai man nesunku, nes ir šiaip jis neramiai miega, išsibudina, reikia migdyt, nzn kodėl, bet taip jau yra, keliuosi gal po kokius 6 kartus. Pripratau smile.gif o dabar rekordas, balkone 3.2 val pramiegojo thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif , mes irgi prie jusu jau jungemes ax.gif . svoris musu 8.040 ugio tiksliai nezinau, nes pas mus nematuoja, kai pati matavau, tai buvo kazkur 67-68cm., daug krutam, juokemes, snekam sava kalba, apsiverciam nuo nugarytes ant pilvuko, atgal tik viena kart isejo blush2.gif , zodziu liksmina mama kiekviena diena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(odetele @ 2009 02 09, 19:07)
sveikutes smile.gif , mes irgi prie jusu jau jungemes ax.gif . svoris musu 8.040 ugio tiksliai nezinau, nes pas mus nematuoja, kai pati matavau, tai buvo kazkur 67-68cm., daug krutam, juokemes, snekam sava kalba, apsiverciam nuo nugarytes ant pilvuko, atgal tik viena kart isejo blush2.gif , zodziu liksmina mama kiekviena diena thumbup.gif

Sveiki 4u.gif Mes dar nesivartom. Tingi matyt... Laukiam dantų, vakar pusantros valandos praverkė verysad.gif
Atsakyti
sveiki
QUOTE(kur-rita @ 2009 02 06, 20:54)
kodel taip pigiai?

na nezinau,tai manau kad nera uz ka daugiau moket juk ten dydzio kaip barskutis,o tai gal zinot kiek parduotuvese kainuoja?

QUOTE(kur-rita @ 2009 02 09, 13:01)
o del vaikstuku tai musu koldunui irgi tik vaikstukuose patinka  buti,kitaip tik ant ranku doh.gif  ir ismoko vaikscioti juose tai lekioje per kambari kaip isprotejes kol kur nors neatsitrenke lotuliukas.gif

manoji ir su vaikstukais jau vaiksto labai gerai,bet va kad jau viska reik sukelt nes man jau nuo stalo staltiese numete su riesutais tai darbo turejau,o spejau tikusisukt zaisliukus surinkt doh.gif

QUOTE(JuliaK @ 2009 02 09, 13:32)

o dėl mesytes tai čia kas mišinukais maitina, tai sutinku,gal ir nuo 6mėn.,  bet kas MP ir pradeda vėliau duoti papildomo maisto, tai ten ir mėsyte ne ankščiau 8 mėn . duodama..........bet čia ir vėl kiekviena mamytė gal g.gif  pati mato, kada jos leliukas jau subrendęs valgyti rimtesnį maistą

drinks_cheers.gif
va as jums israsysiu is vaiku auginimo knygos:(kas maitina misinukais)
4-6men:
pusiau skystos tyreles,sutrintos.Isvirti vandenyje,sumaigyti,pertrinti,sumaisyti su misinuku.
Tinka:zirneliai,agurociai,sparagines pupeles,ziediniai kopustai,kudikiu ryziai,morku tyre,obuoliu ar kriausiu tyre,bulviu tyre.
6-8men:
maistas sumaltas ar sutrintas(kaip varske)praskiestas skysciu ar jogurtu.
Tinka:virta malta vistiena(su pomidoru),malta balta zuvis,kietai virtas kiausinis(7min virti,sutrinti),kepenys,kvieciu dribsniai,pastaruokai,pomidorai(nulupti ir pertrinti per sieteli),saldus kukuruzai,ismirkyti dziovinti abrikosai.
mesa/zuvis:nuimti riebalus,oda,virti,troskinti,smulkiai sumalti.
I rankutes:surio,banano ivairiu formu gabaliukai.duona su sviestu(sviesto labai nedaug),paparastas jogurtas(sumaisytas su virtais ir pertrintais vaisiais)
Vengti:sausainiu,tortu,ledu,keksu,kepto maisto.
8-9men:
rupesnis maistas,nebetrinti,bet smulkiaisupjaustyti.Duoti daug maisto i rankutes.
Vaisiai/darzoves:nulupti,isimti seklas/gyslutes,sutarkuoti zalius,virtus supjaustyti ar sumaigyti,bet kad liktu gumuliuku.
Zuvies/mesos paruosimas:nuimti riebalus ir oda,virti ar troskinti.Rupiai sumalti.
Tinka:liesa malta jautiena ar eriana,makaronai su pertrintu pomidoru padazu,trinti lesiai,ryziai,skrebuciai,namie gaminti valgiai pvz.:makaronai,sriuba,bulviu apkepas su mesa(be druskos)
Maistas i rankutes:salierai,morkos,avokadai,obuoliai,persikai,abrikosai.
10-12men:
supjaustyti kasneliais(be druskos)
Tinka:garais troskinti brokoliai(duoti saltus i rankutes),tuno konservai(kartais,gerai nusausintus)kiauliena,kopustas,paprika.
Vaisiai:apelsinai,avietes,ananasai.
Vengti:astriu,suriu,riebiu produktu,valgiu su daug cukraus,limonadu,minkstu nepasterizuotu suriu.
demesio!neduoti riesutu ypac zemes ir smulkintu.
12men.vaikas valgo viska,taciau nepersudyta,neper saldu,neastru ir neriebu maista!
tai va,bet mums si schema netinka musm reikejo viska pradet men anksciau,taciau vistiek pradejau nuo 4men.tai va jau skaiciau mamos ir kopusto duoda kuri galima duot nuo10 men,bet va vaikiukas augas sveikas,kas vienam tinka nereiskia ,kad visiems mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
ir dar kas MP maitina tai kiek zinau anksciausiai duot paragaut obuoliu tyres galima tik nuo 6men.ir net nepatartina anksciau6 men duot vandenuko,o jus duodat ir arbatu ax.gif tai va matot,visai nieko blogo,bet nereiskia kad dabar reik vaikams karbonadus kept bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina_25_KLP @ 2009 02 09, 15:53)
nes gyd pataria valgyti neduoti, o maitinu savo pieneliu, ir visko po truputi duodu paragauti. o gyd isvis neleido nieko primaitinti. merginos, o jus nakti maitinate savo vaikelius?  g.gif as duodu valgyti pora kartu, snd buvome pas ortopeda gavau barti, sako duoti vandenuko kai prabus, bet ji jo isvis neima, nei arbatu? tai pasimetus kaip cia ja nakti apgaut reikes? g.gif  tai tiek trumpai apie mus, beje gyvename Danes g. gal yra norinciu prisijungti laukeli, ir pastumdyti vezimelius?  g.gif

Na jūs tikrai daug visko mokat thumbup.gif O dėl maitinimų naktį, tai va ką perskaičiau ,,Mamos žurnale":<... pirmiausia mamos turi atsiminti tris pagrindines tiesas: kūdikiai naktį išalksta , ir tai yra normalu.
išalkusį vaikutį būtina pamaitinti.
naktinis valgymas gali tęstis iki 3 metų.
Kūdikiui ne tik naktį, bet ir kitu paros metu vietoje maitinimo negalima duoti čiulptuko, žinduko, jokios arbatos ar pasaldinto vandens. Žodžiu, mažylių negalima apgaudinėti ir vietoje krūties duoti kito skysčio....>" Aš čia tik kelis sakinius išrašiau, nes tas straipsnis gana ilgas... Jo pavadinimas ,,Naktinis badas".
Danės gatvė tai čia Klaipėda? Mes norėtumėm, bet gyvenam Vilniuje... lotuliukas.gif

QUOTE(Miksta @ 2009 02 09, 16:53)
Ka savo mazyliams jus mamytes siulot naujo paragauti? smile.gif

Neskaitant MP, šiuo metu valgom tik daržovienes ir vaisių tyreles... rolleyes.gif Kai sueis šeši mėnesiai pradėsim grūdines košes valgyti... ax.gif

QUOTE(Lina_25_KLP @ 2009 02 09, 17:44)
vat vat ir as galvoju, kad pripratinti nevalgyti nakti kokia savaite uztruktu, manau reiketu palaukti savaitgalio nes MB miegas butinas, kaip ir man. doh.gif  nors siaip mano maze pamiega daug. snd kai parejom is lauko tai nuo 11 iki puse 3 parpe  ax.gif ir taip daznai buna.
zinokit man gyd sako, db nieko neduok dukrai valgyti, o 6 men jau galesi duoti bulves su mesyte biggrin.gif . tai as ir pasimeciau, nejau 6 men vaikus jau galima taip maitinti, cia kaip suaugusio porcija. tai as darysiu savaip, duosiu dukrai darzoves ir vaisius visus kol kas.

drinks_cheers.gif Gerai tu mąstai... rolleyes.gif Tik mama žino kas jos kūdikiui geriausia...Nemanau, kad vaiką reikia pradėti primaitinti nuo mėsos... g.gif nono.gif

QUOTE(odetele @ 2009 02 09, 18:07)
sveikutes smile.gif ,

Sveika prisijungusi... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo abingtonas: 09 vasario 2009 - 18:09
Naktį nori valgyti... blink.gif O kodėl kiti vaikai nenori? Kuo skiriasi? Mokslas dar neatsakė į šį klausimą. Maniškis nori kas 4 val dieną naktį, pusseserės mergaitė tokio pat amžiaus visą naktį iškiega g.gif Vat ir suprask, kad gudrus...
Atsakyti
[quote=Lina_25_KLP,2009 02 09, 14:46]
sveika prisijungusi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(odetele @ 2009 02 09, 18:07)
]

sveika prisijungusi 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(dange29 @ 2009 02 09, 18:13)
Sveiki 4u.gif Mes dar nesivartom. Tingi matyt... Laukiam dantų, vakar pusantros valandos praverkė verysad.gif

mes irgi dantų laukiam, šiandien beveik vis dieną verkėm verysad.gif patepiau dantenas, tai užmigo šiaip taip, tas jos verksmas mane veda į neviltį, galva plyšta pusiau, nž ką ir bedaryti doh.gif
Atsakyti
mazylis pasidare labai jau neramus,reik eit miegot,kad ir diena,na taip sunkiai uzmiega,nezinau net jau ka daryt. pasidare irzlus,tik ant rankuciu patinka,gal dantys kalasi. o toki storuliuka sunku ilgai ir islaikyt g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,priimkit ir mus 4u.gif .Mums vartytis tikriausiai nelabai patiko,nes kelis kartus apsiverte ir viskas,dabar nesivarto g.gif .,net nezinau kodel..As pries pora dienu pradejau duoti bulvytes tyrele biggrin.gif ,neatsisako,bet ir valgyt nelabai dar iseina.,daugiau susiterliojam,nei pavalgom.Idomu,kaip su tokiu valgymu galima suzinot kiek vaikas suvalge g.gif
Atsakyti
QUOTE(menininke @ 2009 02 10, 12:21)
Sveikos mamytes,priimkit ir mus  4u.gif .Mums vartytis tikriausiai nelabai patiko,nes kelis kartus apsiverte ir viskas,dabar nesivarto  g.gif .,net nezinau kodel..As pries pora dienu pradejau duoti bulvytes tyrele  biggrin.gif ,neatsisako,bet ir valgyt nelabai dar iseina.,daugiau susiterliojam,nei pavalgom.Idomu,kaip su tokiu valgymu galima suzinot kiek vaikas suvalge g.gif

mano burbulas tai labai gerai valgo is saukstuko,kai tik pamato iskarto atsizioja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(menininke @ 2009 02 10, 11:21)
Sveikos mamytes,priimkit ir mus  4u.gif .Mums vartytis tikriausiai nelabai patiko,nes kelis kartus apsiverte ir viskas,dabar nesivarto  g.gif .,net nezinau kodel..As pries pora dienu pradejau duoti bulvytes tyrele  biggrin.gif ,neatsisako,bet ir valgyt nelabai dar iseina.,daugiau susiterliojam,nei pavalgom.Idomu,kaip su tokiu valgymu galima suzinot kiek vaikas suvalge g.gif

sveikutė 4u.gif maniškė irgi nesivartė, jau buvau pradėjusi nerimauti, bet db vartosi kaip prisukta, prieš keletą dienų varytis pradėjo bigsmile.gif aš ją ant nugarytės, ji vėl ant pilvelio tai taip ir vargstam lotuliukas.gif mes iš pradžių taip valgydavom, terliodavosi ji man, springdavo, spjaudavo lauk, bet priprato.. nelb patiko viena bulvė, bet kai įvedžiau morką iš karto noriau valgyti pradėjo.. nors mes ir db daug lb mylim grūdines košes nei daržovienes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(DdoviliuxX @ 2009 02 10, 12:45)
sveikutė 4u.gif  maniškė irgi nesivartė, jau buvau pradėjusi nerimauti, bet db vartosi kaip prisukta, prieš keletą dienų varytis pradėjo bigsmile.gif aš ją ant nugarytės, ji vėl ant pilvelio tai taip ir vargstam lotuliukas.gif

musu zuikis irgi tik vakar ismoko varytis,tai db visa laika tik tai ir daro nuo ngarytes ant pilvo ir atgal doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti