QUOTE(daivuteklp @ 2009 01 29, 18:20)
Dėl burokėlio
kažin ar tokio amžiaus vaikui galima duoti
O apie cukrų į košę, tai nė kalbos nėra
Aš košes balinu mišinėliu,ne pienu
Kam tas cukrus,jei vaisių dedate
galima vaisių tyrele paskaninti
o manot vaisiu tyreleje neideda cukraus
, o pirktinese kosese irgi cukraus nera? P tai idomi kodel tokios saldzios jos
.As niekam nesakau valgyti taip kaip mes valgom, tiesiog pasidalinau tuo kaip as gaminu tas koses.O vaikas mano jauciasi gerai ir tai svarbiausias rodiklis. Burokeli valgo nuo 5 menesio ir sultis geria burokelio nuo 5 menesio.Taigi matau, kad organizmas gerai toleruoja. Be to man taip juokinga kai mamos mano, kad pienas yra baisiai vaikui nesveikas, ar burokelis nesveikas, o jus ka manot kad mesyte, labai lengvas produktas vaiko skrandziui, deja jis yra dar sunkiau virskinamas.
Papildyta:
QUOTE(majux @ 2009 01 29, 19:10)
sveikos mamytes
as cia prisikaiciau kad jus jau tiek valgot ir susirupinau...mano leliui (5men svere 9850g ugis 70cm) daktare leido valgyt tik vaisiu tyreles,nes tipo svoris gerai auga,nedirginam skranduko maziukui,tai nelabai daugiau ko ir daviau. per diena suvalgo viena hipp ar milupa maza indeli tos tyreles,dabar jau pradejau duoti daugiau,bet jokiu tyriu su mesa,kosyciu su grikiais ar ryziais tai man net mintis kazkaip neatejo
))) ir nezinau dabar,jei pradesiu duoti koses tai mano vaikas isvis bus storuliukas,jau ir taip rinke ant rinkes
))) tai nezinau dabar duot tu kosiu ar ne,kaip manot?misinuka valgo ir valgo,dienos norma jauciu dukart virsija
gal as cia per mazai jam tu tyriu duodu ir jis neprivalgo man,m?
ir siaip..prisiskaiciau kad jusu jau sedi,kai kuriu mamyciu leliai ir stovi jau patys lovytej..kaip smagu.mano lelis ir taip sunkiai apsivercia nuo pilvo ant nugaros ir tai retkarciais,sedet nesedi pats,bet atremtas pasedi.
o as manau, jei misinuko norma dienos du kart virsijat, tai geriau viena karta duoti koses 150 ml ir vaikas bus pavalges, jog kuodaugiau duodat misinio, tuo skrandis isitempia, nebent daznai bet po truputi duodat. Nu tai mano nuomuone.
Papildyta:
o vaisiu tyrelemis tikrai vaikas neprisivalgis, ar jus nuo obuolio daug pavalgot, vaisiu tyre turi buti kaip desertas ir 5 men kudikiui 50 ml pakanka. Darzoviu tyrelem irgi neprisivalgis, bet rekomenduojama duoti 125-150 ml tokio amzziaus vaikui.
O del stovejimo ir sedejimo.mano maziuke apsiverte 5,5 men. O dabar jau greit 7 men., bet dar nesedim ir stoveti nestovim. Anksciau panikavau del to, bet dabar rami, tiesiog vystosi truputuka leciau
Visi skirtingi vaikai.O Jusu vaikeliu del svoro gali buti sunkoka, tai mankstas dazniau darykit.As savo lelka mankstinu ir mankstinu.Sportininke bus