Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėnuo

QUOTE(elvyra100 @ 2009 02 24, 19:13)
del sito tai dristu papriestarauti  ax.gif  visu pirma, jeigu pas ukininka atvaziuoja tikrinti jo derliaus kaip jis auginamas ar ekologiskai ir pan, kad jam isduoti sertifikata ar ka ten duoda, tai netikrins jie tik ta plota kur kaip sakot tarkim 1 kv metras ekologisku, o tikrintojai tikrins ten kur nori, ir kiek nori.visu antra, tas darzoves, pvz kur db prekiavo prie minsko iki ekologisku prekiu turguje (tokiu turgeliu buvo ivairiose seninijose) tikrina kasdien. jei jau siu prekiu kainos yra didesnes, tai jau tikrinancios istaigos tikrai nepralei pro akis nieko (aisku, buna isimciu, bet tikiuosi retai...).

nu as taip sakau, nes mano vyras sitoj srity nusimano ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elvyra100 @ 2009 02 24, 14:45)
o nuo saldytu nepastebit kokiu negerumu?smile.gif

Nea mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2009 02 24, 15:28)
as perku paprastas, nes galiu papasakoti kaip tos ekologiskos auginamos biggrin.gif, visu pirma visam darze buna tik koks 1m2 ekologiskai auginamu darzoviu o visos kitos su tom paciom trasom kaip ir eilines darzoves. ekologiskai auginamas tas 1 kvadratas tam, kad atvaziavus komisijai galetum parodyti kad va tipo visos pas mane tokios, ir kai daromi tyrimai su tom darzovem, tai daromi tik su tom 1 kvadrato. o kai reikia pardavineti tai jau visas laukas tampa "akologiskas". cia yra rimta baika.

Gali būti, nesiginčyju unsure.gif Aš taip pat nesivaikau madų. Tik vienas dalykas, suteikiantis pirmenybę bobutės darže išaugintam kopūstėliui, bobutės šiltnamyje sunokintam pomidorui, bobutės karvytės pieno produktams - tikras skonis good.gif Negali žinot, ar prie kelio tas daržas, kokie lietūs lyja ant jo unsure.gif Be to, pas mus turguje maisto produktai pigesni nei prekybos centruose, iki čia ekolgiškų turgelių mados vėjai dar neatpūtė bigsmile.gif

Gal kad bandėte duoti leliukams mėlynių ir aviečių paragauti? ax.gif Kažkur skaičiau, kad nuo 6,5mėn galima šiek tiek duoti, tik iš aviečių reikia pašalint grūdelius. Dar turim šiek tiek nuo vasaros užsišaldę, manau, sutrinčiau kelias į pienišką košytę ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 24 vasario 2009 - 21:13
QUOTE(GiedrėM @ 2009 02 24, 23:10)
Nea mirksiukas.gif
Papildyta:
Gali būti, nesiginčyju unsure.gif  Aš taip pat nesivaikau madų. Tik vienas dalykas, suteikiantis pirmenybę bobutės darže išaugintam kopūstėliui, bobutės šiltnamyje sunokintam pomidorui, bobutės karvytės pieno produktams - tikras skonis good.gif  Negali žinot, ar prie kelio tas daržas, kokie lietūs lyja ant jo unsure.gif  Be to, pas mus turguje maisto produktai pigesni nei prekybos centruose, iki čia ekolgiškų turgelių mados vėjai dar neatpūtė bigsmile.gif

Gal kad bandėte duoti leliukams mėlynių ir aviečių paragauti? ax.gif  Kažkur skaičiau, kad nuo 6,5mėn galima šiek tiek duoti, tik iš aviečių reikia pašalint grūdelius. Dar turim šiek tiek nuo vasaros užsišaldę, manau, sutrinčiau kelias į pienišką košytę ax.gif

mes bandem duot ne svieziu melyniu o tyreles, tai bent jau mums viduriukai uzkietejo. siaip melynes kietina vidurius, o del avieciu nezinau nieko blush2.gif
beja skaiciau cia kad duoda mamytes burokelius. gal galit parasyt kaip juos ruosiat? maniskis darzoviu ne i burna neima. gal nors burokeliai patiks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukiu mazo stebuklo: 24 vasario 2009 - 21:50
Greit mes jus jau paliksim ir keliausim i 8menesi...smile.gif busim dideli dideli uz poros dienu... thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2009 02 24, 21:48)
mes bandem duot ne svieziu melyniu o tyreles, tai bent jau mums viduriukai uzkietejo. siaip melynes kietina vidurius, o del avieciu nezinau nieko blush2.gif
beja skaiciau cia kad duoda mamytes burokelius. gal galit parasyt kaip juos ruosiat? maniskis darzoviu ne i burna neima. gal nors burokeliai patiks

O ka duodate vietoj darzovienes? Nes as irgi kovoju uz kiekviena sauksteli...
Atsakyti
Gal kad bandėte duoti leliukams mėlynių ir aviečių paragauti? ax.gif Kažkur skaičiau, kad nuo 6,5mėn galima šiek tiek duoti, tik iš aviečių reikia pašalint grūdelius. Dar turim šiek tiek nuo vasaros užsišaldę, manau, sutrinčiau kelias į pienišką košytę ax.gif
[/quote]

as daznai idedu i avizu kose keleta uogu (turiu avieciu ir melyniu), paskui viska bendrai sutrinu. Siaip skonio praktiskai nepakeicia, bet vaikelis po mazu pripras prie uogu ir kai ateis sezonas, galima bus drasiau duoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teide1 @ 2009 02 25, 00:58)
O ka duodate vietoj darzovienes? Nes as irgi kovoju uz kiekviena sauksteli...

grikiu, ryziu koses, ivairias vaisines tyreles, darzovienes per prievarta, nes kazkaip atrodo kad jos l. svarbios, jau davem mesytes, kefyro, varskytes, bandziau avizu kose, tai dar tokio susiraukusio vaiko nesu macius biggrin.gif. siandien virsiu brokoli, tikiuosi valgys
Atsakyti
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2009 02 24, 20:15)
nu as taip sakau, nes mano vyras sitoj srity nusimano ax.gif

jis tikrina?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2009 02 25, 10:45)
grikiu, ryziu koses, ivairias vaisines tyreles, darzovienes per prievarta, nes kazkaip atrodo kad jos l. svarbios, jau davem mesytes, kefyro, varskytes, bandziau avizu kose, tai dar tokio susiraukusio vaiko nesu macius biggrin.gif. siandien virsiu brokoli, tikiuosi valgys

beja buvau briuselio kopusteliu isvirus, tai kazkaip keistai skaniai suvalge ax.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(elvyra100 @ 2009 02 25, 11:04)
jis tikrina?smile.gif

jo kolegos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2009 02 24, 22:48)

Žinau, kad kietina. Tada gal tiktų į avižų košę, nes ji laisvina viduriukus mirksiukas.gif

Aš burokėlius supjaustau plonai ir verdu ilgokai, daugiau nei pusvalandį. Gaunasi tokie rusvi, visas raudonumas išbėga į vandenį. Dar išverdu bulvę. Viską sutrinu, įpilu vandens, kuriame virė. Sako, kad burokėliai laisvina vidurius. Mano leliukui nieko, labai skaniai sukerta tokią košę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2009 02 25, 09:18)
beja buvau briuselio kopusteliu isvirus, tai kazkaip keistai skaniai suvalge ax.gif  g.gif
Papildyta:

jo kolegos biggrin.gif

ir jie atvaziave pas ukininka patikrina tik ta plota kur nurodo ukininkas? tada sakyciau nlb kompetetingi tie zmones jei praleidzia pro akis tokius dalykus schmoll.gif
Atsakyti
O mes kai ką turim pas močiūtes: morka , bulves ir obuoliukus, o kita perkam parduotuvėje bendrai, vat molūgą radom pas vieną bobutę tai šeštdienį važiuosim pirkti, nes dukrytei labai patinka su bulve thumbup.gif

Bandysiu šiandien ir aš burokelius išvrti, tikiosi patisk,nes tai bus mūsų pirmas kartas smile.gif ,
O dabar ruošiames skiepukui, vakar turėjom važiuoti, bet dėl užgavienų nedavažiavom 4u.gif blinai užėmė visą dieną, tai sūneliui į darželį, tai čigonams kurie vakarais vaikšto bigsmile.gif , sūnelis jų išsigando, tai šiandien labai blogai miegojo unsure.gif
Atsakyti