Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(Žanė @ 2009 03 04, 15:58)
turiu klausimą tokį keistą. kam reikalingas cargo krepšys? na kodėl jį visada įkiša gamintojai į projektus?  g.gif

Nu nei vieno nesidejau schmoll.gif . Viskas stalciuose thumbup.gif

QUOTE(Žanė @ 2009 03 04, 17:47)

ir dar paklausiu - o kaži kaip klasikinėje virtuvė žiūrėsis tie stalčiai tokie dideli? man moderne tai gražu, o štai klasikinėje/provansinėje virtuvėje - tikiesi spintelės, o bac - stalčius  g.gif

Nu nesuprantu kodel provansini( pas mus ji vidurzemio/mediteran vadina) stiliu vadina klasikiniu g.gif
Juk bendra visuma yra svarbu. O kas ten uz frontu slepiasi nera esminis dalykas. Plius kiek as daug tu provanso virtuviu su stalciais maciau bigsmile.gif . Juk nepalyginsi patogumo, kur i pinteles apatine lentyna "raitytis", o kur tik stalciu atidarai doh.gif .

QUOTE(&joy @ 2009 03 04, 19:02)
Nors man iki virtuvės baldų dar labai toli, bet jau seniai skaitau šitą temelę ir beskaitant vis randu pagyrų stalčiams po kriaukle ir man kažkaip iškyla toks klausimas, ar tikrai stalčiai po kriaukle patogiau? Aš kažkaip neįsivaizduoju kaip tokiu atveju šiukšliadėže naudotis plaunant indus g.gif  Nes prireikus kažką išmest į šiukšlių dėžę, turėtum pasitraukt į šalį, atsidaryt stalčių, išmest šiukšles ir vėl jį uždaryt, kad galėtum patogiai prie kriauklės prieit. Arba jei stalčius atidarytas, tai plaut indus reiktų gerokai pasilenkus į priekį. Tai kur čia tas išgirtasis patogumas?
O gal mano fantazija klaidingai viską rodo?

QUOTE(Žanė @ 2009 03 04, 19:11)
spintelę atsidarant irgi reikia pasitraukt.
bet va, aš ir noriu išgirst kas ten tokio laaabai paogaus.
be to, ten, kur šiukšliadėže, aš dedu ir bulves bei svogūnus. tai nelabai patogu būtų juos iš stalčiaus trauktis.
ir dar, pvz kur jūs skutat bulves? tiesiai į šiukšliadežę? na jo, tada į stalčiu patogiau skusti...

g.gif

QUOTE(&joy @ 2009 03 04, 19:49)
Nu, pagal tokį paaiškinimą tai nematau stalčiaus privalumo prieš spintelę schmoll.gif Sakykim, indam plaut naudosiu indaplovę, tada valio, gal ir patogu, bet kriauklę vistiek naudosiu plaut daržovėm, kitokiem produktam, tai pvz, nuskabius pomidorų kotelius, ar panašiai vėl turiu trauktis į šalį, atsidaryt stalčių, kad išmest šiukšles. Kažkodėl man vistiek atrodo spintelė patogiau g.gif Ar aš kažką ne taip suprantu? Gal ten stalčiai kiokie nors ypatingi? biggrin.gif

Nu nematau jokio patogumo atsidarius dureles ir vel "raitytis" i spintele, kad pataikytum i siuksliu deze schmoll.gif .
O kai jus tuos pomidorus plaunat, tai tuos kotelius taip pat reikia atsidarius spintele sugebeti suzaisti i siuksledeze doh.gif schmoll.gif .
Mano net vaikai, pradare stalciu nusiplauna ka reikia jokiu problemu. Patogumas siuksledeziu stalciuose didziulis thumbup.gif . Ypac kai mes net 4 siuksliu kibirus turim, nes reikia siuksles skirsyti(nenorim, kad ateinancios kartos ant siuksliu kalnu gyventu). Nenoreciau kiekviena karta "raitytis" i spintele siuksledezes iekodama schmoll.gif . O darzoves skutu tiesiai atsidaryta siuksliu stalciu. Patogiau ir buti negali wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(&joy @ 2009 03 04, 19:49)
Nu, pagal tokį paaiškinimą tai nematau stalčiaus privalumo prieš spintelę schmoll.gif Sakykim, indam plaut naudosiu indaplovę, tada valio, gal ir patogu, bet kriauklę vistiek naudosiu plaut daržovėm, kitokiem produktam, tai pvz, nuskabius pomidorų kotelius, ar panašiai vėl turiu trauktis į šalį, atsidaryt stalčių, kad išmest šiukšles. Kažkodėl man vistiek atrodo spintelė patogiau g.gif Ar aš kažką ne taip suprantu? Gal ten stalčiai kiokie nors ypatingi? biggrin.gif

aukščiau jau pakomentavo, kad norint pataikyti į šiukšliadėžę, kuri yra spintelėje, tikrai tenka pasilenkti. Be to, Jūsų aprašytas variantas tai nebent pasiteisina, jeigu spintelėje nėra durelių lotuliukas.gif Aš irgi kol neturėjau stalčiaus, skeptikai į tai žiūrėjau. Tačiau dabar nei už ką negrįžčiau prie nepatogios spintelės
Atsakyti
QUOTE(&joy @ 2009 03 04, 20:49)

Nesamone schmoll.gif Ar teko kada plauti indus su siuksline stalciuje? Tai nesulyginamas patogumas lyginant su spintelemis. Be to kam trauktis i sona? Puse mazo zingsnelio atgal ir atsidarai stalciu lotuliukas.gif
Atsakyti
aš savo spintelę atsidarau koja. o stalčių galima taip atidaryt? g.gif jei būtų sunkus, iš masyvo pvz.
nemėgstu rankenų čiupinėt, ypač, jei ką nešvaraus laikau rankoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2009 03 04, 21:53)
man sita mintis jau senokai kirba galvoje, bet ka tokiu atveju daryt su spinteles virs imontuojamo gartraukio durelemis? tik viena iseitis - neimontuojamas gartraukis?  g.gif

tokiu atveju yra keli variantai, bet jei salia yra atviros lentynos, galima fasado (dureliu) krasta uzleisti ant tu lentynu koki centimetra.
Papildyta:
QUOTE(Žanė @ 2009 03 05, 00:01)
aš savo spintelę atsidarau koja. o stalčių galima taip atidaryt?  g.gif  jei būtų sunkus, iš masyvo pvz.
nemėgstu rankenų čiupinėt, ypač, jei ką nešvaraus laikau rankoje  blush2.gif

siuksliadeze,-es paprastai buna apatiniame stalciuje, todel atidaryti galima ir su koja (sunkiau butu, jei stalcius bus su pritraukimo funkcija), be to, yra specialus pedalas, kuri paspaudus su koja, stalcius atsidaro automatiskai, specialiai pritaikytas siuksliadeziu spintelems:
http://www.furnitana...1/pdf/kitos.pdf

siuksliadeze stalciuje nepalyginamai patogiau - kur kas patogiau praverti stalciu ir tiesiai mesti siuksles (ypac, kaip minejote, skusti bulves smile.gif) ir tikrai nereikia trauktis i sona, nei lenktis i spintele atidarius dureles (aisku, buna siuksliadeziu, montuojamu ant dureliu, kurios isvaziuoja ir atsidaro dangtis, atidarius dureles, bet pagrindinis ju trukumas - maza talpa 17-21 L). o del nesvariu ranku - yra mazyte siuksliadeze, kuria galima imontuoti i stalvirsi, su dangciu, ji yra isimama, vieno gaminimo kiekiui tikrai uztenka ir nereikia tuomet lenktis visiskai niekur smile.gif toje pacioje nuorodoje galite pasiziureti..
Papildyta:
QUOTE(Žanė @ 2009 03 04, 15:58)
turiu klausimą tokį keistą. kam reikalingas cargo krepšys? na kodėl jį visada įkiša gamintojai į projektus?  g.gif

siauri metaliniai konteineriukai (150-300 mm) yra patogus budas isnaudoti likusia nedidele erdve virtuveje (nes lentyneles ar vynines yra nepatogu isvalyti,- siauras plotis, o gylis didelis, gali ir ranka uztrigti smile.gif), juose patogu susideti padazu buteliukus, aliejus, prieskonius, jei platesnis - ir geriamo vandens butelius, biriu maisto produktu indus, pvz., auksta inda spageciams ir t.t. kartais as siulau ten laikyti atskirai buitine chemija, valiklius, kempineles ir pan., kad nebutu salia maisto produktu (beje, tam labai tinka ir plautuves spinteles su stalciais virsutinis stalcius su isemimu). tik reikia gerai apgalvoti, ar reikia 2 ar 3 aukstu, reikia rinktis patikima gamintoja, kad nepradetu begeliai girgzdeti, krepselis laikui begant siubuoti, kraipytis. dar buna su pritraukimo funkcijomis begeliai ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lillita: 05 kovo 2009 - 00:27
QUOTE(Dovis @ 2009 03 04, 14:17)
Ir as atiduodu jusu teismui savo busimos virtuves vizija ax.gif  Bus dar siokiu tokiu pakeitimu. Sala galvoju daryt vientisa, be to laipto. Orkaite su mikrobange noreciau paleisti, per viena stalciuka. O virs mikrobanges daryt spintele,pvz vaistams susideti  smile.gif  Po kriaukle labiau noreciau stalciu nei spinteles.Ir rankeneles gal geriau daryt tas ileidziamas?user posted image
Ech, kokia maza nuotraukyte, bet gal galima suprast kas kur ir kaip smile.gif

mano keletas minciu:
1. jei ten pas jus tikrai toks apvalus langas, tai gal geriau jus jo neapkraukite spintelemis - palikite toki grozi laisvesneje erdveje, orkaites spinta galima perkelti i desine virtuves puse, o kad neatrodytu kaip vienisas stulpas, prie jo dar galima padaryti auksta ukine spinta su istraukiamu aukstu konteineriu ar viduje imontuotais stalciais (nes darbastalio tikrai turite pakankamai).
2. po plautuve - butinai tik stalciai (apie patoguma - auksciau esanciame poste smile.gif), juolab, kad jie telpa, ir apskritai, visus virtuves fasadus dalinkite i stalcius, net jei tai yra tik dureles (galima padaryti ir dureles is stalciu imitacijos, tie fasadeliai sujungiami is blogosios puses), kodel? - prie tokios fasadines plokstes (ryskaus horizontalaus teksturos rasto) labai tiks jos paryskinimas horizontaliomis linijomis. kad nesigautu tik rankeneliu ekspozicija, mazinkite stalcius - vietoje 3 darykite po 2, palikite tik viena siaura irankinei, prie plautuves (nors man butu graziau, jei ir irankines stalciukas atsidurtu viduje auksto stalciaus (yra specialiu vidiniu stalciu)).
3. del salos - zinoma, viename aukstyje stalvirsis graziau ir patogiau, galesite puoda kur norit pasistatyti, tik nesuprantu, kam tas stalas prie stalo? truputi sviestas sviestuotas - juk salia valgomojo stalas?.. jei jau reikia ten prisedimo ( o ar tikrai kazkas nores sedeti, kai garuoja puodas ir taskosi riebalai is keptuves?), tai darykite pusbario tipo. ir is valgomojo puses neskaidykite i tris dalis - jei viska suvesti i horizontalias linijas, tai ir ten daug graziau ir stilingiau butu pailgos pastorintos lentynos ar stalciai (kad ir stikliniai - nors jei is tos puses sedet, tai stikla isdauzt tikimybe smile.gif).

del ileidziamu rankeneliu - jos grazu, bet ne itin patogu, gal tuomet jau geriau butu daryti visai be rankeneliu - yra specialus profiliai (yra ir dar paprastesniu variantu, bet cia reiktu aiskinti visa technologija smile.gif), kuriuos ifrezavus i spinteliu korpusa, fasadai atidaromi tiesiog paemus is virsaus ar apacios - paklauskite savo baldininku, turetu zinoti smile.gif) ileidziamos rankeneles yra tikras siaubas, norint atidaryti indaplove, kiek moteru jau del grozio paaukojo nagus, nors kai kas del dizaino ir grozio aukojasi smile.gif o jei indaplove su savo isoriniu fasadu (ir su rankenele), tai visas kitas rankeneles ileidziamas galima daryti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lillita: 05 kovo 2009 - 01:07
QUOTE(*re* @ 2009 03 05, 00:21)
aukščiau jau pakomentavo, kad norint pataikyti į šiukšliadėžę, kuri yra spintelėje, tikrai tenka pasilenkti. Be to, Jūsų aprašytas variantas tai nebent pasiteisina, jeigu spintelėje nėra durelių  lotuliukas.gif Aš irgi kol neturėjau stalčiaus, skeptikai į tai žiūrėjau. Tačiau dabar nei už ką negrįžčiau prie nepatogios spintelės

QUOTE(deimi @ 2009 03 05, 00:37)
Nesamone  schmoll.gif  Ar teko kada plauti indus su siuksline stalciuje? Tai nesulyginamas patogumas lyginant su spintelemis. Be to kam trauktis i sona? Puse mazo zingsnelio atgal ir atsidarai stalciu  lotuliukas.gif

Galbūt ir taip, bet manęs neįtikina kažkodėl g.gif Gal reikia realiai išbandyti ir pamatyt tą skirtumą akivaizdžiai, bet kol kas jokių svarių argumentų neišgirdau. O visada turėjau šiukšlinę spintelėj ir raitytis ten niekur nereikia, nes ji stovi prie pat durelių, ir plaunu indus ir visa kita atsidarius spintelę, tai nieko nei darinėt reikia, nei lenktis kažkur. Kai reiks darytis virtuvės baldu įtariu bus nemenkas galvosūkis doh.gif
Atsakyti
Mano projekte apatinėse spintelėse vien stalčiai, bet po kriaukle darysim spintelę šiukšliadėžei. Aš pripratusi, man patogu. Tik dureles vistiek darysim imitaciją tokių pačių stalčių kaip visos virtuvės apatinių spintelių, kad negadintų tos vienišos durelės vaizdo.
Atsakyti
O kaip daryti su siukledeze jei kriaukle kampe? Susibraizem projektuka su meistrais,kriaukle numatem pries pat kampa ir kampine spintele numatyta dvieju dureliu suvarstoma.Bet dabar galvoju,kad gausis labai negerai kai reiks pastoviai darinet tas dvigubas dureles doh.gif Tie lankstai ir taip nepasizymi patvarumu,o dar paslepta siuksine.....
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti