Mano šių metų troba
Pernai visą kaimą iškepiau - dovanojom seneliams, tėvams, sūnėnui. šiemet nebuvo laiko, pasitenkinom vienkiemiu pernykščiai buvo kieti, šiemet dariau dar storesnes sienas, tai manau bus visai neįkandamas. Bet kiek žinau, kalėdiniai namukai tokie ir turi būti - čia gi daugiau advento ir kalėdų dekoracija Iš minkštos tešlos ir nestovėtų ilgai, ir sunku būtų lipdyti bei tvirtinti sienas.
tiesa, šiemet darydama "klijus" (baltymas, cukraus pudra ir citrinos sultys) padauginau pudros. Glaistas gavosi labai tirštas - vos maišėsi. Suklijavo beveik akimirksniu Nedaug ir paramstyti reikėjo, nes pernai su skystesniu vargau - tai sienos iškrypsta, tai stogas nučiuožia
QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 28, 16:47)
Ausrele, tai gal pabandyk ir tu suvyniot i folija kaip ir as Maniskis tai suminkstejo. Ir dar kaip! Bet pas mane namai sakyc dregni, nors ir silti.
Aciu uz patarima, butinai suvyniosiu, idomu kiek laiko reikia laikyti taip suvyniojus , ar per naujus jau galesim valgyti?
Ausrele, pas mane jau kokias 2 savaites taip stovi. NOrs kada suminkstejo, net nezinau. Paragavau netyciom namuko tvora, nes nuverciau O gal pagreitintu suminkstejima i namuko viduri ikistas koks obuolys? Maciau taip forumietes daro su meduoliais-sausainiais.
Nitner, zavus namukas Toks nedidukas
QUOTE(RamuneM @ 2007 12 29, 04:08)
Šauni trioba
QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 29, 12:37)
O namukas - nei didelis, nei mažas, pats tas turiu specialią metalinę formą - trafaretą, supaprastina kepimo procesą
Nitner, is kur gavai ta forma? Maniskis sakyc gana didelis gavosi. Turbut mazesnius yra lengviau suklijuot.
QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 30, 11:48)
Nitner, is kur gavai ta forma? Maniskis sakyc gana didelis gavosi. Turbut mazesnius yra lengviau suklijuot.
Iš čia. Pirkau jų parduotuvėlėje Kaune. Ten ir eglučių forma buvo, bet namuko man labiau patiko.
Jau rašiau, kad šiemet pasidariau labai tirštus "klijus", tai sulipo labai greitai. Su didesniais tikrai turėtų būti daugiau vargo
Nitner, aciu uz nuoroda Kazi ar jie pardavineja sias formeles ir ne ziemos sezonu. Busiu Lietuvoje tik vasara O geros ne tik namuko formos: sitoks pasirinkimas Net slepetes
ieskau recepto is sauasainiuku ir varskes
gal kuri zinot??
gal kuri zinot??
QUOTE(Egle 22 @ 2007 12 30, 15:41)
Nitner, aciu uz nuoroda Kazi ar jie pardavineja sias formeles ir ne ziemos sezonu. Busiu Lietuvoje tik vasara O geros ne tik namuko formos: sitoks pasirinkimas Net slepetes
Nėra už ką Manau, kad ir vasarą turėtų turėti. Žiemą gal net sudėtingiau - pernai gruodžio pradžioje nupirkau tuo metu paskutinę namuko formą - visi kalėdoms ruošiasi Aš gal irgi vasarą ten užsuksiu - sausainių formelių atsargas papildyti
Šlepetės tikrai įspūdingos
Gaminau namuka kur per tris vakarus pasidaro. Nezinau kodel kitoms nesigavo, bet man viskas tvarkoj buvo su medum, jis nesukietejo (gal del to kad nelaukiau kol galutinai atves). Trafareto nenaudojau, pjausciau pagal savo, tai teslos gavosi laaabai daug, dar dvi dideles skardos meduoliu gavosi. Kadangi namuka kepiau pries dvi savaites iki Kaledu, tai jis ir nesuvyniotas labai gerai suminkstejo. O meduolius buvau sudejus i dezute, tai ta dalis kur liko (kokie keturi meduoliai ) irgi suminkstejo puikiai. Glaju dariau is kiausinio baltymo isplakto ir 200 gramu cukraus pudros, bei saukstelio citrinos sulciu. Sienas kol karstos buvo susmeigiau mediniais smeigtukais, tai namukas laikesi puikiai. Tik veliau, po cunamio vardu "dukryte" siek tiek nukentejo Bet nors ir kreivas, Kaledu sulauke. Dabar liko tik "pamatai" Nuotraukos nedesiu, nes palyginus su kitais namukais cia, tai maniskis dar labai labai megejiskas Ir galiu pasakyt kokia padariau klaida: labai vengdama teslos prilipimo prie stalo kol kociojau, pabarsciau nemazai miltu ir kepiau niekuo neaptepus, tai sienos gavosi miltuotos Kitais metais kociosiu ant silikonines formos, arba tarp kepimo popieriaus lakstu. Kazkaip siais metais silikoninio padekliuko neturejau o apie popieriu net mintis nesove i galva.
Ai, dar apie dekoravima: pirkau dekoravimo glaju kur tubelese parduoda spalvota, tai jis nelabai tinkamas vertikalioms formoms Nelimpa beveik. Bet meduoliams labai gerai, uztenka tada pasidaryt balta glaju, o spalvotas linijas spaudi tiesiai is tubeliu.
Ai, dar apie dekoravima: pirkau dekoravimo glaju kur tubelese parduoda spalvota, tai jis nelabai tinkamas vertikalioms formoms Nelimpa beveik. Bet meduoliams labai gerai, uztenka tada pasidaryt balta glaju, o spalvotas linijas spaudi tiesiai is tubeliu.
QUOTE(Violetikas @ 2008 01 02, 20:38)
Aš dekoruoju atskiras, dar nesulipintas namuko dalis. Tiesiog gražiau ir dailiau gaunasi, nei dekoruojant vertikaliai