Įkraunama...
Įkraunama...

Pigūs kvepalai

QUOTE(micek @ 2009 01 19, 12:53)
Čia buvo kalbama apie pigius sąlyginai.Jei prisiminsim,kad maždaug du trečdaliai kvepalų kainos sudaro dėžutė,dizainas,reklama ir t.t.ir tik trečdalis pats skystis,tai šitie,kurie ir buvo aptarinėti,yra  ne tokie jau ir pigūs.Brangiose dėžutėse dabar "pigių" kvapų kiek nori,vežimu vežk.

visiskai pritariu drinks_cheers.gif net galiu pamineti kai kuriuos kvepalus, kurie man nors tu ka ne puse dienos neatlaikydavo: pvz, celine dion,hugo boss, puma (nu cia ne tokie ir brangus)...tagi kaina man tikrai nera pagrindinis rodiklis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dontute @ 2009 01 19, 14:00)
Sveikutes, gal galit pasakyti ar esat kur nors maciusios parduodamus EXCLAMATION kvepaliukus.

Maximoj dar prieš kokį pusmetį tikrai mačiau.
Atsakyti
Šiek tiek įdomios informacijos apie «Новая заря» (Novaya Zaria, Nouvelle Etoille), kvepalus, kurie parduodami ir Lietuvoje bei kurių kaina tikrai nedidelė. Užtat kokia įdomi istorija thumbup.gif

informacija rusų kalba, gal ir ne visos supras 4u.gif

user posted image

Знаменитая отечественная компания «Новая заря» когда-то называлась «Торговый Дом Брокар и К◦». В 1861 году француз Анри Брокар, решивший, что на Родине конкуренция слишком велика, обосновался в России. Поработав три года в качестве главного лаборанта одной из парфюмерных фабрик, Анри открыл своё собственное предприятие. Произошло это 15 мая 1864 года.

Начал он скромно - с выпуска недорогого, но качественного мыла. Надо сказать, что персонал его мыловарни состоял всего-то из трёх человек, и вряд ли кто-нибудь мог представить, что это - начало будущей «империи Брокара». Предприимчивый француз, делая ставку на выпуск дешёвого мыла, хорошо знал, на что шёл. Громадное население России, бóльшую часть которого составляли крестьяне, мастеровые и мелкие лавочники, остро нуждалось в «народной» марке. Брокар учитывал и тот факт, что Русь издавна славилась своими банными традициями, поэтому мыло для простых людей должно было удивлять не только умеренной ценой, но и высоким качеством.

Только с начала 1870-х гг. Брокар приступает к созданию духов и одеколонов. Считается, что «крёстной феей» для Брокара стала Великая Княгиня Мария Александровна (будущая императрица), для которой парфюмер создал букет надушенных восковых цветов.

Однако, несмотря на очевидные успехи, Брокар постоянно сталкивался с проблемой традиционного пиетета русских людей перед парижской этикеткой. Высокое качество изделий, изысканные флаконы, яркие обёртки - чем только не старались привлечь покупателя российские производители. И всё без толку - французская продукция оставалась вне конкуренции.

Как-то раз Брокар, чтобы продемонстрировать «слепоту» российского покупателя, наполнил один из своих фирменных флаконов духами французской фирмы и продал как «свои». Через некоторое время флакон был возвращён привередливым покупателем с жалобой на отвратительное качество духов.

Брокар любил делать, что называется красивые жесты. Так, он устроил настоящий фонтан из своего «Цветочного» одеколона. Полиции даже пришлось успокаивать толпы желающих бесплатно подушиться.

В 1913 году, к 300-летию Дома Романовых, фирма выпустила духи «Любимый букет Императрицы». Создателем духов был француз Огюст Мишель, приехавший из Парижа только ради того, чтобы поступить на службу на фирму Брокар.

После революции фабрику национализировали, и уже при НЭПе она стала выпускать «пролетарские» духи и пудру, а «Любимый букет Императрицы» был беззастенчиво переименован в «Красную Москву».

info iš čia

user posted image

Apie kvepalus "Krasnaja Moskva", minėtus prieš tai buvusios ištraukos paskutinėje eilutėje, galite išsamiai pasiskaityti rusų kalba ČIA

nepaprastai įdomus straipsnis apie Anri Brokar rusų kalba ČIA 4u.gif

Atsakyti
Istorija labai įdomi, nors ir lėtai, bet viską perskaičiau smile.gif Specialiai prieš savaitę kulniavau į Eurokos pauostyti "Novaya Zaria" kvepalu. Keletą jų pasipurškiau ant rankų.

Labiausiai priimtinas buvo "Milaya le Jour" - malonus, švelnus, tinkamas kasdienai.

keisčiausi pasirodė "Kuznetsky Most" le soir - gal kas dar uostė? ? Kažkas tokio labai stipraus ir užimančio (nelabai geraja prasme) kvapą juose yra.. Gal tai žalumynų šipras? Bet toks stiprus stiprus, šiek tiek į arklides ar karvides man užnešė...

Ir dar vieni įstrigo, pavadinimo neatsiminsiu, bet labai labai ryškus pačiulis, kuris išsilaiko kone iki galo. Eisiu dar kartą apsiuostinėti smile.gif

Galbūt yra dar kokių vertingų, bet nebrangių kvepalų?
Atsakyti
QUOTE(tomyka @ 2009 01 27, 16:59)
keisčiausi pasirodė "Kuznetsky Most" le soir - gal kas dar uostė? ? Kažkas tokio labai stipraus ir užimančio (nelabai geraja prasme) kvapą juose yra.. Gal tai žalumynų šipras? Bet toks stiprus stiprus, šiek tiek į arklides ar karvides man užnešė...

Ir dar vieni įstrigo, pavadinimo neatsiminsiu, bet labai labai ryškus pačiulis, kuris išsilaiko kone iki galo. Eisiu dar kartą apsiuostinėti smile.gif

1. Man jie pasirodė tokie rožiški (ta prasme, pasaldintos rožės), bet į galą nusaldainėjo...
2. Jie vadinasi "Patchouli Magique". Vat turi jie kažką Statkevičiško g.gif
3. Dar man pasirodė labai teisingas pakalnučių (tik ką pamerktos puokštės) kvapas - "Muguet".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo straige: 27 sausio 2009 - 17:24
Gaila, kad nesuprantu rusiškai, įdomu būtų paskaityt smile.gif Bent jau pasiuostyt reiks nulėkt kurią dieną smile.gif
Atsakyti
Aš po savo intensyvaus apsiuostymo "Eurokos"e gerai įsidėmėjau "Mystere"(Taina),"Le belle de Russie"(Russkaja Krasavitsa)ir šiandien pas vieną gydytoją atpažinau"Mystere".Buvo labai įdomu,vos nepasakiau garsiai.
Man jis dusinantis,kaip viduramžių požemiai.
Atsakyti
QUOTE(straige @ 2009 01 27, 18:20)
1. Man jie pasirodė tokie rožiški (ta prasme, pasaldintos rožės), bet į galą nusaldainėjo...
2. Jie vadinasi "Patchouli Magique". Vat turi jie kažką Statkevičiško g.gif
3. Dar man pasirodė labai teisingas pakalnučių (tik ką pamerktos puokštės) kvapas - "Muguet".

rožės? Hmm, kaip minėjau, reikės dar kartą nukeliauti.
Bet man kvapas tikrai kažką kitą primena. Šiek tiek panašus į Parfum de Nicolais "Odalisque" natas...Pakalnutės ir Jazminai. Bet abiejuose jie gana aštrūs. Bent jau ant mano odos - dar jaukinuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tomyka @ 2009 01 27, 20:17)
rožės? Hmm, kaip minėjau, reikės dar kartą nukeliauti.
Bet man kvapas tikrai kažką kitą primena. Šiek tiek panašus į Parfum de Nicolais "Odalisque" natas...Pakalnutės ir Jazminai. Bet abiejuose jie gana aštrūs. Bent jau ant mano odos - dar jaukinuosi smile.gif

Dar kartą pauosčiau popieruką: sudžiuvusių rožių žiedlapiai g.gif Reiks bandyt ant rankos purkštis.
Atsakyti
QUOTE(uppity @ 2009 01 18, 23:51)
niekada nepirkau ir nepirksiu pigiu kvepalu. man jie net nekvepia, o ka bekalbeti apie issilaikanti kvapa

doh.gif matyt, is tos serijos, kad perka tik dezute, supraskit - perku TIK brangius lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 19, 16:39)
Čia patogiau peržiūrėti "Novaja Zaria" asortimentą. Jūsų komentarų paskatinta pasidomėjau įvairiais kvapais, beje "Eurokos" (PC "Mada") mačiau ir uosčiau ne vieną, kvapas  "Milaya Le jour" buvo labiausiai priimtinas mano asmeninei nosiai.

milaja dniom ar milaja vecerom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuolinė @ 2009 01 28, 13:49)
milaja dniom ar milaja vecerom bigsmile.gif

Rašo, kad "Milaya Le jour", vadinasi "Mylaja dniom" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(straige @ 2009 01 28, 16:17)
Rašo, kad "Milaya Le jour", vadinasi "Mylaja dniom" mirksiukas.gif

blush-anim-cl.gif doh.gif neatkreipiau demesio
Atsakyti