Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(bonda @ 2009 01 13, 12:34)
na ten prisregistravimas trunka vos keleta minuciu mirksiukas.gif

kad ikelt nuotraukas cia, is pradziu turiu jas ikelt i flickr? man labai letai kelia
Atsakyti
Sveikos mamytės fotografės 4u.gif Vis suku galvą, ko čia pasiklausus ir visai netyčia užtikau šitą jūsų skyrelį, taigi paklausiu jūsų, gal man padėsit ax.gif Fotografija man yra tiesiog didelis pomėgis, smagu fiksuoti gyvenimo akimirkas, gražius vaizdus... Perskaičiau straipsnį apie naktinį fotografavimą. Ten rašo, kad reikia fotografuoti su ilgesniu išlaikymu pvz nuo kelių sekundžių iki minučių, tada būna gražus švieselių žaismas. Bet kaip tai padaryti? Kaip nustatyti tą ilgesnį išlaikymą, kur rasti nustatymus ir kaip reguliuoti? Niekaip nerandu, maigiau fotoaparatą pusantros valandos su mėginimais praktiškai ir nieko schmoll.gif blush2.gif Fotoaparatas Nikon D40. Gal kuri mamytė taip pat tokiu naudojasi ir paaiškins man. Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivaiva: 13 sausio 2009 - 12:18
uzsiregistravau i Flickr, tai bandau det, bet large tampo psl. tai dedu medium g.gif
bandziau su muilinuke auto wb ir lemputes wb, custum wb nerasta schmoll.gif
idesiu smile.gif
auto wb
user posted image
lemputes wb
user posted image
beveik nesiskiria, nes fotikas kaip suprantu ta auto wb ir parinko pagal lemputes wb g.gif
Atsakyti
Kitas ND (3. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau iš visai arti.)

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 01 13, 12:15)
kad ikelt nuotraukas cia, is pradziu turiu jas ikelt i flickr? man labai letai kelia

is pradziu sumazink foto kompu - t.y. kokia nors programa, tada kelk - bus greiciau mirksiukas.gif

QUOTE(Vaivaiva @ 2009 01 13, 12:17)
Sveikos mamytės fotografės  4u.gif  Vis suku galvą, ko čia pasiklausus ir visai netyčia užtikau šitą jūsų skyrelį, taigi paklausiu jūsų, gal man padėsit  ax.gif  Fotografija yra tiesiog pomėgis, smagu fiksuoti gyvenimo akimirkas, gražius vaizdus... Perskaičiau straipsnį apie naktinį fotografavimą. Ten rašo, kad reikia fotografuoti su ilgesniu išlaikymu pvz nuo kelių sekundžių iki minučių, tada būna gražus švieselių žaismas. Bet kaip tai padaryti? Kaip nustatyti tą ilgesnį išlaikymą, kur rasti nustatymus ir kaip reguliuoti? Niekaip nerandu, maigiau fotoaparatą pusantros valandos su mėginimais praktiškai ir nieko  schmoll.gif  blush2.gif  Fotoaparatas Nikon D40. Gal kuri mamytė taip pat tokiu naudojasi ir paaiškins man. Būčiau labai dėkinga  4u.gif

Norint fotografuoti nakti - reikalingas stovas arba kazkoks stabilus pagrindas - is rankos nenufotkinsi... O kaip nusistatyti islaikyma - reikia skaityti instrukcijoj... ax.gif ieskok islaikymo prioriteto rezimo ir didink islaikyma, arba diafragmos prioriteto rezimo - ir priverk diafragma - t.y. didink f skaiciu smile.gif
Atsakyti
as noriu kad kuo paprasciau man butu sukelt tas nuotraukas, bet gaunas zaidimas toks, kompe mazini, keli, poto vel keli, kaip gaila kad negalima tiesiog is kompo.
O per imageshack tiktu?
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2009 01 13, 12:17)
Sveikos mamytės fotografės  4u.gif  Vis suku galvą, ko čia pasiklausus ir visai netyčia užtikau šitą jūsų skyrelį, taigi paklausiu jūsų, gal man padėsit  ax.gif  Fotografija man yra tiesiog didelis pomėgis, smagu fiksuoti gyvenimo akimirkas, gražius vaizdus... Perskaičiau straipsnį apie naktinį fotografavimą. Ten rašo, kad reikia fotografuoti su ilgesniu išlaikymu pvz nuo kelių sekundžių iki minučių, tada būna gražus švieselių žaismas. Bet kaip tai padaryti? Kaip nustatyti tą ilgesnį išlaikymą, kur rasti nustatymus ir kaip reguliuoti? Niekaip nerandu, maigiau fotoaparatą pusantros valandos su mėginimais praktiškai ir nieko  schmoll.gif  blush2.gif  Fotoaparatas Nikon D40. Gal kuri mamytė taip pat tokiu naudojasi ir paaiškins man. Būčiau labai dėkinga  4u.gif

yra toks ratukas desiej. tai ji reikia sukti ax.gif
Papildyta:
manes irgi nera sarase ax.gif pas mane nikon d40.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 12, 21:27)
Mergaites,nu negausiu as cia baltu kiausiniu verysad.gif Nebent gal kuri nori atsiusti ax.gif

Turiu ideja bigsmile.gif o tu isvirk ir nulupta fotkink, tuo paciu padirbejus ir pasistiprinsi thumbup.gif biggrin.gif
As jau verdu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 01 13, 13:23)
as noriu kad kuo paprasciau man butu sukelt tas nuotraukas, bet gaunas zaidimas toks, kompe mazini, keli, poto vel keli, kaip gaila kad negalima tiesiog is kompo.
O per imageshack tiktu?

labai paprastai galima kelt per www.radikal.ru mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 13, 12:27)
Turiu ideja  bigsmile.gif  o tu isvirk ir nulupta fotkink, tuo paciu padirbejus ir pasistiprinsi  thumbup.gif biggrin.gif
As jau verdu  mirksiukas.gif

biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 01 13, 12:15)

normaliai kelia -as neikad nekeliu ten viso dydzio mirksiukas.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 01 13, 12:23)
O per imageshack tiktu?

jei cia visa foto rodo thumbup.gif o jei reik ant jos spaust, kad isdydint -tai schmoll.gif nera kada blush2.gif tongue.gif

QUOTE(Belly @ 2009 01 13, 12:27)
Turiu ideja  bigsmile.gif  o tu isvirk ir nulupta fotkink, tuo paciu padirbejus ir pasistiprinsi  thumbup.gif biggrin.gif
As jau verdu  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif ot ismasto zmones thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2009 01 13, 13:17)
Bet kaip tai padaryti? Kaip nustatyti tą ilgesnį išlaikymą, kur rasti nustatymus ir kaip reguliuoti? Niekaip nerandu, maigiau fotoaparatą pusantros valandos su mėginimais praktiškai ir nieko  schmoll.gif  blush2.gif  Fotoaparatas Nikon D40. Gal kuri mamytė taip pat tokiu naudojasi ir paaiškins man. Būčiau labai dėkinga  4u.gif

Aš siūlyčiau pasiimti ir perskaityti fotoaparato instrukciją 4u.gif viskas turėtų paaiškėt biggrin.gif

Beje, jei keliu didesnę foto į flickr, tai tikrai ilgiau keliasi...bet kai visko iš eilės ten nekeliu, tai ir pažaisti nesunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 13 sausio 2009 - 12:45