as jau 4 kepiau,tai visi skirtyngi,bet skanus.
jai skardoj kepu-sausesnis,jai formoj- tai riebesmis,tik va bijau biskuti paskrudint iki tos karameles,ji visai minksta gaunasi.
dabar laukiu kokiu svenciu kad galeciau pasireiksti,nes pati jau persivalgiau truputi
labuka, as ir susigundziau pabandyti sita sedevra... tik as neturiu minkstu mieliu, tai norejau paklausti, kiek deti sausu mieliu ir kaip jas uzpilti taip pat tik sausktu cukraus ir sausktu pieno?
QUOTE(jaknjurgaaa @ 2009 01 18, 17:10)
labuka, as ir susigundziau pabandyti sita sedevra... tik as neturiu minkstu mieliu, tai norejau paklausti, kiek deti sausu mieliu ir kaip jas uzpilti taip pat tik sausktu cukraus ir sausktu pieno?
Man rodos Cipciukas rašė, kad 7g sausų mielių atitinka 21g šlapių. Laikydamasi šių proporcijų aš ir dėjau. cukraus ir pieno pagal receptą.Gavosi
QUOTE(nerez @ 2009 01 18, 20:17)
Man rodos Cipciukas rašė, kad 7g sausų mielių atitinka 21g šlapių. Laikydamasi šių proporcijų aš ir dėjau. cukraus ir pieno pagal receptą.Gavosi
Aciu labai..
Gal kas nors bandėte šimtalapį minkyti duonkepėje. Kaži kaip ten gautųsi. Ir dar norėjau paklausti kokio dydžio yra jūsų ištampyti lakštai? Man tai gavosi koks trečdalis (gal kiek daugiau) virtuvinio stalo. Kadangi mes jį staigiai suvalgėme tai galvoju kitą kart kepti iš dvigubos normos. Bet tuomet išeitų, jog ištampytas blynas turėtų būti per visą virtuvinį stalą Ačiū už atsakymą.
QUOTE(Aistė S @ 2009 01 18, 19:55)
Gal kas nors bandėte šimtalapį minkyti duonkepėje. Kaži kaip ten gautųsi. Ir dar norėjau paklausti kokio dydžio yra jūsų ištampyti lakštai? Man tai gavosi koks trečdalis (gal kiek daugiau) virtuvinio stalo. Kadangi mes jį staigiai suvalgėme tai galvoju kitą kart kepti iš dvigubos normos. Bet tuomet išeitų, jog ištampytas blynas turėtų būti per visą virtuvinį stalą Ačiū už atsakymą.
Buna , kad tas blynas net kybo nukrites nuo stalo kraštų ....as is visos normos negaliu daryti , netelpa .....
QUOTE(d-oncek @ 2009 01 18, 13:16)
As jau kildinu susukta.Sekesi gerai,galvojau atsibos minkyt,bet laikas greit prabego.Kad daugiau puslyciu butu tesloj,isplojau su kumsciais ir kaip kolduna uzspaudziu,tik vietoj mesos-oras.Ir taip daug kartu.Lakstus kociojau ir tik pabaigoj truputi patampiau,sakyciau neplysinejo,kelios skylutes nuotaikos negadino Tikiuosi bus ka parodyt.f
tesinys-kaip as gaminau....
Kaip graziai issitampe lakstas nelabai supratau, kaip ten isplot kumsciu, ir kaip kolduna sulenkt
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 18, 21:37)
Kaip graziai issitampe lakstas nelabai supratau, kaip ten isplot kumsciu, ir kaip kolduna sulenkt
cia minkydama zaidziau Paskaiciau,kad turi minkant sproginet puslytes,tai bandziau kuo daugiau oro i tesla imuryt.
Kazko foto atvirkstine seka susidejo
Skanu,bet laaabai riebu.Vienakart gyvenime teko ragaut,tai prisimenu medaus skonio buvo..
Papildyta:
QUOTE(jaknjurgaaa @ 2009 01 18, 17:10)
As dejau sausas mieles 11g pakeli.nuo sauksto pieno vos suslapo,tai dar dapyliau vandens.Kilo gerai
QUOTE(d-oncek @ 2009 01 18, 21:12)
tesinys-kaip as gaminau....
Gražus šimtalapis gavosi ir skaaaaniai atrodo Kitą kart įstatyk skarbonkę be dugno ir viršaus - bus skylė vidury (aš nuo kondensuoto pieno dėjau - buvo kaip tik )
QUOTE(RiMami @ 2009 01 19, 00:19)
Gražus šimtalapis gavosi ir skaaaaniai atrodo Kitą kart įstatyk skarbonkę be dugno ir viršaus - bus skylė vidury (aš nuo kondensuoto pieno dėjau - buvo kaip tik )
Aciu
Neturejau skarbonkiu Siandien daug skanesnis nei vakar
http://fotki.yandex.ru/users/dijanele/
viso kepinio nufotkimt neisejo ,paprasiau vyro istraukt is orkaites ,tai karsta pradejo pjaustyt ir puses neliko .
jau sakiau skrandis sustos nuo tokio karsto skanesto
(nemoku foto tiesiogiai ikelti )
tiesa ,as i formos viduriuka pastatau puodeli ir pripilu puse jo vandens(kad neskiltu netycia)
viso kepinio nufotkimt neisejo ,paprasiau vyro istraukt is orkaites ,tai karsta pradejo pjaustyt ir puses neliko .
jau sakiau skrandis sustos nuo tokio karsto skanesto
(nemoku foto tiesiogiai ikelti )
tiesa ,as i formos viduriuka pastatau puodeli ir pripilu puse jo vandens(kad neskiltu netycia)