Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(noriu zinoti @ 2009 06 16, 18:53)
Merginos, o gal galit patarti - kas jusu manymu butu, jei aguonas deciau nemaltas, o tik nuplikintas (isbrinkintas)?
Rugiagele labai patyrusi kepeja, gal kartais susidurusi su tokia situacija?
Jau seniai skaitineju sita tema ir vis kaupiuosi simtalapio kepimui, bet man daugiausia problemu kelia butent aguonos... kiek skaiciau jusu komentarus, su blenderiu jas malt nelabai sekasi ir ne kas gaunasi, mesmales as neturiu verysad.gif O simtalapio tai labai jau norisi, taip uzkreciamai cia visos i jo kepima isitraukusios  thumbup.gif

g.gif Aš esu dėjusi ir maltas mėsmale aguonas ir nemaltas - didelio skirtumo nepajutome, manau, kad svarbiausia yra jas nuplikyti verdančiu pienu (bent jau aš taip darau) 4u.gif
Atsakyti
[quote=Izaa,2009 06 16, 19:39]gal tu gali smulkiau visa eiga papasakoti "paprastesnio" kepimo simtalapio? Na ta prasme su mantingos tesla (o kuria buent), nes pradziai tai ir as bandysiu daryti sita "tinginio simtalapi" o jau sekanciam kartui gal prisiruosiu rimtesniam darbui...tad labai lauksiu tavo pyrago pasakojimo eigos... 4u.gif kiek lapu kiek sluoksniu kiek kocioji ar tampai..ir t.t
[/quote]
ax.gif Pradžia yra tokia: nusiperku 2 pakelius po 500 g Mantingos mielinės sluoksniuotos tešlos (kiekviename pakelyje yra po 5 lapelius paruoštos tešlos), 2 pakelius "Saulutės" sviesto, cukraus pilu iš akies, bet netaupau, nes kuo jo daugiau tuo skanesnis pyragas, 1 stiklinę aguonų ir mažą saujelę razinų, nes mūsų šeima jų nemėgsta g.gif tada praplešiu tešlos pakelius, truputį palaikau kambario temperatūroje, užsiplikau aguonas verdančiu pienu (pieno perku 0,5 l nors viso pakelio nesunaudoju) ir jas palieku brinkti, išsilydau mikrobangėje 2 pakelius sviesto, kai tešla pradeda atšilinėti, bet ne visai ištyžta, tada pradedu kočioti tuos lapelius, kočioju kiek įmanoma ploniau, pirmiausia pakočioju į plotį, o paskui arba pakočioju arba rankomis tampau į ilgį (kočiojant prie stalo truputėlį tešla limpa, tad gali pateplioti stalą lašeliu aliejaus), pasiruošiu 2 lapelius tešlos ir tada juos dedu vieną šalia kito, gaunasi tokie stačiakampiai, dedu taip, kad vieno kraštas dengtų truputį kito kraštą, tada palaistau tuos tešlos lapus išlydytu sviestu, beriu cukraus negailėdama mirksiukas.gif ir toliau lygiai taip pat ruošiuosi dar 2 lapelius tešlos, paruoštus dedu ant tų sulaistytų 2-jų viršaus ir vėl pilu sviestą, barstau cukrų doh.gif taip darau, kol sukočioju abu tešlos pakelius, šimtalapis gaunasi iš 5 lapų, kai pasiruošiu ir uždedu paskutinius lapus, tada vėl pilu sviestą, beriu cukrų ir ant vieno krašto beriu permaltas arba tik nukoštas aguonas ir ant jų pabarstau razinų (kiek nori) ir tada darau tokį vyniotinį, vynioju nuo to krašto ant kurio pribėriau aguonų, po to užsuku tos "dešros" galus, kad kuo mažiau išbėgtų cukraus ir sviesto, kai pyragas keps, tada pyragą susuku į "pasagą" ir dedu ant skardos atsargiai, kad per tešlos gabaliukų sujungimą nesuirtų drinks_cheers.gif tada užkaičiu orkaitę, nustatau ant 190 laipsnių, 50 min, jinai pas mane įkaista kažkur per 7 min, tada dedu skardą su pyragu ir kepu apie 43 min, žiūriu kaip atrodo pyragas, jei reikia, kad pakeptų ilgiau, tada dar užmetu kelias minutes... Bet dar nesu kepusi ilgiau kaip 50 min. Na ir skanaus 4u.gif Dar toks patarimas - nepjauti karšto, nes supliūkšta (nors labai jau sunku laukti, kol atvės, nes labai norisi paragauti lotuliukas.gif ). Tiesa, iškepusį apibarstau cukraus pudra - taip gražiau atrodo mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
[/quote]
user posted image
Šis pyragas keptas iš 2 pakelių Mantingos tešlos.
[[/quote]
o šis iš 3 pakelių tešlos, bet dar nepabarstytas cukraus pudra, gerokai didesnis - tik nuotraukos prastos kokybės blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JURCE: 17 birželio 2009 - 07:42
QUOTE(JURCE @ 2009 06 17, 07:40)
ax.gif Pradžia yra tokia: nusiperku 2 pakelius po 500 g Mantingos mielinės sluoksniuotos tešlos (kiekviename pakelyje yra po 5 lapelius paruoštos tešlos), 2 pakelius "Saulutės" sviesto, cukraus pilu iš akies, bet netaupau, nes kuo jo

4u.gif 4u.gif jau kaip dekuiiiii uz toki issamu pasakojima, labai jau suprantamai papasakojai, raitosiuosi rankoves ir vakare bandysiu...poto gal blush2.gif nufotkinsiu ir idesiu cia
Atsakyti
QUOTE(Izaa @ 2009 06 17, 10:39)
4u.gif  4u.gif jau kaip dekuiiiii uz toki issamu pasakojima, labai jau suprantamai papasakojai, raitosiuosi rankoves ir vakare bandysiu...poto gal  blush2.gif nufotkinsiu ir idesiu cia

ax.gif Būtinai, būtinai, būtinai įdėk foto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JURCE @ 2009 06 17, 10:55)
ax.gif Būtinai, būtinai, būtinai įdėk foto mirksiukas.gif

Jurce gal turi nuotrauka prapjauto? ax.gif labai jau knieti paziureti kaip jis atrodo viduje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 06 17, 12:12)
Jurce gal turi nuotrauka prapjauto?  ax.gif  labai jau knieti paziureti kaip jis atrodo viduje  blush2.gif

blush2.gif Įdedu prapjautą, čia buvau padariusi vieną kepimo klaidą - tik baigus kepti išėmiau iš orkaitės, tai jis truputį susmego, tai buvo mano pirmas bandymas, nes labai jau nekantru laukti kol pravės, o dar pirmas "blynas" tai tuo labiau įdomu kaip gavosi doh.gif user posted image

Prastoka nuotraukytė, galėjau iš arčiau pafotografuoti blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JURCE: 17 birželio 2009 - 11:51
Na va kadangi esu "zodzio zmogus" tad jei pazadejau tai ir parodau kas per "1 blynas" gavosi, as dariau be aguonu nes nlb jas megstu, o be to ir neturejau ju ax.gif , o jei ir buciau turejus tai mesmales neturiu...nu va user posted image
user posted image
rezultatas(nu kad ir kaip saugojau vyras vistiek prapjove pirma laiko, siaip jis dabar lodzijoj sala blush2.gif dar neragavau, nors MB jau spejo gabaleli "nudziaut" bash.gif )
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Izaa @ 2009 06 17, 22:29)
Na va kadangi esu "zodzio zmogus" tad jei pazadejau tai ir parodau kas per "1 blynas" gavosi, as dariau be aguonu nes nlb jas megstu, o be to ir neturejau ju ax.gif , o jei ir buciau turejus tai mesmales neturiu...nu va user posted image
user posted image
rezultatas(nu kad ir kaip saugojau vyras vistiek prapjove pirma laiko, siaip jis dabar lodzijoj sala blush2.gif dar neragavau, nors MB jau spejo gabaleli "nudziaut" bash.gif )
user posted image

drinks_cheers.gif Šaunuolė Tu - kaip gerai gavosi: ir pakilo, ir pagelto mirksiukas.gif 4u.gif tai kiek laiko kepei? Aguonas aš irgi labai retai kada malu mėsmale, aš jas užsiplikau pienu ir kol vyksta pyrago gamino procesas, tol jos brinksta, o paskui nusunkiu jas ir sudedu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
norejau paklausti, kiek issilaiko iskeptas simtalapis? ar jis nesugestu vezantis ji i kita valstybe vasaros metu, pzv. kokias 6-7 dienas? nesudziutu, nepagestu?
Atsakyti
QUOTE(giedriule @ 2009 06 18, 20:19)
norejau paklausti, kiek issilaiko iskeptas simtalapis? ar jis nesugestu vezantis ji i kita valstybe vasaros metu, pzv. kokias 6-7 dienas? nesudziutu, nepagestu?


Na savaite tai manau laisvai.. tik maisely laikyt reikia. O siaip sako ji net uzsisaldo, jei lieka, ir mikrobangej atsisildo. Ir kaip sviezias buna thumbup.gif
Atsakyti
Idomu ar skiriasi skonis simtalapio daryto is pirktines teslos ir darytos namie g.gif
Ir ar sluoksniai buna panasus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 06 21, 19:43)
Idomu ar skiriasi skonis simtalapio daryto is pirktines teslos ir darytos namie  g.gif
Ir ar sluoksniai buna panasus  g.gif

Na, kaip - panašumo yra, bet man tai vistiek skiriasi, ir netgi gerokai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 21 birželio 2009 - 19:04