[quote=Izaa,2009 06 16, 19:39]gal tu gali smulkiau visa eiga papasakoti "paprastesnio" kepimo simtalapio? Na ta prasme su mantingos tesla (o kuria buent), nes pradziai tai ir as bandysiu daryti sita "tinginio simtalapi" o jau sekanciam kartui gal prisiruosiu rimtesniam darbui...tad labai lauksiu tavo pyrago pasakojimo eigos...
kiek lapu kiek sluoksniu kiek kocioji ar tampai..ir t.t
[/quote]
Pradžia yra tokia: nusiperku 2 pakelius po 500 g Mantingos mielinės sluoksniuotos tešlos (kiekviename pakelyje yra po 5 lapelius paruoštos tešlos), 2 pakelius "Saulutės" sviesto, cukraus pilu iš akies, bet netaupau, nes kuo jo daugiau tuo skanesnis pyragas, 1 stiklinę aguonų ir mažą saujelę razinų, nes mūsų šeima jų nemėgsta
tada praplešiu tešlos pakelius, truputį palaikau kambario temperatūroje, užsiplikau aguonas verdančiu pienu (pieno perku 0,5 l nors viso pakelio nesunaudoju) ir jas palieku brinkti, išsilydau mikrobangėje 2 pakelius sviesto, kai tešla pradeda atšilinėti, bet ne visai ištyžta, tada pradedu kočioti tuos lapelius, kočioju kiek įmanoma ploniau, pirmiausia pakočioju į plotį, o paskui arba pakočioju arba rankomis tampau į ilgį (kočiojant prie stalo truputėlį tešla limpa, tad gali pateplioti stalą lašeliu aliejaus), pasiruošiu 2 lapelius tešlos ir tada juos dedu vieną šalia kito, gaunasi tokie stačiakampiai, dedu taip, kad vieno kraštas dengtų truputį kito kraštą, tada palaistau tuos tešlos lapus išlydytu sviestu, beriu cukraus negailėdama
ir toliau lygiai taip pat ruošiuosi dar 2 lapelius tešlos, paruoštus dedu ant tų sulaistytų 2-jų viršaus ir vėl pilu sviestą, barstau cukrų
taip darau, kol sukočioju abu tešlos pakelius, šimtalapis gaunasi iš 5 lapų, kai pasiruošiu ir uždedu paskutinius lapus, tada vėl pilu sviestą, beriu cukrų ir ant vieno krašto beriu permaltas arba tik nukoštas aguonas ir ant jų pabarstau razinų (kiek nori) ir tada darau tokį vyniotinį, vynioju nuo to krašto ant kurio pribėriau aguonų, po to užsuku tos "dešros" galus, kad kuo mažiau išbėgtų cukraus ir sviesto, kai pyragas keps, tada pyragą susuku į "pasagą" ir dedu ant skardos atsargiai, kad per tešlos gabaliukų sujungimą nesuirtų
tada užkaičiu orkaitę, nustatau ant 190 laipsnių, 50 min, jinai pas mane įkaista kažkur per 7 min, tada dedu skardą su pyragu ir kepu apie 43 min, žiūriu kaip atrodo pyragas, jei reikia, kad pakeptų ilgiau, tada dar užmetu kelias minutes... Bet dar nesu kepusi ilgiau kaip 50 min. Na ir skanaus
Dar toks patarimas - nepjauti karšto, nes supliūkšta (nors labai jau sunku laukti, kol atvės, nes labai norisi paragauti
). Tiesa, iškepusį apibarstau cukraus pudra - taip gražiau atrodo
Papildyta:
[/quote]
Šis pyragas keptas iš 2 pakelių Mantingos tešlos.
[[/quote]
o šis iš 3 pakelių tešlos, bet dar nepabarstytas cukraus pudra, gerokai didesnis - tik nuotraukos prastos kokybės