Sveikos
Užsikrėčiau ir aš šia kepimo liga . Pirmąkart kai kepiau, per ilgai tikriausiai - apie pusantros valandos. Nes, kai ištraukiau po valandos, paskubėjau prapjaut, aišku, skysčio pilna visur, išsigandau, kad neiškepė, vėl įkišau atgal . Žodžiu, bandymas ne itin pavykęs. Bet nieko, suvalgėm skaniai .
dabar vėl kepa. Bijau, kad nepridirbčiau ko nors kaip anąkart. Ar iškepus laikyt dar orkaitėj, ar išimt? Kiek jį laikyt neprapjovus, kiek laiko duot atvėst, susigert?
Žodžiu
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 04, 15:27)
Na va, saunu! Kaip skaniai atrodo suvalgyciau mielai dabar gabaleli...ne, geriau visa gabala...
Kadangi aš esu tokia tinginiukė tai aš šitą pyragą kepiau paprasčiau: šiam reikalui panaudojau Mantingos šaldytą mielinę tešlą, tai visas procesas (įskaitant ir kepimą) užima nepilnas 2 valandas... Tad namiškius, draugus ir kaimynus dažnai juo palepinu.
Papildyta:
QUOTE(ūla @ 2009 06 04, 15:33)
Sveikos
Užsikrėčiau ir aš šia kepimo liga . Pirmąkart kai kepiau, per ilgai tikriausiai - apie pusantros valandos. Nes, kai ištraukiau po valandos, paskubėjau prapjaut, aišku, skysčio pilna visur, išsigandau, kad neiškepė, vėl įkišau atgal . Žodžiu, bandymas ne itin pavykęs. Bet nieko, suvalgėm skaniai .
dabar vėl kepa. Bijau, kad nepridirbčiau ko nors kaip anąkart. Ar iškepus laikyt dar orkaitėj, ar išimt? Kiek jį laikyt neprapjovus, kiek laiko duot atvėst, susigert?
Žodžiu
Užsikrėčiau ir aš šia kepimo liga . Pirmąkart kai kepiau, per ilgai tikriausiai - apie pusantros valandos. Nes, kai ištraukiau po valandos, paskubėjau prapjaut, aišku, skysčio pilna visur, išsigandau, kad neiškepė, vėl įkišau atgal . Žodžiu, bandymas ne itin pavykęs. Bet nieko, suvalgėm skaniai .
dabar vėl kepa. Bijau, kad nepridirbčiau ko nors kaip anąkart. Ar iškepus laikyt dar orkaitėj, ar išimt? Kiek jį laikyt neprapjovus, kiek laiko duot atvėst, susigert?
Žodžiu
Sveika aš šimtalapį kepu 43 minutes (nustatau orkaitę ant 190 laipsnių, jinai pas mane užkaista iki norimos temperatūros kažkur per 6-7 minutes), pyragą dedu į įkaitusią orkaitę, kai tik iškepa, iškart išimu ir leidžiu 1-2 valandas pravėsti Skanaus!..
QUOTE(JURCE @ 2009 06 04, 15:23)
Sveika aš šimtalapį kepu 43 minutes (nustatau orkaitę ant 190 laipsnių, jinai pas mane užkaista iki norimos temperatūros kažkur per 6-7 minutes), pyragą dedu į įkaitusią orkaitę, kai tik iškepa, iškart išimu ir leidžiu 1-2 valandas pravėsti Skanaus!..
ačiū už atsakymą, jaučiu, vėl perkepiau . kepiau 1val.10 min. 200 laipsnių temp... Elektrinėj orkaitėj.
QUOTE(ūla @ 2009 06 04, 15:36)
ačiū už atsakymą, jaučiu, vėl perkepiau . kepiau 1val.10 min. 200 laipsnių temp... Elektrinėj orkaitėj.
neperkepiai nepergyvenk pirma karta kepiau irgi tiek pat viskas gavosi ,tik leisk simtalapiui atvesti formoje kur kepei,kad sviestas susigertu ,oi kaip noriu..............
QUOTE(kisule @ 2009 06 04, 15:43)
neperkepiai nepergyvenk pirma karta kepiau irgi tiek pat viskas gavosi ,tik leisk simtalapiui atvesti formoje kur kepei,kad sviestas susigertu ,oi kaip noriu..............
ir aš noriu , mėgstu be galo Tik, jei išeis, bijau, kad kepsiu tol, kol pati paliksiu kaip šimtalapis
[quote=ūla,2009 06 04, 15:52]
ir aš noriu , mėgstu be galo Tik, jei išeis, bijau, kad kepsiu tol, kol pati paliksiu kaip šimtalapis
nieko nepatapsi ,kaip jau perpjausi parodyk kaip gavosi
ir aš noriu , mėgstu be galo Tik, jei išeis, bijau, kad kepsiu tol, kol pati paliksiu kaip šimtalapis
nieko nepatapsi ,kaip jau perpjausi parodyk kaip gavosi
[quote=kisule,2009 06 04, 16:08]
[quote=ūla,2009 06 04, 15:52]
ir aš noriu , mėgstu be galo Tik, jei išeis, bijau, kad kepsiu tol, kol pati paliksiu kaip šimtalapis
nieko nepatapsi ,kaip jau perpjausi parodyk kaip gavosi
[/quote]
jei sudegęs bus, nerodysiu, gėda gi
[quote=ūla,2009 06 04, 15:52]
ir aš noriu , mėgstu be galo Tik, jei išeis, bijau, kad kepsiu tol, kol pati paliksiu kaip šimtalapis
nieko nepatapsi ,kaip jau perpjausi parodyk kaip gavosi
[/quote]
jei sudegęs bus, nerodysiu, gėda gi
Pristatau savo pirmaji vakaryksti blyna
skanus bjaurybe
skanus bjaurybe
QUOTE(Fregata @ 2009 06 04, 17:33)
Baik tu, ne blyna - viskas ciki, niam niam ... as ir vis pagalvoju kiekvienam sluoksnyje aguonu det, bet ... susilaikau bet mums patiktu
o kad skanus bjaurybe, tai 100 X
QUOTE(Fregata @ 2009 06 04, 15:33)
Pristatau savo pirmaji vakaryksti blyna
skanus bjaurybe
skanus bjaurybe
na jau skaniai atrodo,kad ji kur....
QUOTE(ūla @ 2009 06 04, 16:36)
ačiū už atsakymą, jaučiu, vėl perkepiau . kepiau 1val.10 min. 200 laipsnių temp... Elektrinėj orkaitėj.
Pas mane irgi elektrinė, bet žiūrint dar kiek Jūs sluoksnių darote, aš šimtalapį darau iš penkių lapų Pirmą kartą užkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių, pakepiau apie 10 minučių, tada sumažinau iki 180 laipsnių ir kepiau gerą pusvalandį, tai irgi gerai gavosi Dar aišku daug kas priklauso nuo orkaitės, juk jos irgi skiriasi Bandykite ir pavyks
Papildyta:
QUOTE(Fregata @ 2009 06 04, 17:33)
Kaip įdomiai Jūs kepėte - ant kiekvieno sluoksnio aguonų pridėjote
QUOTE(JURCE @ 2009 06 05, 10:53)
mano seimyna pareikalavo, kad butu daaaaug aguonu ir 0 razinu