as ir panašią turi tik mano metalinė, tai reiks bandyti. jaučiu tas antrasis bandymas gali greit įvykti, nes man šimtalapis tai mm... vienas iš skaniausių saldumynų.
[/B]Labukas
Noriu padekoti Cipciukui uz super recepta daznai cia uzsukdavau paskaitineti,bet vis susilaikydavau nuo gamybos pyrago,o va per velykas kepiau. Turiu pripazinti dabar mano nr.vienas pyragas-simtalapis. Viskas gavosi lyg kaip ir turejo gal sluoksniai siek tiek buvo per storoki reiks pasistengti kita karta ir ciut virsus aprudo per daug nes uzdengiau kepimo popierium ne folga.
Linkiu visoms kepejoms isbandyti si pyraga ir nepasiduoti po pirmo bandymo
Noriu padekoti Cipciukui uz super recepta daznai cia uzsukdavau paskaitineti,bet vis susilaikydavau nuo gamybos pyrago,o va per velykas kepiau. Turiu pripazinti dabar mano nr.vienas pyragas-simtalapis. Viskas gavosi lyg kaip ir turejo gal sluoksniai siek tiek buvo per storoki reiks pasistengti kita karta ir ciut virsus aprudo per daug nes uzdengiau kepimo popierium ne folga.
Linkiu visoms kepejoms isbandyti si pyraga ir nepasiduoti po pirmo bandymo
Laba, rytoj bandysiu kepti šimtalapį ir pradžiai norėčiau bandyti iš pusės normos, ar man kas gausis ir tada kepti trumpiau gal reikia?
QUOTE(La Perla @ 2009 04 14, 16:21)
mano pirmasis toks gavosi, todel ir galiu patarti dabar "grudu" i tokai forma:
o i vidu dar skardine istatau nuo kavos
o i vidu dar skardine istatau nuo kavos
mergučiai, o tai man tada reikia apvalios formos? ir geriausia dar, kad per vidurį būtų "užimta"? ir tada kepant, tą indą dar į foliją suvynioti? ar gana tik uždengti.. o kaip uždengti nesuvyniojus..
Papildyta:
QUOTE(Oksiukas @ 2009 04 19, 19:41)
Laba, rytoj bandysiu kepti šimtalapį ir pradžiai norėčiau bandyti iš pusės normos, ar man kas gausis ir tada kepti trumpiau gal reikia?
na, ir kas gavosi?
na, ir kas gavosi?
[/quote]
nelabai gavosi bet nepasiduosiu, bandysiu kol pavyks, o iš pusės normos pats tas, ne taip gaila produktų na man gavosi paprasčiausia bulka bet skani
QUOTE(naitas @ 2009 04 21, 10:04)
mergučiai, o tai man tada reikia apvalios formos? ir geriausia dar, kad per vidurį būtų "užimta"? ir tada kepant, tą indą dar į foliją suvynioti? ar gana tik uždengti.. o kaip uždengti nesuvyniojus..
Na taip, apvali geriausia, o jei dar ir viduriukas uzimtas, tai visai gerai. As ieskojau su viduriu formos, bet neradau, apart raitytos keksines, bet keksine silikonine turiu. Tai as istatau i apvalia forma skardine maza ir kepu Vyniot formos tai nereikia, nes norint paziuret ar iskepes reiks isvyniot. As tiesiog kai lengvai paruduoja simtalapis, uzdengiu folija ir laikosi ji - nors orkaite su ventiliatoriumi, bet nieko, nenupucia. Tiesiog su puodkele kiek galima folija prispaudziu prie formos krastu ir tiek uztenka, bet kai reikejo greit uzdengt, tai ir su plikom rankom greit apspaudziau.
+2009 04 21, 15:22-->
šiand išmaliau parduotuves gerai dar, kad pirma susirūpinau dėl kepimo indo, o ne tešlą išmaišiau
visokias skardines keksines iščiupinėjau. Parašyk, prašau, kokio diametro reiktų tos formos? jau baigiu nusivaryt nuo kojų... bijau per mažos, kad neišbėgtų bekepant, ir kad neišliptų. Ir nenoriu per didelę nupirkti, kad po to neplaukiotų kaip koks banginis svieste
Papildyta:
nepasiduok. Daryk pagal receptą, neklaidžiok į šonus. Svarbiausia yra miltai ir gerai išploninti tešlą (spėju), nes turėjau tokią pažįstamą, kuri tik retkarčiais užuominom prasitardavo, kaip daranti.. bet niekad nesidalino receptu... o jau skaniai kepdavo niam..
QUOTE(spanguolia @ 2009 04 21, 15:22)
Tai as istatau i apvalia forma skardine maza ir kepu
šiand išmaliau parduotuves gerai dar, kad pirma susirūpinau dėl kepimo indo, o ne tešlą išmaišiau
visokias skardines keksines iščiupinėjau. Parašyk, prašau, kokio diametro reiktų tos formos? jau baigiu nusivaryt nuo kojų... bijau per mažos, kad neišbėgtų bekepant, ir kad neišliptų. Ir nenoriu per didelę nupirkti, kad po to neplaukiotų kaip koks banginis svieste
Papildyta:
QUOTE(Oksiukas @ 2009 04 21, 11:29)
nelabai gavosi bet nepasiduosiu, bandysiu kol pavyks, o iš pusės normos pats tas, ne taip gaila produktų na man gavosi paprasčiausia bulka bet skani
nepasiduok. Daryk pagal receptą, neklaidžiok į šonus. Svarbiausia yra miltai ir gerai išploninti tešlą (spėju), nes turėjau tokią pažįstamą, kuri tik retkarčiais užuominom prasitardavo, kaip daranti.. bet niekad nesidalino receptu... o jau skaniai kepdavo niam..
QUOTE(naitas @ 2009 04 21, 15:08)
šiand išmaliau parduotuves gerai dar, kad pirma susirūpinau dėl kepimo indo, o ne tešlą išmaišiau
visokias skardines keksines iščiupinėjau. Parašyk, prašau, kokio diametro reiktų tos formos? jau baigiu nusivaryt nuo kojų... bijau per mažos, kad neišbėgtų bekepant, ir kad neišliptų. Ir nenoriu per didelę nupirkti, kad po to neplaukiotų kaip koks banginis svieste
Papildyta:
nepasiduok. Daryk pagal receptą, neklaidžiok į šonus. Svarbiausia yra miltai ir gerai išploninti tešlą (spėju), nes turėjau tokią pažįstamą, kuri tik retkarčiais užuominom prasitardavo, kaip daranti.. bet niekad nesidalino receptu... o jau skaniai kepdavo niam..
visokias skardines keksines iščiupinėjau. Parašyk, prašau, kokio diametro reiktų tos formos? jau baigiu nusivaryt nuo kojų... bijau per mažos, kad neišbėgtų bekepant, ir kad neišliptų. Ir nenoriu per didelę nupirkti, kad po to neplaukiotų kaip koks banginis svieste
Papildyta:
nepasiduok. Daryk pagal receptą, neklaidžiok į šonus. Svarbiausia yra miltai ir gerai išploninti tešlą (spėju), nes turėjau tokią pažįstamą, kuri tik retkarčiais užuominom prasitardavo, kaip daranti.. bet niekad nesidalino receptu... o jau skaniai kepdavo niam..
Nueik jei nepatingesi i pirmos temos 20 psl ir ten Cipciukas turi idejus nuotrauka tos blekutes kurioje ji, o ir as kepu. Ten ta apvali. As pirkau IKI centre ir ji yra 26 cm. Nors Cipciukas sako, kad reiktu didesnes, bet man sviestas nesitasko ir nebega, o simtalapis iseina tikrai skanus. Tai man ta blekute ciki tinka simtalapiui, o ir kitiems kepiniams jau isbandziau
va - paprasciau, uzeik cia http://www.supermama...?...9764&st=228
Vat buten as sutinku su tavim, kad istampymas labai svarbus simtalapiui, bet profesionales gal dar ka pridetu. As tai tik pradedancioji simtalapiu kepeja
QUOTE(La Perla @ 2009 04 14, 15:21)
mano pirmasis toks gavosi, todel ir galiu patarti dabar "grudu" i tokai forma:
o i vidu dar skardine istatau nuo kavos
o i vidu dar skardine istatau nuo kavos
cia gal tas pyrex indas, kur kazkada rimi uz lipdukus duodavo, ar koks kitoks?
+2009 04 21, 16:35-->
ačiū už nuorodą. Turiu tokią skardą , tik maniau, per labai paprasta ta skarda tokiam skanumynui ieškojau didelės tikros skardos, su "užėmimu" per vidurį.
bet tas cipciukas - tikras lobis forumui, o jau man tai iš vis
reikia paskirti porą dienų cipciukas temoms, tai mažiau klausinėčiau
QUOTE(spanguolia @ 2009 04 21, 16:35)
Nueik jei nepatingesi i pirmos temos 20 psl ir ten Cipciukas turi idejus nuotrauka tos blekutes kurioje ji, o ir as kepu. Ten ta apvali. As pirkau IKI centre ir ji yra 26 cm. Nors Cipciukas sako, kad reiktu didesnes, bet man sviestas nesitasko ir nebega, o simtalapis iseina tikrai skanus. Tai man ta blekute ciki tinka simtalapiui, o ir kitiems kepiniams jau isbandziau
ačiū už nuorodą. Turiu tokią skardą , tik maniau, per labai paprasta ta skarda tokiam skanumynui ieškojau didelės tikros skardos, su "užėmimu" per vidurį.
bet tas cipciukas - tikras lobis forumui, o jau man tai iš vis
reikia paskirti porą dienų cipciukas temoms, tai mažiau klausinėčiau
QUOTE(naitas @ 2009 04 23, 09:12)
ačiū už nuorodą. Turiu tokią skardą , tik maniau, per labai paprasta ta skarda tokiam skanumynui ieškojau didelės tikros skardos, su "užėmimu" per vidurį.
bet tas cipciukas - tikras lobis forumui, o jau man tai iš vis
reikia paskirti porą dienų cipciukas temoms, tai mažiau klausinėčiau
bet tas cipciukas - tikras lobis forumui, o jau man tai iš vis
reikia paskirti porą dienų cipciukas temoms, tai mažiau klausinėčiau
gi yra atskira tema su jos receptais
jaučiu ir aš šiandien kepsiu šimtaalapį
QUOTE(naitas @ 2009 04 23, 09:12)
ačiū už nuorodą. Turiu tokią skardą , tik maniau, per labai paprasta ta skarda tokiam skanumynui ieškojau didelės tikros skardos, su "užėmimu" per vidurį.
bet tas cipciukas - tikras lobis forumui, o jau man tai iš vis
reikia paskirti porą dienų cipciukas temoms, tai mažiau klausinėčiau
bet tas cipciukas - tikras lobis forumui, o jau man tai iš vis
reikia paskirti porą dienų cipciukas temoms, tai mažiau klausinėčiau
Oi sujuokinai ot tas simtalapis
as tai pamaciau cipciuko bleka, nulekiau i parde ir ramiai kepu dabar
Cipciukas ir man tikras lobis - viska is jos mokausi, na ir kitu forumieciu komentaru nepraleidziu pro akis
Daug kur Cipciukas pasisako, tai as kol viska isnardziau - vyras sake jau greit man kompa i lova atnes, o pats eis kurnors ...
Taip kad dabar drasiai kepk toj formoj, o jei rasi tokia tikraja, tada jau bus isvis liuks. Jei kartais rastum - nepamirsk ir mums pasakyt