Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

Sveikos kepejelės,
Perskaičiau abi temas.

Šiandien kepsiu šimtalapį. Noriu paklausti, gal kas vietoj kiaušinių dėjo kiek daugiau trynių, nes aš jų turiu. Aš manau dėsiu 4 trynius, vietoj 2,5 kiaušinio. O kaip tai paveiktų tešlos tąsumą? Teks rizikuoti, nes darau pirmą kartą ir dar nelabai įsivaizduoju, kaip ten ta tešla tampysis.
Baimės ir įtampos pilnos kelnės. Tuo labiau, kad rytoj šv. Velykos.
Gal kas atsilieps su patarimu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2009 04 11, 11:12)
Sveikos kepejelės,
Perskaičiau abi temas.

Šiandien kepsiu šimtalapį. Noriu paklausti, gal kas vietoj kiaušinių dėjo kiek daugiau trynių, nes aš jų turiu. Aš manau dėsiu 4 trynius, vietoj 2,5 kiaušinio. O kaip tai paveiktų tešlos tąsumą? Teks rizikuoti, nes darau pirmą kartą ir dar nelabai įsivaizduoju, kaip ten ta tešla tampysis.
Baimės ir įtampos pilnos kelnės. Tuo labiau, kad rytoj šv. Velykos.
Gal kas atsilieps su patarimu?  bigsmile.gif

Įdėk ir bent vieną baltymą. Šiaip tai iškeptas šimtalapis bus daug minkštesnis ir beabejo geltonesnis, tai tiek... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2009 04 10, 18:40)
Na štai, mano šimtalapis jau iškepęs  thumbup.gif

wow niamu,niamu bigsmile.gif
Sios dienos mano pirmas blynas
Labai laukiu rytojaus,kai teks ragauti si skanumyna wub.gif
Kepiau pagal populiaruji cipciuko recepteli wub.gif

user posted image
ech pamirsau pries fotkinant cukraus pudra pabarstyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2009 04 11, 19:25)
wow niamu,niamu  bigsmile.gif
Sios dienos mano pirmas blynas
Labai laukiu rytojaus,kai teks ragauti si skanumyna  wub.gif
Kepiau pagal populiaruji cipciuko recepteli  wub.gif

ech pamirsau pries fotkinant cukraus pudra pabarstyti  doh.gif

Jezau, pribaigsit mane galutinai... nu ir kodel as jo nekepiau... dabar taip noriu... unsure.gif jau kaip skaniai atrodo...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 11, 19:30)
Jezau, pribaigsit mane galutinai... nu ir kodel as jo nekepiau... dabar taip noriu...  unsure.gif jau kaip skaniai atrodo...

Ne vėlu dar, aš irgi va tuoj, tik prasidėsiu su juo ax.gif
Atsakyti
Penktadienį iškepė maniškis šimtalapis, bet tikriausiai per mažai iškočiojau ir ištampiau, nes gavosi storulis ir trumpokas. Na, ką darysi, svarbiausia - skanus thumbup.gif ! Kitą kartą reikės labiau pasistengt.

P.S. Nedrįstu rodytis, nes maniškis ne toks gražus kaip kitų kepėjėlių blush2.gif .
Atsakyti
Sveikos,kepiau velykoms šį kepinį,gavosi viskas labai super nors kepiau pirmu kart.O bet tačiau tobulėti yra kur,mažumą pabėgo sviestas bekepant,kodėl? ką daryti kad nepabėgtų,kepiau guminėje formoje.
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2009 04 14, 08:22)
Sveikos,kepiau velykoms šį kepinį,gavosi viskas labai super nors kepiau pirmu kart.O bet tačiau tobulėti yra kur,mažumą pabėgo sviestas bekepant,kodėl? ką daryti kad nepabėgtų,kepiau guminėje formoje.

tai jis bekepant turi isbegti ,jis tiesiog verda tame svieste,bet paskui kaip istrauki is orkates palieki kad susigertu 4u.gif wub.gif

as irgi sestadieni kepiau 2 simtalapius tai nespejau net sekmadieni nufotkinti wub.gif ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, pasiskaičiau apie jūsų patirtį kepant šimtalaį ir nusprendžiau, jog reikia ir man pabandyti smile.gif taigi pirma kart kepiau šį skanestą. Skonis gavosi labai geras, tačiau į dėjus į orkaitę bekepant šimtalapis daugiau nepakilo, o kažkaip paskydo verysad.gif na ta prame i šonus išėjo. Gal, galėtumėte pagelbėti ir pasakyti, nuo ko taip galėjo įvykti? Aš svarstau, gal tešloje miltų buvo per mažai, ar gal dėl to, kad orkaitėje kepiau kartu su įjungtu ventiliatoriumi?
p.s. begaminant, atskiri gabaliukai ir jau paruoštas šimtalapis ir į skardą įdėtas gražiai kilo; iškepus buvo gerai išsisluoksnevęs.
Atsakyti
QUOTE(Ernata @ 2009 04 14, 09:43)
Skonis gavosi labai geras, tačiau į dėjus į orkaitę bekepant šimtalapis daugiau nepakilo, o kažkaip paskydo verysad.gif  na ta prame i šonus išėjo.

praskydo todel kad turejo kur praskysti matyt smile.gif

reikia deti i tokia forma kad butu kaip tik o i vidu dar ka nors istatyti, nes jei jam tik paliks vietos tai ir plauks i sonus smile.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų tai vietos pakankamai buvo į šonus plėtis, kažkaip net nepaglvojau, kad taip gali gautis vien dėl to, kad vietos šonuose liko....
Dėkui už patarimą smile.gif , kitą kart pabandysiu kepti kitokioje kepimo formoje.
Atsakyti
QUOTE(Ernata @ 2009 04 14, 14:01)
Iš tikrųjų tai vietos  pakankamai buvo į šonus plėtis, kažkaip net nepaglvojau, kad taip gali gautis vien dėl to, kad vietos šonuose liko....
Dėkui už patarimą  smile.gif , kitą kart pabandysiu kepti kitokioje kepimo formoje.

mano pirmasis toks gavosi, todel ir galiu patarti tongue.gif dabar "grudu" i tokai forma:
user posted image

o i vidu dar skardine istatau nuo kavos
Atsakyti