Sveikos kepejelės,
Perskaičiau abi temas.
Šiandien kepsiu šimtalapį. Noriu paklausti, gal kas vietoj kiaušinių dėjo kiek daugiau trynių, nes aš jų turiu. Aš manau dėsiu 4 trynius, vietoj 2,5 kiaušinio. O kaip tai paveiktų tešlos tąsumą? Teks rizikuoti, nes darau pirmą kartą ir dar nelabai įsivaizduoju, kaip ten ta tešla tampysis.
Baimės ir įtampos pilnos kelnės. Tuo labiau, kad rytoj šv. Velykos.
Gal kas atsilieps su patarimu?
QUOTE(Letune @ 2009 04 11, 11:12)
Sveikos kepejelės,
Perskaičiau abi temas.
Šiandien kepsiu šimtalapį. Noriu paklausti, gal kas vietoj kiaušinių dėjo kiek daugiau trynių, nes aš jų turiu. Aš manau dėsiu 4 trynius, vietoj 2,5 kiaušinio. O kaip tai paveiktų tešlos tąsumą? Teks rizikuoti, nes darau pirmą kartą ir dar nelabai įsivaizduoju, kaip ten ta tešla tampysis.
Baimės ir įtampos pilnos kelnės. Tuo labiau, kad rytoj šv. Velykos.
Gal kas atsilieps su patarimu?
Perskaičiau abi temas.
Šiandien kepsiu šimtalapį. Noriu paklausti, gal kas vietoj kiaušinių dėjo kiek daugiau trynių, nes aš jų turiu. Aš manau dėsiu 4 trynius, vietoj 2,5 kiaušinio. O kaip tai paveiktų tešlos tąsumą? Teks rizikuoti, nes darau pirmą kartą ir dar nelabai įsivaizduoju, kaip ten ta tešla tampysis.
Baimės ir įtampos pilnos kelnės. Tuo labiau, kad rytoj šv. Velykos.
Gal kas atsilieps su patarimu?
Įdėk ir bent vieną baltymą. Šiaip tai iškeptas šimtalapis bus daug minkštesnis ir beabejo geltonesnis, tai tiek...
QUOTE(Burtininke @ 2009 04 10, 18:40)
Na štai, mano šimtalapis jau iškepęs
wow niamu,niamu
Sios dienos mano pirmas blynas
Labai laukiu rytojaus,kai teks ragauti si skanumyna
Kepiau pagal populiaruji cipciuko recepteli
ech pamirsau pries fotkinant cukraus pudra pabarstyti
QUOTE(cafe del mar @ 2009 04 11, 19:25)
wow niamu,niamu
Sios dienos mano pirmas blynas
Labai laukiu rytojaus,kai teks ragauti si skanumyna
Kepiau pagal populiaruji cipciuko recepteli
ech pamirsau pries fotkinant cukraus pudra pabarstyti
Sios dienos mano pirmas blynas
Labai laukiu rytojaus,kai teks ragauti si skanumyna
Kepiau pagal populiaruji cipciuko recepteli
ech pamirsau pries fotkinant cukraus pudra pabarstyti
Jezau, pribaigsit mane galutinai... nu ir kodel as jo nekepiau... dabar taip noriu... jau kaip skaniai atrodo...
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 11, 19:30)
Jezau, pribaigsit mane galutinai... nu ir kodel as jo nekepiau... dabar taip noriu... jau kaip skaniai atrodo...
Ne vėlu dar, aš irgi va tuoj, tik prasidėsiu su juo
Penktadienį iškepė maniškis šimtalapis, bet tikriausiai per mažai iškočiojau ir ištampiau, nes gavosi storulis ir trumpokas. Na, ką darysi, svarbiausia - skanus ! Kitą kartą reikės labiau pasistengt.
P.S. Nedrįstu rodytis, nes maniškis ne toks gražus kaip kitų kepėjėlių .
P.S. Nedrįstu rodytis, nes maniškis ne toks gražus kaip kitų kepėjėlių .
Sveikos,kepiau velykoms šį kepinį,gavosi viskas labai super nors kepiau pirmu kart.O bet tačiau tobulėti yra kur,mažumą pabėgo sviestas bekepant,kodėl? ką daryti kad nepabėgtų,kepiau guminėje formoje.
QUOTE(meškinija96 @ 2009 04 14, 08:22)
Sveikos,kepiau velykoms šį kepinį,gavosi viskas labai super nors kepiau pirmu kart.O bet tačiau tobulėti yra kur,mažumą pabėgo sviestas bekepant,kodėl? ką daryti kad nepabėgtų,kepiau guminėje formoje.
tai jis bekepant turi isbegti ,jis tiesiog verda tame svieste,bet paskui kaip istrauki is orkates palieki kad susigertu
as irgi sestadieni kepiau 2 simtalapius tai nespejau net sekmadieni nufotkinti
Sveikos, pasiskaičiau apie jūsų patirtį kepant šimtalaį ir nusprendžiau, jog reikia ir man pabandyti taigi pirma kart kepiau šį skanestą. Skonis gavosi labai geras, tačiau į dėjus į orkaitę bekepant šimtalapis daugiau nepakilo, o kažkaip paskydo na ta prame i šonus išėjo. Gal, galėtumėte pagelbėti ir pasakyti, nuo ko taip galėjo įvykti? Aš svarstau, gal tešloje miltų buvo per mažai, ar gal dėl to, kad orkaitėje kepiau kartu su įjungtu ventiliatoriumi?
p.s. begaminant, atskiri gabaliukai ir jau paruoštas šimtalapis ir į skardą įdėtas gražiai kilo; iškepus buvo gerai išsisluoksnevęs.
p.s. begaminant, atskiri gabaliukai ir jau paruoštas šimtalapis ir į skardą įdėtas gražiai kilo; iškepus buvo gerai išsisluoksnevęs.
QUOTE(Ernata @ 2009 04 14, 09:43)
Skonis gavosi labai geras, tačiau į dėjus į orkaitę bekepant šimtalapis daugiau nepakilo, o kažkaip paskydo na ta prame i šonus išėjo.
praskydo todel kad turejo kur praskysti matyt
reikia deti i tokia forma kad butu kaip tik o i vidu dar ka nors istatyti, nes jei jam tik paliks vietos tai ir plauks i sonus
Iš tikrųjų tai vietos pakankamai buvo į šonus plėtis, kažkaip net nepaglvojau, kad taip gali gautis vien dėl to, kad vietos šonuose liko....
Dėkui už patarimą , kitą kart pabandysiu kepti kitokioje kepimo formoje.
Dėkui už patarimą , kitą kart pabandysiu kepti kitokioje kepimo formoje.
QUOTE(Ernata @ 2009 04 14, 14:01)
Iš tikrųjų tai vietos pakankamai buvo į šonus plėtis, kažkaip net nepaglvojau, kad taip gali gautis vien dėl to, kad vietos šonuose liko....
Dėkui už patarimą , kitą kart pabandysiu kepti kitokioje kepimo formoje.
Dėkui už patarimą , kitą kart pabandysiu kepti kitokioje kepimo formoje.
mano pirmasis toks gavosi, todel ir galiu patarti dabar "grudu" i tokai forma:
o i vidu dar skardine istatau nuo kavos