Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

ant kai kuriu miltu pakuociu yra issami informacija kam jie geriausiai tinka smile.gif simtalapiui kaip merginos minejo 405D smile.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2009 04 10, 17:11)
ant kai kuriu miltu pakuociu yra issami informacija kam jie geriausiai tinka smile.gif simtalapiui kaip merginos minejo 405D  smile.gif

radau... vienžo, nurašau:
ant MALSENA pakuočių yra tokia info.
550D tinka:
blynams (lietiniams), čeburekams, kibinams, meduoliams, padažams, omletui, pyragams iš kapotos tešlos, skryliams, virtiniams (koldūnams)

405 D:
bandelėms, biskvitams (tortams), keksams, naminiams makaronams, picoms, pyragams mieliniams, pyragams iš trapios tešlos, pyragams sluoksniuotiems, pyragams varškės, plikytiems pyragaičiams, riestėms, rageliams, sausainiams, šakočiams, žagarėliams.

o skruzdėlyną iš ko?? pamiršo umn.gif
prie žagarėlių? ar čeburekų? rolleyes.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 04 09, 21:57-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 04 09, 21:57)
Mūsų šeimyna panašiai, tad į šimtalapį pagal cipciuką aš dedu 400 g  doh.gif  cukraus - man taip dar skaniau  ax.gif ir šiaip kas valgė niekas nesiskundė kad per saldu  mirksiukas.gif


Ačiū 4u.gif . Ir aš taip darysiu smile.gif.

smile.gif+2009 04 10, 13:38-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 04 10, 13:38)

ir man labai rūpi tos miltų rūšys  g.gif googles paklausiau  mirksiukas.gif tai man nieko gero neišmetė, gal blogai ieškojau.
Būčiau ir aš dėkinga už kokią nuorodėlę ar info  4u.gif



Štai ką radau - http://www.alfa.lt/straipsnis/10264554. Gal pravers mirksiukas.gif .
Atsakyti
Cipciuk, klausimas Jums 4u.gif
Kaip ir patarėte, šį kartą minkant tešlą visiškai nepyliau aliejaus, visai gerai išsiminkė, tik minkant man rodės, kad ji džiūsta g.gif O kildinant gabaliukus, viršus tikrai apdžiūvo doh.gif Tampėsi gerai, bet vat tie apdžiūvę gabaliukai man nepatiko schmoll.gif Kai kildinat gabaliukus gal aliejumi aptepat? g.gif 4u.gif

Mano šimtalapis jau kepa Velykoms thumbup.gif Visi namai kvepia ax.gif Mmmm... kaip laukiu kada galėsiu valgyt wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 16:49)

405 D:
bandelėms, biskvitams (tortams), keksams, naminiams makaronams, picoms, :


Čia gal mes ne į temą apie miltus g.gif bet, vat butent aš ir apsigavau. Visad kepdavau keksiukus iš kitų miltų, bet pamaniau, kad šie tiks dar labiau. Ir deja deja, bent mano keksiukams tai buvo visai netinkami schmoll.gif

QUOTE(NerLin @ 2009 04 10, 16:53)
Ačiū  4u.gif . Ir aš taip darysiu smile.gif.
Štai ką radau - http://www.alfa.lt/straipsnis/10264554. Gal pravers  mirksiukas.gif .


Ačiū 4u.gif
Atsakyti

Gal kas matėt kur pirkti miltų 405 ir raidė ne D - o A arba B arba C g.gif
Atsakyti
Na štai, mano šimtalapis jau iškepęs thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2009 04 10, 18:40)
Na štai, mano šimtalapis jau iškepęs  thumbup.gif
user posted image


o skanumėlis atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif oi matau skaniai susikaramelizavo ... niam niam
Na laaabai čiki šimtalapis wub.gif
Atsakyti
aš tai nukopinu iš straipsnio.. bo greitai ta nuoroda gali neveikti

Sunkiai įsivaizduotume bandelę be miltų. Tai viena svarbiausių kiekvieno kepinio sudedamųjų dalių. Miltų kokybę apibūdina Lietuvos standartas.

Dažniausiai kepiniams naudojami kvietiniai miltai. Apie jų kokybę galima sužinoti iš etiketės. Joje rasite skaičių ir raidę (pvz., 550 D). Kuo mažesnis skaičius, tuo miltai baltesni. Patys balčiausi miltai pažymėti skaičiumi 405. Jie labiausiai tinka tortams ir konditerijos gaminiams kepti. 550 — tai buvę aukščiausios rūšies miltai, o 812 — buvę pirmos rūšies miltai. Kepiniams nesirinkite miltų, pažymėtų 1050, 1600, 1700, nes tai antros ir žemesnių rūšių miltai.

Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas. O kuo didesnis glitimas, tuo kepiniai geriau iškyla. Skirtingų rūšių tešlai reikia skirtingo glitimo miltų. Jeigu ruošite mielinę sluoksniuotą arba tiesiog mielinę tešlą, rinkitės didesnio glitimo miltus (A, cool.gif. Plikytiems gaminiams tiks ir truputį mažesnio glitimo miltai (B, C), o biskvitinei, trapiai tešlai paruošti, sausainiams kepti galite pirkti ir mažo glitimo miltus (D, E ir t. t.).

Bandelės arba duona gali būti kepamos kvietinius miltus maišant su miežiniais. Tačiau miežiniuose miltuose glitimo yra labai mažai. Vien iš miežinių miltų kepami paplotėliai.

Ruginiai miltai skirstomi pagal spalvą ir ženklinami skaičiais. Kuo mažesnis skaičius, tuo miltai šviesesni. Atskirą grupę sudaro pikliuoti miltai (jie žymimi skaičiumi 600). Tokie miltai yra labai šviesūs, smulkiai sumalti, todėl tinka ypatingų rūšių duonai kepti. Patys tamsiausi ruginiai miltai žymimi skaičiumi 1800. Šalia skaičių paprastai rašomi ir įprasti pavadinimai (pvz., pikliuoti ruginiai miltai 600, sijoti ruginiai miltai 815, šveistiniai ruginiai miltai 1800 ir pan.). Ruginiai miltai tinkamiausi duonai kepti. Jeigu kepami kiti gaminiai, ruginius miltus rekomenduojama maišyti su kvietiniais.

Nepriklausomai nuo miltų rūšies, prieš ruošiant tešlą, juos būtina persijoti, kad atsirastų oro. Tuomet kepinys bus puresnis.

Atsakyti
reiks bandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Burtininke, nerealiai gražus tavo šedevras!!!!

Maniškis jau irgi kepa ax.gif . Tikiuosi, kad bus skanus smile.gif.

Atsakyti
Ačiū už pagyras blush2.gif

spanguolia smile.gif, karamelės šį kartą tikrai daug gavos, net visi šonai aplipę, bet ji ne kieta, o tokia minkštoka thumbup.gif

NerLin, lauksim foto mirksiukas.gif

Atsakyti