ant kai kuriu miltu pakuociu yra issami informacija kam jie geriausiai tinka simtalapiui kaip merginos minejo 405D
QUOTE(La Perla @ 2009 04 10, 17:11)
ant kai kuriu miltu pakuociu yra issami informacija kam jie geriausiai tinka simtalapiui kaip merginos minejo 405D
radau... vienžo, nurašau:
ant MALSENA pakuočių yra tokia info.
550D tinka:
blynams (lietiniams), čeburekams, kibinams, meduoliams, padažams, omletui, pyragams iš kapotos tešlos, skryliams, virtiniams (koldūnams)
405 D:
bandelėms, biskvitams (tortams), keksams, naminiams makaronams, picoms, pyragams mieliniams, pyragams iš trapios tešlos, pyragams sluoksniuotiems, pyragams varškės, plikytiems pyragaičiams, riestėms, rageliams, sausainiams, šakočiams, žagarėliams.
o skruzdėlyną iš ko?? pamiršo
prie žagarėlių? ar čeburekų?
+2009 04 09, 21:57-->
Ačiū . Ir aš taip darysiu .
+2009 04 10, 13:38-->
ir man labai rūpi tos miltų rūšys googles paklausiau tai man nieko gero neišmetė, gal blogai ieškojau.
Būčiau ir aš dėkinga už kokią nuorodėlę ar info
Štai ką radau - http://www.alfa.lt/straipsnis/10264554. Gal pravers .
QUOTE(spanguolia @ 2009 04 09, 21:57)
Mūsų šeimyna panašiai, tad į šimtalapį pagal cipciuką aš dedu 400 g cukraus - man taip dar skaniau ir šiaip kas valgė niekas nesiskundė kad per saldu
Ačiū . Ir aš taip darysiu .
+2009 04 10, 13:38-->
QUOTE(spanguolia @ 2009 04 10, 13:38)
ir man labai rūpi tos miltų rūšys googles paklausiau tai man nieko gero neišmetė, gal blogai ieškojau.
Būčiau ir aš dėkinga už kokią nuorodėlę ar info
Štai ką radau - http://www.alfa.lt/straipsnis/10264554. Gal pravers .
Cipciuk, klausimas Jums
Kaip ir patarėte, šį kartą minkant tešlą visiškai nepyliau aliejaus, visai gerai išsiminkė, tik minkant man rodės, kad ji džiūsta O kildinant gabaliukus, viršus tikrai apdžiūvo Tampėsi gerai, bet vat tie apdžiūvę gabaliukai man nepatiko Kai kildinat gabaliukus gal aliejumi aptepat?
Mano šimtalapis jau kepa Velykoms Visi namai kvepia Mmmm... kaip laukiu kada galėsiu valgyt
Kaip ir patarėte, šį kartą minkant tešlą visiškai nepyliau aliejaus, visai gerai išsiminkė, tik minkant man rodės, kad ji džiūsta O kildinant gabaliukus, viršus tikrai apdžiūvo Tampėsi gerai, bet vat tie apdžiūvę gabaliukai man nepatiko Kai kildinat gabaliukus gal aliejumi aptepat?
Mano šimtalapis jau kepa Velykoms Visi namai kvepia Mmmm... kaip laukiu kada galėsiu valgyt
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 16:49)
Čia gal mes ne į temą apie miltus bet, vat butent aš ir apsigavau. Visad kepdavau keksiukus iš kitų miltų, bet pamaniau, kad šie tiks dar labiau. Ir deja deja, bent mano keksiukams tai buvo visai netinkami
QUOTE(NerLin @ 2009 04 10, 16:53)
Ačiū
Gal kas matėt kur pirkti miltų 405 ir raidė ne D - o A arba B arba C
QUOTE(Burtininke @ 2009 04 10, 18:40)
o skanumėlis atrodo oi matau skaniai susikaramelizavo ... niam niam
Na laaabai čiki šimtalapis
aš tai nukopinu iš straipsnio.. bo greitai ta nuoroda gali neveikti
Sunkiai įsivaizduotume bandelę be miltų. Tai viena svarbiausių kiekvieno kepinio sudedamųjų dalių. Miltų kokybę apibūdina Lietuvos standartas.
Dažniausiai kepiniams naudojami kvietiniai miltai. Apie jų kokybę galima sužinoti iš etiketės. Joje rasite skaičių ir raidę (pvz., 550 D). Kuo mažesnis skaičius, tuo miltai baltesni. Patys balčiausi miltai pažymėti skaičiumi 405. Jie labiausiai tinka tortams ir konditerijos gaminiams kepti. 550 tai buvę aukščiausios rūšies miltai, o 812 buvę pirmos rūšies miltai. Kepiniams nesirinkite miltų, pažymėtų 1050, 1600, 1700, nes tai antros ir žemesnių rūšių miltai.
Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas. O kuo didesnis glitimas, tuo kepiniai geriau iškyla. Skirtingų rūšių tešlai reikia skirtingo glitimo miltų. Jeigu ruošite mielinę sluoksniuotą arba tiesiog mielinę tešlą, rinkitės didesnio glitimo miltus (A, . Plikytiems gaminiams tiks ir truputį mažesnio glitimo miltai (B, C), o biskvitinei, trapiai tešlai paruošti, sausainiams kepti galite pirkti ir mažo glitimo miltus (D, E ir t. t.).
Bandelės arba duona gali būti kepamos kvietinius miltus maišant su miežiniais. Tačiau miežiniuose miltuose glitimo yra labai mažai. Vien iš miežinių miltų kepami paplotėliai.
Ruginiai miltai skirstomi pagal spalvą ir ženklinami skaičiais. Kuo mažesnis skaičius, tuo miltai šviesesni. Atskirą grupę sudaro pikliuoti miltai (jie žymimi skaičiumi 600). Tokie miltai yra labai šviesūs, smulkiai sumalti, todėl tinka ypatingų rūšių duonai kepti. Patys tamsiausi ruginiai miltai žymimi skaičiumi 1800. Šalia skaičių paprastai rašomi ir įprasti pavadinimai (pvz., pikliuoti ruginiai miltai 600, sijoti ruginiai miltai 815, šveistiniai ruginiai miltai 1800 ir pan.). Ruginiai miltai tinkamiausi duonai kepti. Jeigu kepami kiti gaminiai, ruginius miltus rekomenduojama maišyti su kvietiniais.
Nepriklausomai nuo miltų rūšies, prieš ruošiant tešlą, juos būtina persijoti, kad atsirastų oro. Tuomet kepinys bus puresnis.
Sunkiai įsivaizduotume bandelę be miltų. Tai viena svarbiausių kiekvieno kepinio sudedamųjų dalių. Miltų kokybę apibūdina Lietuvos standartas.
Dažniausiai kepiniams naudojami kvietiniai miltai. Apie jų kokybę galima sužinoti iš etiketės. Joje rasite skaičių ir raidę (pvz., 550 D). Kuo mažesnis skaičius, tuo miltai baltesni. Patys balčiausi miltai pažymėti skaičiumi 405. Jie labiausiai tinka tortams ir konditerijos gaminiams kepti. 550 tai buvę aukščiausios rūšies miltai, o 812 buvę pirmos rūšies miltai. Kepiniams nesirinkite miltų, pažymėtų 1050, 1600, 1700, nes tai antros ir žemesnių rūšių miltai.
Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas. O kuo didesnis glitimas, tuo kepiniai geriau iškyla. Skirtingų rūšių tešlai reikia skirtingo glitimo miltų. Jeigu ruošite mielinę sluoksniuotą arba tiesiog mielinę tešlą, rinkitės didesnio glitimo miltus (A, . Plikytiems gaminiams tiks ir truputį mažesnio glitimo miltai (B, C), o biskvitinei, trapiai tešlai paruošti, sausainiams kepti galite pirkti ir mažo glitimo miltus (D, E ir t. t.).
Bandelės arba duona gali būti kepamos kvietinius miltus maišant su miežiniais. Tačiau miežiniuose miltuose glitimo yra labai mažai. Vien iš miežinių miltų kepami paplotėliai.
Ruginiai miltai skirstomi pagal spalvą ir ženklinami skaičiais. Kuo mažesnis skaičius, tuo miltai šviesesni. Atskirą grupę sudaro pikliuoti miltai (jie žymimi skaičiumi 600). Tokie miltai yra labai šviesūs, smulkiai sumalti, todėl tinka ypatingų rūšių duonai kepti. Patys tamsiausi ruginiai miltai žymimi skaičiumi 1800. Šalia skaičių paprastai rašomi ir įprasti pavadinimai (pvz., pikliuoti ruginiai miltai 600, sijoti ruginiai miltai 815, šveistiniai ruginiai miltai 1800 ir pan.). Ruginiai miltai tinkamiausi duonai kepti. Jeigu kepami kiti gaminiai, ruginius miltus rekomenduojama maišyti su kvietiniais.
Nepriklausomai nuo miltų rūšies, prieš ruošiant tešlą, juos būtina persijoti, kad atsirastų oro. Tuomet kepinys bus puresnis.
Burtininke, nerealiai gražus tavo šedevras!!!!
Maniškis jau irgi kepa . Tikiuosi, kad bus skanus .
Maniškis jau irgi kepa . Tikiuosi, kad bus skanus .
Ačiū už pagyras
spanguolia , karamelės šį kartą tikrai daug gavos, net visi šonai aplipę, bet ji ne kieta, o tokia minkštoka
NerLin, lauksim foto
spanguolia , karamelės šį kartą tikrai daug gavos, net visi šonai aplipę, bet ji ne kieta, o tokia minkštoka
NerLin, lauksim foto