Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(Povila$ @ 2009 04 07, 21:39)
Man gaunasi tiesiog taškesnis negu vidus, bet tikrai ne kietas  smile.gif


drinks_cheers.gif Kaip tik sekmadieni kepiau, tai butent taip ir gavosi - traskesnis nei vidus, bet ne kietas.
Ir abu su MB nusprendem, kad po poros dienu jis buna skanesnis nei pirma diena. Man tai jis kuo daugiau kepu, tuo vis skanesnis - ypac apacia biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki šimtalapio kepėjėliai smile.gif,

vakar, ieškodama šv. Velykų stalui ko nors naujo, užklydau čia ir taip užsimaniau pabandyti išsikepti šį stebuklą, kad vos sulaukiau ryto lotuliukas.gif , jog galėčiau nusipirkti reikiamų produktų. Niekada nesu valgiusi, bet vis girdėdavau, kad jis -nepaprasto skonio.

Cipciuko recepte rekomenduojamas miltų tipas - 405D. Deja, aš jų neradau, ar netiktų 550D?

Būsiu labai dėkinga už atsakymą 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NerLin: 08 balandžio 2009 - 15:51
QUOTE(NerLin @ 2009 04 08, 16:50)
Sveiki šimtalapio kepėjėliai smile.gif,

vakar, ieškodama šv. Velykų stalui ko nors naujo, užklydau čia ir taip užsimaniau pabandyti išsikepti šį stebuklą, kad vos sulaukiau ryto  lotuliukas.gif , jog galėčiau nusipirkti reikiamų produktų. Niekada nesu valgiusi, bet vis girdėdavau, kad jis -nepaprasto skonio.

Cipciuko recepte rekomenduojamas miltų tipas - 405D. Deja, aš jų neradau, ar netiktų 550D?

Būsiu labai dėkinga už atsakymą  4u.gif .


Tiktų, bet idealiausias variantas - "Karališki" smile.gif Nieko, iškepsi ir taip labai skanų šimtalapį, neabejoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 08, 16:06)
Tiktų, bet idealiausias variantas - "Karališki"  smile.gif  Nieko, iškepsi ir taip labai skanų šimtalapį, neabejoju thumbup.gif


Darkart dėkui, o ypač už operatyvumą 4u.gif .
Gyvenu ne LT, tad neradau tų "Karališkųjų" smile.gif.

Atsakyti
Sveiki darkart,

norėjau pasiteirauti, ar užtenka šiame skanėste saldumo, nes kažkas temoje minėjo, kad norėjosi saldžiau. Mūsų šeimynėlė, jeigu jau valgo saldžiai, tai tikrąją ta žodžio prasme - "saldžiai" lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(NerLin @ 2009 04 09, 20:45)
Sveiki darkart,

norėjau pasiteirauti, ar užtenka šiame skanėste saldumo, nes kažkas temoje minėjo, kad norėjosi saldžiau. Mūsų šeimynėlė, jeigu jau valgo saldžiai, tai tikrąją ta žodžio prasme - "saldžiai"  lotuliukas.gif .


Mūsų šeimyna panašiai, tad į šimtalapį pagal cipciuką aš dedu 400 g doh.gif cukraus - man taip dar skaniau ax.gif ir šiaip kas valgė niekas nesiskundė kad per saldu mirksiukas.gif

MB ragavo pirktinį šimtalapį, nors giriama kepykla, bet sako nepalyginsi su naminiu - nei karamelės nei to tokio saldaus riebumėlio, labiau priminė pyragą.

Ir dar ... viena moteris, jos močiutė totorė, sakė, kad į tikrą šimtalapį nesideda razinos g.gif Bet man tai tikrai jų truktų jei nebutų rolleyes.gif
Atsakyti
vakar atradau šitą temą thumbup.gif

neužfiksavau vieno dalyko - kai kočiojat ar tampot lakštus, tai stengiatės jiems kažkokią formą priduot - apvalūs ar stačiakampiai jie turėtų būti. Į volelį geriau susisuktų stačiakampiai lakštai.
tai kaip čia su ta lakšto forma g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 08:49)
vakar atradau šitą temą  thumbup.gif

neužfiksavau vieno dalyko - kai kočiojat ar tampot lakštus, tai stengiatės jiems kažkokią formą priduot - apvalūs ar stačiakampiai jie turėtų būti. Į volelį geriau susisuktų stačiakampiai lakštai.
tai kaip čia su ta lakšto forma  g.gif


Aš pakočioju šiek tiek ir toliau tampau tešlą (mano mėgstamiausia dalis) ir formą bandau apvalią išlaikyt - šiaip ne idealiai apskritimas, bet kažkas į tą pusę gaunasi, bet tikrai ne stačiakampis. Šiaip sakyčiau pas mane apvalūs lakštai.
Atsakyti
smile.gif+2009 04 10, 14:04-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 04 10, 14:04)
Aš pakočioju šiek tiek ir toliau tampau tešlą (mano mėgstamiausia dalis) ir formą bandau apvalią išlaikyt - šiaip ne idealiai apskritimas, bet kažkas į tą pusę gaunasi, bet tikrai ne stačiakampis. Šiaip sakyčiau pas mane apvalūs lakštai.

ačiū už ats 4u.gif
tai tada taip ir gaunasi - kad į per vidurį to "voliuko" yra storiausia, o į kraštus plonėja, nes po truputį atsiranda apskritimo kraštas.. nu aišku.. reiks po Velykų pamėginti.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 13:16)
ačiū už ats  4u.gif
tai tada taip ir gaunasi - kad į per vidurį to "voliuko" yra storiausia, o į kraštus plonėja, nes po truputį atsiranda apskritimo kraštas.. nu aišku.. reiks po Velykų pamėginti.


joo, man viduriukas storiausias, o kraštai ploniausi g.gif Nežinau ar taip ir turi būti ar kasnors turi kokių kitų būdų. Bet skonis tai pasaka wub.gif
Būtinai pabandyk smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 04 10, 14:28-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 04 10, 14:28)

Būtinai pabandyk  smile.gif

ai, dėl skonio tai aš žinau. Perkam iš namų, iš vienos moteriškės. Nu nerealiai skanus būna. Karamelė, riebu, aguonų daug... vieno gabaliuko mažai, o dviejų - per daug.. praktiškai, galėtų eiti už pirmą patiekalą savo kaloringumu laugh.gif
turiu į ką lygiuotis. Tik va bėda, kad ta moterytė nenori savo receptu pasidalinti.. ana iš to trobą pasistatė.. rolleyes.gif

o šimtalapis gali stovėti ilgai. Nuo jo galima pradėti ruoštis šventėms, kad ir pastovės kokias dvi tris dienas belaukdamas, tai nieko jam nenutinka. Gal net skaniau, prisigeria aguonos.

ai, mane nuo tų aguonų užneša miegot laugh.gif tai aš šimtalapio kandu jau užbaigiant šventę, nakčiop.
Papildyta:
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 08, 18:06)
Tiktų, bet idealiausias variantas - "Karališki"  smile.gif  Nieko, iškepsi ir taip labai skanų šimtalapį, neabejoju thumbup.gif

nu va.. matau, esate "pasikausčiusi" miltuose. Gal galėtumėt šiek tiek daugiau papasakot apie miltus? Atkreipiau dėmesį, kad pas mane namie 550 B arba 550 D.. neva aukščiausia rūšis.. pradėjau sukti galvą, kad gal kiekvieni miltai turi savo "bruožų" - svarbu malimas, glitumas ir t.t. tik kur apie tai paskaityt.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 04 10, 13:38)
Tik va bėda, kad ta moterytė nenori savo receptu pasidalinti.. ana iš to trobą pasistatė..  rolleyes.gif

o šimtalapis gali stovėti ilgai. Nuo jo galima pradėti ruoštis šventėms, kad ir pastovės kokias dvi tris dienas belaukdamas, tai nieko jam nenutinka. Gal net skaniau, prisigeria aguonos.

nu va.. matau, esate "pasikausčiusi" miltuose. Gal galėtumėt šiek tiek daugiau papasakot apie miltus? Atkreipiau dėmesį, kad pas mane namie 550 B arba 550 D.. neva aukščiausia rūšis.. pradėjau sukti galvą, kad gal kiekvieni miltai turi savo "bruožų" - svarbu malimas, glitumas ir t.t. tik kur apie tai paskaityt..  g.gif


nu tai ta moterytė tikrai tada skanų kepa biggrin.gif

tikrai pritariu, kad po kelių dienų šimtalapis skanesnis - bent mums thumbup.gif


ir man labai rūpi tos miltų rūšys g.gif googles paklausiau mirksiukas.gif tai man nieko gero neišmetė, gal blogai ieškojau.
Būčiau ir aš dėkinga už kokią nuorodėlę ar info 4u.gif
Atsakyti