Labai puikus šimtalapis norėčiau paragauti
QUOTE(nerez @ 2009 01 13, 10:36)
P.S. Pasirodo tikro šimtalapio iki šiol nebuvau valgius, tai ką teko ragaut vienose vestuvėse buvo kažkoks mielinis minkštutėlis pyragas su aguonom Būtų labai įdomu paragaut tikrą, na speco, kaip pvz. Jūs, keptą
Labai gražus gavosi Aš irgi norėčiau kieno nors kito keptą paragaut - nes iškept iškepiau o ar taip gavosi kaip reikia, nėr su kuo palygint Kaži Maximoj jų būna pirkt gal sakysit nėr ką lygint su pirktiniu, ale visvien įdomu
QUOTE(RiMami @ 2009 01 13, 13:48)
Kaži Maximoj jų būna pirkt gal sakysit nėr ką lygint su pirktiniu, ale visvien įdomu
Klaipėdoje esu mačiusi tik hyperMaximoje, Akropolyje. Bet ir tai senokai, dabar kiek nuvažiuoju, nebūna (jau kokie 2 metai tikrai..). Gal todėl, kad į tą Maximą važiuoju tik vėlokai vakare ir jau nebūna, arba apskritai nebepardavinėja. Jis gana brangus būdavo, lyginant su kitais pyragais. 1 kg kaina apie 30 Lt (ši kaina kokių 3 metų senumo ), o žinant koks jis sunkus, tai gabalėlis gerokai kainuodavo..
Skonis.. Esu ragavusi 2 rušių Šimtalapio: Maximinį ir viename baliuje atvežtą iš Kauno ar Rumšiškių (kažkur iš to krašto) kažkokios kepyklėlės, tai pastarasis buvo žymiai skanesnis
Šiaip, mačiau Alkavos puslapyje, kad ir jie kepa Šimtalapius, bet neragavau. Kada reikės pažiūrėt ar pas mus čia jie turi ir nusipirkt paragavimui
Šimtalapių yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose..tik nesiųlau jų pirkti:
1. labai sunkus ir brangus, mažiukas gabalėlis kainuoja apie 15-20 litų.Ir savaime suteikia lūkesčius
2. Jis yra dėl kainos retai perkamas, todėl paprastai užsistovėjęs ir nešviežias:(
Kas sugadintų jūsų nuomonę apie tą puikų ir ypatingą kepinį
MAn teko garbė jo ragauti per jubiliejų, buvo specialiai užsakytas ir atvežtas iš ALYTAUS. GAl tas šedevras ir totoriškas išmislas, bet dzūkai sėkmingai jį nacionalizavo:) Ir įvaldė puikų jo kepimo meną
Noriu pasakyti kad kai jį pamačiau ,tokį didelį, apvalų pagalvojau nieko sau, kažkokį griozdą, paprastą kepaišį vežė, tiek garbino jį ir tiek gyrė...ir nusprendžiau, kad jau aš tai valgysiu tortus, šakočisu, bet ne tą bulką...
TAip samprotavau iki pirmo kąsnio......negalėjau patikėti, kad tas neišvaizdus reikalas, tokio Dieviško skonio. Netikėto, nenuobodaus...nebevalgiau aš tų tortų, o šimtalapio į namus paprašiau gabaliuko....
CIPSIUKAI tu esi gundytoja, viliotoja ir visokia kokia burtininkė ir fėja.....kepsiu aš nedelsiant tą puikų skanėstą ir jei pavyks ,vešiu savo pūseserei kuri iš Alytaus ir dievina jį, tik nebevažiuoja į tą kraštą ir retai valgo:) Oj sužibėčiau:) Čia tuo atveju jei pavyktų.
O TOS KURIOS KEPĖTE esate šaunuolės, nes mažiau ar geriau visoms gavosi:)
1. labai sunkus ir brangus, mažiukas gabalėlis kainuoja apie 15-20 litų.Ir savaime suteikia lūkesčius
2. Jis yra dėl kainos retai perkamas, todėl paprastai užsistovėjęs ir nešviežias:(
Kas sugadintų jūsų nuomonę apie tą puikų ir ypatingą kepinį
MAn teko garbė jo ragauti per jubiliejų, buvo specialiai užsakytas ir atvežtas iš ALYTAUS. GAl tas šedevras ir totoriškas išmislas, bet dzūkai sėkmingai jį nacionalizavo:) Ir įvaldė puikų jo kepimo meną
Noriu pasakyti kad kai jį pamačiau ,tokį didelį, apvalų pagalvojau nieko sau, kažkokį griozdą, paprastą kepaišį vežė, tiek garbino jį ir tiek gyrė...ir nusprendžiau, kad jau aš tai valgysiu tortus, šakočisu, bet ne tą bulką...
TAip samprotavau iki pirmo kąsnio......negalėjau patikėti, kad tas neišvaizdus reikalas, tokio Dieviško skonio. Netikėto, nenuobodaus...nebevalgiau aš tų tortų, o šimtalapio į namus paprašiau gabaliuko....
CIPSIUKAI tu esi gundytoja, viliotoja ir visokia kokia burtininkė ir fėja.....kepsiu aš nedelsiant tą puikų skanėstą ir jei pavyks ,vešiu savo pūseserei kuri iš Alytaus ir dievina jį, tik nebevažiuoja į tą kraštą ir retai valgo:) Oj sužibėčiau:) Čia tuo atveju jei pavyktų.
O TOS KURIOS KEPĖTE esate šaunuolės, nes mažiau ar geriau visoms gavosi:)
Aš tik noriu dadėti prie šitos puikios kalbos , kad Alytuje laaaaaaaaaaaaabai daug totorių gyvena ( mano dvi puseserės ) , todėl jie nuo to krašto ir yra labai skanūs , tie šimtalapiai ..... ......o kur dar Butrimonių miestelis ....." totorių miestelis " visai šalia Alytaus ......
Tik žinote ......geriau nematyti , ant kur juos tampo tikros totorės
Tik žinote ......geriau nematyti , ant kur juos tampo tikros totorės
oi kaip pas Jus kvepia
aš sugalvojau irgi kepti, bet vieną tešlą jau išmečiau dabar kildinu mieles kitai
įdėjau tik 400 gr. miltų bet tokia kieta gavosi, iškarto numačiau kad ne kas gausis, net niekas ten nesiminko, o pieno ten parašyta 125 mlg, tai čia aš numatavau mililitrų, bet gal negerai padariau net nežinau kaip pasielgti, ir ko paklausti
aš sugalvojau irgi kepti, bet vieną tešlą jau išmečiau dabar kildinu mieles kitai
įdėjau tik 400 gr. miltų bet tokia kieta gavosi, iškarto numačiau kad ne kas gausis, net niekas ten nesiminko, o pieno ten parašyta 125 mlg, tai čia aš numatavau mililitrų, bet gal negerai padariau net nežinau kaip pasielgti, ir ko paklausti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 17:18)
Ant kojos kazkaip, ane?
QUOTE(paiduke @ 2009 01 13, 17:23)
oi kaip pas Jus kvepia
aš sugalvojau irgi kepti, bet vieną tešlą jau išmečiau dabar kildinu mieles kitai
įdėjau tik 400 gr. miltų bet tokia kieta gavosi, iškarto numačiau kad ne kas gausis, net niekas ten nesiminko, o pieno ten parašyta 125 mlg, tai čia aš numatavau mililitrų, bet gal negerai padariau net nežinau kaip pasielgti, ir ko paklausti
aš sugalvojau irgi kepti, bet vieną tešlą jau išmečiau dabar kildinu mieles kitai
įdėjau tik 400 gr. miltų bet tokia kieta gavosi, iškarto numačiau kad ne kas gausis, net niekas ten nesiminko, o pieno ten parašyta 125 mlg, tai čia aš numatavau mililitrų, bet gal negerai padariau net nežinau kaip pasielgti, ir ko paklausti
o tai pagal koki recepta darai?
QUOTE(lotute @ 2009 01 13, 17:26)
o tai pagal koki recepta darai?
pagal pirmam puslapį parašytą šitos temos, cipciukės, dedu miltus ir žiūriu kad ne kas čia gausi, tai pradžaiai 400 įdėjau ir tai kaip akmuo, o jei būčiau visą normą tai gal ten to pieno kažkiek reikia daugiau, nes nustačiau matavimo vienetą 125 ml.
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 09:31)
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 13, 09:34)
Oho, tikrai!!!!!!!!!! Sveikinimai pagausejus seimynai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ačiū labai
QUOTE(RiMami @ 2009 01 13, 14:48)
oh Kaži Maximoj jų būna pirkt gal sakysit nėr ką lygint su pirktiniu, ale visvien įdomu
Buvo ir rodos dar ir yra pirkti Kaune, Pramonės Maximoje XXX Kauno raj, Ramučiuose(kam aktualu, nurašiau iš etiketės: Z. Šimėnienės įm., Ramučiai, Parko g. 3) kepamų šimtalapių. Labai skanūs, kaina-30Lt/kg. Pastebėjau, kad jų atsiranda prieš ilgąsias metų šventes, kai padidėja pirkimas. O šiaip tai jie parduoda iš kepyklėlės po 25 lt/kg užsisakius iš anksto. Būna švieži.
Kepa Kaune dar ir J. Gulbinienės įm. 2- jų rūšių: atskirai su razinomis, be aguonų rodos ir su aguonomis. Bet šių neragavau, nors yra prie pat namų .
Tiesa, Maximoje jie buvo padėti savitarnos šaldytuve, o ne tortų vitrinoje-šaldytuve
Yra tekę per šventes matyti ir Hyper Rimi Kaune, p. c. Savas. Čia būna prie sausainių, pyragų, ne šaldytuve. Kai nenuperka viso pyrago, pjausto gabalėliais. Prieš šventes daugiau nepjaustytų, o kitu laiku galima rasti ir gabalėliais. Dažniau prieš savaitgalius.