Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(Aistė S @ 2009 02 25, 23:21)
Labas vakaras, noriu paklausti kur Jūs kildinate mielines tešlas. Aš pavyzdžiui darydama šimtalapį padalinusi išminkytą tešlą į 5 dalis ją kišu orkaitėn, nustatau 80 laipsnių temteratūrą ir palieku praviras dureles. Man atrodo, kad tokiu būdu aš  tą tešlą perkildinu, todėl kartais ji man nesitampo. Bet ar virtuvės temperatūra neper šalta tešlos kildinimui? Ačiū už atsakymą.

as tai is mociutes nusiziurejus, kai sildymo sezonas ji visada kildindavo mieline tesla salia radiatoriaus ant taburetes dideliame bliude apklojus svariu ranksluosciu virtuviniu ir dar apkutojusi vaikisku adijaliuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BloodBlondie @ 2009 02 26, 07:45)
as tai is mociutes nusiziurejus, kai sildymo sezonas ji visada kildindavo mieline tesla salia radiatoriaus ant taburetes dideliame bliude apklojus svariu ranksluosciu virtuviniu ir dar apkutojusi vaikisku adijaliuku  smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ...mano kildinimo būdas tongue.gif , aš jos per prievartą nekildinu ( nu tik ekstra atveju blush2.gif )
Atsakyti
sveikos merginos smile.gif

pasiskaiciusi jusu temele ir as bandziau simtalapi: TRECIAS gavosi labai neblogai o PENKTAS - tiesiog puikiai thumbup.gif bet... susiduriau su viena problema: kaip jus graziai isimate is formos? man neiseina po dugnu kazka uzkisti kad atkelciau, rankomis imant - luzta, tai as tiesiog isverciau is formos ant dideles lejkstes zemyn galva o tada ant kitos lekstes atvercia dugnu i apacia, bet... pasiploja virsus.

dabar jau pradejau mastyti gal iskloti forma kepimo popieriumi o po to su juo iskelti bet bijau ar neprilips g.gif
pasidalinkit prasau patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2009 02 26, 13:12)
sveikos merginos smile.gif

pasiskaiciusi jusu temele ir as bandziau simtalapi: TRECIAS gavosi labai neblogai o PENKTAS - tiesiog puikiai  thumbup.gif  bet... susiduriau su viena problema: kaip jus graziai isimate is formos? man neiseina po dugnu kazka uzkisti kad atkelciau, rankomis imant - luzta, tai as tiesiog isverciau is formos ant dideles lejkstes zemyn galva o tada ant kitos lekstes atvercia dugnu i apacia, bet... pasiploja virsus.

dabar jau pradejau mastyti gal iskloti forma kepimo popieriumi o po to su juo iskelti bet bijau ar neprilips  g.gif
pasidalinkit prasau patirtimi  4u.gif

Aš tiesiu kepimo popierių ir su juo išimu.smile.gif
Sveika, ocho kiek jau tu jų iškepusi esi smile.gif

Papildyta:
Va taip klojau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 26, 12:15)
Aš tiesiu kepimo popierių ir su juo išimu.smile.gif
Sveika, ocho kiek jau tu jų iškepusi esi smile.gif

sveika smile.gif

taigi bandziau kol gavosi lotuliukas.gif
tavo skaiciau pirmasis puikiai pavyko o as pirmaji dejau i skarda tai "ispleeeero" bet buvo skanu. antraji, kadangi jau jauciausi profesionale kepiau be recepto is atminties ir "prisiminiau" jog miltu reikia 300 gr (vietoj 500 doh.gif ) tai tesla gavosi tokia kad kai istampiau nuo stalo buvo neimanoma atkelt teko sukrest rankomis viska i forma lotuliukas.gif o trecias jau gavosi laaaaabai neblogas wub.gif

o neprilimpa prie kepimo popieriaus? ta prasme jis nepermirksta nuo sviesto? g.gif

o jau matau ir nuotraukyte bigsmile.gif aciu labai, nes sestadieniui kepsiu savo gimtadieniui tai norisi nepriekaistingo rezultato ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La Perla: 26 vasario 2009 - 12:25
QUOTE(La Perla @ 2009 02 26, 13:24)
sveika smile.gif

taigi bandziau kol gavosi  lotuliukas.gif 
tavo skaiciau pirmasis puikiai pavyko o as pirmaji dejau i skarda tai "ispleeeero" bet buvo skanu. antraji, kadangi jau jauciausi profesionale kepiau be recepto is atminties ir "prisiminiau" jog miltu reikia 300 gr (vietoj 500  doh.gif ) tai tesla gavosi tokia kad kai istampiau nuo stalo buvo neimanoma atkelt teko sukrest rankomis viska i forma  lotuliukas.gif  o trecias jau gavosi laaaaabai neblogas  wub.gif

o neprilimpa prie kepimo popieriaus? ta prasme jis nepermirksta nuo sviesto?  g.gif

MANo ta patirtis tokia menka, o niekur neprilipo, ir puikiai sekėsi. Tikrai viskas iš karto daugiau mažiau pavyko, tik vat pamažinau svieto ir pamiršau jau padarytą dar pakildinti, tai sluoksniai buvo ne visai geri.
Bet tikrai skanūs:)
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 26, 12:26)
MANo ta patirtis tokia menka, o niekur neprilipo, ir puikiai sekėsi. Tikrai viskas iš karto daugiau mažiau pavyko, tik vat pamažinau svieto ir pamiršau jau padarytą dar pakildinti, tai sluoksniai buvo ne visai geri.
Bet tikrai skanūs:)

smagu thumbup.gif

o as nekildinu pries kepima, nes: viena mergina rase kad reikia pakildinti, kita - kad nereikia nes sluoksniai sulips. dar pasiklausiau pas pazistama kuri su mama kepdavo irgi pasake kad nereikia tai tik padarau ir iskart i orkaite saunu g.gif ir sluoksniai tikrai gaunasi neblogai.. dabar susibalamutijau g.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2009 02 26, 13:28)
smagu  thumbup.gif

o as nekildinu pries kepima, nes: viena mergina rase kad reikia pakildinti, kita - kad nereikia nes sluoksniai sulips. dar pasiklausiau pas pazistama kuri su mama kepdavo irgi pasake kad nereikia tai tik padarau ir iskart i orkaite saunu  g.gif  ir sluoksniai tikrai gaunasi neblogai.. dabar susibalamutijau  g.gif

NA tada tik sviesto kiek mažai, nes man jo daug atliko.
DAr kepsiu kada ,nes man tikrai paliko įspūdį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 26, 12:35)
NA tada tik sviesto kiek mažai, nes man jo daug atliko.
DAr kepsiu kada ,nes man tikrai paliko įspūdį smile.gif

as pastebejau kad kai islydai sviesta jis turi kuo daugiau atvesti beveik pradeti stengti tada saukstu uzpilu ir rankomis islyginu po visa tesla tokiu atveju jo neatlieka ir neisbega. is tikruju pries pradedant ruostis kepti simtalapi pirmoj eilej sviesta islydau kad kol viska paruosiu kol pakils tesla jis kuo daugiau atvestu smile.gif
Atsakyti
Tai visdelto reikia kildinti ar ne g.gif
Man atrodo cipciukas kildina ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 26 vasario 2009 - 15:29
Cipciukas net nerizikuotų kišti į orkaitę nepakilusios , schmoll.gif mielinė tešla turi " dirbti " tai yra kilti , nuo to kepinys tikrai yra skanesnis , o orkaitėje ji kyla dirbtinai ( per prievartą ) , mano tokios žinios ir nuomonė , jus darykite kaip jums patogiau ir skaniau smile.gif .....netiesa , kad kildami sluoksneliai sulimpa schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 26, 20:04)
Cipciukas net nerizikuotų kišti į orkaitę nepakilusios ,  schmoll.gif mielinė tešla turi " dirbti " tai yra kilti , nuo to kepinys tikrai yra skanesnis , o orkaitėje ji kyla dirbtinai ( per prievartą ) , mano tokios žinios ir nuomonė , jus darykite kaip jums patogiau ir skaniau  smile.gif .....netiesa , kad kildami sluoksneliai sulimpa  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Jumis nepasitikėti nėra nei vienos priežasties. Aš išviso drįsau jį kepti tik Jūsų dėka.
Kiekvienas atsirenka savo mokytoją smile.gif MAno esate Jūs smile.gif
Atsakyti