Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

QUOTE(dilgelyti @ 2009 02 17, 16:26)

Skanulis bigsmile.gif wub.gif Saunuoles jus, gaunasi puikiau ir skaniau atrodo negu betkoks pirktinis thumbup.gif
Atsakyti
Bežiūrinėdama Jūsų iškeptus Šimtalapius ir pati susigundžiau paaukoti laisvą šeštadienį... Ką tik įdėjau į orkaitę milžiniško dydžio vainiką smile.gif Įdomu, kas gausis, kai iškeps. Bet jau dabar namai kvepia nežmoniškai biggrin.gif
Beje, prasikankinau tampydama tešlą, nes ji labai sutrūkinėjo. Tikiuosi, tai gružiui ir skoniui nepakenks biggrin.gif
Laukiu ir nekantrauju... Vėliau parašysiu savo ir namiškių atsiliepimus. Ir pabandysiu foto įkelti wink.gif

Ačiū visoms už tai, kad esat wink.gif
Atsakyti
Sveikos,pabandžiau ir aš kepti šį šedevrą, bet patyriau tokį fiasko ir jaučiu pati kalta, pirmiausia(tešla mano supratimu buvo gera)patingėjau daug tampyti tai dabaigdavau blynus kočiodama ir jie man patrūkinėjo toliau suvargau kol perkėliau vieną ant kito.Įdėjau į skardą kuri yra prie orkaitės ir kad greičiau pakiltų įkišau į orkaitę, kol tešla kilo sviestukas visas išbėgo iš pyrago ant galo gavosi blynas išviręs svieste.Kaip supratau tai jį būtinai reikia kepti tik torto formoje,ir būtinai tik ištampyti blynus.Ir dar klausimėlis, tešlą ir pirmą kildinimą nebūtų galima atlikti duonkepėje.Nors ir nesigavo minties jį išsikepti namuose neatsisakau,bandysiu dar kartą kada.
Atsakyti
QUOTE(trimama @ 2009 02 23, 10:27)
Sveikos,pabandžiau ir aš kepti šį šedevrą, bet patyriau tokį fiasko ir jaučiu pati kalta, pirmiausia(tešla mano supratimu buvo gera)patingėjau daug tampyti tai dabaigdavau blynus kočiodama ir jie man patrūkinėjo toliau suvargau kol perkėliau vieną ant kito.Įdėjau į skardą kuri yra prie orkaitės ir kad greičiau pakiltų įkišau į orkaitę, kol tešla kilo sviestukas visas išbėgo iš pyrago ant galo gavosi blynas išviręs svieste.Kaip supratau tai jį būtinai reikia kepti tik torto formoje,ir būtinai tik ištampyti blynus.Ir dar klausimėlis, tešlą ir pirmą kildinimą nebūtų galima atlikti duonkepėje.Nors ir nesigavo minties jį išsikepti namuose neatsisakau,bandysiu dar kartą kada.

bandysiu tesla ruosti duonkepeje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2009 02 24, 18:33)
bandysiu tesla ruosti duonkepeje  ax.gif

Aš jau bandžiau. Man visiškai nesitampė blynai. Tešla plyšo labai, labai. Jei darysite parašykite kaip Jums seksis?
Atsakyti
Štai tau ir atsakymas - minkyk rankom , tam jas Dievulis mums ir davė , cepelinai sutarkuoti paprasta tarka , o ne elektrine daaaaaag skanesni būna ( tarkiai )..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2009 02 24, 22:27)
Aš jau bandžiau. Man visiškai nesitampė blynai. Tešla plyšo labai, labai. Jei darysite parašykite kaip Jums seksis?

nu nezinau, man ta duonkepe tikrai nieko nepagadino schmoll.gif blynai tampesi kuo puikiausiai, net nustebau kad pirma karta darant toki sedevra taip sklandziai viskas ejosi ax.gif kaip cia kazkas rase kaip guma blush2.gif
tik pats "smagumas' prasidejo idejus jau kepti i orkaite. doh.gif idejau i tortine forma, pries tai rupestingai isklojau kepimo popieriumi, tikedama kad tikrai man niekas neprabegs pro sona, padejau ant groteliu. ir ka - sviestas nutekejo ant orkaites dugno, pradejo svilti, dumu pilni kambariai, isijunge priesduminiai daviklai namie- cypimas baisus, vaikas issigandes rekia doh.gif zodziu vos gaisro nesukeliau per ta simtalapi doh.gif tai streso buvo, siandien jau juokas ima
Atsakyti
rezultatas skanus essen.gif tik kita karta desiu maziau sviesto ir siek tiek maziau cukraus, nes lb jau saldus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltanosis: 25 vasario 2009 - 11:39
Žinau, kad Panevėžio rajone yra bobulytė, kuri šimtalapius gamina tikrai pagal seną receptą, mat jos auklė buvo ar tai tadžikė, ar tai dar ten kokios totorių nacijos. Prezentacijai užsienyje teko pas ją užsakinėti, tai tik per pažystamus prisiprašiau. "lapų" buvo koks 100 - didžiulis (kaip iškepė neįsivaizduoju), tik jos kaimynė sakė, kad tešlą tampo ant pagalvės...kaip neįsivaizduoju. Kai važiavau pasiimti (kaina labai simbolinė), prašiau, kad pasidalintu receptu...tai nusijuokė ir sako: geriau vaikeli produktų negadink... biggrin.gif
Na bet Jūsų prisiskaičius rizikuosiu...jau ties nualpimo riba, kaip noooriu.
Atsakyti
QUOTE(AMELY @ 2009 02 25, 11:48)
Žinau, kad Panevėžio rajone yra bobulytė, kuri šimtalapius gamina tikrai pagal seną receptą, mat jos auklė buvo ar tai tadžikė, ar tai dar ten kokios totorių nacijos. Prezentacijai užsienyje teko pas ją užsakinėti, tai tik per pažystamus prisiprašiau. "lapų" buvo koks 100 -  didžiulis (kaip iškepė neįsivaizduoju), tik jos kaimynė sakė, kad tešlą tampo ant  pagalvės...kaip neįsivaizduoju. Kai važiavau pasiimti (kaina labai simbolinė), prašiau, kad pasidalintu receptu...tai nusijuokė ir sako: geriau vaikeli produktų negadink... biggrin.gif
Na bet Jūsų prisiskaičius rizikuosiu...jau ties nualpimo riba, kaip noooriu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras, noriu paklausti kur Jūs kildinate mielines tešlas. Aš pavyzdžiui darydama šimtalapį padalinusi išminkytą tešlą į 5 dalis ją kišu orkaitėn, nustatau 80 laipsnių temteratūrą ir palieku praviras dureles. Man atrodo, kad tokiu būdu aš tą tešlą perkildinu, todėl kartais ji man nesitampo. Bet ar virtuvės temperatūra neper šalta tešlos kildinimui? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2009 02 25, 23:21)
Labas vakaras, noriu paklausti kur Jūs kildinate mielines tešlas. Aš pavyzdžiui darydama šimtalapį padalinusi išminkytą tešlą į 5 dalis ją kišu orkaitėn, nustatau 80 laipsnių temteratūrą ir palieku praviras dureles. Man atrodo, kad tokiu būdu aš  tą tešlą perkildinu, todėl kartais ji man nesitampo. Bet ar virtuvės temperatūra neper šalta tešlos kildinimui? Ačiū už atsakymą.

Sakyciau 80 laipsniu per daug. As nustatau 50, paskui isjungiu ir tik tada kisu teslos gabaliukus. Kai matau, kad jau pakilo, tai pradedu po viena traukti ir tampyti. Jie man kol silti geriau tamposi.

Nors is tikro, as net ne tampau, o kocioju (ant sviestinio pagrindo tiesiog stumiu ta tesla) su kocelu iki laikrascio lapo, paskui uzvinioju teska ant kocelo ir perkeliu. Tai su visais. Super lygus, super ploni ir neplista.
Atsakyti