Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis

Saunuoles Jus visos, skaitau ir pavydziu. jauciu reiks ir man bandyt issikepti mamos dienos proga ar dar anksciau, sumastysiu proga, butinai tik reik, kad tevam nuvezt gautusi.

kadaise mano kaime(Balbieriskyje) gyveno tikra Totore, kuri kepdavo, mes net is Kauno pas ja vaziuodavom uzsisakyt, paskui ji mire, ta recepta pereme Stumbro fabriko darbuotojos, ir ten kepdavo didelese krosnyse, irgi vis vaziuodavom, bet kai bankrutavo taip ir tiu tiu, svajoju jau eile metu apie totoriu pyraga, tikrai, kad reiks paciai bandyt.

Aciu uz receptuka ir uz tai, jog nenuleidziat ranku, taip suteikdamos vilties ir noro, bandyt kitom.

nes man visad sakydavo tu namu salygom nepasigaminsi, reik spec krosnies, neistampysi lakstu ir pan. O pasirodo galima ir dar kaip.
Atsakyti
Sveikos kepejėlės 4u.gif

Cipciukui ačiū už šimtalapio receptą ir ūkiškus pasidalijimus apie kepimą. Vakar iškepiau ir dabar labai savimi didžiuojuosi ax.gif Gal kiek ilgokai jam ta 1,5val buvo(truputį perkepė),bet daugiau šimtalapio pirkt neieškosiu thumbup.gif Labai man patiko tampymo procedūra.Tikrai nuoširdus ačiū wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onutė: 26 sausio 2009 - 15:14
QUOTE(Onutė @ 2009 01 26, 16:10)
Sveikos kepejėlės 4u.gif

Cipciukui ačiū už šimtalapio receptą ir ūkiškus pasidalijimus apie kepimą. Vakar iškepiau ir dabar labai savimi didžiuojuosi ax.gif Gal kiek ilgokai jam ta 1,5val buvo(truputį perkepė),bet daugiau šimtalapio pirkt neieškosiu thumbup.gif  Labai man patiko tampymo procedūra.Tikrai nuoširdus ačiū wub.gif

o NUOTRAUKYTĘ AR PADARĖT SKANULIO GRAŽULIO ŠIMTALAPIO...
dAR MANE LABAI NUDŽIUGINO, KAD PATIKO TAMPYTI LAKŠTUS:) nIEKAM ČIA NESIGAVO, O JUMS PATIKO:)
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 01 26, 15:41)
o NUOTRAUKYTĘ AR PADARĖT SKANULIO GRAŽULIO ŠIMTALAPIO...
dAR MANE LABAI NUDŽIUGINO, KAD PATIKO TAMPYTI LAKŠTUS:) nIEKAM ČIA NESIGAVO, O JUMS PATIKO:)

Nefotkinau aš jo,patikėkit žodžiu ax.gif
Dėl tampymo.Negalit sakyt,kad niekam nesigavo,gal tik sunkumų buvo. Pati buvau išsigandus,kad bus labai sudėtinga,kai priskaičiau tiek atsiliepimų.Ir pirmas lakštas optimistiškai nenuteikė,bet tuo toliau,tuo smagiau buvo.Net pasigailėjau,kad apatinis lakštas per mažai ištampytas.Viršesnius galėjau tikrai didesnio ploto ištampyt ir plonesnius.Manau,kad nuo tešlos išminkymo viskas priklauso.Ne be reikalo pusę valandos ją kankinti reikia,juk ir po 10min jau atrodo vientisa rolleyes.gif Tiesa,kiaušinius visus tris sudėjau,nes pradėjus minkyt kietoka tešla pasirodė,tai ir tą atidėtąją pusę panaudojau.
Džiaugiuosi,nes šimtalapis man visada atrodė toks konditerijos haute couture .Nežinojau iš kurio galo pradėt,o dabar jūsų dėka pavyko thumbup.gif
Atsakyti
Nebegaliu daugiau sitos temos tik skaityt, jauciu reiks paciai gamint... blink.gif
Pora klausimu - jei gaminciau is puses normos, ar labai mazas butu? Nes pas mane virtuvej tik vienas stalas, nezinau kur reiktu kocioti antra laksta doh.gif
Ir del tu miltu... Ant savo turimu niekur nerandu skaiciu (as ne LT), jie dazniau raso pvz "tinka picoms", "tinka duonai" ir pan. Aisku, skaiciu dar ieskosiu biggrin.gif , bet cia turbut reiketu taikyti, kad tiktu mieliniams gaminiams?
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 26, 19:11)
Nebegaliu daugiau sitos temos tik skaityt, jauciu reiks paciai gamint...  blink.gif
Pora klausimu - jei gaminciau is puses normos, ar labai mazas butu? Nes pas mane virtuvej tik vienas stalas, nezinau kur reiktu kocioti antra laksta doh.gif
Ir del tu miltu... Ant savo turimu niekur nerandu skaiciu (as ne LT), jie dazniau raso pvz "tinka picoms", "tinka duonai" ir pan. Aisku, skaiciu dar ieskosiu biggrin.gif , bet cia turbut reiketu taikyti, kad tiktu mieliniams gaminiams?

Graikija... wub.gif
Atsakyti
Kaip gerai , kad tau pasisekė Onute smile.gif , ale pardės tai bankrutuos lotuliukas.gif

Salimar .....tie kur picaoms , tinka ir šimtalapiui thumbup.gif ...SĖKMĖS DARBUOJANTIS mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 26, 23:26)
Kaip gerai , kad tau pasisekė Onute smile.gif , ale pardės tai bankrutuos  lotuliukas.gif
Salimar .....tie kur picaoms , tinka ir šimtalapiui  thumbup.gif ...SĖKMĖS DARBUOJANTIS  mirksiukas.gif

Cipciuk,pardėse šimtalapio nepirkdavau schmoll.gif Nemačiau apetitą žadinančio varianto.Turgui pliusą virinau bigsmile.gif
Vakar grįžus iš darbo dar kąsnelį šimtalapio užtikau,tai daviau užduotį dukrytei nufotkint.Įkelsiu,kai namie kompą sutvarkys arba fotiką iki darbo atsinešiu biggrin.gif
Atsakyti
Labutes.. pasiziurejau, pasigrozejau jsu darbeliais, seile pavarvinau..
Noriu paklaust, gal kuri turit puoda thermomix, su kuriuo galima teslas minkyt? Gal pabandziusios esat? Nereiketu tiek ilgai jos minkyt rankiniu budu.. gal reiktu pabandyt kada?
Kadangi niekad nesu kepus.. idomu, ka reiskia tas pasakymas pilti aguonas voleliu ir suvynioti naudojant voleliu.. kaip tai reiketu padaryt? Gal man nepatyrusiai kas paaiskins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dilgelyti @ 2009 01 28, 12:33)
Labutes.. pasiziurejau, pasigrozejau jsu darbeliais, seile pavarvinau..
Noriu paklaust, gal kuri turit puoda thermomix, su kuriuo galima teslas minkyt? Gal pabandziusios esat? Nereiketu tiek ilgai jos minkyt rankiniu budu.. gal reiktu pabandyt kada?
Kadangi niekad nesu kepus.. idomu, ka reiskia tas pasakymas pilti aguonas voleliu ir suvynioti naudojant voleliu.. kaip tai reiketu padaryt? Gal man nepatyrusiai kas paaiskins smile.gif

Na dėl puodo tikrai nepatarsiu nes jo neturiu , voleliu tai tai reiškia , kad dedasi krūvelė ( pailga ) ....na kaip .....šlanga pro kurią iš skalbimo mašinos išbėga vanduo lotuliukas.gif nežinau kaip vaizdžiau tau nupasakoti , bet aš juk idėjus foto , kaip atrodo istampyti blynai ir uždėtos aguonos .....suvynioti ne naudojant voleliu , o susukti į volelį( ten neteisingai išsireikšta rolleyes.gif ) , na kaip vyniotinis sukamas ....paimi už krašto , kur sudėtos aguonos , ir standžiai ( spaudžiant ) susuki į tokį kaip vyniotinį .....pasipraktikuok su rankšluoščiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 29, 12:16)
Na dėl puodo tikrai nepatarsiu nes jo neturiu , voleliu tai tai reiškia , kad dedasi krūvelė ( pailga ) ....na kaip .....šlanga pro kurią iš skalbimo mašinos išbėga vanduo  lotuliukas.gif nežinau kaip vaizdžiau tau nupasakoti , bet aš juk idėjus foto , kaip atrodo istampyti blynai ir uždėtos aguonos .....suvynioti ne naudojant voleliu , o susukti į volelį( ten neteisingai išsireikšta  rolleyes.gif ) , na kaip vyniotinis sukamas ....paimi už krašto , kur sudėtos aguonos , ir standžiai ( spaudžiant ) susuki į tokį kaip vyniotinį .....pasipraktikuok su rankšluoščiu  tongue.gif

cipciu, o jums tas viršutinis lakštas neplyšta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 01 29, 13:12)
cipciu, o jums tas viršutinis lakštas neplyšta? g.gif

na as ne cipciukas lotuliukas.gif bet parasysiu kaip man buvo ax.gif virsutinis lakstas( na kaip supratau jau kaip buna susuktas g.gif ) tai man tikrai nesuplyso gavosi thumbup.gif tik vat kaip jau pati paskutini laksta tampiau, na kur jau aguonos dedasi tai tas doh.gif taip suplyso na bet nei vaizdo nei skonio nesugadyno wub.gif lotuliukas.gif tongue.gif irnesakyk.gif .Siam savaitgaliui jau vel kepsiu gavau SB prasyma ax.gif flirt.gif yahoo.gif
Atsakyti