Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos
R. Chaleckas
1 tema
Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis
500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)
Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS
Siek tiek gamybos vaizdziai (Cipciukas)
! Pastabeles:
1.Teslos gabaliuku neperkildint (geriausia kad pakiltu dvigubai) !
2.Nepadaugint miltu!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakstelius tampyti lengviau, jei tesla yra silta.
5.Gamyba uztrunka 4-5 val.,priklausomai nuo apsisukimu
Jei ka ne taip parasiau, ar turite papildymu, prasome sakyti
Bea RECEPTAS
si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdziai
Sekmes gaminant ir skaniu simtalapiu!
Nauja temele,nauji bandymai
Vaje,vaje-koks cia grozis,ale kaip ji pasidaryti,kiek kantrybes reikia,oi..........
QUOTE(dukrele @ 2009 01 12, 12:43)
Vaje,vaje-koks cia grozis,ale kaip ji pasidaryti,kiek kantrybes reikia,oi..........
Zinok tas skonis vertas darbo
Yra vienas klausimukas,o tai kaip ta tesla silta palaikyti,kad geriau tampytusi,na kur ja reikia siltai laikyti,kad neatsaltu? nelabai suprantu.......
QUOTE(dukrele @ 2009 01 12, 13:03)
Yra vienas klausimukas,o tai kaip ta tesla silta palaikyti,kad geriau tampytusi,na kur ja reikia siltai laikyti,kad neatsaltu? nelabai suprantu.......
Is pradziu ir as nesupratau, bet Inocka paaiskino, kaip ji daro CIA
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 12, 12:49)
Zinok tas skonis vertas darbo
tikrai vertas, bet ir pasidaro tikrai labai greitai
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 12, 13:07)
pirma karta toki metoda išgirdau, reiks pameginti ir man
QUOTE(lotute @ 2009 01 12, 13:14)
tikrai vertas, bet ir pasidaro tikrai labai greitai
pirma karta toki metoda išgirdau, reiks pameginti ir man
pirma karta toki metoda išgirdau, reiks pameginti ir man
Na as irgi pirma karta isgirdau, bet parasiau prie pastabeliu, matyt tikrai geriau tamposi, jei taip parase
NU jo čia geras patarimas,reiks ir mums bandyti pasidaryti,pavargti ir turetu nuostabu pyraga,niam-niam,kaip norisi jo.........