Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos. Kam?

QUOTE(Mariposa @ 2005 07 24, 00:25)

As savo mazyles nekrikstysiu, nes:
1. Nesu religinga
2. Mano leliuko tetis ne katalikas, taigi jo atzvilgiu krikstynos butu nepagarba. Kodel mazyle turetu buti katalike, o ne metodiste?
3. Manau, nereiktu piknaudziauti vien tuscia tradicija. Apeigose turi buti tam tikra prasme, o ne tik kriksto tevu isrinkimas, grazus drabuzeliai ir balius sveciams.
4. Mano mazyle viena diena uzaugs ir pati nuspres.

MAno vyras katalikas, bet taip pa tikriausiai nekrikstysim vaiku del siu isvardintu priezasciu.
Del panasiu priezasciu nesituokeme baznycioje.
Atsakyti
Jei jau krikstiji vaika- ir pats turi buti tikintis katalikas, jei krikstijama pagal kataliku apeigas.
Turi tikei, melstis, sekmadieniais vaikscioti i baznycia ir kitaip AKTYVIAI tiketi, nes to reikalauja katalikybe.
As ir pakrikstyta, ir komunijos priejusi. Na ir kas, nei as einu i baznycia, nei meldziuosi.
O dievo isakymu, tokiu kaip nezudyk, nesvitemoteriauk ir pan. kiekvienas doras ir protingas zmogus laikosi. Man nesvetimos morales normos ne del to, kad as krikstyta, o todel, kad mane taip auklejo.

Siaip man kataliku tikejimas labai ne prie sirdies, kazkokia pompastika visur. Kitais tikejimais irgi nesidomiu ir nesijomejau. Tiesiog tikiu tuo, kuom man atrdo teisinga tiketi, o ne kzkauo primestu man musu kulturos ir pan.
Atsakyti
Nežinau ar tikrai mokėsiu suformuluoti savo nuomonę. Man krikštas yra priemonė kaip ir surasti vaikui dar vienus globėjus. O kitokio būdo tam nėra. Juk krikštindamas vaiką, kaip ir prisiimi už jį atsakomybę. Gal kartais kaltas paviršutiniškas požiūris į tai, kad krikštynos gaunasi tik gražūs rūbai ir balius. Aš pati krikštijau 2 vaikus ir daugiau tikrai nesutikčiau, nes reikia dėmesį parodyti, o be to ir finansiškai nelengva.Nes nei vienos nei metinės, nei asmeninės šventės nepraeina be mūsų ir mūsų dovanų. Krikšto sūnų auginau nemažai metų, kai jo mamos nebuvo šalia ir pagrindinis argumentas ir buvo tai, kad mes krikšto tėvai. Su krikšto dukra irgi labai šilti santykiai.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 10 03, 04:30)

Yra istorija apie Moze, kaip zmones pamirso Dievo prisakymus ir ilgainiui pradejo daryti statulas. ...
Biblijos visgi skiriasi savo versijom - pasidomejau mirksiukas.gif As pasitikiu tik pacia pirma.

Mozės atveju žmonės stebuklų ėmė tikėtis iš pačių statulų, o ne iš to ką jos galėtų žymėti. Pačios jos tapo "dievukas", va čia ir yra stabas. Yra skirtumas.
Biblija buvo parašyta toli gražu ne anglų kalba jei jau kalbi apie pirmąją...abejoju ar tau teko ją skaityti originaliomis - graikų, hebrajų kalbomis. Ir netgi pirmasis vertimas tikrai nebuvo į anglų kalbą...
Versijos šiek tiek gali skirtis, bet tik todėl, kad kalba laikui bėgant kinta - tiesiog pritaikoma naujos kalbos formoms ir viskas.
Tavo minėta James versija taip pat turi ne vieną leidimą (dėl tos pačios kalbos kitimo).
Na juk žiūrėjau , domėjausi ir mačiau, kad tavo ir mano turimi Naujieji Testamentai skiriasi tik James laišku. Taigi nebesikartok apie mūsų turimas labai skirtingas versijas.
O toji mamytė, kuria minėjai, jei krikštijo tik dėl skaistyklos baimės matyt pati gerokai per siaurai suvokia katalikišką krikšto prasmę. Aš gi labai plačiai pasistengiau aprašyti biggrin.gif
Nu būna ... kaip ir visur kitur ...
Atsakyti
Mes sūnaus nekrikštijom ir nesiruošiam to daryti. Ir iš niekieno pusės nejaučiam spaudimo to daryti: mano tėvai netikintys, vyro tėvai nors ir tikintys, bet jau seniausiai mano nuostatas religijos atžvilgiu žinantys.
Aš buvau prieš vaiko krikštą, nes visų pirma pati esu netikinti, jokių sakramentų nepriėmusi. Antra, nemanau turinti teisę primesti vaikui kažkokią religiją. Trečia, šiais laikais tiek vestuvės, tiek krikštynos yra tapę tuščia forma, daugumai žmonių neturinčia jokio turinio. Kai klausiu savo ištekančių draugių, kodėl nori tuoktis bažnyčioje, jos atsako: MAN GRAŽU blink.gif .
Nemanau, kd aš turiu tokią teisę tyčiotis iš religijos ir krikštyti vaiką tik dėl to, kad to pageidauja giminaičiai. Vaiką užauginti geru žmogumi galima ir nevedžiojant jo į bažnyčią, 10 dievo įsakymų - ne krikščioniškos, o bendražmogiškos tiesos.
Atsakyti
sveiki!
as irgi nezadu krikstyti savo busimu leliu. ziuriu tokiu cia visai nemazai! thumbup.gif siaip is smalsumo norejau paklausti kokios buna artimuju, draugu reakcijos? nes itariu kad man tex pakovoti.. g.gif
Atsakyti
va mes jau pakrikstijom savo mazyli gruodzio28d.!buvo ypatinga!Esu tikinti, manau, kad baznycia yra reikalinga!Mano vyras taip pat katalikas!Ir mes norim savo vaikeliui dovanoti kelia i dangu, o paskui jis pats rinksis ten eiti ar ne!Be to musu kriksto teveliai labai puikiai supranta savo pareiga!Esu 100% uztikrinta,kad jeigu mum su vyru kas atsitiktu tai jie pasirupintu musu mazyliu!Ir jie kuo puikiausiai supranta, kad jie ne saldainiam vaikui sert, o auklet kaip Dievo vaika!Va taip!:)
Atsakyti
na dar zinoma, kad jeigu tai jum neturi jokios prasmes, tai to daryt nereiketu!Vienintelis nekrikstijimo minusas yra tas, kad paskui vaikui arba jau suaugusiam zmogui bus sunkiau prisiverst ta padaryt, kad ir nores!Bus tokia mintis, krikstijami tik vaikai!O be to suaugusiam krikstui reikia ilgiau ruostis!
Atsakyti
Sutinku visu 100% su ad23 thumbup.gif thumbup.gif Nenorit nekrikštykit, bet ar vėliau kai užaugs vaikai jūsų nekaltins. Juk krikštas nieko blogo nedaro. smile.gif O tikėjimą galės pasirinkt užaugęs.
Atsakyti
QUOTE(*DAIVA* @ 2006 01 04, 15:00)
Sutinku visu 100% su ad23 thumbup.gif  thumbup.gif Nenorit nekrikštykit, bet ar vėliau kai užaugs vaikai jūsų nekaltins. Juk krikštas nieko blogo nedaro. smile.gif O tikėjimą galės pasirinkt užaugęs.

na, kiek turiu nekrikstytu draugu nei vienas del to nesigrazia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*DAIVA* @ 2006 01 04, 15:00)
Juk krikštas nieko blogo nedaro. smile.gif O tikėjimą galės pasirinkt užaugęs.

labai idomi motyvacija krikstui lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(sigitulka @ 2005 08 04, 15:54)
Prisipažinkim, nesame dažnas labai jau religingi, krikštijame tik dėl tradicijos. Liepia tėvai, seneliai ir t.t.

labai gerai cia pasakyta,mes del tu paciu priezasciu nekrikstysim vaiko baznycioje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodaplauke: 18 kovo 2006 - 11:38