Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos. Kam?

QUOTE(aisstte @ 2009 07 13, 12:19)
vaikas tampa katalikų visuomenės nariu, nuplaunama gimtoji nuodėmė ir dar daug kitų argumentų galėčiau vardinti...

Pritariu,mes augome tikincioje seimoje ir mums krikstas labai svarbus...Nekrikstyti vaiko net nesvarsteme schmoll.gif bet jei tikejimo seimoje visai nera, manau del mados tikrai nereiketu vaikucio krikstyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2010 08 10, 12:49)
Patiko smile.gif Dabar sako, kad nebaisu krikštytis. Aš labai blogai padariau, kad jam daug pasakojau. Mes buvom susitarę, ir angeliuko norėjo, ir dievo vaikeliu tapti norėjo, ir švento vandenėlio ant kaktytės sakė, nebijos... Bet kartais taip būna smile.gif Darželyje per šventes irgi užsispiria ir neina su visais šokti ir dainelių dainuoti. Gal išaugs?
O jo ten tikrai niekas netąsė ir netampė. Pastovėjom, palaukėm, kol išsigulės. Kunigas ir taip ne baltas buvo, o tokia nemaloni situacija tai tikrai sutrikdė jį gerokai, bet... sakė, kad Jokūbas toks ne pirmas. Ko gero, ir ne paskutinis. Na, reikia pažinti tą mano vaiką, kad suprastum, kad jam jokios traumos niekas nepadarė. O nuotraukose ne viskas atrodo taip, kaip yra ar buvo iš tikrųjų. Argi prieštaraujate man?
Streso man buvo, nesmagu prieš žmones, kurie ruošėsi tam, nesmagu, kad mano vaikui rageliai išdygo... Bet gi to neplanavom.
O šypsena atsirado dar bažnyčioje, po visų apeigų ir visą vakarą nedingo smile.gif

Man asmeniškai baisiau būna, kai parduotuvėje vaikas klykia vos tik įėjęs ir savo tiesas bando įpiršti tėvams. O jei neperka ko nori, arba nevaiksto mama kur nori, tada ant žemės gulasi ir klykia...
Tokio amžiaus kaip Jokūbas vaikai nori būti savarankiškais, turinčiais savo nuomonę, išryškėja "aš pats" - nieko nuostabaus. Jis pabandė paprieštarauti ir pamatuoti suaugusiųjų kantrybę, ištvermę bei brandą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 08 14, 18:12)
Pritariu,mes augome tikincioje seimoje ir mums krikstas labai svarbus...Nekrikstyti vaiko net nesvarsteme schmoll.gif bet jei tikejimo seimoje visai nera, manau del mados tikrai nereiketu vaikucio krikstyti  unsure.gif

Sutinku 100 proc jusu pasisakymui drinks_cheers.gif
Atsakyti
O ar galima krikštijimą užvetuot, t.y. jei vienas tėvų nori krikštyt, o kitas - ne, kuriam daugiau šansų laimėt?
Atsakyti
O kokiu tikslu jus krikstijat vaikus? Kad pries aplinkinius "geda nebutu", kad taip visi daro, kad rubeliai grazus ir nuotraukos taip pat? Kad kuo mazesnis ir ramiai guletu bei garsu neleistu? Kokia krikstijimo esme? Jus pacios tikincios? Ar tik siaip, is inercijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainiukas: 20 sausio 2011 - 15:30
QUOTE(rainiukas @ 2011 01 20, 17:30)
O kokiu tikslu jus krikstijat vaikus? Kad pries aplinkinius "geda nebutu", kad taip visi daro, kad rubeliai grazus ir nuotraukos taip pat? Kad kuo mazesnis ir ramiai guletu bei garsu neleistu? Kokia krikstijimo esme? Jus pacios tikincios? Ar tik siaip, is inercijos?

Geras klausimas smile.gif Aš pirmą vaiką pakrikštijau 1,5 metukų ir tikrai iš inercijos, nes taip visi daro, nes tokia tradicija blush2.gif O dabar antram vaikučiui jau suėjo 2 metukai, aš pradėjau galvoti. Tai atsitiko todėl, kad pradėjau gilintis į Biblijos tiesas. Nežinau kaip kiti, bet man tai paliko labai svarbu: daryti ne tai, ką kiti dauguma daro, o aiškinuosi ir gilinuosi į pačią krikšto esmę. g.gif Tiesa Biblijoje neparašyta, kiek metų sulaukęs žmogus turėtų pasikrikštyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 21, 23:27)
Tiesa Biblijoje neparašyta, kiek metų sulaukęs žmogus turėtų pasikrikštyti. smile.gif

Na jei suprasti is to kad Jezus buvo pakrikstytas per 30m tai matomai nera nustatyta kada butent krikstyti 4u.gif Mane krikstijo 18m kita krikstyja vos savaites ,tik man gal geriau biggrin.gif iki tol turetos nuodemes nusiplove tongue.gif tongue.gif

savo vaikus krikstyjau visus tris kai buvo virs metuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2010 09 02, 15:13)
O ar galima krikštijimą užvetuot, t.y. jei vienas tėvų nori krikštyt, o kitas - ne, kuriam daugiau šansų laimėt?

Jai tevai tuokesi baznycioje, tai kaip ir prisieme atsakomybe vaikus aukleti krikscioniskai. Krikstas pats pirmas zingsnis tapti juo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 06 09, 10:43)
Jai tevai tuokesi baznycioje, tai kaip ir prisieme atsakomybe vaikus aukleti krikscioniskai. Krikstas pats pirmas zingsnis tapti juo  mirksiukas.gif

(praėjo daugiau nei metai, bet vis dar neišsiaiškinta...) Jūs nesupratote mano klausimo. Klausimas buvo ne apie tėvų santuoką bažnyčioje, bet apie nesutarimą dėl vaiko krikštijimo. Tarkime, tėvas nori, o mama - ne. Jei tėvas tokiu atveju jau viską derins su kunigu, ar gali mama įsikišti, pasakyti "stop, veto", ir viską sustabdyti?
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2011 10 05, 16:43)
(praėjo daugiau nei metai, bet vis dar neišsiaiškinta...) Jūs nesupratote mano klausimo. Klausimas buvo ne apie tėvų santuoką bažnyčioje, bet apie nesutarimą dėl vaiko krikštijimo. Tarkime, tėvas nori, o mama - ne. Jei tėvas tokiu atveju jau viską derins su kunigu, ar gali mama įsikišti, pasakyti "stop, veto", ir viską sustabdyti?

Čia tik mano pamąstymai, nepriimkit už neginčijamą tiesą.
Manau tai priklausys nuo kunigo, jei jis pamatys, kad šeima nesutaria lieps eiti ir suderinti nuomones. Bet esu girdėjusi atvejų, kai seneliai susitaria ir pakrikštija vaikutį ir tada tiesiog praneša tėvams apie jau įvykusį faktą doh.gif
Atsakyti
Gal kas žinot, ar/kaip galima anuliuoti savo krikštą? Galų gale, juk pakrikštyta buvau ne savo noru, tikinti nesu, o apsimetinėti krikščione nenoriu ir net nenoriu būti įrašyta bažnytinėse knygose, jog priklausau tam tikrai religijai.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 10 26, 21:35)
Gal kas žinot, ar/kaip galima anuliuoti savo krikštą? Galų gale, juk pakrikštyta buvau ne savo noru, tikinti nesu, o apsimetinėti krikščione nenoriu ir net nenoriu būti įrašyta bažnytinėse knygose, jog priklausau tam tikrai religijai.

Atsisakyti tikėjimo galite, bet krikšto anuliuoti- ne. Krikštas- tai neišdildomas dvasinis ženklas.
Atsakyti