QUOTE(Mariposa @ 2005 07 23, 23:25)
As savo mazyles nekrikstysiu, nes:
1. Nesu religinga
2. Mano leliuko tetis ne katalikas, taigi jo atzvilgiu krikstynos butu nepagarba. Kodel mazyle turetu buti katalike, o ne metodiste?
3. Manau, nereiktu piknaudziauti vien tuscia tradicija. Apeigose turi buti tam tikra prasme, o ne tik kriksto tevu isrinkimas, grazus drabuzeliai ir balius sveciams.
4. Mano mazyle viena diena uzaugs ir pati nuspres.
Kokie jusu argumentai krikstyti ar nekrisktyti? Kiek pastebiu vyrauja masinis krikstijimas. Si tradicija tokia gili ir stipri, kad daugelis jau net nebepaiso turi tai prasme kazkokia ar ne. Nesakau, kad mane tai piktina, bet kazkaip keistai ir pavirsutiniskai atrodo, kai zmones i baznycia remiasi tik krikstynu, mirties ar vestuviu progom...
1. Nesu religinga
2. Mano leliuko tetis ne katalikas, taigi jo atzvilgiu krikstynos butu nepagarba. Kodel mazyle turetu buti katalike, o ne metodiste?
3. Manau, nereiktu piknaudziauti vien tuscia tradicija. Apeigose turi buti tam tikra prasme, o ne tik kriksto tevu isrinkimas, grazus drabuzeliai ir balius sveciams.
4. Mano mazyle viena diena uzaugs ir pati nuspres.
Kokie jusu argumentai krikstyti ar nekrisktyti? Kiek pastebiu vyrauja masinis krikstijimas. Si tradicija tokia gili ir stipri, kad daugelis jau net nebepaiso turi tai prasme kazkokia ar ne. Nesakau, kad mane tai piktina, bet kazkaip keistai ir pavirsutiniskai atrodo, kai zmones i baznycia remiasi tik krikstynu, mirties ar vestuviu progom...
QUOTE(renax @ 2005 07 24, 07:34)
Tikiuosi jas ismokint tiketi o ne melstis , ir gyvent pagal 10 dievo isakymu o ne prasyt nuodemiu atleidimo uz ju lauzyma Tikiuosi mane suprasit
Labai pritariu šims mintims, ypač argumentui Nr.3 ir Renax minčiai. Norėčiau leisti dukroms rinktis pačioms, bet vyresniąją pakrikštyjom, o jaunesnę tikriausiai irgi krikštysim, nes labai nenoriu kasdien kovoti su begaliniais močiučių priekaištais ir nuolat laikytis prieš tokį spaudimą. Deja... Man gražus ir prasmingas šis sakramentas, norėčiau, kad mano vaikai sąmoningai jį priimtu, jie Dievas jiems apsireikš kaip Kristus, bet... Ai, gal aš per silpna mama