Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos. Kam?

QUOTE(Leksa @ 2009 07 30, 20:35)
Jei jis nori, eina i baznycia, apie dieva ir religija nesikalbam, per Kucias jis mesos nevalgo (as valgau), ir aplamai, man Kucios, Kaledos ir Velykos tera seimos/giminiu susiejimo svente ir nieko daugiau.

trumparegiskas poziuris. Visame pasaulyje jos yra religines sventes. Tik dabar jos komercinemis padarytos. Pries daugiau nei 20 metu (kai buvau maza) tikrai buvo sventos dienos, kai visi nuo visokiausiu politruku, kom sekretoriu, ir t.t... pasislepe svesdavo ir baznycion eidavo. Tada nedalindavo iseiginiu i kaire, ir i desine. Nesu religine fanatike, bet elementarias tikejimo tiesas ismanau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meletė: 31 liepos 2009 - 20:47
[quote=Leksa,2009 07 30, 20:35]
O man atrodo viskas yra gan paprasta: jei vaikas pakrikstytas, tai jis katalikas, jei nekrikstytas, tai ne katalikas.
blink.gif blink.gif blink.gif Nu atsiprasau, bet gal prasom pries reiksdama savo nuomone, darykite logiskai. Kai vaikas, kudikis, suauges yra pakrikstijamas jis tampa krikscioniu!!! lotuliukas.gif , nes anot jusu butu galima suprasti kad krikstija tik romos katalikai, taip jus parodote jog ne labai suvokiate ka reiskia krikstas ir kad krikstas pripazystas krikscionybeje o ne tik pas katalikus lotuliukas.gif
Nes konfesiju yra daug ir krikscioniskos konfesijos (Romos katalikai, evangelikai reformatai, evangelikai liuteronai, metodistai, baptistai ir t.t...) visos jos suteikia kriksta ir "padaro" asmeni krikscioniu, o ne kataliku. Nemaisykite svarbiu savoku doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Oi kaip man patiko ši tema 4u.gif
Mane irgi spaudžia seneliai, t.y. vyro tėvai kad reik vaikus krikštyt. Vyresnėlį pakrikštijom, be didelio baliaus, ir visi nusiramino. Mažiui dar tik 3 mėnesiai, o jau prasideda... be to sūnėnui metai su biškučiu, tai jau labai reik visiems jį krikštyt, tai "tuo pačiu" abu nori... kai paklausi o kodėl reik krikštyt, atsakymas mane varo iš proto :"taigi visi taip daro" doh.gif
Čia beskaitinėdama radau super mintį : krikštynas daryti grynai vaikišką šventę, su linksmybėm ir žaidimais ir JOKIO alkoholio. Ir dabar tikrai žinau, iškelsiu tokią sąlygą lotuliukas.gif, nes iš esmės aš už patį krikštą, tik mane siutina į kokį beprasmį karnavalą ir pagėrimą tai išvirsta. O šventės kaltininkas ir mama dažniausiai buna pervargę, nori greičiau namo, miego ir kad visi paliktų ramybėje...
Abu su vyru pakrikštyti, bet nesam susituokę bažnyčioje, ar galim būti krikšto tėvais?
ir negaliu tvirtai pažadėt, kad išauginsim kataliką... neseniai keturmetis paklausė kas danguje gyvena, atsakiau žvaigždės... atsakymą jau žinau pati, neturėčiau sutikt būti krikšto mama, bet būsimo krikštavaikio tėvams tai nesvarbu, jie nori tik fakto- krikštynų doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
seneliams nuramint wink.gif
Atsakyti
Esu tikinti taip pat savaip... i baznycia einu tik tada, kai ji tuscia, nors man geriau issikalbeti kur nors gamtoje... vaikiuka zadu krikstyti, nes manau, kad pastojau po karstu prasymu... degiau baznycioje zvakute ir meldziau, kad duotu sansa buti motinai... pastojusi iskart vyrui pasakiau, kad vaika krikstysiu, nes laikau mazyli Dievo dovana... mano vyras nekrikstytas ir netikintis, bet mano sprendima gerbia...
Atsakyti
mes krikstysim be jokio baliaus, su krikstateviais i kavine nueisim, nes vaikiukas dar mazas, nieko nesupras, o jei vyresni krikstyciau - daryciau svente be alkoholio, nes tai jo svente wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Meletė @ 2009 07 31, 21:46)
trumparegiskas poziuris. Visame pasaulyje jos yra religines sventes. Tik dabar jos komercinemis padarytos. Pries daugiau nei 20 metu (kai buvau maza) tikrai buvo sventos dienos, kai visi nuo visokiausiu politruku, kom sekretoriu, ir t.t... pasislepe svesdavo ir baznycion eidavo. Tada nedalindavo iseiginiu i kaire, ir i desine. Nesu religine fanatike, bet elementarias tikejimo tiesas ismanau.

Kad visam pasauly tai tikrai ne. O sakykim JAV dėl korektiškumo kitų religijų atžvilgių oficialiai net vadinamos žiemos atostogomis, o ne Kalėdomis. 4u.gif

Kai dabar krykštyjama tik dėl baliaus ir gražių nuotraukų tai tikrai nesuprantu, kam g.gif . Tikinčiam žmogui tai reiškia, kad jo vaikas įgyja apsauga iš dangaus ir nuplaunama pirmapradė nuodėmė 4u.gif o kodėl krikštyja nepraktikuojantys krikščionys tai nežinau g.gif
Atsakyti
nekrikstysiu, nes reikes daryt baliu- lotuliukas.gif keisciausias argumentas. Arba dar: tiki, kad vaiko siela pasirenka tevus, bet netiki kriksto sakramentu- priestarauja pati sau. na, jei jau netiki, tai netikek niekuo, o ne pasirinktinai.
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2010 05 15, 14:50)

cia manau turin nuspresti tevai, kad pakrikstyti savo maziuka  mirksiukas.gif

absurdas. nuspręsti turi pats vaikas. ar jums patiktų, kad už jus sprendimus priimtų kiti? tarkim pirkti namą, stotį į universitetą, ištekėti? jei atsakymas ne - tada teiginys kad spręsti turi tėvai absurdiškas.

o vaiko amžius manau turėtų būti ne mažiau kaip septyni metai. kad suvoktų krikšto esmę ir prasmę bei pats pasirinktų ar to nori, o ne tėvai primestų religija, nors dažniausiai tėvams nė to krikštas nereiškia, tiesiog ritualą ar vos ne pareigą.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 24, 16:24)
absurdas. nuspręsti turi pats vaikas. ar jums patiktų, kad už jus sprendimus priimtų kiti? tarkim pirkti namą, stotį į universitetą, ištekėti? jei atsakymas ne - tada teiginys kad spręsti turi tėvai absurdiškas.

o vaiko amžius manau turėtų būti ne mažiau kaip septyni metai. kad suvoktų krikšto esmę ir prasmę bei pats pasirinktų ar to nori, o ne tėvai primestų religija, nors dažniausiai tėvams nė to krikštas nereiškia, tiesiog ritualą ar vos ne pareigą.

na as pvz nematau jokio cia primetimo, jeigu vaiko tevai patys yra katalikai krikscionys ir krikstyja savo vaika kudikysteje. Tai tada visai nesikiskim i vaiko gyvenima, auklejima. Net vardo neduokim... Gal vaikui ateityje nepatiks jo reiksme g.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 24, 15:24)

Tai tuomet gal net ir nemaitinkime vaiko nuo gimimo - gi nežinome ar jis nori motinos pieno, ar mišinuko. Nerenkime jo, nes nežinome kokiais rūbeliais jis nori būti aprengtas. Kai užaugs, tada pats tegul nusprendžia. Nu nereikia gi šitaip doh.gif . Vienas dalykas yra namo pirkimas, stojimas į universitetą ir pan. Tuomet ir vaikas jau būna nebe vaikas, o suaugęs žmogus. Ir tai visai kas kita. O kol vaikas mažas, tai tėvai juo rūpinasi ir daugumą dalykų sprendžia už jį. Aišku, kai tėvai nuolat nurodinėja jau ir suaugusiam vaikui, tai labai blogai. Bet mes dabar kalbame apie mažus vaikus.

Ką jau ten tas 7m vaikas gali labai suvokti? Kad galėtų vaikas rinktis, tai jis turi būti išsamiai susipažinęs su įvairiomis religijomis, va tada galėtų pasirinkti koks tikėjimas jam priimtiniausias. O kitu atveju vistiek vaikui pilnas pasirinkimas neduodamas smile.gif . Dažniausiai tėvai krištija vaiką pagal savo pačių tikėjimą, o kaip bus kai vaikas užaugs, tai jau čia ir nesužinosi, kol vaikas neužaugs. Gal kažkada vaikas priims išvis kitą tikėjimą, gal netikintis bus, gal išves savo tikėjimo teorijas ir t.t.. Aplamai šiuo klausimu galima diskutuoti iki begalybės ir vieningos nuomonės nerasti smile.gif

Mano vyresnėlis sūnus buvo pakrikštytas 1,8 metų. O mažiuką krikštysim beveik 3 metukų.

DEM, nuostabų kunigą turėjote wub.gif . Mano vyresnėlis turi kunigo į krikšto atviruką įrašytus žodžius - "Turi užaugti, tapti Asmenybe. Linkiu, meldžiu." To kunigo, garsaus Lietuvoje žmogaus, jau nebėra. O vat jo linkėjimas pildosi wub.gif (tfu tfu tfu... doh.gif )
Atsakyti
Sutinku su Amica. Absurdas, kad vaikas turi nuspręsti, kada jam būti pakrikštytam. Tai gal paklauskim, ar išvis vaikas nori gyventi ir būti pagimdytas?
Mes savo sūnų krikštyjos 3 mėnesių, na o jau Komunijos eis, kai supras viską smile.gif
Atsakyti