QUOTE(Mariposa @ 2005 07 23, 21:25)
Norejau isgirst mamyciu argumentus, kodel nusprendet krikstyt savo vaikelius. Ar net nesvarstet apie tai (apie argumentus)?
As savo mazyles nekrikstysiu, nes:
1. Nesu religinga
2. Mano leliuko tetis ne katalikas, taigi jo atzvilgiu krikstynos butu nepagarba. Kodel mazyle turetu buti katalike, o ne metodiste?
3. Manau, nereiktu piknaudziauti vien tuscia tradicija. Apeigose turi buti tam tikra prasme, o ne tik kriksto tevu isrinkimas, grazus drabuzeliai ir balius sveciams.
4. Mano mazyle viena diena uzaugs ir pati nuspres.
Kokie jusu argumentai krikstyti ar nekrisktyti? Kiek pastebiu vyrauja masinis krikstijimas. Si tradicija tokia gili ir stipri, kad daugelis jau net nebepaiso turi tai prasme kazkokia ar ne. Nesakau, kad mane tai piktina, bet kazkaip keistai ir pavirsutiniskai atrodo, kai zmones i baznycia remiasi tik krikstynu, mirties ar vestuviu progom...
As savo mazyles nekrikstysiu, nes:
1. Nesu religinga
2. Mano leliuko tetis ne katalikas, taigi jo atzvilgiu krikstynos butu nepagarba. Kodel mazyle turetu buti katalike, o ne metodiste?
3. Manau, nereiktu piknaudziauti vien tuscia tradicija. Apeigose turi buti tam tikra prasme, o ne tik kriksto tevu isrinkimas, grazus drabuzeliai ir balius sveciams.
4. Mano mazyle viena diena uzaugs ir pati nuspres.
Kokie jusu argumentai krikstyti ar nekrisktyti? Kiek pastebiu vyrauja masinis krikstijimas. Si tradicija tokia gili ir stipri, kad daugelis jau net nebepaiso turi tai prasme kazkokia ar ne. Nesakau, kad mane tai piktina, bet kazkaip keistai ir pavirsutiniskai atrodo, kai zmones i baznycia remiasi tik krikstynu, mirties ar vestuviu progom...
as krikstysiu savo vaika ne del baliaus ar rubeliu, tuo labiau, kad baliaus nei nebus. man svarbu, kad jis butu krikscionis. nesu religinga,nelakstau i baznycia... kai pora suteikiamas santuokos sakramentas, ji pasizada savo vaikus aukleti krikscioniskai, tad jei patys krikscionys, manau vaika reiketu krikstyti.