Oi, mylimuke, tu labai kategoriška
Matosi, kad tvirtą stuburą turi
Man patinka tokios tvirtos moterys, kurioms kiti savo valios neprimes (ne taip, kaip kitoms: ai, aš tai netikiu, bet mociute labai norejo, kad pakrikštytume...).
Su primygtiniu raginimu krikšyti vaiką iš savo giminės pusės nesusidūriau. Aš nebe pirma laisvamanė savo šeimoje. Tėvai be santuokos sakramento n metų gyvena, manęs su broliu nekrikštijo. Močiutė (mamos mama) - moteryte 82 metų, bet labai jau negilaus tikėjimo. Į mišias retai nueina, namie nesimeldžia, geriau vakarais gaublį pasukioja, mintyse po svečias šalis pakeliauja... Ir ne miestietė ji, kaimo gūdumoje gimus, užaugus ir pasenus. O būna ima ir pareiškia: Ak, tie kunigai... jauni,stiprūs vyrai, verčiau eitų dirbti
Vaikystėje, kai kaime vasarodavau, ir mane per kokią žolinę į bažnyčią nusivesdavo. Bet sakydavo: tu nieko nedaryk, pastovėk ir tiek. Na ir klūpo visa bažnyčia per mišias ant kelių, o aš vidury stypsau - močiutės klausau.
Tiesa, mano nekrikštas broliukas-dvynukas komunijos priėjo
Jam tada 10 metų buvo. Ai, kažkaip netyčia su draugais į pamokėlės, kuriose komunijai ruošia, nukeliavo, taip paskui su draugais visas ir atlankė. Jis tai nesuprato šito, kad komunijos be krikšto priimti negalima. O tėvai aiškinti nesivargino. Na, jeigu vaikas nori pirms komunijos prieiti, argi gaila? Nupirko mama žvakę, aprengė juodai - baltai, vis šeima į bažnyčią nusigrūdom,mišiose sudalyvavom (tiksliau, atžiūrėjom), tėtis dar 5 rublius paaukojo
Ir visi patenkinti. O brolio lankymasis bažnyčioje tuo ir užsibaigė. Mūsų šeima net per laidotuves į bažnyčią neina, prie karsto pasilieka.
Turbūt tikroms katalikėms kraupiai ir neatsakingai toks tėvų požiūris skamba, o man - juokinga prisiminti. Mano tėvai - labai liberalūs žmonės. Ji visada palaikė mano pasirinkimą, kad ir koks keistas jis būtų. Nusprendžiau gimdyti vaiką ne santuokoje - tik vieną kartą man laukiantis klaustelėjo, ar neketiname tuoktis ir viskas. Nusprendžiau palikti vaiko tėvą - parėmė mano sprendimą (nors iš šalies žiūrint, atrodė, ko ten skirtis: negeria, nemuša, pas kitas neina. Tiesiog supratau, kad tai ne tas žmogus, su kuriuo norėčiau praleisti visą gyvenimą). Jų požiūris toks: jei man gerai, tai jiems - tuo labiau.