Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos. Kam?

QUOTE(Luknė @ 2007 07 11, 10:23)
Tai visgi, mylimuke, kaip manai, ar netikintys tėvai turėtų krikštyti savo vaiką? Ar krikštydami jie nieko neapgaudinėja?

Tu turbut pati neskaitai mano postu doh.gif Jau gal simta kartu sakiau, kad tevai turetu suteikti vaikui pasirinkimo laisve blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(QUOTE(Luknė @ 2007 07 11 @ 10:01)
Vėl sugrįžtu prie savo teiginio - kas netiki Dievu, kam Dievas nesvarbu, neturėtų krikštyti. Jei gerai suprantu tai vienintelis teiginys dėl kurio man pritaria ir mylimukė.

mylimuke,2007 07 11, 11:11)
Jau taip cia pasakei, kad susidaro ispudis, jog jei tevai netikintys, tai ir vaika turi toki auginti.As auginsiu dukra nei neigdama dievo buvima, nei teigdama. Ko paklaus, stebgsiuos atsakyti kuo objektyviau, bet nebruksiu savo asmenines nuomones.

QUOTE(mylimuke @ 2007 07 11, 11:54)
Tu turbut pati neskaitai mano postu  doh.gif  Jau gal simta kartu sakiau, kad tevai turetu suteikti vaikui pasirinkimo laisve  blush2.gif

Skaitau ir nesuprantu. Tai turėtų ar neturėtų? Nes kai pasakau, jog supratau , kad tu manai, kad neturėtų krikštyti - sakai, kad susidariau neteisingą įspūdį, kai klausiu, gal manai, kad turėtų - sakai suteiksiu laisvę.
Sakai, kad nebruksi savo asmeninės nuomonės apie Dievą, o jei paklaus, kokia tavo nuomonė, ką atsakysi?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 11, 13:12)
Skaitau ir nesuprantu. Tai turėtų ar neturėtų?  Nes kai pasakau, jog supratau , kad tu manai, kad neturėtų  krikštyti - sakai, kad susidariau neteisingą įspūdį, kai klausiu, gal manai, kad turėtų - sakai suteiksiu laisvę.
  Sakai, kad nebruksi savo asmeninės nuomonės apie Dievą, o jei paklaus, kokia tavo nuomonė, ką atsakysi?

Nekrikstijimas ir laisves suteikimas yra vienas ir tas pats tongue.gif
Tokios formos klausima "kokia tavo nuomone apie dieva" 3metis tikrai neuzduos. O vyresniam ir paaiskinsiu, kad "AS MANAU, kad dievo nera, bet cia tik mano nuomone, todel tu gali manyti kitaip".
Atsakyti
Na tai ir sakau, kad tie kas Dievu netiki neturėtų krikštyti savo vaikų. Tu pritari šiai minčiai. Smagu, kad diskusiją galim baigti priėję šiokios tokios bendros nuomonės good.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 11, 10:54)
Tu turbut pati neskaitai mano postu  doh.gif  Jau gal simta kartu sakiau, kad tevai turetu suteikti vaikui pasirinkimo laisve  blush2.gif

Kristas nera pasirinkimo laisve jis yra pveldimas o jus ka ne katalikai......Dive kokie mes nepatriotai....
Atsakyti
QUOTE(ligita123 @ 2007 07 11, 21:55)
Kristas nera pasirinkimo laisve jis yra pveldimas o jus ka ne katalikai......Dive kokie mes nepatriotai....

Paveldeti gali nosies ilgi, plauku spalva, tai, ko zmogus jau negali pakeisti ar pasirinkti. O del religijos gali rinktis.
Be to, prie ko cia patriotizmas? Religija ir tevynes meile yra visiskai skirtingi dalykai tongue.gif
Kadangi as netikiu i krikscioniskaji dieva, tai ir nelaikau saves katalike.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 12, 09:23)
Paveldeti gali nosies ilgi, plauku spalva, tai, ko zmogus jau negali pakeisti ar pasirinkti. O del religijos gali rinktis.
Be to, prie ko cia patriotizmas? Religija ir tevynes meile yra visiskai skirtingi dalykai  tongue.gif
Kadangi as netikiu i krikscioniskaji dieva, tai  ir nelaikau saves katalike.

Jei tu su vyru ejot "sliubo" tai patys prie altoriaus prisizadejot, vaikui suteikt katalikybe.
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 07 12, 11:26)
Jei tu su vyru ejot "sliubo" tai patys prie altoriaus prisizadejot, vaikui suteikt katalikybe.

Tai kad mes nejom sliubo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 12, 14:54)
Tai kad mes nejom sliubo tongue.gif

tada su tavim viskas aisku mirksiukas.gif Siaip... ir as uz tai kad vaikas pats pasirinktu. Bet kadangi tai ka pasizadu reik ir ivykdyt.... manau, kad ir sis krikstas nepamaisys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 07 12, 18:54)
tada su tavim viskas aisku mirksiukas.gif Siaip... ir as uz tai kad vaikas pats pasirinktu. Bet kadangi tai ka pasizadu reik ir ivykdyt.... manau, kad ir sis krikstas nepamaisys rolleyes.gif

O 10dievo isakymu laikaisi? Juk irgi pazadejai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 12, 20:41)
O 10dievo isakymu laikaisi? Juk irgi pazadejai  biggrin.gif

Dievo įsakymai
1. Neturėk kitų Dievų, tik mane vieną.
2. Netark Dievo vardo be reikalo.
3. Švęsk sekmadienį.
4. Gerbk savo tėvą ir motiną.
5. Nežudyk.
6. Nepaleistuvauk.
7. Nevok.
8. Nekalbėk netiesos.
9. Negeisk svetimo vyro ir svetimos moters.
10.Negeisk svetimo turto.
Man atrodo, kad kiekvienas doras žmogus jų laikosi, net jei jis Dievu netiki (aišku tada pirmasis įsakymas ne iki galo vykdomas). Argi tu jų nesilaikai? Laikytis tai ne niekada nepažeisti, bet stengtis nepažeisti, nuolat prie jų grįžti, savo elgesyje jais remtis.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 12, 21:15)
Dievo įsakymai
1. Neturėk kitų Dievų, tik mane vieną.
2. Netark Dievo vardo be reikalo.
3. Švęsk sekmadienį.
4. Gerbk savo tėvą ir motiną.
5. Nežudyk.
6. Nepaleistuvauk.
7. Nevok.
8. Nekalbėk netiesos.
9. Negeisk svetimo vyro ir svetimos moters.
10.Negeisk svetimo turto.
Man atrodo, kad kiekvienas doras žmogus jų laikosi, net jei jis Dievu netiki (aišku tada pirmasis įsakymas ne iki galo vykdomas). Argi tu jų nesilaikai? Laikytis tai ne niekada nepažeisti, bet stengtis nepažeisti, nuolat prie jų grįžti, savo elgesyje jais remtis.

1) Netikintis tikrai sio nesilaiko
2) Oi kaip tariu, ir tikrai be reikalo, ir netikiu, kad kokia moterele nusilauzus naga nera niekad pasakius "o dieve" blush2.gif
3) Svesti - nedirbti nieko, net menkiausio buities darbo, eiti i baznycia ir pan. Tikrai visi tikintys eina kas sekmadieni? g.gif
4) nu cia jau nuo tu paciu tevu auklejimo priklauso. Bet netikiu, kad bent mintyse ne vienas nera pasakes, "eik tu ..."
5) nu sito turbut daugiausiai laikomes, jei nesiskaito uodu, voru ir kt zudymas biggrin.gif
6) Seksas iki vestuviu - irgi paleistuvavimas (anot krikscioniu tikejimo) tongue.gif
7) Nu dar nieko nepavogiau biggrin.gif
8) Kalbu beveik kasdien, ir visi iki vieno yra kadanors pamelave
9,10) Visi mes kartais pavydim, ar storos pinigines, ar kudos bobos... bigsmile.gif

Pagal tavo pasakyma, tai tikrai katalika tikrai sunku butu surasti. Jau nekalbu apie istatymu laikymasi, bet ar daug tokiu, kuris prie ju grizta ir remiasi gyvenime? O tu tokia?
Atsakyti