QUOTE(Luknė @ 2007 07 09, 13:11)
Aš atsakinėdama taip įtemptai galvoju, kaip aiškiau išdėstyti savo mintis, kaip kuo glausčiau atsakyti į daugiau klausimų... Bet jau kelintą kart paskaitau,ką rašai ir suprantu, kad man nepavyko. Tu nesupranti ką sakau, nes net klausi vėl tų dalykų apie kuriuos sakiau, arba įrodinėji tą patį su kuo jau sutikau.
Kodel as nesuprantu tavo minciu? Tai gal tu nepakankamai aiskiai jas isdestai?
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 09, 13:13)
Jau ne vienoj temoj pastebėjau, kaip greitai pamiršti, ką anksčiau esi rašiusi . Ech, ta žalia jaunystė, kai viską supranti ir žinai, o kuo toliau, tuo daugiau atsiranda klausimų. Tingiu ieškoti posto, kur sakai, kad Biblija - tai nesąmonė (ar kažkas panašaus).
Toks aprašytas šventimas ir yra visiškas nesidomėjimas šventės prasme ir suvedimas tiesiog į baliuką. O tai tik šventės lukštas, be jokio prasmės užpildo. Niekam nesiūliau nešvęsti, bet švęsti, kai matai šventimo prasmę yra visiškai kitas jausmas, nei atsisėdus tiesiog pabaliavoti.
Šaknis šių švenčių puikiai žinau, ir pagonybė man savotiškai žavi ir romantiška. Bet kad ir kaip ten būtų, istorijos rato nepasuksime ir šių švenčių pagoniška prasmė yra papildyta krikščioniškais simboliais. Niekas dabar nepasakys, kaip ten būtų buvę, jeigu lietuviai būtų ir likę pagonys vidury Europos.
Šiaip tai man baisiausia yra ne kitos religijos išpažinimas (kaip ten bebūtų, visų religijų esmė yra ta pati, tik išraiškos skirtingos), bet netikėjimas niekuo. Atsimenu ateizmo laikus, kai pradinėse klasėse mane kurį laiką buvo apėmęs siaubas vien nuo minties, kad gyvenimas taip ima ir pasibaigia sulig mirtimi. Visgi, bet kuris tikėjimas suteikia vilties ir šiokios tokios dvasios ramybės.
Toks aprašytas šventimas ir yra visiškas nesidomėjimas šventės prasme ir suvedimas tiesiog į baliuką. O tai tik šventės lukštas, be jokio prasmės užpildo. Niekam nesiūliau nešvęsti, bet švęsti, kai matai šventimo prasmę yra visiškai kitas jausmas, nei atsisėdus tiesiog pabaliavoti.
Šaknis šių švenčių puikiai žinau, ir pagonybė man savotiškai žavi ir romantiška. Bet kad ir kaip ten būtų, istorijos rato nepasuksime ir šių švenčių pagoniška prasmė yra papildyta krikščioniškais simboliais. Niekas dabar nepasakys, kaip ten būtų buvę, jeigu lietuviai būtų ir likę pagonys vidury Europos.
Šiaip tai man baisiausia yra ne kitos religijos išpažinimas (kaip ten bebūtų, visų religijų esmė yra ta pati, tik išraiškos skirtingos), bet netikėjimas niekuo. Atsimenu ateizmo laikus, kai pradinėse klasėse mane kurį laiką buvo apėmęs siaubas vien nuo minties, kad gyvenimas taip ima ir pasibaigia sulig mirtimi. Visgi, bet kuris tikėjimas suteikia vilties ir šiokios tokios dvasios ramybės.
O ko tu cia man moralizuoji? Kaip as noriu taip svenciu, o tu svesk kaip tu nori Nesakiau,kad biblija nesamone, sakiau, kad man ji primena pasaka, ir to neneigiu, ir visos tos sventes nesiasocijuoja su religija man niekaip
Kazin, ar yra zmoniu, kurie netiki niekuo. Jie tik taip teigia, nes galbut ju tikejimo israiska yra labai atsiskyrusi nuo religines prasmes. Juk svarbu, ne kam meldiesi, o kad apskritai kazkuo tiki. Tikejimas ir veda i prieki Nors kai kurie mano, kad melsis dievui ir jis juos isgelbes paciam zmogui nieko nedarant. Cia tai jau marazmas
Papildyta:
QUOTE(jovial @ 2007 07 09, 13:37)
As leidziu. Tik man norisi arba prasmingu veiksmu, arba...
Mano manymu krikstyti reikia tik suvokiant viso to prasme. Anyta labiausiai pjauna del krikstynu, o kai paklausiau kam to reikia atsake: "juk krikstas niekam nieko blogo nepadare". Niu ir suprask kam jo reikia.
Kalbejau su viena vienuole. Ji isaiskino kriksto prasme. Tikrai nepriestarauciau, jei butu tokie ju motyvai, o dabar
Mano manymu krikstyti reikia tik suvokiant viso to prasme. Anyta labiausiai pjauna del krikstynu, o kai paklausiau kam to reikia atsake: "juk krikstas niekam nieko blogo nepadare". Niu ir suprask kam jo reikia.
Kalbejau su viena vienuole. Ji isaiskino kriksto prasme. Tikrai nepriestarauciau, jei butu tokie ju motyvai, o dabar
Va butent. Niekas nieko rimto nepasako. Taip reikia, taip visi daro, krikstas nepakenks, bus geresnis vaikas, ka zmones pasakys ir t.t. Del tokiu juokingu priezasciu nera reikalo krikstyti.