Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos. Kam?

na aš žinau jog savus vaikus tikrai krištysiu, per daugelį metų atsirado kaip tikėjimo tradicija mūsų šeimoje, juk senoliai ne veltui krištydavo vaikus.
Atsakyti
Mes ir pakrikstyjom , ir pirma komunija priejo, ir sutvirtinimo sakramenta prieme. Nematau cia nieko blogo. Mes irgi nesam super tikintys, bet tesiam seimos tradicijas ir tiek. smile.gif
O kam tie baliai. Galima kukliai seimos rate pietus padaryti ir psio. Cia vaiko svente. smile.gif
Atsakyti
ir mes krikštysime bet vėlgi gėda prisipažinti bet mano mama to labai labai prašo. Jis nuolatos apie tai kalba jai tai labai svarbu ir nu padarysime malonę. Vistik Dieviška apeiga......juk tai nėra blogis.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2005 07 24, 08:34)
As esu tikinti ,bet truputi kitaip . Man tikejimas ne pasimeldimas baznycioje o gyvenimo budas . Tikiuosi kad tikejimas sirdimi visada bus geresnis uz paburbuliavima maldu ir davima keliu litu pamaldose . Mane net vemt vercia kartais kunigu materializmas , ne vienose pamaldose maciau ( kai jau reik eiti ) , kaip piktai renkantysis i bobute ziuri kuri nepajegi centuku surinkt , ir kaip lankstosi jei meti daugiau . Kai prasiau merdincios dukros pakrikstyt kunigas be pinigu nejo , po to kart viskas nutruko .
Vienu zodziu baznycia ne man ,nelinkusi stabams melstis .
Dukros nekrikstitos ,bet puikiai susipazinusios su visom religijom . Kai ateis laikas priims tikejima arba pasirinks kita . Tikiuosi jas ismokint tiketi o ne melstis , ir gyvent pagal 10 dievo isakymu o ne prasyt nuodemiu atleidimo uz ju lauzyma  biggrin.gif Tikiuosi mane suprasit smile.gif

nors zinute rasyta seniai, bet cia kaip ir mano mastymas. Nekrikstau sunaus, net ir zyziant tevams, kad "reikia". Man tai ne argumentas. Dabar laikai pasikeite. Nebutina vaiksciot i banznycia kad tiketum kazkuo. Va ir tiek.
Laimes ir sveikatos visoms ir visiems 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
mann tai ne tik tradicija, tai labai grazi, sviesi, sventa ceremonija. Pakrikstiji vaikuti, ir daug lengviau sirdelei pasidaro. nezinau, kaip paaiskint, bet man tai labai svarbu ir labai labai grazu wub.gif
Atsakyti
Sveikos,
mes su vyru nesam labai uolus katalikai, tiesa sakant ne nebeatsimenu,kada buvom baznycioj. Vyras netgi tu visu sakramentu nepriejes, o mane vaikystej tevai priverte ax.gif Taip taip, priverte, nes visai nenorejau to daryti, ir ne todel, kad tam daznas vaikas priesinasi, o todel, kad visada buvau tokios nuomones, kad tokius dalykus reik daryti tik tada, kai zmogus pats suvokia,kas tai yra ir kam to reikia, ir aisku jei jam priimtinas krikscioniu tikejimas.
Tai va, uzaugus nuomones ne kiek nepakeiciau. Dabar musu dukrytei greit 2.5men ir visi giminaiciai jau planuoja vasara ivyksiancias krikstynas, o mano senelis dargi reikalauja musu santuokos baznycioj. Tiesiog spaudzia jie mus doh.gif Ir as, ir vyras to daryti dabar nenorime, bet baisu,kad gimines uzgraus blink.gif Ar yra panasiai mastanciu "nuodemingu" mamyciu? (kaip mano mociute pasakytu blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 04 24, 12:51)
Sveikos,
mes su vyru nesam labai uolus katalikai, tiesa sakant ne nebeatsimenu,kada buvom baznycioj. Vyras netgi tu visu sakramentu nepriejes, o mane vaikystej tevai priverte  ax.gif  Taip taip, priverte, nes visai nenorejau to daryti, ir ne todel, kad tam daznas vaikas priesinasi, o todel, kad visada buvau tokios nuomones, kad tokius dalykus reik daryti tik tada, kai zmogus pats suvokia,kas tai yra ir kam to reikia, ir aisku jei jam priimtinas krikscioniu tikejimas.
Tai va, uzaugus nuomones ne kiek nepakeiciau. Dabar musu dukrytei greit 2.5men ir visi giminaiciai jau planuoja vasara ivyksiancias krikstynas, o mano senelis dargi reikalauja musu santuokos baznycioj. Tiesiog spaudzia jie mus  doh.gif  Ir as, ir vyras to daryti dabar nenorime, bet baisu,kad gimines uzgraus  blink.gif  Ar yra panasiai mastanciu "nuodemingu" mamyciu? (kaip mano mociute pasakytu  blush2.gif  )

vaiką krikštyti ar ne,turi nuspręs tik tėvai,prieko seneliai juolabiau giminaičiai.o ką apie tai galvoja giminė, bent jau man vienodai šviečia.
gal ir ne į tema,pvz., mano dukrytės vardas pagoniškas,tai kone visa vyro giminė puolį,kas čia per vardas ir t.t ir iki šiool priekaištauja,bet man dzin....mano vaikas ką noriu tą darau.
o dėl krikštynų aš pati norėjau pakrištyti,negaliu atsakyti kodėl....bet tikrai tam neturėjo įtakos giminaičiai

sėkmės apsisprendžiant
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lina*: 24 balandžio 2007 - 13:50
Aš pati irgi noriu pakrikštyti savo dukrytę, bet man svarbiau tas krikšto tėvų parinkimas ir jų atsakomybė prieš vaikelį, todėl nekrikštysiu tol kol nerasiu krikšto tėčio 4u.gif Kažkaip man skaudu, kad parenkami tokie krikšto tėvai, kad paskui nė nematai jų ir negirdi. O jie turi būti kaip antri tėvai. Nu čia mano nuomonė blush2.gif Mus ir visi spaudžia dėl krikštynų, bet aš iš kart sakau, kad nėra verto krikšto tėčio ir ką jie gali pasakyti doh.gif
Atsakyti
Nejaugi tarp visų artimų žmonių nėra nei vieno, kam patikėtum šią garbę? O dėl pačio krikšto, manau, jog tai tėvų pareiga. O vėlau užaugęs vaikas pats pasirinks tikėti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2007 04 24, 13:55)
Aš pati irgi noriu pakrikštyti savo dukrytę, bet man svarbiau tas krikšto tėvų parinkimas ir jų atsakomybė prieš vaikelį, todėl nekrikštysiu tol kol nerasiu krikšto tėčio  4u.gif  Kažkaip man skaudu, kad parenkami tokie krikšto tėvai, kad paskui nė nematai jų ir negirdi. O jie turi būti kaip antri tėvai. Nu čia mano nuomonė  blush2.gif  Mus ir visi spaudžia dėl krikštynų, bet aš iš kart sakau, kad nėra verto krikšto tėčio ir ką jie gali pasakyti  doh.gif

Saunuole ! drinks_cheers.gif As irgi uz tai, kad kriksto tevai jaustu atsakomybe ir meile krikstavaikiui. Tai rimtas zingsnis! LINKIU surasti patikimus krikstatevius.
Atsakyti
Aš irgi pritariu, jog sunkiausia parinkti krikšto tėvelius. Tačiau krikštyti ar ne-tėvų reikalas, o ne giminės. Mane piktina tai, nes panašu, kad giminei ne tiek pats krikštas svarbu, kiek balius.

Mes savo dukrytės dar nepakrikštijom, tačiau planuojam. Santuoka mūsų irgi neįregistruota ir man bandė priekaištauti, bet aš pasakau, jog aš dėkinga už pastebėjimus ir patarimus, bet tai mano gyvenimas. Nenorit, tai nebendraukit. Skamba gal ir žiauriai, bet tai kad kišasi kiti irgi nepamalonina...
Atsakyti
sveikutes 4u.gif mes su vyru neesame tokie labai tikintys bigsmile.gif .o mociutes ir prosenele tai jau labai labai tikincios.kai tik gime dukryte vos ne kiekviena diena zyze kada krikstysime.radome gerus ir pareigingus krikstatevius.ir pakrikstijome. biggrin.gif ne todel kad zyze o tiesiog patys nusprendeme taip.ir krikstynos nebuvo kazkoks balius.buvome mes ir krikstatevai,jokiu mociuciu ir kitu sveciu.ir buvo ramu.biski nusivyle mociuets ,bet su tuo susitaike. biggrin.gif mes su vyru nesusituoke baznycioje ir mano tevai su mano nuomone taikosi ,o jo tevai kaskart zyzia.tai vis sakau kad jis man gal ir neskirtas gal po metu skirsimes .tai nustoja kalbeti(laikinai) doh.gif na va pavasaris ir tuoj vasara tai jau anyta terorizuoja sunu del pirmos komunijos.jis nenori ir grieztai atsisako.vienu zodziu vaikas pats renkasi kuo jam tiketi kuo ne. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nesenai krikstyjom 10 metu berniuka.nes jis norejo buti pakrikstytas kaip kiti klases vaikai.ir tureti krikstatevius.nors apie tikejima jis ne zalio supratimo neturi. lotuliukas.gif
tai tevelai jums reikes nuspresti ir neklausykite gimines.juk savo galva turite thumbup.gif
---------------------------
user posted imageuser posted image
---------------------------
user posted imageuser posted image
Atsakyti